Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richtingquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:41 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.
Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvlietquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:42 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richtingToko zit hier helaas niet in de buurt.
Ik wil het morgen maken! Ik kan ook nog langs EkoPlaza, die hebben vaak ook nog wat, maar dat is toch al gauw een kwartier fietsen en ik ben luiquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik kom dan weer meestal bij de HoogvlietMaar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzo
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan
Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
Top, thanks!quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:57 schreef kvd het volgende:
[..]
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.
Volgens mij kan dat ja. Misschien kan je het ook met een beetje honing doen. Denk ook dat het er een beetje aan ligt wat voor vruchten je gebruikt (zoet of zurig), wat voor zoetekauwer je zelf bent, of de vruchten vers zijn of uit blik.quote:Op zondag 28 juli 2013 12:33 schreef Xaryna het volgende:
Nog een vraagje
De vulling bestaat dus uit vruchten en sukade. Als ik de sukade oversla, moet ik dat dan compenseren met extra suiker oid?
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 28 juli 2013 20:47 schreef Xaryna het volgende:
Bedankt voor de hulp allemaal! Hier is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt bladerdeeg met een vulling van krenten, ruwe rietsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en sukade. Mocht er interesse voor zijn dan kan ik het recept overtypen van mijn bakboek.
Eens, ziet er goddelijk uit. Maar wat is het?quote:Op maandag 22 juli 2013 16:14 schreef -J-D- het volgende:
[ afbeelding ]
Goddelijk! Echt een aanrader!
en smaakt het ook nog een beetje?quote:Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lees bovenstaand ''ontzettend lekker''quote:
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.quote:Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en het is nog veel lekkerder ookquote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Vaak wel. Aan de andere kant zijn er best pakjes, potjes en zakjes die ik lekker vind. Geen ervaring met de wolkencake. Het haalt alleen de plezier uit het bakken sowieso weg.quote:
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerdquote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Lekkerder?!quote:Op maandag 29 juli 2013 20:08 schreef msacras het volgende:
[..]
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerdMaar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!quote:
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevalligquote:
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.quote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Precies daarom vind ik het helemaal niet verkeerd om een pakje te gebruiken. Maar ik ben verder nog nooit een cake tegengekomen met een basis van slagroom volgens mij.. Zal eens zoeken of er een wolkencake te maken valt zonder hulp van Dr. Oetkerquote:Op maandag 29 juli 2013 21:00 schreef casper019 het volgende:
[..]
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
Heb jij kinderen?quote:Op maandag 29 juli 2013 22:07 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
Dat jaquote:
Thanks.quote:Op maandag 29 juli 2013 14:23 schreef -J-D- het volgende:
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph.
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.quote:Op dinsdag 30 juli 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.
Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou.quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruikenquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtLuiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:31 schreef Paladin82 het volgende:
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.
Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
....
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Ja, anders zijn het ook geen muffinsquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:02 schreef Noek het volgende:
[..]
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?
Thnx, ik ga het zo eens proberen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, anders zijn het ook geen muffins![]()
Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor![]()
Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel.
Geen bloemklonten, bloem moet verzadigd zijn.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:12 schreef Dot. het volgende:
Ik heb nog nooit klonten in m'n beslag gelaten eerlijk gezegd. Dadelijk hap je ipv in een lekkere muffin in een bloemklontIk roer altijd met zo'n gummi spatel tot het gewoon gemengd is en dan klaar. Ik gooi ook wel altijd alle droge ingrediënten in een keer bij de natte en dat gaat erg goed.
Muffinbakjes vullen kan heel handig met een ijsschep. En als je extra mega luchtige wilt en je kunt het vinden kun je naast bakpoeder of zelfrijzend bakmeel ook wat extra baksoda gebruiken. Wel een lepel of wat honing erbij doen zodat het goed reageert.
Pakjes en bakmeel...quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtLuiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Hier de fotoquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct
Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Inderdaad, en een kapsel is ook zo gemaaktquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze wasquote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
Simpel recept om te proberen:
1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)
Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.
Ok dan:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is
Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!
20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebtquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze was
Ik vind koolzaadolie zo smerigquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebt
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed ideequote:
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Koolzaadolie.. das om te tankenquote:Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee![]()
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 20:26 schreef Dot. het volgende:
[..]
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.
Laatst nog een batch bosbessen muffins en bananen muffins gemaakt, die waren binnen no time allemaal weg op m'n werk, waaronder een heleboel mensen die een tweede of derde namen, dus ik ben niet de enige
Mijn favoriete recept is op basis van alleen cacao, geen gesmolten chocola, en met weinig meel. Als je zoekt op " best cocoa brownies" vind je ze zeker. Volgens mij heeft het ook op smitten kitchen gestaan.quote:Op maandag 29 juli 2013 21:50 schreef msacras het volgende:
[..]
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevalligik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!
Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd.
Ah, dat is een verschil jaquote:Op woensdag 31 juli 2013 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.
Ik wil een kapsel kunnen maken dat luchtiger is dan van de bakker zonder dat ik wat anders gebruik dan eieren, suiker en een meelsoort.
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken.quote:Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee![]()
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter
Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:16 schreef msacras het volgende:
[..]
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken.
Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:29 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins.
Ik gebruik kokosolie overal voor
Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boterquote:Op woensdag 31 juli 2013 21:32 schreef msacras het volgende:
[..]
Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet.
Maar ik vind boter niet lekkerquote:Op woensdag 31 juli 2013 21:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boter![]()
Kokosolie is ook erg goed als handcreme, gezichtscreme, glijmiddel. Wat ik zeg: kokosolie wordt hier overal voor gebruikt
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te etenquote:Op woensdag 31 juli 2013 21:34 schreef msacras het volgende:
[..]
Maar ik vind boter niet lekkerdus liever niet, haha. Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker, het is heel voedend en je krijgt er lekker zacht haar van.
En als handcrème soms ook ja, als ik heel droge handen heb. Fijn spul.
Ik doe er dan ook wel boter in, maar niet te veel want ik vind de smaak van boter ronduit vies.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten![]()
Ohja massage-olie is het ook goed voor.
Helemaal mee eens!quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:42 schreef djkoelkast het volgende:
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
Simpel recept om te proberen:
1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)
Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.
Ok dan:
Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is
Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!
20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Zou niet nodig moeten zijn, ik heb ze zo altijd in mijn gewone oven gebakken, hoeft ook niet met hete lucht.quote:Op donderdag 1 augustus 2013 07:47 schreef Paladin82 het volgende:
[..]
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
oei...lekker!quote:Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
Deze is super lekker en wordt ook goed stijf:quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/
Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Ik gebruik altijd het recept van Rudolph van Veen, staat op de site van 24 kitchen.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/
Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Staaop het programma voor morgen!quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:06 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ah, dat is een verschil ja![]()
Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect!
En, hoe waren ze?quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct
Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 15:04 schreef kvd het volgende:
Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.
kijk, dat hoor ik graagquote:Op zaterdag 3 augustus 2013 15:25 schreef Popples het volgende:
[..]
Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
Als je voor alles een bakblik moet hebben loop je leeg en je kasten overvolquote:
Dat zal wel naar de bodem zakken door de luchtigheid.. Maar kan wel.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:47 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jajaeen pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...
Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..
tips
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:51 schreef Snowbells het volgende:
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot
ik ben ze nu aan het bakken! Over 20 minuten zal ik een foto makenquote:Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Uiteraard!
http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen
Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
Waar moeten we de bloem halen dan?quote:Op zaterdag 3 augustus 2013 17:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:00 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Waar moeten we de bloem halen dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |