abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 7 april 2013 @ 16:39:47 #1
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124991964
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Skaai's overheerlijke dingen:


LiedjesBackstage's roomsoezen:


dahippieunicorn's macarons:


en Mirjam's bananenbrood (dat nu in de oven staat)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 7 april 2013 @ 16:57:27 #2
39237 crew  H_T
2733
pi_124992821
Ik heb nieuwe bakspullen binnen *O* Een set van 24 spuitmondjes, een suikerthermometer en een set bakblikken inclusief ring voor het maken van een checkerboard cake :s)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 7 april 2013 @ 18:38:00 #3
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124997556
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124997857
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 18:38 schreef Mirjam het volgende:
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
Het is ook zoooo lekker :9~

Had laatst 'Bananabread in a mug' gemaakt. Was best lekker.

Is ook zoiets typisch eigenlijk. Die trend van alles in kopjes stoppen en dit in de magnetron bakken. Moet zeggen dat het wel lekker snel gaat, en het resultaat (als je echt heel erg zin had) op zich wel prima te doen is. Heb nu de magnetron-variant van bananenbrood, chocolate chip cookies en rozijnenkoekjes geprobeerd. Van alledrie heb ik best genoten, moet ik zeggen.
  zondag 7 april 2013 @ 23:43:19 #5
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_125015085
ooow wauww
pi_125017872
Inspiratie nodig.
Ik heb een beetje kwark over, mascarpone, ricotta, slagroom, crème fraîche. Ik heb eieren, suiker, bloem en zelfs ananasschijven en bosbessen.
Wat voor heerlijks zal ik daarvan maken?
pi_125027571
Waar kan ik het recept vinden van het bakdinges van de bovenste foto? :) WAUW!
  † In Memoriam † maandag 8 april 2013 @ 13:56:36 #8
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125028578
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 16:57 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik heb nieuwe bakspullen binnen *O* Een set van 24 spuitmondjes, een suikerthermometer en een set bakblikken inclusief ring voor het maken van een checkerboard cake :s)
waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer?
pi_125031409
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing :P .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 8 april 2013 @ 17:22:30 #10
39237 crew  H_T
2733
pi_125036995
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 13:56 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer?
Amazon.co.uk. Dat was vooral handig voor die spuitmondjes, want daar kostte een set van 24 verschillende slechts 7 pond. Het is geen superkwaliteit, maar ik heb nu een mooi assortiment. Mocht er eentje door veelvuldig gebruik kapot gaan, dan vervang ik die t.z.t. wel voor een beter exemplaar.

De thermometer die ik heb gekocht is deze, kostte 5 pond 78. Nadeel aan die thermometer is dat een redelijk groot gedeelte ondergedompeld moet zijn (op het plaatje te zien als een rood lijntje), waardoor deze niet heel erg geschikt is voor het maken van kleine hoeveelheden. Wat dat betreft was een andere eigenlijk handiger geweest. Aan de andere kant: mocht ik ooit jam willen maken, dan heb ik nu een ideale thermometer in huis :P
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_125037451
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:06 schreef Bleie het volgende:
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing :P .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
Gewoon maken wat je lekker vind, alleen er kleurstof bij gooien?
pi_125074358
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:06 schreef Bleie het volgende:
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing :P .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen.
pi_125074557
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 16:49 schreef Ooi86 het volgende:

[..]

Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen.
Dat heb ik nog nooit gemaakt :P . Recept?
pi_125074656
Ik maak het altijd hier mee.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/funcakes-mix-voor-biscuit-1-kg

Kan niet fout gaan!
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 18:19:07 #15
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125077504
funcakes verkopen ze ook bij pipoos
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 19:06:58 #16
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125079205
ik ben op zoek naar van die blikjes gecondenseerde melk. de supermarkten hier in de buurt hebben het niet. of moet ik daarvoor naar een ahxl ofzo?
pi_125079285
Gecondenseerde melk staat eigenlijk in iedere supermarkt. Vaak bij de Aziatische producten. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_125079838
Pipoos hebben we hier wel vlakbij, maar over het algemeen ben ik geen fan van mixen. Ik ga eens googelen naar een recept. Weet nu in elk geval waar ik op moet googelen.
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 19:38:45 #19
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125080763
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij

als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken *O*
  dinsdag 9 april 2013 @ 19:42:39 #20
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_125080927
Funcakes is wel echt een briljante mix hoor en ook bij jamin verkrijgbaar.
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 9 april 2013 @ 19:43:12 #21
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_125080953
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:38 schreef lady-wrb het volgende:
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij

als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken *O*
Bij ons in de supermarkt staat het op de bovenste plank, bij de chocomel en houdbare melk/koffiemelk.
Hebben maar een kleine supermarkt in het dorp, dus ahxl zou niet nodig moeten zijn.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_125081706
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:38 schreef lady-wrb het volgende:
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij

als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken *O*
Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH.
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 20:11:05 #23
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125082278
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:58 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH.
gevonden *O* idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie :(
bedankt _O_
pi_125082719
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gevonden *O* idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie :(
bedankt _O_
Er staan echt heel veel dingen niet in appie.

Fijn dat je t hebt gevonden! Ik ga het taartentopic even opsnorren.
pi_125083693
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gevonden *O* idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie :(
bedankt _O_
Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingen :')
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 20:52:11 #26
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125084557
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 20:37 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingen :')
zal wel komen omdat we uit dezelfde buurt komen....
  woensdag 10 april 2013 @ 07:59:58 #27
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_125101670
Bij mijn Ah staat het ook bij de Conimex naast de kokosmelk. :Y
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 08:44:26 #28
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125102162
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 07:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Bij mijn Ah staat het ook bij de Conimex naast de kokosmelk. :Y
ik had het een tijdje terug wel gevonden bij een toko, maar daar vroegen ze er zoveel voor dat ik dacht: dat moet toch goedkoper kunnen? (3,75 per blikje als ik me goed herinner) hoewel mijn buurman altijd zegt: beter duur dan niet te koop, ging me dat echt te ver.

maar goed, blikje is gisteren gekookt en de vulling voor mijn oreschki is klaar.
nu nog even oreschki bakken.
pi_125110750
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 13:30 schreef kRiZzZiZ het volgende:
Waar kan ik het recept vinden van het bakdinges van de bovenste foto? :) WAUW!
Niemand?
pi_125113056
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 13:49 schreef kRiZzZiZ het volgende:

[..]

Niemand?
Skaai had ze uit een kookboek, zie ik in het vorige topic. Even een pm sturen?
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 15:27:44 #31
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125113809
oké hier zijn ze dan. oreschki gevuld met dolce de leche



omnomnom! :Y)
pi_125114905
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 15:27 schreef lady-wrb het volgende:
oké hier zijn ze dan. oreschki gevuld met dolce de leche

[ afbeelding ]

omnomnom! :Y)
Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden..
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 17:42:58 #33
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125119046
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 16:00 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden..
het is ook een duits recept.

http://www.chefkoch.de/rezepte/605971160396757/Oreschki.html

maar het is best een eenvoudig recept hoor. speisestarke is gewoon maizena en ipv bloem en bakpoeder heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt.
pi_125119178
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 17:42 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

het is ook een duits recept.

http://www.chefkoch.de/rezepte/605971160396757/Oreschki.html

maar het is best een eenvoudig recept hoor. speisestarke is gewoon maizena en ipv bloem en bakpoeder heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt.
ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! :P Jammer alleen dat ik geen wafelijzer heb met die vormpjes.
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 18:14:46 #35
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125120157
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 17:46 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! :P Jammer alleen dat ik geen wafelijzer heb met die vormpjes.
ik heb m van ebay duitsland.
ik moest een nieuw wafelijzer en toen kwam ik deze tegen met verwisselbare platen.
pi_125234715


Ze kunnen aan decoratie/uiterlijk nog wat beter, maar ow wat waren ze weer goed. Boven oreoballs, onder wat meer richting cookiedough door fourrebiscuitjes te gebruiken :9

En nu maar eens een receptje zoeken voor goed Iers sodabrood want ik mis het...
pi_125235762
^Ooh die zien er goed uit!
  † In Memoriam † zaterdag 13 april 2013 @ 18:09:54 #38
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125236885
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:04 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Ze kunnen aan decoratie/uiterlijk nog wat beter, maar ow wat waren ze weer goed. Boven oreoballs, onder wat meer richting cookiedough door fourrebiscuitjes te gebruiken :9

En nu maar eens een receptje zoeken voor goed Iers sodabrood want ik mis het...
receptje, please? O-)
pi_125237908
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:

[..]

en mijn additionele omreken-notities:

[..]

Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat. -O-
Best zonde, want ik heb het net geproefd en het lijkt eigenlijk heel erg lekker te zijn. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je enig idee waar het aan kan liggen?
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_125237984
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:46 schreef Mry het volgende:

[..]

Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat. -O-
Best zonde, want ik heb het net geproefd en het lijkt eigenlijk heel erg lekker te zijn. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je enig idee waar het aan kan liggen?
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 18:38 schreef Mirjam het volgende:
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
Meerdere malen ja :')
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125238084
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

[..]

Meerdere malen ja :')
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
Jammer!
Ik zat net even te googelen voor andere recepten en het lijkt alsof er in dit recept wel wat veel banaan gaat. Wie weet wordt het ook wat minder nat als er minder banaan in zit.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_125238480
ik ga deze maken, lekker makkelijk en lekker

http://insidebrucrewlife.com/2010/08/blast-from-the-past/
Kwak
pi_125238590
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

receptje, please? O-)
van internet geplukt:


Ik heb geen blender maar wel een staafmixer met een hakmolen, daarin gaat het ook prima.
pi_125238615
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Kwak
pi_125238750
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:08 schreef kwakz0r het volgende:
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Hmmm dat is best balen ja. Weet ook niet zo snel een oplossing om de vulling zo te krijgen...
pi_125239512
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:08 schreef kwakz0r het volgende:
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Proef je echt niks van
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125241284
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:32 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Proef je echt niks van
mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheese :+
Kwak
pi_125241709
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

[..]

Meerdere malen ja :')
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
Ik gebruik dit recept Banana Bread volgens Laura in the Kitchen en het komt steeds goed uit de oven. De smaak is de dag erna nog lekkerder :Y)
pi_125243796
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheese :+
Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter..
pi_125243847
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 april 2013 21:04 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter..
mascarpone is eigenlijk ook een soort roomkaas, qua smaak dan, vind ik.

boter is zo vet dan weer he? maar dat zou ik wel eerder doen ja. of cookie dough O+
Kwak
pi_125244148
Roomkaas smaakt zuur, mascarpone niet. :P

Oh en voor de bananabread bakkers, iemand dit recept al eens geprobeerd? Ik vond dit recept nadat motorbloempje haar bananabread had gepost en ik ging googlen naar meer recepten (doe ik altijd ala ik iets voor het eerst ga bakken) maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Het ziet er iig uit als een goed recept.
pi_125266588
Eindelijk weer eens wat gemaakt!



Citroencakejes.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_125277418
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.

Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
  zondag 14 april 2013 @ 21:28:14 #54
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_125284862
Dat ziet er lekker uit RunForrestRun!
  zondag 14 april 2013 @ 21:29:50 #55
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_125284973
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.

Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Bedoel je misschien harde wener deeg?
pi_125303997
Huuuu, de vriendin van m'n broer bakt alles met margarine :X Toch maar even uitgelegd dat ze beter boter kan gebruiken ^O^
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  maandag 15 april 2013 @ 12:07:03 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125305203
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.

Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Linzendeeg:
http://vlaaideeg.vlaairec(...)basis-van-linzendeeg
Let op er zitten geen linzen in, naam schijnt te komen van de kleine stukjes boter die je gebruikt, of van de stad Linz, maar er gaan dus geen peulvruchten in
Verder heb je ook gistdeeg
http://vlaaideeg.vlaairec(...)p-basis-van-gistdeeg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125306590
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 11:34 schreef robuust89 het volgende:
Huuuu, de vriendin van m'n broer bakt alles met margarine :X Toch maar even uitgelegd dat ze beter boter kan gebruiken ^O^
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.

Die citroencakejes zien er goed uit :Y
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  dinsdag 16 april 2013 @ 12:06:11 #59
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125348094
Hallo mensen! Sinds korte tijd ben ik een beetje aan het bakken geslagen hier, een zeer onervaren keukenprinses maar dat weerhoudt mij niet om nieuwe dingen te proberen. Ik zal een paar creaties van de afgelopen weken tonen.

Een redelijk simpele cheesecake met kersentopping.



Zweedse chocolade taart/kleefcake, Kladdkaka die ietsjes korter in de oven zou mogen om nog iets smeuïger van binnen te zijn, maar erg lekker met een bolletje vanille ijs.



En mijn laatste creatie van afgelopen week; Appel-limoentaart met meringue
Helaas was het stijf kloppen van de eiwitten niet heel erg gelukt dus minus mooie pieken.



En vandaag ben ik van plan een Honing-mango taart te bakken en dit recept te volgen;
http://www.24kitchen.nl/s(...)en/honing-mangotaart

Ik vind het zeer leuk om taarten te bakken en deze te laten proeven door vrienden dus ik hoop ook iets beter te worden in de keuken.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:53:22 #60
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125363397


Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_125399260
Kom ik aan met mijn appelflappen, :')



Ach, ook lekker hoor!
Maar wat een kunstwerkjes hier :D
pi_125415162
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]

Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.
  woensdag 17 april 2013 @ 21:26:04 #63
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125415312
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 21:23 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.
Mijn moeder vond de vulling dus ook naar cakebeslag smaken.. Vreemd...
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zaterdag 20 april 2013 @ 14:51:44 #64
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125522581
Ik heb een soort taart idee in m'n hoofd en ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga verwezenlijken maar wat ik dus van plan ben aankomende week te maken is een chocolade-munt taart.

Een dikke chocolade cake maken in een ronde bakvorm en deze dus door midden snijden en hier tussen een boter/crème/slagroom laag te doen en een laag (munt?) glazuur bovenop te doen.

Ik weet nog niet wat heel praktisch is en wat ik het beste kan doen, en of muntglazuur dan niet iets te veel van het goede gaat worden, ik dacht ook aan citroen, maar munt-citroen is wel een goede combinatie, en chocolade-munt ook, maar misschien dat munt-citroen-chocolade wederom te veel van het goede is.

Heeft een van jullie wellicht suggesties of ideeën of tips?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_125525359
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 14:51 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb een soort taart idee in m'n hoofd en ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga verwezenlijken maar wat ik dus van plan ben aankomende week te maken is een chocolade-munt taart.

Een dikke chocolade cake maken in een ronde bakvorm en deze dus door midden snijden en hier tussen een boter/crème/slagroom laag te doen en een laag (munt?) glazuur bovenop te doen.

Ik weet nog niet wat heel praktisch is en wat ik het beste kan doen, en of muntglazuur dan niet iets te veel van het goede gaat worden, ik dacht ook aan citroen, maar munt-citroen is wel een goede combinatie, en chocolade-munt ook, maar misschien dat munt-citroen-chocolade wederom te veel van het goede is.

Heeft een van jullie wellicht suggesties of ideeën of tips?
After eight-vulling ipv glazuur?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/27/After-eightvulling/
  zaterdag 20 april 2013 @ 16:58:43 #66
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_125525623
Heb zojuist gluten vrije brownies gebakken, hopelijk smaken ze goed :9
it's the map in my mind that sends me on my way.
  zaterdag 20 april 2013 @ 17:00:19 #67
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125525664
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 16:58 schreef Diconnected het volgende:
Heb zojuist gluten vrije brownies gebakken, hopelijk smaken ze goed :9
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet. :P
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zaterdag 20 april 2013 @ 17:01:39 #68
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125525701
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 16:47 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

After eight-vulling ipv glazuur?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/27/After-eightvulling/
Dat klinkt best goed, maar heeft after eight niet een beetje een te sterke, overheersende smaak? Ik dacht er zelf aan om gewoon munt blaadjes te gebruiken.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zaterdag 20 april 2013 @ 17:04:03 #69
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_125525771
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 17:00 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet. :P
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22

Heb vaker brownies van Nigella gemaakt en die waren ook zo goddelijk :9 dus denk dat deze ook wel lekker zullen zijn :Y. Ik ga ze pas vanavond proeven want dan heb ik bezoek, maar zal m'n bevindingen zeker hier plaatsen :D
it's the map in my mind that sends me on my way.
  zondag 21 april 2013 @ 18:31:08 #70
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125563803
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2013 17:04 schreef Diconnected het volgende:

[..]

Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22

Heb vaker brownies van Nigella gemaakt en die waren ook zo goddelijk :9 dus denk dat deze ook wel lekker zullen zijn :Y. Ik ga ze pas vanavond proeven want dan heb ik bezoek, maar zal m'n bevindingen zeker hier plaatsen :D
En? :9
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  maandag 22 april 2013 @ 11:01:37 #71
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125590913
Mijn succes taartje en zin in de lente enzo :
Aardbeien slagroomtaart.


en mijn appeltaart van gisteravond:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_125591572
De tussenstand afgelopen vrijdag van mijn gekarameliseerde peren/honingtaart in vier lagen. Vanwege het kleine formaat van mijn oven moesten de lagen allemaal apart waardoor het beslag steeds dikker werd en de perenschijfjes steeds minder wegzakten. Het glazuur was niet helemaal netjes gelukt en had de reis naar Duitsland ook niet vlekkeloos overleefd. De taart was op verzoek van een bruidspaar die aan +/- 20 mensen gevraagd hadden een taart te bakken. Die van mij was zeker niet de mooiste, maar wel als eerste op! *O*
  maandag 22 april 2013 @ 11:45:35 #73
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125592413
bloempje-moi wat een heerlijke taart!! wel grappig van die schijfjes peer :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 24 april 2013 @ 13:07:15 #74
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125676890
Poging 1 van het maken van een chocolade-munt taart, de smaak combinatie is subliem maar er zijn meerdere punten waar ik niet tevreden mee ben, ik heb ook enkele grove fouten gemaakt namelijk.



De chocolade cake was goed gelukt, op het barsten aan de bovenkant na, de munt slagroom niet heel erg vind ik, ik had de munt veel en veel fijner moeten hakken of een andere manier moeten vinden om de muntsmaak aan de slagroom te binden, misschien een dag in de slagroom weken en dan het plantenmateriaal er uit zeven? Ik weet het nog niet precies, verder had er de slagroom iets meer muntsmaak mogen hebben, maar meer gehakte munt toevoegen zou tegelijkertijd denk ik ook een dooddoener zijn. En een gigantisch domme fout van mij; de cake niet goed laten afkoelen voordat ik de slagroom over de bodem smeerde waardoor deze dus een beetje aan het smelten was en de textuur redelijk verpestte.

Ik ga deze taart zeker overdoen, en het is ook zeker niet vies of smakeloos, toch ben ik er niet heel tevreden mee.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_125682038
Kun je niet gewoon pepermuntolie ipv verse munt gebruiken? Dat zou je ook in het glazuur kunnen doen.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  † In Memoriam † woensdag 24 april 2013 @ 15:49:47 #76
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125682184
ik heb van de week brownies met dulce de leche gebakken.
ik ben niet echt een zoetekauw, maar ze waren echt verrukkelijk :~

het was dit recept
  woensdag 24 april 2013 @ 19:43:01 #77
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_125690446
quote:
10s.gif Op maandag 22 april 2013 11:01 schreef MissHobje het volgende:
Mijn succes taartje en zin in de lente enzo :
Aardbeien slagroomtaart.
[ link | afbeelding ]

en mijn appeltaart van gisteravond:
[ link | afbeelding ]
Die slagroomtaart... *instant honger*
Recept?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_125693823
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:43 schreef Mry het volgende:

[..]

Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.

Die citroencakejes zien er goed uit :Y
ik heb laatst een vriend die met regelmaat van mijn baksels smult en een zelfverklaarde margarinehater is nog verbaasd met de mededeling dat ik soms ook bak met margarine - maar net wat er in huis is. gewoon, een pakje zeeuws meisje door de cake, hij proefde het echt niet hoor.
Kwak
  zaterdag 27 april 2013 @ 13:42:55 #79
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125793946
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 15:49 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb van de week brownies met dulce de leche gebakken.
ik ben niet echt een zoetekauw, maar ze waren echt verrukkelijk :~

het was dit recept
Die zien er heel goed uit, ik ben van plan die binnenkort ook eens te maken!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zaterdag 27 april 2013 @ 14:09:30 #80
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125794543




Deze week samen met een vriendin gebakken voor een jarige vriend van ons, samen met nog twee anderen gedecoreerd met roze fondant en de pigs in the mud cake veranderde in een uit de hand gelopen klei partij.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zaterdag 27 april 2013 @ 21:49:48 #81
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_125809818
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 19:43 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Die slagroomtaart... *instant honger*
Recept?
dit recept gebruik ik altijd
Vervolgens als je biscuit klaar is (heb 4x recept gebruikt) dan slagroom kloppen taart in 4 lagen verdelen. 1 deel smeren met slagroom en aardbeien andere laag met abrikozen jam (lekkere frisse combi) taart afsmeren met slagroom.

Geschaafde amandel en eiwit met wat suiker even in de oven roosteren en af laten koelen. Dit dan doorkneden dan heb lekkere krokante schaafsel voor je zijkant van je taart.
Aardbeien erop en smullen maar.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_125866925
Afgelopen weekend gevulde koeken gemaakt op basis van een recept uit het boek van Cees Holtkamp. Zeer geslaagd! Foto volgt :)
  maandag 29 april 2013 @ 17:18:42 #83
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_125871141
quote:
0s.gif Op zondag 21 april 2013 18:31 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

En? :9
Beetje laat, maar zat een week in de UK :D Maar brownies waren érg lekker :9 smaken net zo goed als normale brownies :Y vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me :D
it's the map in my mind that sends me on my way.
  dinsdag 30 april 2013 @ 15:46:10 #84
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125907593
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 17:18 schreef Diconnected het volgende:

[..]

Beetje laat, maar zat een week in de UK :D Maar brownies waren érg lekker :9 smaken net zo goed als normale brownies :Y vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me :D
Was al aan het wachten ja, een vriendin van me probeert ook zoveel mogelijk glutenvrij te eten maar ik heb een slechte invloed op haar door haar elke keer een stuk taart of iets te brengen, dus dit is een mooie afwisseling! Bedankt. :)
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_125945556
Afgelopen weekend vierde manlief zijn verjaardag, dus ik mocht bakken!

Appeltaart:


Rood-wit-blauw-oranje taart (ook wel 'de nationalistische taart genoemd):

Buitenkant:


Binnenkant:
pi_125968998
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 14:09 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze week samen met een vriendin gebakken voor een jarige vriend van ons, samen met nog twee anderen gedecoreerd met roze fondant en de pigs in the mud cake veranderde in een uit de hand gelopen klei partij.
Wow, wat een mooie cake zeg!

Bleie, geweldig idee voor een koninginnedag cake.

Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_125969514
Gisteren het Nederlandse Bakboek gekocht. Stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar nu was er opheffingsuitverkoop bij de boekenwinkel. Met 30% korting laat ik hem natuurlijk niet liggen. *O*
Binnenkort maar eens Amsterdamse korstjes maken, Friese kruidkoek, of Bossche bollen :9
  donderdag 2 mei 2013 @ 12:11:33 #88
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_125975464


Cappuccino cake met mascarpone-suiker topping, erg lekker maar een cruciale fout gemaakt tijdens het bakproces in de oven, verkeerde temperatuur en toen ik 'm er uit haalde was hij in het midden nog te zacht terwijl de randen wel goed waren, ach ja, ik kan er een paar mooie stukken uit snijden en hij smaakt goed.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  † In Memoriam † donderdag 2 mei 2013 @ 17:22:10 #89
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_125986890
Daar wil ik wel het recept van!!! Klinkt lekker!
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 3 mei 2013 @ 15:40:46 #90
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_126024640


Tarta impossible recept van Rudolph's bakery
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zaterdag 4 mei 2013 @ 16:11:10 #91
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126058842
En vandaag ga ik de glutenvrije brownies waarvan het recept eerder is gepost proberen te maken, hopelijk heel smakelijk want ik maak ze voor een vriendin die glutenvrij probeert te eten. :)

quote:
11s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:22 schreef Skaai het volgende:
Daar wil ik wel het recept van!!! Klinkt lekker!
http://www.24kitchen.nl/s(...)en/cappuccinocakejes
Deze bedoel je? Of had je het tegen iemand anders? :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 15:40 schreef honeyblack het volgende:
[ afbeelding ]

Tarta impossible recept van Rudolph's bakery
Die ben ik ook nog van plan eens te maken!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zaterdag 4 mei 2013 @ 17:50:08 #92
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126062074
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 17:18 schreef Diconnected het volgende:

[..]

Beetje laat, maar zat een week in de UK :D Maar brownies waren érg lekker :9 smaken net zo goed als normale brownies :Y vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me :D
Ik heb ze net uit de oven, in de comments las ik al hier en daar over mensen die zich zorgen maakte dat de brownies te zacht zouden blijven, was dit bij jou ook het geval? Moet ik het gewoon een nacht laten staan of moet het per se in de koelkast? Hoe heb jij dit opgelost?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_126068334
Gisteren heb ik eindelijk de Magic cake gemaakt. Helaas had ik mijn eiwitten iets te hard geklopt en was het beslag klonterig. Het is dan ook niet helemaal gelukt. Maar deze gaat zeker nog eens in de herhaling. :9
pi_126082651
Kan niemand hier iets over zeggen:
Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear, die ik met spuitzak wil spuiten en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. Slagroom met versteviger is ook nog een optie zag ik.

Wat zijn dan de verschillen tussen botercreme en slagroom.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126118342
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2013 08:09 schreef Tinuviel het volgende:
Kan niemand hier iets over zeggen:
Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear, die ik met spuitzak wil spuiten en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. Slagroom met versteviger is ook nog een optie zag ik.

Wat zijn dan de verschillen tussen botercreme en slagroom.
Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34?
Daar zitten volgens mij de echte versierders :)
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_126118408
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2013 07:28 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34?
Daar zitten volgens mij de echte versierders :)
Bedankt, dat topic herinnerde ik me idd en toen kon ik het niet zo snel vinden.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126119298
Weet iemand een lekker cheesecake recept? wil het wel eens zelf proberen te maken mjammm
pi_126131024
Thanks
  dinsdag 7 mei 2013 @ 14:03:27 #100
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_126171067
Ik ben dus van plan om dit recept morgen (?) eens te volgen, in het recept staat er dat ik 60 ml room moet gebruiken, wat voor room moet ik dan gebruiken? Gewoon ongeslagen slagroom of crème fraîche? Of toch iets anders?


http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecake

Oh en de glutenvrije brownies waren overigens een heel groot succes, ze waren heel smaakvol en een vriendin heeft bijna het hele bord leeggegeten. Hoezee!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')