Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.
Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou.quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruikenquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtLuiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:31 schreef Paladin82 het volgende:
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.
Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
....
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Ja, anders zijn het ook geen muffinsquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:02 schreef Noek het volgende:
[..]
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?
Thnx, ik ga het zo eens proberen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, anders zijn het ook geen muffins![]()
Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor![]()
Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel.
Geen bloemklonten, bloem moet verzadigd zijn.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:12 schreef Dot. het volgende:
Ik heb nog nooit klonten in m'n beslag gelaten eerlijk gezegd. Dadelijk hap je ipv in een lekkere muffin in een bloemklontIk roer altijd met zo'n gummi spatel tot het gewoon gemengd is en dan klaar. Ik gooi ook wel altijd alle droge ingrediënten in een keer bij de natte en dat gaat erg goed.
Muffinbakjes vullen kan heel handig met een ijsschep. En als je extra mega luchtige wilt en je kunt het vinden kun je naast bakpoeder of zelfrijzend bakmeel ook wat extra baksoda gebruiken. Wel een lepel of wat honing erbij doen zodat het goed reageert.
Pakjes en bakmeel...quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtLuiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Hier de fotoquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct
Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Inderdaad, en een kapsel is ook zo gemaaktquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze wasquote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
Simpel recept om te proberen:
1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)
Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.
Ok dan:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is
Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!
20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebtquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze was
Ik vind koolzaadolie zo smerigquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebt
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed ideequote:
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Koolzaadolie.. das om te tankenquote:Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee![]()
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 20:26 schreef Dot. het volgende:
[..]
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.
Laatst nog een batch bosbessen muffins en bananen muffins gemaakt, die waren binnen no time allemaal weg op m'n werk, waaronder een heleboel mensen die een tweede of derde namen, dus ik ben niet de enige
Mijn favoriete recept is op basis van alleen cacao, geen gesmolten chocola, en met weinig meel. Als je zoekt op " best cocoa brownies" vind je ze zeker. Volgens mij heeft het ook op smitten kitchen gestaan.quote:Op maandag 29 juli 2013 21:50 schreef msacras het volgende:
[..]
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevalligik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!
Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd.
Ah, dat is een verschil jaquote:Op woensdag 31 juli 2013 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.
Ik wil een kapsel kunnen maken dat luchtiger is dan van de bakker zonder dat ik wat anders gebruik dan eieren, suiker en een meelsoort.
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken.quote:Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee![]()
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |