Top, thanks!quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:57 schreef kvd het volgende:
[..]
gewoon bij de ah,bij de versierspullen voor de baksels.
Volgens mij kan dat ja. Misschien kan je het ook met een beetje honing doen. Denk ook dat het er een beetje aan ligt wat voor vruchten je gebruikt (zoet of zurig), wat voor zoetekauwer je zelf bent, of de vruchten vers zijn of uit blik.quote:Op zondag 28 juli 2013 12:33 schreef Xaryna het volgende:
Nog een vraagje
De vulling bestaat dus uit vruchten en sukade. Als ik de sukade oversla, moet ik dat dan compenseren met extra suiker oid?
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 28 juli 2013 20:47 schreef Xaryna het volgende:
Bedankt voor de hulp allemaal! Hier is het resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt bladerdeeg met een vulling van krenten, ruwe rietsuiker, citroensap, geraspte citroenschil en sukade. Mocht er interesse voor zijn dan kan ik het recept overtypen van mijn bakboek.
Eens, ziet er goddelijk uit. Maar wat is het?quote:Op maandag 22 juli 2013 16:14 schreef -J-D- het volgende:
[ afbeelding ]
Goddelijk! Echt een aanrader!
en smaakt het ook nog een beetje?quote:Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lees bovenstaand ''ontzettend lekker''quote:
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.quote:Op maandag 29 juli 2013 19:01 schreef casper019 het volgende:
DR oetker wolken cake citroen, ontzettend goed gelukt en lekker!!!!!!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en het is nog veel lekkerder ookquote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Vaak wel. Aan de andere kant zijn er best pakjes, potjes en zakjes die ik lekker vind. Geen ervaring met de wolkencake. Het haalt alleen de plezier uit het bakken sowieso weg.quote:
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerdquote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Lekkerder?!quote:Op maandag 29 juli 2013 20:08 schreef msacras het volgende:
[..]
Normaal ben ik absoluut ook van het zelf bakken, maar als ik brownies maak neem ik tegenwoordig ook maar gewoon een kant en klaar pakje altijd want die is gewoon lekkerder dan de zelfgemaakte die ik heb geprobeerdMaar misschien geef ik het nog een kans, heeft er iemand een fantastisch brownies recept?
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!quote:
Ik zal dan wel heel slechte recepten hebben uitgekozen toevalligquote:
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.quote:Op maandag 29 juli 2013 19:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het ziet er best luchtig uit. Toch snap ik een pakje niet echt. Laatst had je ook al een brownie uit een pakje. Als je bakken leuk gaat vinden, waarom maak je het dan niet helemaal zelf? Je krijgt veel meer voldoening uit iets dat je zelf hebt gemaakt, het is leuker om met andere te delen en je kunt dingen naar je eigen smaak aanpassen.
Precies daarom vind ik het helemaal niet verkeerd om een pakje te gebruiken. Maar ik ben verder nog nooit een cake tegengekomen met een basis van slagroom volgens mij.. Zal eens zoeken of er een wolkencake te maken valt zonder hulp van Dr. Oetkerquote:Op maandag 29 juli 2013 21:00 schreef casper019 het volgende:
[..]
Brownie word de volgende x ook zelf maken! ik wou gewoon proeven of t lekker is op slagroom basis, eerst proeven hoe t ongeveer moet proeven en dan zelf op recept perfectioneren!
Heb jij kinderen?quote:Op maandag 29 juli 2013 22:07 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik bak ook altijd alles zelf maar heb voor het gemak met de kinderen een keer diezelfde wolkendinges gehaald. Iedereen vond het heerlijk. Ik snap dan weer niet waarom iedereen gelijk loopt te zeiken op een pakje, alsof we allemaal op onze high horse moeten zitten hier.
Dat jaquote:
Thanks.quote:Op maandag 29 juli 2013 14:23 schreef -J-D- het volgende:
Zie de post erboven. Honing-mango-taart van de Bakery van Rudolph.
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.quote:Op dinsdag 30 juli 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
zo vanavond eet ik alweer mn laatste stukkie wolkencake op!
morgenwil ik voor t eesrst helemaal zelf iets bakken zeg maar
weten jullie een lekkere niet al te moeilijk cake om mee te beginnen??
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Het is allemaal niet veel moeilijker dan een pakje, het is gewoon een bepaalde hoeveelheid bloem, suiker, boter en eieren mixen. Bij de simpelste doe je alles in gelijke hoeveelheden. 200 gram bloem, 200 gram suiker, 200 gram boter en 4 eieren.
Maar eigenlijk is de vraag meer waar je zin in heb. Gewoon een normale cake of banaan, citroen, sinaasappel, kokos of noten ofzo.
Volgens mij is daar toch wat mee? Staat de maat van een ei voor een bepaald gewicht? Een M-ei is 50 gram, een L-ei 70. Tenminste, dat is wat hier staat en wat ik aanhou.quote:Op woensdag 31 juli 2013 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat mij aan dat recept altijd tegen staat, hoe groot zijn die eieren? Is het echt zo moeilijk een gewicht voor de eieren neer te zetten?
Ja en nee. Ik denk dat veel mensen hun ei juist niet gaan wegen en het makkelijker vinden om gewoon te weten hoeveel eieren ze moeten gebruiken. Misschien is het beter om het allebei te noemen (bv 200 gr ei/4 medium eieren). Als mensen dan een large ei hebben, dan moeten ze maar gaan wegen of meer/minder andere ingrediënten gaan gebruikenquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtquote:Op woensdag 31 juli 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Is toch veel eenvoudiger om 200 gram ei erbij te zetten?
Ik scheidt de eieren trouwens altijd voor cake
Alles op kamertemperatuur hebben
Eiwit keistijf slaan
Roer met een mixer de boter en suiker tot een creme, dan eigeel erdoor
Neem half maizena half bloem en deze gaat bij de botermassa, maar heel kort roeren.
Dan schep ik de eiwitten erdoor.
Resultaat is dan een veel luchtiger cake.
quote:Op woensdag 31 juli 2013 11:45 schreef Dot. het volgende:
[..]
Ik heb echt een hekel aan eieren scheiden, maar ben erachter gekomen dat als je de eieren even in warm water legt en ze vervolgens met suiker minimaal 10 minuten laat kloppen in de machine dat het dan ook heel luchtig wordtLuiheid troef
En qua pakjes is dit mijn favoriet, erg lekker altijd!
[ afbeelding ]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:31 schreef Paladin82 het volgende:
Ik probeer al een tijdje blueberry muffins te maken zoals je die ook krijgt bij bv de starbucks, Die hebben zo'n mooie paddenstoel vorm en zijn super zacht en bij gebrek aan beter woord smeuig.
Heeft iemand misschien recept voor dit soort muffins en ook hoe ze die dingen zo zacht houden, bij mij worden ze helaas altijd toch wat aan de droge kant.
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?quote:Op woensdag 31 juli 2013 17:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Muffins maak je met olie, niet met boter. Je moet ook vrijwel niet mixen, beetje roeren met een vork is voldoende. Muffins zijn qua recept en structuur niet hetzelfde als cupcakes.
....
Dus: geen mixer gebruiken, niet te veel mixen, olie gebruiken en geen boter.
In de laatste stap kun je de blueberries/zwarte bessen toevoegen en met een lepel kort door het deeg vouwen. Nogmaals: niet te veel mengen, klonten horen bij muffins en die proef je niet meer terug in het eindresultaat.
Ja, anders zijn het ook geen muffinsquote:Op woensdag 31 juli 2013 18:02 schreef Noek het volgende:
[..]
En die muffins krijgen dan wel zo'n mooie ronde vorm bovenop?
Thnx, ik ga het zo eens proberen.quote:Op woensdag 31 juli 2013 18:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ja, anders zijn het ook geen muffins![]()
Voor een nog beter resultaat een zachte bloem nemen met wijnsteenzuurbakpoeder, dus dan geen zelfrijzend bakmeel meer. En alles zo vers mogelijk, maar met zelfrijzend bakmeel gaat het ook echt wel lukken hoor![]()
Zolang je maar niet te veel mengt, dat is de sleutel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |