als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei...quote:Op zondag 14 juli 2013 10:13 schreef Tinuviel het volgende:
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.
Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Ik heb geen idee of het wat is, maar ik kom dit recept tegen, voor cake, cupcake en muffin. Lijkt mij dat je er zo vruchtjes in kan doen.quote:Op zondag 14 juli 2013 10:13 schreef Tinuviel het volgende:
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.
Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Ei kan ze gewoon hebben, ik dacht boter ook, maar dat zal ik nog navragen voor de zekerheid. Sommige producten zijn blijkbaar zo bewerkt, dat er dan niets meer te merken is van de lactose. Ik weet dat ze melk en joghurt echt niet kan hebben, gele kaas is geen probleem.quote:Op zondag 14 juli 2013 10:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei...
Klik hier voor een hemelse ervaringquote:Op zondag 14 juli 2013 09:27 schreef AnneX het volgende:
[..]
Vandaag weer eens bakken.
Wil jij ( of iemand anders) de link hiervan plaatsen alsjeblieft.
Is hij erg zuur?quote:
Ik hou ook van zuur, maar vriend niet zo. En om nou weer een cake in mijn eentje op te eten terwijl er eigenlijk wat kilootjes vanaf mogen lijkt me nou ook niet echt een goed ideequote:Op zondag 14 juli 2013 12:08 schreef Skaai het volgende:
In de cake zelf is het naar mijn mening absoluut niet zuur, de siroop die je er later overheen doet maakt het erg zurig. Dat siroop receptje kan je dus gerust halveren, dat staat ook in het recept. Ik ben een die hard en heb alles eroverheen gesmeten waardoor het dus erg zuur was (maar daar hou ik wel van)
Je kan er ook sinaasappel ipv lemon van makendat scheelt ook wel wat in de zurigheid denk ik
Met bakpapier is de randafwerking veel netter is mijn ervaring. Meestal doe ik alleen bakpapier op de bodem van de vorm, maar bij bijvoorbeeld een cheesecake doe ik er een strookje rondom in om de zijkant van de taart mooi strak te krijgen.quote:Op zondag 14 juli 2013 12:37 schreef AnneX het volgende:
En een vraag: wrom zou ik nog eens een vorm bekleden met bakpapier ?
Ik zie het steeds vaker: bij de ronde vormen, de plaatcakes.
Is een Boukje spuitbusje niet voldoende ?![]()
Bij gebrek aan andere ingrediënten en nog Marokkaanse koekjes in de trommel,
uitgesteld naar morgen en de link opgeslagen.
Yay! Nieuwe hype. De appel-mascarpone is vorig jaar. FOK!quote:
Ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 12 juli 2013 15:05 schreef Anne het volgende:
De beeb vindt kokosmakronen heerlijk, maar als je ze in de winkel koopt vind ik ze altijd zo belachelijk duur (2,99 euro voor 5 stuks). Dus ik dacht, ik zoek eens een recept op en ik wist niet dat het zo simpel was om ze te maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kritiekpuntje van lief was dat ze een beetje droog waren en dat ze eruit zagen alsof ze zo op de bakplaat waren gekwakt (wat ook wel klopt, hihi).
De volgende keer dus iets minder lang in de oven.
En ik heb ringen gekocht om het wat mooier/netter te maken![]()
En daarnaast ook nog eens snoeppapier gehaald om er onder te doen. Is wel iets zoeter als ouwel, maar ouwel verkopen ze hier niet echt in de buurt.
Uiteraard!quote:Op maandag 15 juli 2013 14:30 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Ik hou wel van een beetje door gebakken.
Heb je een link naar het recept voor mij?
Hoelang deed jij ze erin?quote:Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Uiteraard!
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen
Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Dat weet ik niet meerquote:
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?quote:Op maandag 15 juli 2013 15:03 schreef Anne het volgende:
[..]
Dat weet ik niet meer.
Ik heb tussentijds een beetje gevoeld en steeds weer een paar minuten erbij gedaan.
En die van mij zaten er dus echt te lang in. Ik zou dus de tijd aanhouden van de blog.
Ze waren door midden te brekenquote:Op maandag 15 juli 2013 15:05 schreef Qunix het volgende:
[..]
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?
Ik wil dit binnenkort maken
is 'ie nou zo nat van onderen?quote:Op maandag 15 juli 2013 18:03 schreef AnneX het volgende:
De pound cake met limoensap: een subtiel smaakje.
De icing volgt morgen.
Wel al drie dikke plakken geproefd. Lekker hoor !
[ afbeelding ]
Recept van http://www.lovefoodies.com/
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkantquote:Op maandag 15 juli 2013 21:30 schreef AnneX het volgende:
Ja,is er niet minder smakelijk om.
Potverdrie al drie plakken op !![]()
Komt uit een combi oven, misschien langer erin laten.
Nu keurig aan gewichten, hoeveelheden en temp gehouden.
Hij gaat wel in de herhaling.
Dat ziet er lekker uit.quote:Op maandag 15 juli 2013 21:41 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb choco-chip muffins gemaakt
Dit is de juiste link voor de citroen-limoen-sinasappel pound cake whateverquote:Op maandag 15 juli 2013 21:31 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkant
Het recept beviel goed dus? Ik kom erg in de verleiding er ook 1 te maken
Lekker?quote:
zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:29 schreef Noek het volgende:
[..]
Lekker?
Denk dat ik de syrup niet ga maken. Of is dat heel erg zonde und jammer?
Ah ok!quote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:37 schreef kvd het volgende:
[..]
zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed.
in vergelijking met de nderen heb ik iets anders gemaakt, namelijk de starbucks lemon pound
Ik heb de icing op de makkelijke manier gemaakt blijkbaar...beetje sap met poedersuiker...lekker knapperig laagje geworden.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 14:19 schreef AnneX het volgende:
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.
De icing zou ik niet weglaten !
Dat beetje suiker ? kan er wel bij![]()
Gewoon een trap ekstra op/aflopen.
( eieren- roomboter- suiker) .
Ik moet eraf blijven.
Nog net genoeg voor toet vanavond 4 pp en morgen traktatie mét collega.
Sinaasappel is de volgende uitvoeringquote:Op dinsdag 16 juli 2013 13:44 schreef Noek het volgende:
[..]
Ah ok!
Ik heb het met sinaasappel gemaakt. Ik wil nog graag de lemon poppy seed muffins van Starbucks maken.
Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van?quote:Op zondag 14 juli 2013 15:07 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb een NewYork style cheesecake gebakken en geëxperimenteerd met munt-meloen jam, de munt overheerst iets te veel maar ik vind 'm wel lekker dus ik heb besloten om deze er toch overheen te smeren. Nog niet aangesneden ik ben benieuwd!
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecakequote:Op dinsdag 16 juli 2013 17:23 schreef followthesun het volgende:
[..]
Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van?
Thnx, ik ga er eens naar kijkenquote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:45 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake
http://www.mijnreceptenbo(...)eloen-citrusjam.html
http://madamconfituur.com(...)van-meloen-met-munt/
Ik heb het hier van afgeleid in ieder geval, cantaloupe gebruikt en 8-9 blaadjes munt, aan te raden is om wat minder munt te gebruiken op zo weinig vruchtvlees.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nu:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 18 juli 2013 14:12 schreef Aberkullie het volgende:
Als ik dit zie mis ik mijn oude oven
Ik had:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb nu:Slechte ruil...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tiramisu met limoen?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 14:19 schreef AnneX het volgende:
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.
Room en citrus vind ik geen lekkere combiquote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:03 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Nee is lekker![]()
ipv koffiesmaakjes limoncello en limoen gebruiken
![]()
Zomerse versie.
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?quote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:51 schreef MissHobje het volgende:
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen.
Oh nou dan haal ik dat wel de avond voordat ik ga bakken. Gaat het dan ook helemaal bevroren in het deeg of blijft het eerst even buiten staan?quote:Op zondag 21 juli 2013 10:46 schreef Purdey het volgende:
Volgens mij is dat bevroren fruit in doosjes goedkoper dan vers invriezen. En het is gewoon hetzelfde
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.quote:Op zondag 21 juli 2013 07:12 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dank Miss Hobje, dat had ik ook gehoord. Dacht alleen net: wat als ik vers koop en dat even invries voor een dagje voordat het in de cupcakes gaat. Zou dat een optie zijn?
Deze ben ik nu aan het maken. Ben benieuwd!quote:Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Jikes heb je daar een recept van??quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:48 schreef Mirjam het volgende:
erm nerm nerm
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dankje, daar had ik nou niet bij stil gestaan.quote:Op zondag 21 juli 2013 20:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je kunt vers fruit niet zelf invriezen, dan wordt het pap als je het ontdooit. Dan moet je diepvriesfruit nemen, dat is "flash frozen" ofwel heel snel bevroren met stikstof, dan hebben de celwanden geen kans om te knappen en blijft het fruit mooi als je het ontdooit.
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?quote:Op maandag 22 juli 2013 20:47 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Beter maak je dit recept:
http://koken.blogo.nl/2013/04/03/recept-wolkencake-chocolade/
Gewoon nietquote:Op maandag 22 juli 2013 22:46 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zie er wel tegenop om bij deze temperaturen te bakken. Hoe doen jullie dat?
Google kwam met deze:quote:Op maandag 22 juli 2013 22:50 schreef Adelante het volgende:
[..]
de link in dat artikel werkt niet meer, heb je een alternatief?
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehaltequote:Op dinsdag 23 juli 2013 09:16 schreef Qunix het volgende:
http://www.ohmyfoodness.n(...)kdeeg-chocolate-chip
Hmm.. Suiker met roomboter eten.
quote:Op dinsdag 23 juli 2013 09:24 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ik denk dat ik net 5 kilo ben aangekomen door het lezen van alle recepten. Vooral de perfecte brownies hadden een hoog kwijl gehalte
Buurvrouwquote:Op woensdag 24 juli 2013 17:27 schreef Mama_Mia het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgebakken aardbeientaart met een laag aardbeienmousse en een topping van slagroom, verse aardbeien en een klein laagje mousse
helaas mag ik m niet zelf opeten maar is hij voor de buurvrouw (met wie ik hem gemaakt heb) als verrassing voor haar vriend
quote:
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is?quote:Op woensdag 24 juli 2013 22:35 schreef Skaai het volgende:
Weer een lemon pound cake gemaakt, ouders krijgen morgen bezoek uit Engeland en ik vond mijn cake erg Engelsdus ga ik ze morgen eens volproppen!
quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:33 schreef Tinuviel het volgende:
Hier net klaar met de cupcakes voor de eerste kraamvisite bij mijn nichtje en ik vind ze aardig goed gelukt:
[ afbeelding ]
O, o, o, maar Piet - heb je wel eens lemon posset op? Ik dacht dat ik de combinatie ook niet lekker vond, tot ik een paar jaar geleden in Engeland eens een posset kreeg en sindsdien ben ik om.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Room en citrus vind ik geen lekkere combi
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterdquote:Op vrijdag 26 juli 2013 07:57 schreef Myraela het volgende:
[..]
Waarom ze iets willen geven dat Engels voor jou is?
Soort van, we krijgen chinezen op bezoek, laten we bij de chinees eten.
Lemon curdquote:Op vrijdag 26 juli 2013 17:31 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik heb er Engelse lemon curd doorheen gemieterd
En ze worden altijd al doodgegooid met Hollandse meuk hier, ik denk ik laat ze thuis voelen![]()
ziet er heerlijk uitquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:16 schreef AnneX het volgende:
Na het onweer eerder, koelde het voldoende af om de chocolade cake/ taart
te bakken, die al dagen in mijn hoofd zweefde.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml
Omdat ik een oneindig vertrouwen heb in Karin.![]()
Ipv een cakeblik besloot ik alsnog een springvorm ( 25 cm) te gebruiken.
Hij werd 'slechts' 2,5 cm hoog.
Eigenlijk ook niet erg, want de choco cake bleek best machtig. Én lekker.
Niet zo moist als de LemonPundCake, ws. doordat gemalen amandelen in het
beslag gaan. My 2 cents.
De helft naar de buurvrouw, want anders eten we dat allemaal met z'n tweeën![]()
Dit was hem:
[ afbeelding ]
Deze heb ik gebruiktquote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:40 schreef kvd het volgende:
[..]
oei, die ziet er lekker uit....heb je een receptje?
Dank je, ga hem even opslaan.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:42 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Deze heb ik gebruikt
Op die site staat ook een fantastisch recept voor een originele Pandan Chiffon
recept??quote:Op zaterdag 27 juli 2013 20:53 schreef Dragonberry het volgende:
Deze cake is een beetje ingezakt/aangebrand/lelijk.. Maar wel heel lekker! Chocolade chiffon cake![]()
[ afbeelding ]
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan
Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |