abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_128928054
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 10:26 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei... ;)
Ei kan ze gewoon hebben, ik dacht boter ook, maar dat zal ik nog navragen voor de zekerheid. Sommige producten zijn blijkbaar zo bewerkt, dat er dan niets meer te merken is van de lactose. Ik weet dat ze melk en joghurt echt niet kan hebben, gele kaas is geen probleem.

Ik zag trouwens bij het doorklikken op het lactosevrije cupcake recept, dat ze daarin boter idd hebben vervangen door soja minarine.

Kvd bedankt voor de linkjes.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † zondag 14 juli 2013 @ 11:45:34 #104
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128929145
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 09:27 schreef AnneX het volgende:

[..]

Vandaag weer eens bakken.
Wil jij ( of iemand anders) de link hiervan plaatsen alsjeblieft. :Y)
Klik hier voor een hemelse ervaring 8-)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_128929553
quote:
Is hij erg zuur?
Heb nu het recept van de starbucks lemon pound cake opgeslagen, maar daar zit ook het vruchtvlees van de citroenen in. Denk niet dat dat thuis heel erg gewaardeerd gaat worden ;)
(maar hij ziet er zo lekker uit....)

Vandaag denk ik maar een gewone pound cake maken (als ik nog genoeg boter heb), met een citroenglazuur erover
  † In Memoriam † zondag 14 juli 2013 @ 12:08:55 #106
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128929589
In de cake zelf is het naar mijn mening absoluut niet zuur, de siroop die je er later overheen doet maakt het erg zurig. Dat siroop receptje kan je dus gerust halveren, dat staat ook in het recept. Ik ben een die hard en heb alles eroverheen gesmeten waardoor het dus erg zuur was (maar daar hou ik wel van)
Je kan er ook sinaasappel ipv lemon van maken :) dat scheelt ook wel wat in de zurigheid denk ik :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_128929876
quote:
14s.gif Op zondag 14 juli 2013 12:08 schreef Skaai het volgende:
In de cake zelf is het naar mijn mening absoluut niet zuur, de siroop die je er later overheen doet maakt het erg zurig. Dat siroop receptje kan je dus gerust halveren, dat staat ook in het recept. Ik ben een die hard en heb alles eroverheen gesmeten waardoor het dus erg zuur was (maar daar hou ik wel van)
Je kan er ook sinaasappel ipv lemon van maken :) dat scheelt ook wel wat in de zurigheid denk ik :D
Ik hou ook van zuur, maar vriend niet zo. En om nou weer een cake in mijn eentje op te eten terwijl er eigenlijk wat kilootjes vanaf mogen lijkt me nou ook niet echt een goed idee ;)

Sinaasappels zijn ook een idee, alhoewel ik die geloof ik niet in huis heb. Citroen dus wel.
Schil zou ik er zelf al weer uitlaten, daar heb ik iets tegen ( :r )

Denk dat ik maar even bij mijn originele plan voor vandaag blijf (cake zonder citroen maar met citroen icing, kan hij dat aan mij geven O-) ) en binnenkort 'jouw' recept (met sinaasappel) of die van starbucks ga maken
pi_128930030
quote:
Oh fijn ! Thx.
Dan ga ik gelijk maar voor de limoenen die " opmoeten" w/
pi_128930230
En een vraag: wrom zou ik nog eens een vorm bekleden met bakpapier ?
Ik zie het steeds vaker: bij de ronde vormen, de plaatcakes.

Is een Boukje spuitbusje niet voldoende ? O-)

Bij gebrek aan andere ingrediënten en nog Marokkaanse koekjes in de trommel,
uitgesteld naar morgen en de link opgeslagen.
pi_128930285
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2013 12:37 schreef AnneX het volgende:
En een vraag: wrom zou ik nog eens een vorm bekleden met bakpapier ?
Ik zie het steeds vaker: bij de ronde vormen, de plaatcakes.

Is een Boukje spuitbusje niet voldoende ? O-)

Bij gebrek aan andere ingrediënten en nog Marokkaanse koekjes in de trommel,
uitgesteld naar morgen en de link opgeslagen.
Met bakpapier is de randafwerking veel netter is mijn ervaring. Meestal doe ik alleen bakpapier op de bodem van de vorm, maar bij bijvoorbeeld een cheesecake doe ik er een strookje rondom in om de zijkant van de taart mooi strak te krijgen.
pi_128935226
quote:
Yay! Nieuwe hype. De appel-mascarpone is vorig jaar. FOK! O+
Ga 'em snel maken maar dan met sinaasappel. Zure sloten hier trekken de citroen vast niet.
Go hard or go home
  zondag 14 juli 2013 @ 15:07:27 #112
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128935277


Ik heb een NewYork style cheesecake gebakken en geëxperimenteerd met munt-meloen jam, de munt overheerst iets te veel maar ik vind 'm wel lekker dus ik heb besloten om deze er toch overheen te smeren. Nog niet aangesneden ik ben benieuwd!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128938342
Pound cake in de oven, met een klein beetje citroensap erdoor, smaakt alweer jummie!
pi_128969883
Het resultaat:


pi_128970315
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 15:05 schreef Anne het volgende:
De beeb vindt kokosmakronen heerlijk, maar als je ze in de winkel koopt vind ik ze altijd zo belachelijk duur (2,99 euro voor 5 stuks). Dus ik dacht, ik zoek eens een recept op en ik wist niet dat het zo simpel was om ze te maken.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kritiekpuntje van lief was dat ze een beetje droog waren en dat ze eruit zagen alsof ze zo op de bakplaat waren gekwakt (wat ook wel klopt, hihi).

De volgende keer dus iets minder lang in de oven.
En ik heb ringen gekocht om het wat mooier/netter te maken ;)
En daarnaast ook nog eens snoeppapier gehaald om er onder te doen. Is wel iets zoeter als ouwel, maar ouwel verkopen ze hier niet echt in de buurt.
Ziet er goed uit!
Ik hou wel van een beetje door gebakken.
Heb je een link naar het recept voor mij?
pi_128970451
quote:
11s.gif Op maandag 15 juli 2013 14:30 schreef Qunix het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!
Ik hou wel van een beetje door gebakken.
Heb je een link naar het recept voor mij?
Uiteraard!

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen

Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
pi_128971374
quote:
14s.gif Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:

[..]

Uiteraard!

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen

Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Hoelang deed jij ze erin?
pi_128971412
quote:
11s.gif Op maandag 15 juli 2013 15:02 schreef Qunix het volgende:

[..]

Hoelang deed jij ze erin?
Dat weet ik niet meer :@.
Ik heb tussentijds een beetje gevoeld en steeds weer een paar minuten erbij gedaan.
En die van mij zaten er dus echt te lang in :Y. Ik zou dus de tijd aanhouden van de blog.
pi_128971449
quote:
14s.gif Op maandag 15 juli 2013 15:03 schreef Anne het volgende:

[..]

Dat weet ik niet meer :@.
Ik heb tussentijds een beetje gevoeld en steeds weer een paar minuten erbij gedaan.
En die van mij zaten er dus echt te lang in :Y. Ik zou dus de tijd aanhouden van de blog.
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?

Ik wil dit binnenkort maken :P
pi_128971475
quote:
5s.gif Op maandag 15 juli 2013 15:05 schreef Qunix het volgende:

[..]

Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?

Ik wil dit binnenkort maken :P
Ze waren door midden te breken :Y. Ze waren ook niet krokant van binnen verder, alleen droog dus :).
pi_128976733
De pound cake met limoensap: een subtiel smaakje.
De icing volgt morgen.
Wel al drie dikke plakken geproefd. Lekker hoor !


Recept van http://www.lovefoodies.com/
  maandag 15 juli 2013 @ 21:25:52 #122
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_128983900
quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2013 18:03 schreef AnneX het volgende:
De pound cake met limoensap: een subtiel smaakje.
De icing volgt morgen.
Wel al drie dikke plakken geproefd. Lekker hoor !
[ afbeelding ]

Recept van http://www.lovefoodies.com/
is 'ie nou zo nat van onderen?
Ziet er lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_128984123
Ja, :@ is er niet minder smakelijk om.
Potverdrie al drie plakken op ! :Y)

Komt uit een combi oven, misschien langer erin laten.
Nu keurig aan gewichten, hoeveelheden en temp gehouden.

Hij gaat wel in de herhaling. w/
  maandag 15 juli 2013 @ 21:31:21 #124
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_128984154
quote:
1s.gif Op maandag 15 juli 2013 21:30 schreef AnneX het volgende:
Ja, :@ is er niet minder smakelijk om.
Potverdrie al drie plakken op ! :Y)

Komt uit een combi oven, misschien langer erin laten.
Nu keurig aan gewichten, hoeveelheden en temp gehouden.

Hij gaat wel in de herhaling. w/
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkant :9~
Het recept beviel goed dus? Ik kom erg in de verleiding er ook 1 te maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_128984529
Hmmm citroen O+ Lijkt me heel lekker die cake!


Ik heb choco-chip muffins gemaakt :)
pi_128987238
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 21:41 schreef Dragonberry het volgende:

[ afbeelding ]
Ik heb choco-chip muffins gemaakt :)
Dat ziet er lekker uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128999786
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 21:31 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkant :9~
Het recept beviel goed dus? Ik kom erg in de verleiding er ook 1 te maken
Dit is de juiste link voor de citroen-limoen-sinasappel pound cake whatever
http://www.lovefoodies.co(...)ke.html#.UeUMNcsaySO

Het stoort mij, dat ik soms wat slordig lees en wat (eigenwijs) aanklooi.
Of het wat uitmaakt? : ik zou rustig de suiker en de eier eerst hebben gemixt bijv.
Op het laatste moment lees ik nog net dat de volgorde anders is !

De dag erna:

De instructies voor glaceren over het hoofd gezien ( terwijl ik het zelf had kunnen verzinnen o|O
De cake overall inprikken en dán pas het glazuur erover / ingieten !!!
Snel weer even een plakje -klein- geproefd :Y)
pi_129003703
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 14:17 schreef kvd het volgende:
Het resultaat:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Lekker?
Denk dat ik de syrup niet ga maken. Of is dat heel erg zonde und jammer?
Go hard or go home
pi_129004050
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:29 schreef Noek het volgende:

[..]

Lekker?
Denk dat ik de syrup niet ga maken. Of is dat heel erg zonde und jammer?
zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed.

in vergelijking met de nderen heb ik iets anders gemaakt, namelijk de starbucks lemon pound
pi_129004345
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:37 schreef kvd het volgende:

[..]

zeker lekker. fris door het beetje sap door het beslag. ik heb er een citroen icing bij gemaakt. smaakt er goed bij,maar zonder kan ook heel goed.

in vergelijking met de nderen heb ik iets anders gemaakt, namelijk de starbucks lemon pound
Ah ok!
Ik heb het met sinaasappel gemaakt. Ik wil nog graag de lemon poppy seed muffins van Starbucks maken. :9
Go hard or go home
  dinsdag 16 juli 2013 @ 13:59:22 #131
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_129005010
Ik heb de ingrediënten voor die lemon pound cake gehaald :D
ik denk dat ik de syrup ga maken met een sinaasappel en citroen, ik ben bang dat enkel citroen te zuur wordt en dat zou zonde zijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129005771
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.

De icing zou ik niet weglaten !
Dat beetje suiker ? kan er wel bij :D
Gewoon een trap ekstra op/aflopen.
( eieren- roomboter- suiker) .

Ik moet eraf blijven.
Nog net genoeg voor toet vanavond 4 pp en morgen traktatie mét collega. w/
pi_129005930
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 14:19 schreef AnneX het volgende:
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.

De icing zou ik niet weglaten !
Dat beetje suiker ? kan er wel bij :D
Gewoon een trap ekstra op/aflopen.
( eieren- roomboter- suiker) .

Ik moet eraf blijven.
Nog net genoeg voor toet vanavond 4 pp en morgen traktatie mét collega. w/
Ik heb de icing op de makkelijke manier gemaakt blijkbaar...beetje sap met poedersuiker...lekker knapperig laagje geworden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 13:44 schreef Noek het volgende:

[..]

Ah ok!
Ik heb het met sinaasappel gemaakt. Ik wil nog graag de lemon poppy seed muffins van Starbucks maken. :9
Sinaasappel is de volgende uitvoering ;)
Die muffins zien er ook lekker uit...
  dinsdag 16 juli 2013 @ 17:23:59 #134
406244 followthesun
don't look back in anger
pi_129012540
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2013 15:07 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb een NewYork style cheesecake gebakken en geëxperimenteerd met munt-meloen jam, de munt overheerst iets te veel maar ik vind 'm wel lekker dus ik heb besloten om deze er toch overheen te smeren. Nog niet aangesneden ik ben benieuwd!
Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van?
:)
pi_129014459
Als ik iedereen* moet geloven is de cake echt heel lekker. Het voelt en ziet er ook mooi vochtig/zompig ( vind moist een beter woord) uit.
Ik maak alleen maar dingen en deel het uit want ik vind bakken en koken therapeutisch. :')

*wel 3!! personen
Go hard or go home
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:45:28 #136
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_129017369
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 17:23 schreef followthesun het volgende:

[..]

Dit ziet echt fantastisch uit! Heb je hier een recept van?
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake

http://www.mijnreceptenbo(...)eloen-citrusjam.html

http://madamconfituur.com(...)van-meloen-met-munt/

Ik heb het hier van afgeleid in ieder geval, cantaloupe gebruikt en 8-9 blaadjes munt, aan te raden is om wat minder munt te gebruiken op zo weinig vruchtvlees.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:48:55 #137
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_129028800
^O^ :Y) ...Mirjam w/

Eet je hem alleen of deel je uit...?
  woensdag 17 juli 2013 @ 10:13:17 #139
406244 followthesun
don't look back in anger
pi_129035894
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:45 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake

http://www.mijnreceptenbo(...)eloen-citrusjam.html

http://madamconfituur.com(...)van-meloen-met-munt/

Ik heb het hier van afgeleid in ieder geval, cantaloupe gebruikt en 8-9 blaadjes munt, aan te raden is om wat minder munt te gebruiken op zo weinig vruchtvlees.
Thnx, ik ga er eens naar kijken :)
:)
pi_129077698
Een vraagje! Binnenkort wil ik karamel gaan maken, en daarvoor heb ik een thermometer nodig die ik in de pan kan zetten. Wat voor thermometer kan ik daarvoor het beste gebruiken? Zo'n klassiek 'staafje' dat ik erin zet, of eentje met zo'n digitaal klokje erbij?
A balanced diet is a cookie in each hand
  Moderator donderdag 18 juli 2013 @ 12:02:02 #141
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129077829
Dan moet je een suikerthermometer hebben, anders gaat het geheid fout.
Zoiets:



De meeste bakshops hebben die wel, ik zou niet meer dan ¤ 15 betalen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 18 juli 2013 @ 14:12:41 #142
403820 Aberkullie
Sicker than your average.
pi_129082898
Als ik dit zie mis ik mijn oude oven :'(

Ik had:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb nu:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_129121745
Bananenbrood met grove stukken chocolade. Lekker! Lijkt wel meer op een cake eigenlijk.

pi_129122130
quote:
99s.gif Op donderdag 18 juli 2013 14:12 schreef Aberkullie het volgende:
Als ik dit zie mis ik mijn oude oven :'(

Ik had:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb nu:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Slechte ruil...
  vrijdag 19 juli 2013 @ 14:40:05 #145
403820 Aberkullie
Sicker than your average.
pi_129122189
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 14:38 schreef emil23 het volgende:

[..]

Slechte ruil...
Ik kreeg er wel een mooier appartement bij.
  vrijdag 19 juli 2013 @ 14:45:25 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129122370
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 14:19 schreef AnneX het volgende:
Zelf gebruik ik liever limoenen dan citroenen.
Voor tiramisu etc.
Veel fijnere smaak dan alleen maar scherp.

Tiramisu met limoen?
Yuk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129123062
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tiramisu met limoen?
Yuk
Nee is lekker :9 :Y ipv koffiesmaakjes limoncello en limoen gebruiken :9 :9 Zomerse versie.
  vrijdag 19 juli 2013 @ 15:10:01 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129123309
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juli 2013 15:03 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Nee is lekker :9 :Y ipv koffiesmaakjes limoncello en limoen gebruiken :9 :9 Zomerse versie.
Room en citrus vind ik geen lekkere combi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129123410
Nu weet ik het recept niet op te lepelen - pun intended- uit mijn hoofd.
Iets met eieren - mascarpone - limoncello - limoen zest.
Had ik het naar jou eens gemaild, Sunny? :Y)

Tijd lang veel gemaakt en nooit klachten ( gehoord) , Piet.
En jij gebruikt room? :?
pi_129123437
Ik wil dus volgende week cupcakes/ muffins met fruit erin maken. Het cupcake recept heb ik al. Nu vroeg ik me af als ik er fruit in wil doen: frambozen, blauwe bessen oid kan ik verse gebruiken of moet het bevroren zijn of hangt het van de bessen af?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 19 juli 2013 @ 15:51:57 #151
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_129124635
Ik gebruik meestal de diepvries bessen gaat prima, vers kan ook alleen gaan die sneller stuk met mengen.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_129151077
Mmm, al die citroen- en sinaasappelcakes zien er heerlijk uit!

Ik heb me gewaagd aan gezouten carameltaartjes. De bodem was nog iets te dik naar m'n zin en de caramel komt uit een blikje (inmiddels is de thermometer binnen en kan ik zelf aan de slag). Maar lekker waren ze wel!

A balanced diet is a cookie in each hand
pi_129151266
Op dit moment staan er sinaasappel pound cake cupcakes in de oven (een een klein gewoon cakeje daarvan, beslag over). Daar gaat straks een limoen glazuur overheen. Lijkt me wel lekker fris voor na een BBQ vanavond.

(beslag is al weer heerlijk)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')