Als je voor hartig wilt gaan kun je hapjes maken met filodeeg, noten, geitenkaas, tijm en honing bijvoorbeeld? Ik ben meer van de zoete baksels, een lekkere noten-caramelkoek bijvoorbeeldquote:Op vrijdag 5 juli 2013 19:11 schreef Qunix het volgende:
[..]
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten
Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 15:40 schreef ieniminimuis het volgende:
Hallo mede-bakkers
Klein vraagje: Ik bak regelmatig zandkoekjes en variaties daarop. Volgens recept moet de koekjes ongeveer 20 min bakken op 175 graden. Nu heb ik een gasovens. Als ik de koekjes langer dan 10-15 min erin laat dan zijn de onderkanten van de koekjes zwart. Bij korter in de oven blijven de koekjes slap. Iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Of is het gewoon tijd voor een andere oven?
Dat klinkt goedquote:Op zondag 7 juli 2013 22:44 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik maak regelmatig crumbles (mijn favo is met blauwe bessen en appel, en zelfgemaakt vanille ijs)
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumblequote:
omdat ik met een heel beperkt budget bak, en vanillestokjes in verhouding vrij duur zijnquote:Op maandag 8 juli 2013 13:11 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou je vanille-essence gebruiken als je toch ook echte vanille gebruikt...?
Dankje, ga ik ook eens proberen!quote:Op maandag 8 juli 2013 12:47 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumble
en ik maak altijd vanille ijs zonder ei, dus gewoon volle (houdbare) melk, slagroom, suiker, vanille-essence en dan voor het mooi (want in vanille ijs hoort van die zwarte puntjes) vanille stokje erdoorheen
edit: ik gebruik geen vanillestokje voor het crumble deeg, dat proef je haast niet. En ik doe vaak wat meer blauwe bessen erin (meestal rond de 250 gram).
Dat ziet er goddelijk uitquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk .
Dankje ben zeker blij met hoe hij is geworden!quote:
Lemon curdquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk .
nou de gasten hadden het heen en weer kunnen krijgen bij mijquote:Op woensdag 10 juli 2013 15:26 schreef Myraela het volgende:
Jammer dat ze niet langer konden wachten dan.
Ooh dat wil ik nog steeds een keer maken, maar vergeet het telkens.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk .
Bedankt! Het werkte perfectquote:Op maandag 8 juli 2013 11:16 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |