abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 7 april 2013 @ 16:39:47 #1
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124991964
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Skaai's overheerlijke dingen:


LiedjesBackstage's roomsoezen:


dahippieunicorn's macarons:


en Mirjam's bananenbrood (dat nu in de oven staat)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 7 april 2013 @ 16:57:27 #2
39237 crew  H_T
2733
pi_124992821
Ik heb nieuwe bakspullen binnen *O* Een set van 24 spuitmondjes, een suikerthermometer en een set bakblikken inclusief ring voor het maken van een checkerboard cake :s)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 7 april 2013 @ 18:38:00 #3
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124997556
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124997857
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 18:38 schreef Mirjam het volgende:
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
Het is ook zoooo lekker :9~

Had laatst 'Bananabread in a mug' gemaakt. Was best lekker.

Is ook zoiets typisch eigenlijk. Die trend van alles in kopjes stoppen en dit in de magnetron bakken. Moet zeggen dat het wel lekker snel gaat, en het resultaat (als je echt heel erg zin had) op zich wel prima te doen is. Heb nu de magnetron-variant van bananenbrood, chocolate chip cookies en rozijnenkoekjes geprobeerd. Van alledrie heb ik best genoten, moet ik zeggen.
  zondag 7 april 2013 @ 23:43:19 #5
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_125015085
ooow wauww
pi_125017872
Inspiratie nodig.
Ik heb een beetje kwark over, mascarpone, ricotta, slagroom, crème fraîche. Ik heb eieren, suiker, bloem en zelfs ananasschijven en bosbessen.
Wat voor heerlijks zal ik daarvan maken?
pi_125027571
Waar kan ik het recept vinden van het bakdinges van de bovenste foto? :) WAUW!
  † In Memoriam † maandag 8 april 2013 @ 13:56:36 #8
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125028578
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 16:57 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik heb nieuwe bakspullen binnen *O* Een set van 24 spuitmondjes, een suikerthermometer en een set bakblikken inclusief ring voor het maken van een checkerboard cake :s)
waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer?
pi_125031409
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing :P .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 8 april 2013 @ 17:22:30 #10
39237 crew  H_T
2733
pi_125036995
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 13:56 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer?
Amazon.co.uk. Dat was vooral handig voor die spuitmondjes, want daar kostte een set van 24 verschillende slechts 7 pond. Het is geen superkwaliteit, maar ik heb nu een mooi assortiment. Mocht er eentje door veelvuldig gebruik kapot gaan, dan vervang ik die t.z.t. wel voor een beter exemplaar.

De thermometer die ik heb gekocht is deze, kostte 5 pond 78. Nadeel aan die thermometer is dat een redelijk groot gedeelte ondergedompeld moet zijn (op het plaatje te zien als een rood lijntje), waardoor deze niet heel erg geschikt is voor het maken van kleine hoeveelheden. Wat dat betreft was een andere eigenlijk handiger geweest. Aan de andere kant: mocht ik ooit jam willen maken, dan heb ik nu een ideale thermometer in huis :P
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_125037451
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:06 schreef Bleie het volgende:
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing :P .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
Gewoon maken wat je lekker vind, alleen er kleurstof bij gooien?
pi_125074358
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:06 schreef Bleie het volgende:
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing :P .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen.
pi_125074557
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 16:49 schreef Ooi86 het volgende:

[..]

Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen.
Dat heb ik nog nooit gemaakt :P . Recept?
pi_125074656
Ik maak het altijd hier mee.

http://www.deleukstetaartenshop.nl/funcakes-mix-voor-biscuit-1-kg

Kan niet fout gaan!
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 18:19:07 #15
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125077504
funcakes verkopen ze ook bij pipoos
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 19:06:58 #16
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125079205
ik ben op zoek naar van die blikjes gecondenseerde melk. de supermarkten hier in de buurt hebben het niet. of moet ik daarvoor naar een ahxl ofzo?
pi_125079285
Gecondenseerde melk staat eigenlijk in iedere supermarkt. Vaak bij de Aziatische producten. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_125079838
Pipoos hebben we hier wel vlakbij, maar over het algemeen ben ik geen fan van mixen. Ik ga eens googelen naar een recept. Weet nu in elk geval waar ik op moet googelen.
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 19:38:45 #19
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125080763
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij

als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken *O*
  dinsdag 9 april 2013 @ 19:42:39 #20
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_125080927
Funcakes is wel echt een briljante mix hoor en ook bij jamin verkrijgbaar.
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 9 april 2013 @ 19:43:12 #21
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_125080953
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:38 schreef lady-wrb het volgende:
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij

als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken *O*
Bij ons in de supermarkt staat het op de bovenste plank, bij de chocomel en houdbare melk/koffiemelk.
Hebben maar een kleine supermarkt in het dorp, dus ahxl zou niet nodig moeten zijn.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_125081706
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:38 schreef lady-wrb het volgende:
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij

als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken *O*
Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH.
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 20:11:05 #23
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125082278
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:58 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH.
gevonden *O* idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie :(
bedankt _O_
pi_125082719
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gevonden *O* idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie :(
bedankt _O_
Er staan echt heel veel dingen niet in appie.

Fijn dat je t hebt gevonden! Ik ga het taartentopic even opsnorren.
pi_125083693
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gevonden *O* idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie :(
bedankt _O_
Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingen :')
  † In Memoriam † dinsdag 9 april 2013 @ 20:52:11 #26
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125084557
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 20:37 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingen :')
zal wel komen omdat we uit dezelfde buurt komen....
  woensdag 10 april 2013 @ 07:59:58 #27
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_125101670
Bij mijn Ah staat het ook bij de Conimex naast de kokosmelk. :Y
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 08:44:26 #28
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125102162
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 07:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Bij mijn Ah staat het ook bij de Conimex naast de kokosmelk. :Y
ik had het een tijdje terug wel gevonden bij een toko, maar daar vroegen ze er zoveel voor dat ik dacht: dat moet toch goedkoper kunnen? (3,75 per blikje als ik me goed herinner) hoewel mijn buurman altijd zegt: beter duur dan niet te koop, ging me dat echt te ver.

maar goed, blikje is gisteren gekookt en de vulling voor mijn oreschki is klaar.
nu nog even oreschki bakken.
pi_125110750
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 13:30 schreef kRiZzZiZ het volgende:
Waar kan ik het recept vinden van het bakdinges van de bovenste foto? :) WAUW!
Niemand?
pi_125113056
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 13:49 schreef kRiZzZiZ het volgende:

[..]

Niemand?
Skaai had ze uit een kookboek, zie ik in het vorige topic. Even een pm sturen?
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 15:27:44 #31
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125113809
oké hier zijn ze dan. oreschki gevuld met dolce de leche



omnomnom! :Y)
pi_125114905
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 15:27 schreef lady-wrb het volgende:
oké hier zijn ze dan. oreschki gevuld met dolce de leche

[ afbeelding ]

omnomnom! :Y)
Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden..
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 17:42:58 #33
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125119046
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 16:00 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden..
het is ook een duits recept.

http://www.chefkoch.de/rezepte/605971160396757/Oreschki.html

maar het is best een eenvoudig recept hoor. speisestarke is gewoon maizena en ipv bloem en bakpoeder heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt.
pi_125119178
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 17:42 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

het is ook een duits recept.

http://www.chefkoch.de/rezepte/605971160396757/Oreschki.html

maar het is best een eenvoudig recept hoor. speisestarke is gewoon maizena en ipv bloem en bakpoeder heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt.
ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! :P Jammer alleen dat ik geen wafelijzer heb met die vormpjes.
  † In Memoriam † woensdag 10 april 2013 @ 18:14:46 #35
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125120157
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 17:46 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! :P Jammer alleen dat ik geen wafelijzer heb met die vormpjes.
ik heb m van ebay duitsland.
ik moest een nieuw wafelijzer en toen kwam ik deze tegen met verwisselbare platen.
pi_125234715


Ze kunnen aan decoratie/uiterlijk nog wat beter, maar ow wat waren ze weer goed. Boven oreoballs, onder wat meer richting cookiedough door fourrebiscuitjes te gebruiken :9

En nu maar eens een receptje zoeken voor goed Iers sodabrood want ik mis het...
pi_125235762
^Ooh die zien er goed uit!
  † In Memoriam † zaterdag 13 april 2013 @ 18:09:54 #38
37843 lady-wrb
kortaf
pi_125236885
quote:
17s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:04 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Ze kunnen aan decoratie/uiterlijk nog wat beter, maar ow wat waren ze weer goed. Boven oreoballs, onder wat meer richting cookiedough door fourrebiscuitjes te gebruiken :9

En nu maar eens een receptje zoeken voor goed Iers sodabrood want ik mis het...
receptje, please? O-)
pi_125237908
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:

[..]

en mijn additionele omreken-notities:

[..]

Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat. -O-
Best zonde, want ik heb het net geproefd en het lijkt eigenlijk heel erg lekker te zijn. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je enig idee waar het aan kan liggen?
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_125237984
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:46 schreef Mry het volgende:

[..]

Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat. -O-
Best zonde, want ik heb het net geproefd en het lijkt eigenlijk heel erg lekker te zijn. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je enig idee waar het aan kan liggen?
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 18:38 schreef Mirjam het volgende:
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
Meerdere malen ja :')
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125238084
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

[..]

Meerdere malen ja :')
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
Jammer!
Ik zat net even te googelen voor andere recepten en het lijkt alsof er in dit recept wel wat veel banaan gaat. Wie weet wordt het ook wat minder nat als er minder banaan in zit.
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_125238480
ik ga deze maken, lekker makkelijk en lekker

http://insidebrucrewlife.com/2010/08/blast-from-the-past/
Kwak
pi_125238590
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

receptje, please? O-)
van internet geplukt:


Ik heb geen blender maar wel een staafmixer met een hakmolen, daarin gaat het ook prima.
pi_125238615
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Kwak
pi_125238750
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:08 schreef kwakz0r het volgende:
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Hmmm dat is best balen ja. Weet ook niet zo snel een oplossing om de vulling zo te krijgen...
pi_125239512
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:08 schreef kwakz0r het volgende:
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Proef je echt niks van
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_125241284
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:32 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Proef je echt niks van
mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheese :+
Kwak
pi_125241709
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

[..]

Meerdere malen ja :')
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
Ik gebruik dit recept Banana Bread volgens Laura in the Kitchen en het komt steeds goed uit de oven. De smaak is de dag erna nog lekkerder :Y)
pi_125243796
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheese :+
Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter..
pi_125243847
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 april 2013 21:04 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter..
mascarpone is eigenlijk ook een soort roomkaas, qua smaak dan, vind ik.

boter is zo vet dan weer he? maar dat zou ik wel eerder doen ja. of cookie dough O+
Kwak
pi_125244148
Roomkaas smaakt zuur, mascarpone niet. :P

Oh en voor de bananabread bakkers, iemand dit recept al eens geprobeerd? Ik vond dit recept nadat motorbloempje haar bananabread had gepost en ik ging googlen naar meer recepten (doe ik altijd ala ik iets voor het eerst ga bakken) maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Het ziet er iig uit als een goed recept.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')