abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_128356368
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Myraela's ontbijtmuffins


Enemyrock's lemoncurd taart


Minilot's exotische koekjes


en natuurlijk djkoelkast's spekkoek!


Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten
http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2013 17:47:34 ]
pi_128356411
Ik zit nu op mobiel dus kan de OP even niet aanpassen. Later zal ik wat recentere foto's invoegen! :)
pi_128356831
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 12:35 schreef msacras het volgende:

[..]

blijft het de hele tijd vloeibaar of hard het uit als je het niet gebruikt?
Als het vloeibaar blijft kan je het in je (ijs)koffie doen, krijg je een caramel koffie, erg lekker :D
Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt.. :)
pi_128356886
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 12:53 schreef Ambipur het volgende:

[..]

Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt.. :)
Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken?
pi_128356928
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 12:55 schreef msacras het volgende:

[..]

Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken?
Heb je een kant-en-klaar recept voor mij.. :@ Ik ben niet zo bekend met deze dingen.....
pi_128357038
Oeh.. Google en vind! http://lekkerhapje.nl/2010/07/12/banoffee-pie/

Thanks msacras! :D
pi_128358279
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 12:38 schreef msacras het volgende:
Ik zit nu op mobiel dus kan de OP even niet aanpassen. Later zal ik wat recentere foto's invoegen! :)
Aan het eind van het vorige topic kwam ook een handige link voorbij (omrekentabel Amerikaanse maten), kan je die dan ook in de OP zetten?
pi_128421263
Alweer muffins gemaakt. :@ Appel kaneel muffins deze keer.

pi_128424605
Glutenvrije chocolade-sinaasappelcake :9

  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 20:49:52 #11
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128432588
quote:
14s.gif Op zondag 30 juni 2013 16:50 schreef Selestha het volgende:
Glutenvrije chocolade-sinaasappelcake :9

[ afbeelding ]
ziet er heerlijk uit :~

ik heb ook weer eens wat geprobeerd van het weekend :)





gewone tulband met citroenglazuur en marsepeinen bloemetjeszooi

(ben er niet helemaal tevreden over :{ die bloemen moeten beter volgende keer )
pi_128434219
Wat is er niet mooi an Lady-wrb. Ik vind ze zien er super uit. En die vlinder is ook echt mooi.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128434590
Vandaag gebakken: kaasstengels



Niet helemaal gelukt, maar was wel lekker!
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 21:30:19 #14
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128434810
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:20 schreef Tinuviel het volgende:
Wat is er niet mooi an Lady-wrb. Ik vind ze zien er super uit. En die vlinder is ook echt mooi.
ik vind de bloemen te plat
en ik was mijn uitsteker voor rozenblaadjes kwijt. (die heb ik net, zit zelfs nog in de verpakking :( )
dit zijn hulstblaadjes
pi_128466537
Ik kan de OP niet meer aanpassen, waarschijnlijk omdat het een reeks is, dus als de laatste foto's uit het vorige topic er in moeten zal een modje dat even moeten doen. :)
edit; OP is inmiddels aangepast

Verder heb ik laatst Macarons gemaakt, maar ze waren zo lelijk dat ze niet waardig genoeg zijn om hier te posten. :D Wel smaakten ze erg goed. Morgen doe ik een nieuwe poging en teken ik van te voren rondjes op het bakpapier om de goede maat aan te houden, misschien dat ik ze dan wel mooi rond krijg!

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2013 17:33:31 ]
pi_128488368
Ik krijg zooo'n honger van dit topic :D. Ben nu met de Schwarzwalder kirschtorte bezig, een lactose suikervrije variant omdat ik t mensen met colitis wil laten opeten :P. Ben alleen vergeten de kokosroom van het sap te scheiden waardoor opkloppen niet is geslaagd voor de room. Vandaag opnieuw proberen :)
zelfde als diginoob
pi_128488400
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 20:49 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ziet er heerlijk uit :~

ik heb ook weer eens wat geprobeerd van het weekend :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

gewone tulband met citroenglazuur en marsepeinen bloemetjeszooi

(ben er niet helemaal tevreden over :{ die bloemen moeten beter volgende keer )
De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen. O+ Ik had die bloemen er gewoon afgelaten, het maakt het er toch niet lekkerder op.
  † In Memoriam † dinsdag 2 juli 2013 @ 07:59:36 #18
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128488484
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 07:47 schreef Myraela het volgende:

[..]

De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen. O+ Ik had die bloemen er gewoon afgelaten, het maakt het er toch niet lekkerder op.
ik heb hem gemaakt naar aanleiding van een plaatje van zo'n zelfde tulband in een taartenboek. voor mij hoeft marsepein helemaal niet (ik lust het niet eens) maar ik wou het eens proberen.
ik heb m meegenomen naar mijn vrijwilligerswerk. die vonden hem wel mooi :D
  † In Memoriam † dinsdag 2 juli 2013 @ 08:00:47 #19
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128488498
quote:
7s.gif Op maandag 1 juli 2013 17:18 schreef msacras het volgende:
Ik kan de OP niet meer aanpassen, waarschijnlijk omdat het een reeks is, dus als de laatste foto's uit het vorige topic er in moeten zal een modje dat even moeten doen. :)
edit; OP is inmiddels aangepast

Verder heb ik laatst Macarons gemaakt, maar ze waren zo lelijk dat ze niet waardig genoeg zijn om hier te posten. :D Wel smaakten ze erg goed. Morgen doe ik een nieuwe poging en teken ik van te voren rondjes op het bakpapier om de goede maat aan te houden, misschien dat ik ze dan wel mooi rond krijg!
ik heb zo'n macaronmatje. (ik heb ook zo'n papier met cirkels die je onder je bakpapier kan leggen, maar zo'n matje vind ik toch beter werken. loopt minder snel uit
pi_128493873
Vraagje: als ik muffins maak met blauwe bessen, en ik heb bevroren bessen, moet ik die dan eerst laten ontdooien, of kan ik ze bevroren door het beslag roeren? En maakt het nog uit voor hoeveel vocht je verder gebruikt?
pi_128498095
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2013 11:56 schreef Bleie het volgende:
Vraagje: als ik muffins maak met blauwe bessen, en ik heb bevroren bessen, moet ik die dan eerst laten ontdooien, of kan ik ze bevroren door het beslag roeren? En maakt het nog uit voor hoeveel vocht je verder gebruikt?
bevroren kan volgens mij prima, gaan ze ook niet kapot door het roeren :)
pi_128556536
:W



En uit de oven:



Bananabread met bosbessen. Cheesecakebrownies met frambozen. :Y) En een bijna jarige douche-eend die haar collega's blij gaat maken. :7
pi_128559377
:9~ :9~

Ziet er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd!
  † In Memoriam † woensdag 3 juli 2013 @ 22:51:10 #24
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128560836
Oohhh die cheesecakebrownie met frambozen! Je wil daar vast wel een recept van geven? :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_128561081
Ziet er heerlijk uit douche-eend en alvast gefeliciteerd!

Ik wil binnenkort ook wat maken, wat lactosevrij moet zijn. In plaats van melk kan ik gewoon lactosevrije melk nemen of niet?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128562013
quote:
11s.gif Op woensdag 3 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:
Oohhh die cheesecakebrownie met frambozen! Je wil daar vast wel een recept van geven? :9~
Die komt bij kayotic vandaan :9
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 22:24 schreef Bleie het volgende:
:9~ :9~

Ziet er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd!
Dankje! Vrijdag pas, maar dan ben ik vrij en overkill aan verjaardagen op werk in de 2e week van juli. Dus dan maar vooraf trakteren :+
pi_128588147
Mijn lief is voorlopig van huis en ik verveel me. Bakken dus. :)



Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
Let me see you stripped down to the bone
pi_128588666
Zo, de baksels waren geslaagd en schoon op. En een aantal verzoekjes voor recepten.
pi_128590297
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 17:39 schreef minilot het volgende:
Mijn lief is voorlopig van huis en ik verveel me. Bakken dus. :)

[ afbeelding ]

Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
lekker , bedoel je dat je de bodem gemaakt hebt van ( koek ) kruimels?
pi_128590315
Yep!
Let me see you stripped down to the bone
pi_128591656
Bak je die bodem blind minilot? Of kruimel je dat zo de koelkast in?
pi_128594779
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 19:29 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Bak je die bodem blind minilot? Of kruimel je dat zo de koelkast in?
Eerst heel donkere chocoladekoekjes gebakken, die verkruimeld in de keukenmachine en daarna gemengd met een beetje gesmolten roomboter. Dat in de vormpjes geperst als bodem, en dat dan weer in de vriezer om op te stijven. :9
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 5 juli 2013 @ 11:15:44 #33
91830 MaximusTG
pi_128613879
Ben jarig vandaag! Dus heb een vlaai gebakken:



Kersenvlaai; dit recept:

http://kersen.vlaairecept(...)mburgse-kersen-vlaai

Best tevreden, niet zo netjes als ik had gewild. Persoonlijk vond ik het wat krap qua hoeveelheid deeg.
Moest em na bakken meteen uit de (vaste, aardewerken) vorm halen.. Dus toen liep er een beetje vocht uit de vulling, waardoor de bovenkant een wat rodere gloed kreeg :P.
Al met al best goed gelukt.
pi_128613987
Gefeliciteerd TG! Vlaai ziet er goed uit :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_128614405
Gefeliciteerd Maximus TG!
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † vrijdag 5 juli 2013 @ 11:31:55 #36
91830 MaximusTG
pi_128614498
Bedankt! Nu hopen dat ie ook goed smaakt :D!
Ik had hiervoor wel eens een vlaai gemaakt, maar dat was altijd blind gebakken met een niet-gebakken vulling. Dit was eerste keer met vulling meebakken (moet wel he, met zo'n raster :P).
Helaas kon ik dat deegrecept nergens meer terugvinden. Dat was voordat ik alles ging opschrijven en uitprinten :P.
  vrijdag 5 juli 2013 @ 12:03:09 #37
221912 minilot
Nancy boy
pi_128615602
Gefeliciteerd, lieve Maximus-de-über-broodbakker!
Puike vlaai hoor. :)
Maarreh, gezien de tijd van het jaar wél verse kersen gebruikt in plaats van uit een blikkie?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 5 juli 2013 @ 12:15:36 #38
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_128616075
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 11:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ben jarig vandaag! Dus heb een vlaai gebakken:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Kersenvlaai; dit recept:

http://kersen.vlaairecept(...)mburgse-kersen-vlaai

Best tevreden, niet zo netjes als ik had gewild. Persoonlijk vond ik het wat krap qua hoeveelheid deeg.
Moest em na bakken meteen uit de (vaste, aardewerken) vorm halen.. Dus toen liep er een beetje vocht uit de vulling, waardoor de bovenkant een wat rodere gloed kreeg :P.
Al met al best goed gelukt.
Jij ook gefeliciteerd! *O*
pi_128617025
Gefeliciteerd Maximus! Vlaai ziet er heerlijk uit.

Douche-eendje: nu ook echt gefeliciteerd!
pi_128618403
Gefeliciteerd jarige. O+

Ik moest na mijn sollicitatie even ontspannen, dus ik maakte deze sinaasappelkoekjes.

pi_128618505
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 13:21 schreef Myraela het volgende:
Gefeliciteerd jarige. O+

Ik moest na mijn sollicitatie even ontspannen, dus ik maakte deze sinaasappelkoekjes.

[ link | afbeelding ]
Leuk blog heb je.
Go hard or go home
pi_128621433
Iemand al iets hartigs gemaakt met noten, toevallig?
  vrijdag 5 juli 2013 @ 15:40:23 #43
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_128623722
Hallo mede-bakkers :W
Klein vraagje: Ik bak regelmatig zandkoekjes en variaties daarop. Volgens recept moet de koekjes ongeveer 20 min bakken op 175 graden. Nu heb ik een gasovens. Als ik de koekjes langer dan 10-15 min erin laat dan zijn de onderkanten van de koekjes zwart. Bij korter in de oven blijven de koekjes slap. Iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Of is het gewoon tijd voor een andere oven?
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_128625606
quote:
5s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 14:45 schreef Qunix het volgende:
Iemand al iets hartigs gemaakt met noten, toevallig?
Heb je noten die op moeten? Welke?
pi_128626853
Ik heb een siliconenvakvormpje voor cakepops, heeft iemand hier een goed recept voor? Het pak wat ik nu gebruikt heb, was niet zo fijn. Cakepops smaakte naar pannenkoek.

Iemand nog een tip om op een mooie manier de chocolade om te krijgen, dat was nu een grote kliederende, en het zat er niet echt netjes op
pi_128627749
SunshineEva ik heb cakepops gemaakt, supermakkelijk zonder te bakken, gewoon met oreo koekjes en cream cheese. En ze waren super lekker. Wat ik had gelezen als tip was een stuk styropor/ styrofoam gebruiken om de cakepops in te zetten, maar zelfs dan wordt het een kliederboel.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128628418
quote:
14s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 13:23 schreef Noek het volgende:

[..]

Leuk blog heb je.
Dankjewel. O+ Ben er nog niet zo lang mee bezig en wil er nog een hoop aan veranderen, maar telkens als ik denk van "even aan mijn blog werken." spring ik de keuken in en ga ik iets maken. :')
pi_128630850
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 16:25 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Heb je noten die op moeten? Welke?
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten :9

Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
  vrijdag 5 juli 2013 @ 19:16:51 #49
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_128631019
quote:
7s.gif Op vrijdag 5 juli 2013 19:11 schreef Qunix het volgende:

[..]

Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten :9

Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
niet echt een baksel, maar een vriend van me maakt heerlijke nootjes: suikeren/bakken met droge suikercaramel, zeezout en chiliflakes. zó lekker!

als je relatief meer caramel gebruikt kun je er clusters/praline van maken
Kwak
pi_128631215
Ik heb al een keer Macadamia chocolade koekjes gemaakt: http://www.24kitchen.nl/s(...)macadamiachocokoeken
en cantuccini koekjes.


Misschien een keer deze:
http://www.24kitchen.nl/s(...)hocolate-chipcookies
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')