abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 27 juli 2013 @ 22:42:05 #201
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_129416866
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:41 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Supermarkt en anders bij de toko ook wel denk ik.
Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richting :+ Toko zit hier helaas niet in de buurt.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129416973
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:42 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Ik heb gemerkt dat ze niet alles overal hebben, vandaar mijn vraag. Jumbo en AH zijn in de tegenovergestelde richting :+ Toko zit hier helaas niet in de buurt.
Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvliet :+ Maar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzo :P
  zaterdag 27 juli 2013 @ 22:46:19 #203
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_129417020
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:45 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik kom dan weer meestal bij de Hoogvliet :+ Maar volgens mij ligt het vaak ergens onderin bij de bakproducten. Zo niet, rond kerst weer kijken. Dan komt het voor door de oliebollen enzo :P
Ik wil het morgen maken! Ik kan ook nog langs EkoPlaza, die hebben vaak ook nog wat, maar dat is toch al gauw een kwartier fietsen en ik ben lui :@

Ach, als ik het niet kan vinden heb ik nog een backup plan :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129417423
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:40 schreef Xaryna het volgende:
Even een vraagje, weet iemand waar ik sukade kan halen? Ligt dat ergens in de Jumbo of AH? Ik ben het nog niet bij toeval tegengekomen en ik zou morgen liever naar 1 supermarkt gaan :)

Ik ga vruchtenflapjes (ronde bladerdeeg gebakjes met bosvruchten erin) maken morgen.
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.
  Moderator zaterdag 27 juli 2013 @ 22:57:28 #205
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129417429
sukade vind ik echt zo vies :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 27 juli 2013 @ 22:59:42 #206
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_129417502
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:57 schreef kvd het volgende:

[..]

gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.
Top, thanks! ^O^
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  zondag 28 juli 2013 @ 12:33:35 #207
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_129429620
Nog een vraagje :@

De vulling bestaat dus uit vruchten en sukade. Als ik de sukade oversla, moet ik dat dan compenseren met extra suiker oid?
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129429789
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 12:33 schreef Xaryna het volgende:
Nog een vraagje :@

De vulling bestaat dus uit vruchten en sukade. Als ik de sukade oversla, moet ik dat dan compenseren met extra suiker oid?
Volgens mij kan dat ja. Misschien kan je het ook met een beetje honing doen. Denk ook dat het er een beetje aan ligt wat voor vruchten je gebruikt (zoet of zurig), wat voor zoetekauwer je zelf bent, of de vruchten vers zijn of uit blik.

Beetje suiker op het bladerdeeg is meestal wel lekker.
  zondag 28 juli 2013 @ 20:47:11 #209
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_129444371
Bedankt voor de hulp allemaal! Hier is het resultaat:



Zelfgemaakt bladerdeeg met een vulling van krenten, ruwe rietsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en sukade. Mocht er interesse voor zijn dan kan ik het recept overtypen van mijn bakboek.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129444676
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 20:47 schreef Xaryna het volgende:
Bedankt voor de hulp allemaal! Hier is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Zelfgemaakt bladerdeeg met een vulling van krenten, ruwe rietsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en sukade. Mocht er interesse voor zijn dan kan ik het recept overtypen van mijn bakboek.
Ziet er goed uit!
  † In Memoriam † zondag 28 juli 2013 @ 20:58:57 #211
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129444955
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:57 schreef djkoelkast het volgende:
sukade vind ik echt zo vies :P
nou idd, van die vieze gummetjes :X
  Moderator zondag 28 juli 2013 @ 21:04:26 #212
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129445287
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 20:58 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nou idd, van die vieze gummetjes :X
Buiten de vieze tekstuur smaakt het ook nog eens naar rotte binnenste van een citroenschil. Het ergste is dat het er nog op lijkt ook, het is deze mislukte citrusvrucht met tentakels en dan ingemaakt met suiker:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129446848
Dinsdag ga ik de kokosmakronen maken, eerder gepost in dit topic!
pi_129464549
Vraag: Wat kan er voor zorgen of juist voorkomen dat de bodem van een taart gelijkmatig bakt in de oven? Ik had laatste een bodem die in het midden vrij dik was en aan de randen smal...
zelfde als diginoob
  maandag 29 juli 2013 @ 13:50:40 #215
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_129468047
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 16:14 schreef -J-D- het volgende:
[ afbeelding ]

Goddelijk! Echt een aanrader!
Eens, ziet er goddelijk uit. Maar wat is het? :P
pi_129469246
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_129471815
Een simpele citroencake. O+



En mijn nieuwe verslaving. :@ Koffie meringue.

pi_129476761
Mooie cake! En merengue is altijd goed O+
pi_129477949
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!



  † In Memoriam † maandag 29 juli 2013 @ 19:04:15 #220
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129478023
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
en smaakt het ook nog een beetje?
pi_129479020
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:04 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en smaakt het ook nog een beetje?
lees bovenstaand ''ontzettend lekker''

ik ga hem zeker nog een x maken en ook de chocolade variant proberen want ik vind em erg lekker!!
pi_129479336
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
  maandag 29 juli 2013 @ 19:47:17 #223
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_129479536
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
en het is nog veel lekkerder ook :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129479539
Wolkencake :9.

Ik heb ook nog 2 verschillende smaken staan.
pi_129479591
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:47 schreef Mirjam het volgende:

[..]

en het is nog veel lekkerder ook :@
Dan heb je nog nooit wolkencake op.
pi_129479593
Op zich leuk met een pakje bakken. Het kan eigenlijk niet mis gaan en dat is gelijk ook waarom het op een bepaald moment niet meer leuk is..
Het is dan juist leuk dat je zonder pakjes iets maakt wat ook nog goed lukt :) Wordt meestal ook nog lekkerder en niet zo mierzoet.

Goed begin dus, zo'n wolken cake ;)
pi_129480332
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:47 schreef Mirjam het volgende:

[..]

en het is nog veel lekkerder ook :@
Vaak wel. Aan de andere kant zijn er best pakjes, potjes en zakjes die ik lekker vind. Geen ervaring met de wolkencake. Het haalt alleen de plezier uit het bakken sowieso weg.
pi_129480394
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd _O- Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
pi_129480848
quote:
7s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:08 schreef msacras het volgende:

[..]

Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerd _O- Maar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
Lekkerder?! :'(
maak deze dan eens! :)
  maandag 29 juli 2013 @ 20:37:01 #230
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_129481650
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Lekkerder?! :'(
maak deze dan eens! :)
Of deze:9.
pi_129482884
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:47 schreef Mirjam het volgende:

[..]

en het is nog veel lekkerder ook :@
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
pi_129485597
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Lekkerder?! :'(
maak deze dan eens! :)
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevallig _O- ik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!

Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2013 21:55:27 ]
  maandag 29 juli 2013 @ 22:07:50 #233
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_129486483
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_129487939
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 21:00 schreef casper019 het volgende:

[..]

Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
Precies daarom vind ik het helemaal niet verkeerd om een pakje te gebruiken. Maar ik ben verder nog nooit een cake tegengekomen met een basis van slagroom volgens mij.. Zal eens zoeken of er een wolkencake te maken valt zonder hulp van Dr. Oetker :P
pi_129489600
quote:
10s.gif Op maandag 29 juli 2013 22:07 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
Heb jij kinderen? 11.gif

Ik heb overigens niets tegen pakjes hoor, ik heb zelf die kwarktaart van Oetker wel eens gemaakt, en die bodem is stiekem best lekker. :9
pi_129512763
Heb een nobake kwarktaart gemaakt (oreobodem, vanille, aardbeien en 86% pure chocolade snippers)
en een kaas ui brood met pittige dipsaus
pi_129515265
quote:
10s.gif Op maandag 29 juli 2013 23:15 schreef Myraela het volgende:

[..]

Heb jij kinderen? 11.gif
Dat ja 11.gif

En niet ff zeggen he hara :(
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_129519467
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
  dinsdag 30 juli 2013 @ 21:54:58 #239
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_129523150
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 14:23 schreef -J-D- het volgende:
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph.
Thanks. :)
pi_129536143
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.

Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
  woensdag 31 juli 2013 @ 10:28:47 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129536213
quote:
14s.gif Op woensdag 31 juli 2013 10:26 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.

Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129536426
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou.
Voor dat recept doe je alles in gelijke hoeveelheden, dus moet je 200 gram eieren gebruiken en dat zou overeen komen met 4 M-eieren.
  woensdag 31 juli 2013 @ 11:01:43 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129537225
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129538283
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruiken ;)
pi_129538707
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt :) Luiheid troef :P

En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!

pi_129538772
De meeste eieren wegen toch wel ongeveer hetzelfde en anders iets meer. Ik gebruik liever hele eieren dan dat ik een beetje moet weggooien. Nooit problemen mee gehad.
  † In Memoriam † woensdag 31 juli 2013 @ 11:50:36 #247
91830 MaximusTG
pi_129538833
Maar je kan toch ook eerst je eieren afwegen en dan de rest daarop omrekenen. Nou zal het niet zo nauw komen als je idd M eieren hebt als ze die bedoelen, maar toch.
De andere ingredienten kun je immers makkelijk tot de gram nauwkeurig afwegen.
  woensdag 31 juli 2013 @ 17:31:26 #248
21210 Paladin82
In Black and White
pi_129550038
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.

Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
pi_129550488
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt :) Luiheid troef :P

En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!

[ afbeelding ]
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 17:50:23 #250
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129550507
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:31 schreef Paladin82 het volgende:
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.

Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.

Simpel recept om te proberen:

1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)

Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.

Ok dan:

Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is

Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!

20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.

Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129550807
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.

....

Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?
Go hard or go home
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 18:05:14 #252
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129550868
quote:
5s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:02 schreef Noek het volgende:

[..]

En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?
Ja, anders zijn het ook geen muffins ;)
Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor ;)
Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129551076
Ik heb nog nooit klonten in m'n beslag gelaten eerlijk gezegd. Dadelijk hap je ipv in een lekkere muffin in een bloemklont :N Ik roer altijd met zo'n gummi spatel tot het gewoon gemengd is en dan klaar. Ik gooi ook wel altijd alle droge ingrediënten in een keer bij de natte en dat gaat erg goed.

Muffinbakjes vullen kan heel handig met een ijsschep. En als je extra mega luchtige wilt en je kunt het vinden kun je naast bakpoeder of zelfrijzend bakmeel ook wat extra baksoda gebruiken. Wel een lepel of wat honing erbij doen zodat het goed reageert.
pi_129551089
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ja, anders zijn het ook geen muffins ;)
Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor ;)
Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel.
Thnx, ik ga het zo eens proberen.
Go hard or go home
pi_129551481
Voor zo'n ronde top zijn ook foefjes voor geloof ik. Eerst de temperatuur hoog zetten zodat er snel een laagje opkomt, en dan de temperatuur verlagen zodat het beslag door het al gevormde laagje heen komt. En de vormpjes vrij vol doen, voller dan meestal is aangegeven.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 18:36:11 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129551666
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:12 schreef Dot. het volgende:
Ik heb nog nooit klonten in m'n beslag gelaten eerlijk gezegd. Dadelijk hap je ipv in een lekkere muffin in een bloemklont :N Ik roer altijd met zo'n gummi spatel tot het gewoon gemengd is en dan klaar. Ik gooi ook wel altijd alle droge ingrediënten in een keer bij de natte en dat gaat erg goed.

Muffinbakjes vullen kan heel handig met een ijsschep. En als je extra mega luchtige wilt en je kunt het vinden kun je naast bakpoeder of zelfrijzend bakmeel ook wat extra baksoda gebruiken. Wel een lepel of wat honing erbij doen zodat het goed reageert.
Geen bloemklonten, bloem moet verzadigd zijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129551721
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct :D

Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
  woensdag 31 juli 2013 @ 18:38:45 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129551753
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordt :) Luiheid troef :P

En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!

[ afbeelding ]
Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129551832
quote:
4s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct :D

Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
Hier de foto :D
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Inderdaad, en een kapsel is ook zo gemaakt :) Afgelopen zaterdag nog gedaan.
In de tijd dat het kapsel in de oven gaat een banketbakkersroom maken, kunnen mooi tegelijkertijd afkoelen, om hem daarna vol te leggen met verse aardbeien :D
  woensdag 31 juli 2013 @ 18:41:21 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129551840
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.

Simpel recept om te proberen:

1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)

Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.

Ok dan:

Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is

Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!

20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.

Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 18:42:55 #261
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129551885
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heerlijk zo een gezicht van iemand die olijfolie gebruikt voor muffins of mayonaise en dan bij het proeven er achter komt dat de biologische ligurische olijfolie van 9,95 voor een halve liter een verkeerde keuze was
Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebt _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 31 juli 2013 @ 18:45:05 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129551945
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Of koud geperste koolzaadolie, dan is het net of je een bloembak in je bek hebt _O-
Ik vind koolzaadolie zo smerig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 19:41:35 #263
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129553776
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind koolzaadolie zo smerig
Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee :D
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129555318
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pakjes en bakmeel...
Ik vind het juist veel leuker om een cake of kapsel voor een taart te bakken zonder rijsmiddelen, en nog lekkerder ook.
Als het om gemakkelijk resultaat gaat kan je ook gewoon een cake kopen.
Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.

Laatst nog een batch bosbessen muffins en bananen muffins gemaakt, die waren binnen no time allemaal weg op m'n werk, waaronder een heleboel mensen die een tweede of derde namen, dus ik ben niet de enige ;)
pi_129555833
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee :D
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter ;)
Koolzaadolie.. das om te tanken :D
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 20:40:23 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129555917
quote:
4s.gif Op woensdag 31 juli 2013 20:38 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Koolzaadolie.. das om te tanken :D
Je kunt het ook eten :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 31 juli 2013 @ 20:45:41 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129556177
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 20:26 schreef Dot. het volgende:

[..]

Oh, maar dat kan ik ook wel hoor. Ik vind het alleen ook erg lekker op deze manier.

Laatst nog een batch bosbessen muffins en bananen muffins gemaakt, die waren binnen no time allemaal weg op m'n werk, waaronder een heleboel mensen die een tweede of derde namen, dus ik ben niet de enige ;)
Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.
Ik wil een kapsel kunnen maken dat luchtiger is dan van de bakker zonder dat ik wat anders gebruik dan eieren, suiker en een meelsoort.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 juli 2013 @ 21:03:58 #268
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_129557144
quote:
7s.gif Op maandag 29 juli 2013 21:50 schreef msacras het volgende:

[..]

Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevallig _O- ik zoek altijd gewoon via google en kies er dan een uit, net niet de goede blijkbaar. Maar ik ga deze en die van douche-eendje allebei proberen!

Cheesecake brownies heb ik overigens wel vaker gemaakt (ook wel eens een foto van gepost ergens in deze reeks), maar de variatie met frambozen nog nooit geprobeerd.
Mijn favoriete recept is op basis van alleen cacao, geen gesmolten chocola, en met weinig meel. Als je zoekt op " best cocoa brownies" vind je ze zeker. Volgens mij heeft het ook op smitten kitchen gestaan.

Door alleen cacao te gebruiken worden ze meer chewy met zo'n ietwat barstende bovenlaag. Ik heb er alleen nog maar succes mee gehad. Liefst wel goed laten afkoelen voor je ze snijdt, ze moeten niet helemaal gaat zijn en dus opstijven, of anders als je geen geduld hebt warm uit de vorm scheppen en eten met goed vanille roomijs. *KWIJL*
Kwak
pi_129557321
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het gaat jou om het resultaat, mij gaat het om het kunnen bakken en het plezier van iets te kunnen maken zonder of met minimale hulpstoffen.
Ik wil een kapsel kunnen maken dat luchtiger is dan van de bakker zonder dat ik wat anders gebruik dan eieren, suiker en een meelsoort.
Ah, dat is een verschil ja :)

Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect!
pi_129557799
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 19:41 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dan heb je koudgeperste virgine distelolie nog niet geprobeerd, dat is echt niet binnen te houden. Het stinkt ook. Bakken in koolzaad is nog te doen, bakken met koolzaad (als in koekjes/cakes) is geen goed idee :D
Ik heb zelf toch het liefste kokosolie of als het echt vloeibaar moet arachide of raapzaad. Al gaat er niets boven boter, maar in muffins hoort geen boter ;)
Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken. :)
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 21:29:56 #271
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129558487
quote:
7s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:16 schreef msacras het volgende:

[..]

Als je kokosvet warm maakt wordt het vloeibaar hè, dus als het echt vloeibaar moet zijn gewoon even opwarmen (handwarmte voldoet al, maar dan krijg je vieze plakhanden dus ik zou het gewoon even in de magnetron doen) en dan kan je ook dat gewoon gebruiken. :)
Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins.
Ik gebruik kokosolie overal voor :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129558589
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:29 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat gaat niet werken, want het is de bedoeling dat het vloeibaar blijft in muffins.
Ik gebruik kokosolie overal voor :9
Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 21:33:13 #273
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129558640
quote:
7s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:32 schreef msacras het volgende:

[..]

Ahh oké. Ja als ik er mee kook/bak gebruik ik het alleen om in te bakken, in een pan dus. Fijn spul, en geeft ook geen bijsmaakje zoals olijfolie of boter soms wel doet.
Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boter ;)
Kokosolie is ook erg goed als handcreme, gezichtscreme, glijmiddel. Wat ik zeg: kokosolie wordt hier overal voor gebruikt :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129558706
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:33 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Soms wil je een bijsmaakje, vooral van boter ;)
Kokosolie is ook erg goed als handcreme, gezichtscreme, glijmiddel. Wat ik zeg: kokosolie wordt hier overal voor gebruikt :P
Maar ik vind boter niet lekker :@ dus liever niet, haha. Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker, het is heel voedend en je krijgt er lekker zacht haar van. :D En als handcrème soms ook ja, als ik heel droge handen heb. Fijn spul.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 21:36:14 #275
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129558784
quote:
7s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:34 schreef msacras het volgende:

[..]

Maar ik vind boter niet lekker :@ dus liever niet, haha. Ik gebruik kokosvet soms als haarmasker, het is heel voedend en je krijgt er lekker zacht haar van. :D En als handcrème soms ook ja, als ik heel droge handen heb. Fijn spul.
Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten :P
Ohja massage-olie is het ook goed voor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129558906
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:36 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Cake zonder boter vind ik geen cake, maar in sommige koekjes is 100% boter net er over, dus dan gebruik ik 75% boter en 25% kokosolie. Werkt ook perfect in buttercream, al maak ik dat liever helemaal niet, want dat vind ik echt niet te eten :P
Ohja massage-olie is het ook goed voor.
Ik doe er dan ook wel boter in, maar niet te veel want ik vind de smaak van boter ronduit vies. :') Ik maak dan ook bijna nooit een 'gewone' cake of 'gewone' koekjes, meestal doe ik er dingen in die de smaak van boter overschaduwen. :@ Al vind ik dat de smaak van boter in koekjes nog wel mee valt. En buttercream maak ik al helemaal niet, bah :r als ik een topping op een cupcake wil doe ik dat met een heel klein beetje boter, en verder mon chou, veel lekkerder!

Kokosolie als massage-olie of glijmiddel kan ik me dus echt niet voorstellen, alsof je met olijfolie iemand gaat masseren _O- Voor mij echt een product dat in de keuken en in de badkamer blijft, niet verder.
  Moderator woensdag 31 juli 2013 @ 21:42:18 #277
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129559061
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal :P
Alleen in combinatie met latex condooms geen goed idee, dan moet je latex vrije nemen.
Maar ik ga erg offtopic in een baktopic :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 31 juli 2013 @ 23:17:02 #278
221912 minilot
Nancy boy
pi_129563180
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:42 schreef djkoelkast het volgende:
In kokosolie zitten geen parabenen, siliconen en al die andere bende, het ruikt niet, het plakt niet, het is echt uitermate geschikt voor in de keuken, badkamer, slaapkamer, overal :P
Helemaal mee eens! ;) Te gek spul inderdaad.
Wat bakken betreft: ik hou juist zeer van de smaak van boter, maar in (bak)recepten waar boter vooral wordt toegevoegd voor de structuur gebruik ik tegenwoordig net zo lief kokosolie
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 1 augustus 2013 @ 07:47:37 #279
21210 Paladin82
In Black and White
pi_129569560
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.

Simpel recept om te proberen:

1 ei
120ml melk
200g bakmeel (zelfrijzend)
100g suiker (kristal)
1/2 tl zout
60ml olie (mais, arachide, olijf < geen extra virgine!)

Elke neutrale olie voldoet, zelfs zonnebloem.

Ok dan:

Verwarm de oven voor op 200 graden C
Ei loskloppen met een vork
Melk en olie toevoegen en doorroeren met de vork
Suiker en zout toevoegen en tot een geheel mengen
Dit mengsel bij het bakmeel voegen en met de vork roeren tot het verzadigd is

Het beslag hoort niet glad te zijn maar klonterig, niet te veel meer mengen!

20-25 minuten bakken in muffinvormpjes, liefst die weer in een muffinbakplaat.

Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
  Moderator donderdag 1 augustus 2013 @ 10:15:29 #280
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129571992
quote:
1s.gif Op donderdag 1 augustus 2013 07:47 schreef Paladin82 het volgende:

[..]

Top ik ga het proberen, helpt het nog om tijdens het bakken de vochtigheid van de oven te verhogen (heb stoomoven)?
Zou niet nodig moeten zijn, ik heb ze zo altijd in mijn gewone oven gebakken, hoeft ook niet met hete lucht.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129622872


hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
pi_129623420
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
Dat ziet er erg goed uit!
pi_129625684
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 augustus 2013 19:02 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

hoe vinden jullie mijn appel kruimel taart gelukt?
oei...lekker!
pi_129626186
nou net probeert en hijs inderdaad super!!

begrijp alleen niet waarom ik hem zo lang in de oven moestbakken, t bakken ging echt traag...

mja t resultaat is er wel!
pi_129642143
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/

Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
  Moderator zaterdag 3 augustus 2013 @ 11:05:27 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129642209
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/

Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Deze is super lekker en wordt ook goed stijf:

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/fraisier_cake_75507

Dan pak je daar dus alleen het stukje over crème pâtissière (stappen 9-15). De Kirsch is optioneel, ik gebruik het nooit. Cornflower is gewoon maizena.
Let op: het is véél, ik doe dit recept altijd door midden, dan heb ik zat voor een taart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 3 augustus 2013 @ 14:52:34 #287
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_129646939
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 11:01 schreef floris_b het volgende:
Ik heb banketbakkersroom gemaakt uit dit recept:
www.culy.nl/recepten/aardbeientaart-met-banketbakkersroom/

Maar het wil niet opstijven. Heeft iemand een ander recept hiervoor?
Ik gebruik altijd het recept van Rudolph van Veen, staat op de site van 24 kitchen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_129647284
quote:
1s.gif Op woensdag 31 juli 2013 21:06 schreef Dot. het volgende:

[..]

Ah, dat is een verschil ja :)

Ik gebruik voor brownies ook een recept met alleen cacao, de standby brownies van Donna Hay. Erg lekker en lukken altijd perfect!
Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.

quote:
4s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:37 schreef fotostarter het volgende:
Heb vanmiddag 2 speculaas hoe noem je die? Houten plankjes voor speculaas gekocht.
Schade 90ct :D

Die ga ik morgen eens uitproberen. Deeg ligt al in de koeling te rusten. Zal ff kijken of ik een foto kan maken.
En, hoe waren ze?
pi_129647684
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 15:04 schreef kvd het volgende:

Staaop het programma voor morgen!
Alleen geen brownieblik, dus maar gewoon in een ovenschaal.

Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
mama van 3 kids!
pi_129647973
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 15:25 schreef Popples het volgende:

[..]

Ik heb daar ook geen bakblik voor maar gewoon een kleine schaal gebruiken.
kijk, dat hoor ik graag ;)
pi_129648511
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 15:40 schreef kvd het volgende:

[..]

kijk, dat hoor ik graag ;)
Als je voor alles een bakblik moet hebben loop je leeg en je kasten overvol ;)

Ze zijn hier inmiddels al uit de oven :9
mama van 3 kids!
pi_129651038
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja ;( een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...

Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..

tips
pi_129651100
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 17:47 schreef Sandous het volgende:
Ik wil morgen een wolkencake maken (ik hab jaja ;( een pak liggen en die moet gewoon op)... (ik maak daarnaast iets van 5 hapjes, dus de cake moet snel snel gemaakt worden...

Wat kan ik er nog meer in gooien, maar dat ie luchtig blijft..! Ik hou wel van cakes met noten/fruit/choco of iets anders..

tips
Dat zal wel naar de bodem zakken door de luchtigheid.. Maar kan wel.
pi_129651139
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot :D
  Moderator zaterdag 3 augustus 2013 @ 17:57:57 #295
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129651307
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 17:51 schreef Snowbells het volgende:
Baksoda gekocht, hopelijk worden m'n muffins nu wél groot :D
Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129687932
quote:
14s.gif Op maandag 15 juli 2013 14:34 schreef Anne het volgende:

[..]

Uiteraard!

http://www.ohmyfoodness.nl/recepten/kokosmakronen

Ik heb dus niet aan de oventijd van die blog gehouden, ik heb ze veeeel langer gedaan.
Maar ik heb dan ook een combimagnetron en daarmee is het altijd een beetje gokken.
ik ben ze nu aan het bakken! Over 20 minuten zal ik een foto maken
pi_129689083
pi_129689113
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2013 17:57 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Wijnsteen bakpoeder halen en goede bloem, geen supermarktbloem.
Waar moeten we de bloem halen dan?
pi_129689743

Hij is lekker, maar kan vele malen beter...
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 20:28:22 #300
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129690313
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:00 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Waar moeten we de bloem halen dan?
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.

Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.

Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben :+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')