Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?quote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:51 schreef MissHobje het volgende:
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen.
Oh nou dan haal ik dat wel de avond voordat ik ga bakken. Gaat het dan ook helemaal bevroren in het deeg of blijft het eerst even buiten staan?quote:Op zondag 21 juli 2013 10:46 schreef Purdey het volgende:
Volgens mij is dat bevroren fruit in doosjes goedkoper dan vers invriezen. En het is gewoon hetzelfde
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.quote:Op zondag 21 juli 2013 07:12 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?
Deze ben ik nu aan het maken. Ben benieuwd!quote:Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Jikes heb je daar een recept van??quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:48 schreef Mirjam het volgende:
erm nerm nerm
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankje, daar had ik nou niet bij stil gestaan.quote:Op zondag 21 juli 2013 20:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?quote:Op maandag 22 juli 2013 20:47 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Beter maak je dit recept:
http://koken.blogo.nl/2013/04/03/recept-wolkencake-chocolade/
Gewoon nietquote:Op maandag 22 juli 2013 22:46 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zie er wel tegenop om bij deze temperaturen te bakken. Hoe doen jullie dat?
Google kwam met deze:quote:Op maandag 22 juli 2013 22:50 schreef Adelante het volgende:
[..]
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehaltequote:Op dinsdag 23 juli 2013 09:16 schreef Qunix het volgende:
http://www.ohmyfoodness.n(...)kdeeg-chocolate-chip
Hmm.. Suiker met roomboter eten.
quote:Op dinsdag 23 juli 2013 09:24 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehalte
Buurvrouwquote:Op woensdag 24 juli 2013 17:27 schreef Mama_Mia het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgebakken aardbeientaart met een laag aardbeienmousse en een topping van slagroom, verse aardbeien en een klein laagje mousse
helaas mag ik m niet zelf opeten maar is hij voor de buurvrouw (met wie ik hem gemaakt heb) als verrassing voor haar vriend
quote:
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is?quote:Op woensdag 24 juli 2013 22:35 schreef Skaai het volgende:
Weer een lemon pound cake gemaakt, ouders krijgen morgen bezoek uit Engeland en ik vond mijn cake erg Engelsdus ga ik ze morgen eens volproppen!
quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:33 schreef Tinuviel het volgende:
Hier net klaar met de cupcakes voor de eerste kraamvisite bij mijn nichtje en ik vind ze aardig goed gelukt:
[ afbeelding ]
O, o, o, maar Piet - heb je wel eens lemon posset op? Ik dacht dat ik de combinatie ook niet lekker vond, tot ik een paar jaar geleden in Engeland eens een posset kreeg en sindsdien ben ik om.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room en citrus vind ik geen lekkere combi
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterdquote:Op vrijdag 26 juli 2013 07:57 schreef Myraela het volgende:
[..]
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is?
Soort van, we krijgen chinezen op bezoek, laten we bij de chinees eten.
Lemon curdquote:Op vrijdag 26 juli 2013 17:31 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterd
En ze worden altijd al doodgegooid met Hollandse meuk hier, ik denk ik laat ze thuis voelen![]()
ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:16 schreef AnneX het volgende:
Na het onweer eerder, koelde het voldoende af om de chocolade cake/ taart
te bakken, die al dagen in mijn hoofd zweefde.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml
Omdat ik een oneindig vertrouwen heb in Karin.![]()
Ipv een cakeblik besloot ik alsnog een springvorm ( 25 cm) te gebruiken.
Hij werd 'slechts' 2,5 cm hoog.
Eigenlijk ook niet erg, want de choco cake bleek best machtig. Én lekker.
Niet zo moist als de LemonPundCake, ws. doordat gemalen amandelen in het
beslag gaan. My 2 cents.
De helft naar de buurvrouw, want anders eten we dat allemaal met z'n tweeën![]()
Dit was hem:
[ afbeelding ]
Deze heb ik gebruiktquote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:40 schreef kvd het volgende:
[..]
oei, die ziet er lekker uit....heb je een receptje?
Dank je, ga hem even opslaan.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:42 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Deze heb ik gebruikt
Op die site staat ook een fantastisch recept voor een originele Pandan Chiffon
recept??quote:Op zaterdag 27 juli 2013 20:53 schreef Dragonberry het volgende:
Deze cake is een beetje ingezakt/aangebrand/lelijk.. Maar wel heel lekker! Chocolade chiffon cake![]()
[ afbeelding ]
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan
Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richtingquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:41 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.
Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvlietquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:42 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richtingToko zit hier helaas niet in de buurt.
Ik wil het morgen maken! Ik kan ook nog langs EkoPlaza, die hebben vaak ook nog wat, maar dat is toch al gauw een kwartier fietsen en ik ben luiquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik kom dan weer meestal bij de HoogvlietMaar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzo
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan
Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |