Bedoel je misschien harde wener deeg?quote:Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.
Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Linzendeeg:quote:Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.
Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.quote:Op maandag 15 april 2013 11:34 schreef robuust89 het volgende:
Huuuu, de vriendin van m'n broer bakt alles met margarineToch maar even uitgelegd dat ze beter boter kan gebruiken
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.quote:Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Mijn moeder vond de vulling dus ook naar cakebeslag smaken.. Vreemd...quote:Op woensdag 17 april 2013 21:23 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.
After eight-vulling ipv glazuur?quote:Op zaterdag 20 april 2013 14:51 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb een soort taart idee in m'n hoofd en ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga verwezenlijken maar wat ik dus van plan ben aankomende week te maken is een chocolade-munt taart.
Een dikke chocolade cake maken in een ronde bakvorm en deze dus door midden snijden en hier tussen een boter/crème/slagroom laag te doen en een laag (munt?) glazuur bovenop te doen.
Ik weet nog niet wat heel praktisch is en wat ik het beste kan doen, en of muntglazuur dan niet iets te veel van het goede gaat worden, ik dacht ook aan citroen, maar munt-citroen is wel een goede combinatie, en chocolade-munt ook, maar misschien dat munt-citroen-chocolade wederom te veel van het goede is.
Heeft een van jullie wellicht suggesties of ideeën of tips?
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet.quote:Op zaterdag 20 april 2013 16:58 schreef Diconnected het volgende:
Heb zojuist gluten vrije brownies gebakken, hopelijk smaken ze goed
Dat klinkt best goed, maar heeft after eight niet een beetje een te sterke, overheersende smaak? Ik dacht er zelf aan om gewoon munt blaadjes te gebruiken.quote:Op zaterdag 20 april 2013 16:47 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
After eight-vulling ipv glazuur?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/27/After-eightvulling/
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22quote:Op zaterdag 20 april 2013 17:00 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet.
En?quote:Op zaterdag 20 april 2013 17:04 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22
Heb vaker brownies van Nigella gemaakt en die waren ook zo goddelijkdus denk dat deze ook wel lekker zullen zijn
. Ik ga ze pas vanavond proeven want dan heb ik bezoek, maar zal m'n bevindingen zeker hier plaatsen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |