als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei...quote:Op zondag 14 juli 2013 10:13 schreef Tinuviel het volgende:
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.
Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Ik heb geen idee of het wat is, maar ik kom dit recept tegen, voor cake, cupcake en muffin. Lijkt mij dat je er zo vruchtjes in kan doen.quote:Op zondag 14 juli 2013 10:13 schreef Tinuviel het volgende:
Die aardbeien tiramisu, maar ook de cheesecake en al het andere ziet er heerlijk uit.
Heeft iemand hier een lekker cupcake/ muffin recept? Het liefst met vruchten en weinig melkproducten. Een klein beetje melk is niet erg. Ik wil in een gedeelte de melk vervangen door lactosevrije melk.
Ei kan ze gewoon hebben, ik dacht boter ook, maar dat zal ik nog navragen voor de zekerheid. Sommige producten zijn blijkbaar zo bewerkt, dat er dan niets meer te merken is van de lactose. Ik weet dat ze melk en joghurt echt niet kan hebben, gele kaas is geen probleem.quote:Op zondag 14 juli 2013 10:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
als het echt lactosevrij moet zijn, let dan ook op boter/ei...
Klik hier voor een hemelse ervaringquote:Op zondag 14 juli 2013 09:27 schreef AnneX het volgende:
[..]
Vandaag weer eens bakken.
Wil jij ( of iemand anders) de link hiervan plaatsen alsjeblieft.
Is hij erg zuur?quote:
Ik hou ook van zuur, maar vriend niet zo. En om nou weer een cake in mijn eentje op te eten terwijl er eigenlijk wat kilootjes vanaf mogen lijkt me nou ook niet echt een goed ideequote:Op zondag 14 juli 2013 12:08 schreef Skaai het volgende:
In de cake zelf is het naar mijn mening absoluut niet zuur, de siroop die je er later overheen doet maakt het erg zurig. Dat siroop receptje kan je dus gerust halveren, dat staat ook in het recept. Ik ben een die hard en heb alles eroverheen gesmeten waardoor het dus erg zuur was (maar daar hou ik wel van)
Je kan er ook sinaasappel ipv lemon van makendat scheelt ook wel wat in de zurigheid denk ik
Met bakpapier is de randafwerking veel netter is mijn ervaring. Meestal doe ik alleen bakpapier op de bodem van de vorm, maar bij bijvoorbeeld een cheesecake doe ik er een strookje rondom in om de zijkant van de taart mooi strak te krijgen.quote:Op zondag 14 juli 2013 12:37 schreef AnneX het volgende:
En een vraag: wrom zou ik nog eens een vorm bekleden met bakpapier ?
Ik zie het steeds vaker: bij de ronde vormen, de plaatcakes.
Is een Boukje spuitbusje niet voldoende ?![]()
Bij gebrek aan andere ingrediënten en nog Marokkaanse koekjes in de trommel,
uitgesteld naar morgen en de link opgeslagen.
Yay! Nieuwe hype. De appel-mascarpone is vorig jaar. FOK!quote:
Ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 12 juli 2013 15:05 schreef Anne het volgende:
De beeb vindt kokosmakronen heerlijk, maar als je ze in de winkel koopt vind ik ze altijd zo belachelijk duur (2,99 euro voor 5 stuks). Dus ik dacht, ik zoek eens een recept op en ik wist niet dat het zo simpel was om ze te maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kritiekpuntje van lief was dat ze een beetje droog waren en dat ze eruit zagen alsof ze zo op de bakplaat waren gekwakt (wat ook wel klopt, hihi).
De volgende keer dus iets minder lang in de oven.
En ik heb ringen gekocht om het wat mooier/netter te maken![]()
En daarnaast ook nog eens snoeppapier gehaald om er onder te doen. Is wel iets zoeter als ouwel, maar ouwel verkopen ze hier niet echt in de buurt.
Uiteraard!quote:Op maandag 15 juli 2013 14:30 schreef Qunix het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Ik hou wel van een beetje door gebakken.
Heb je een link naar het recept voor mij?
Hoelang deed jij ze erin?quote:Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Uiteraard!
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen
Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Dat weet ik niet meerquote:
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?quote:Op maandag 15 juli 2013 15:03 schreef Anne het volgende:
[..]
Dat weet ik niet meer.
Ik heb tussentijds een beetje gevoeld en steeds weer een paar minuten erbij gedaan.
En die van mij zaten er dus echt te lang in. Ik zou dus de tijd aanhouden van de blog.
Ze waren door midden te brekenquote:Op maandag 15 juli 2013 15:05 schreef Qunix het volgende:
[..]
Hoe krokant zijn die van jouw geweest? Is het doormidden te breken waarbij de korst verkruimeld of ook de binnenkant?
Ik wil dit binnenkort maken
is 'ie nou zo nat van onderen?quote:Op maandag 15 juli 2013 18:03 schreef AnneX het volgende:
De pound cake met limoensap: een subtiel smaakje.
De icing volgt morgen.
Wel al drie dikke plakken geproefd. Lekker hoor !
[ afbeelding ]
Recept van http://www.lovefoodies.com/
Ja dat vind ik dus lekker he, als een cake zo klef en nat is aan de onderkantquote:Op maandag 15 juli 2013 21:30 schreef AnneX het volgende:
Ja,is er niet minder smakelijk om.
Potverdrie al drie plakken op !![]()
Komt uit een combi oven, misschien langer erin laten.
Nu keurig aan gewichten, hoeveelheden en temp gehouden.
Hij gaat wel in de herhaling.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |