Bedoel je misschien harde wener deeg?quote:Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.
Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Linzendeeg:quote:Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.
Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.quote:Op maandag 15 april 2013 11:34 schreef robuust89 het volgende:
Huuuu, de vriendin van m'n broer bakt alles met margarineToch maar even uitgelegd dat ze beter boter kan gebruiken
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.quote:Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Mijn moeder vond de vulling dus ook naar cakebeslag smaken.. Vreemd...quote:Op woensdag 17 april 2013 21:23 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.
After eight-vulling ipv glazuur?quote:Op zaterdag 20 april 2013 14:51 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb een soort taart idee in m'n hoofd en ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga verwezenlijken maar wat ik dus van plan ben aankomende week te maken is een chocolade-munt taart.
Een dikke chocolade cake maken in een ronde bakvorm en deze dus door midden snijden en hier tussen een boter/crème/slagroom laag te doen en een laag (munt?) glazuur bovenop te doen.
Ik weet nog niet wat heel praktisch is en wat ik het beste kan doen, en of muntglazuur dan niet iets te veel van het goede gaat worden, ik dacht ook aan citroen, maar munt-citroen is wel een goede combinatie, en chocolade-munt ook, maar misschien dat munt-citroen-chocolade wederom te veel van het goede is.
Heeft een van jullie wellicht suggesties of ideeën of tips?
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet.quote:Op zaterdag 20 april 2013 16:58 schreef Diconnected het volgende:
Heb zojuist gluten vrije brownies gebakken, hopelijk smaken ze goed
Dat klinkt best goed, maar heeft after eight niet een beetje een te sterke, overheersende smaak? Ik dacht er zelf aan om gewoon munt blaadjes te gebruiken.quote:Op zaterdag 20 april 2013 16:47 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
After eight-vulling ipv glazuur?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/27/After-eightvulling/
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22quote:Op zaterdag 20 april 2013 17:00 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet.
En?quote:Op zaterdag 20 april 2013 17:04 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22
Heb vaker brownies van Nigella gemaakt en die waren ook zo goddelijkdus denk dat deze ook wel lekker zullen zijn
. Ik ga ze pas vanavond proeven want dan heb ik bezoek, maar zal m'n bevindingen zeker hier plaatsen
Die slagroomtaart... *instant honger*quote:Op maandag 22 april 2013 11:01 schreef MissHobje het volgende:
Mijn succes taartje en zin in de lente enzo :
Aardbeien slagroomtaart.
[ link | afbeelding ]
en mijn appeltaart van gisteravond:
[ link | afbeelding ]
ik heb laatst een vriend die met regelmaat van mijn baksels smult en een zelfverklaarde margarinehater is nog verbaasd met de mededeling dat ik soms ook bak met margarine - maar net wat er in huis is. gewoon, een pakje zeeuws meisje door de cake, hij proefde het echt niet hoor.quote:Op maandag 15 april 2013 12:43 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.
Die citroencakejes zien er goed uit
Die zien er heel goed uit, ik ben van plan die binnenkort ook eens te maken!quote:Op woensdag 24 april 2013 15:49 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb van de week brownies met dulce de leche gebakken.
ik ben niet echt een zoetekauw, maar ze waren echt verrukkelijk
het was dit recept
dit recept gebruik ik altijdquote:Op woensdag 24 april 2013 19:43 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Die slagroomtaart... *instant honger*
Recept?
Beetje laat, maar zat een week in de UKquote:
Was al aan het wachten ja, een vriendin van me probeert ook zoveel mogelijk glutenvrij te eten maar ik heb een slechte invloed op haar door haar elke keer een stuk taart of iets te brengen, dus dit is een mooie afwisseling! Bedankt.quote:Op maandag 29 april 2013 17:18 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Beetje laat, maar zat een week in de UKMaar brownies waren érg lekker
smaken net zo goed als normale brownies
vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me
Wow, wat een mooie cake zeg!quote:Op zaterdag 27 april 2013 14:09 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze week samen met een vriendin gebakken voor een jarige vriend van ons, samen met nog twee anderen gedecoreerd met roze fondant en de pigs in the mud cake veranderde in een uit de hand gelopen klei partij.
http://www.24kitchen.nl/s(...)en/cappuccinocakejesquote:Op donderdag 2 mei 2013 17:22 schreef Skaai het volgende:
Daar wil ik wel het recept van!!! Klinkt lekker!
Die ben ik ook nog van plan eens te maken!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:40 schreef honeyblack het volgende:
[ afbeelding ]
Tarta impossible recept van Rudolph's bakery
Ik heb ze net uit de oven, in de comments las ik al hier en daar over mensen die zich zorgen maakte dat de brownies te zacht zouden blijven, was dit bij jou ook het geval? Moet ik het gewoon een nacht laten staan of moet het per se in de koelkast? Hoe heb jij dit opgelost?quote:Op maandag 29 april 2013 17:18 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Beetje laat, maar zat een week in de UKMaar brownies waren érg lekker
smaken net zo goed als normale brownies
vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me
Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34?quote:Op zondag 5 mei 2013 08:09 schreef Tinuviel het volgende:
Kan niemand hier iets over zeggen:
Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear, die ik met spuitzak wil spuiten en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. Slagroom met versteviger is ook nog een optie zag ik.
Wat zijn dan de verschillen tussen botercreme en slagroom.
Bedankt, dat topic herinnerde ik me idd en toen kon ik het niet zo snel vinden.quote:Op maandag 6 mei 2013 07:28 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34?
Daar zitten volgens mij de echte versierders
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |