Mirjam | maandag 3 juni 2013 @ 10:56 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: EnemyRock's appel-mascarponetaart: Bortecinem's chocoflan: en Sjanette's mini sweetie pies | |
Bosbesbos | maandag 3 juni 2013 @ 11:03 |
Ziet er lekker uit zeg! | |
LilDutchPrincess | maandag 3 juni 2013 @ 14:47 |
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurde Heeft iemand ze wel ergens zien liggen? | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 15:03 |
bij mij op zolder maar daar heb je waarschijnlijk niet zo veel aan. | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 15:05 |
ik had van het weekend bananenbrood gebakken, want we hadden ineens teveel rijpe bananen in huis. sorry, geen foto, hij was te lekker en te snel op om vast te leggen | |
Satijn | maandag 3 juni 2013 @ 15:17 |
Mijn vriend wil graag een worteltjestaart voor zijn verjaardag. De laatste keer dat ik het maakte vond ik de taart nogal korrelig qua structuur. Wie heeft er een overheerlijk recept? | |
MonkNL | maandag 3 juni 2013 @ 15:22 |
Rudolph natuurlijk! http://www.24kitchen.nl/recepten/ruebli-torte-worteltjestaart | |
Taartje | maandag 3 juni 2013 @ 15:26 |
Sligro! | |
Taartje | maandag 3 juni 2013 @ 15:29 |
Of hier. | |
morgane | maandag 3 juni 2013 @ 15:29 |
Das ook toevallig, ik ga om dezelfde reden morgen bananenbrood maken. Ik zal me proberen in te houden en eerst een foto te maken | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 15:32 |
welk recept had jij? ik had deze http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx maar dan zonder hazelnoten want die lusten we hier niet | |
morgane | maandag 3 juni 2013 @ 15:35 |
Klinkt lekker! Mijn vriend is ook geen fan van hazelnoten dus dat gaat 'm niet worden. Het is de eerste keer dat ik een bananenbrood bak dus ik ga voor een heel simpel recept uit de Allerhande: http://www.ah.nl/allerhan(...)ood/?rq=bananenbrood Ik hoop alleen dat het ook lukt met een mixer, ik heb namelijk geen keukenmachine. | |
Diconnected | maandag 3 juni 2013 @ 15:35 |
die ga ik even bookmarken ik zou ze dan ook zonder hazelnoten maken want daar ben ik dus allergisch voor | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 15:36 |
waarom zou het niet lukken met een mixer? ik heb ook geen keukenmachine. ik ben heel blij met mijn kenwood | |
Mirjam | maandag 3 juni 2013 @ 15:37 |
Ik maak banananenbrood ook met een mixer hoor | |
morgane | maandag 3 juni 2013 @ 15:37 |
Mooi | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 15:38 |
hij werd mooi hoog (model cake zal ik maar zeggen) eerdere recepten die ik probeerde bleven zo plat. hij is wel heel donker (maar ja, wat wil je met zoveel cacoapoeder ) | |
Bosbesbos | maandag 3 juni 2013 @ 16:27 |
Ik zag ze net bij de action liggen! | |
#ANONIEM | maandag 3 juni 2013 @ 16:43 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarisch Ik gebruik dit recept altijd, en het is elke keer weer een succes! Ik laat dan wel de rozijnen altijd weg, maar dat is dan meer omdat ik niet van rozijnen in cakes houdt. Zonder rozijnen is hij in ieder geval érg lekker, maar met rozijnen vast ook wel. | |
LilDutchPrincess | maandag 3 juni 2013 @ 18:38 |
Hmm action hier had alleen gekleurde... Sligro heb ik helaas geen pasje van, Makro is wellicht een optie... Dank-jullie-wel... | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 18:44 |
blokker of marskramer al gekeken? of hema? xenos dan? | |
LilDutchPrincess | maandag 3 juni 2013 @ 19:57 |
Blokker, Hema en Xenos niet. Emté, AH, Jumbo, Plus en Lidl niet. Alleen gekleurde versies. | |
H_T | maandag 3 juni 2013 @ 20:02 |
Even tussendoor: woensdag begint Heel Holland Bakt, een Nederlandse Bake-off. Te zien bij Omroep Max | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 20:46 |
de leukste taartenshop heeft ze http://www.deleukstetaartenshop.nl/hom-baking-cups-wit-pk-50 | |
sjanette | maandag 3 juni 2013 @ 20:46 |
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!! Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!! | |
lady-wrb | maandag 3 juni 2013 @ 20:47 |
ziet er goed uit zeg was het erg moeilijk? en smaaktie? | |
Etcetera | maandag 3 juni 2013 @ 20:48 |
Oh ja, goede heads-up | |
sjanette | maandag 3 juni 2013 @ 20:55 |
Moeilijk niet, maar het was wel een flinke bezigheidstherapie . Volgende keer gebruik ik een gewone bakpan ipv springvorm. De springvorm ging niet open, dus vorm onderste boven gehouden en koek kwam er netjes uit. Hij smaakt goed! | |
morgane | dinsdag 4 juni 2013 @ 17:24 |
Zo dus niet fantastisch goed gerezen, maar zooooo lekker! | |
Dragonberry | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:08 |
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed | |
sjanette | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:16 |
Ik durf niet om iets met rabarber te maken, ben er geen fan van. Maar dat ziet er wel erg lekker uit!! | |
Bosbesbos | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:12 |
Aardbei met rabarber! Goede combi! | |
Pietverdriet | dinsdag 4 juni 2013 @ 21:15 |
Nu heb ik zin in fries roggebrood met kaas | |
BananaPancake | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:17 |
Enemyrock, ik zou graag weten hoe je die cheesecake met dulce de leche en pecannoten uit het vorige deel hebt gemaakt | |
lady-wrb | dinsdag 4 juni 2013 @ 22:24 |
ben ik verdorie mijn nieuwe tulbandvorm aan het uitproberen, wil het ding niet uit de vorm (niet in één geheel in elk geval ) hoe voorkom ik dat een volgende keer? het is trouwens wel een joekel volgens mij er gaat deeg in voor 1,5 cake en dan istie nog niet tot de rand. zou ik het wagen op 2? maar goed, wie heeft een goede tip om lossingsproblemen te voorkomen? ik had goed ingeboterd. volgende keer ook bestuiven met bloem? helpt dat beter? | |
EnemyRock | donderdag 6 juni 2013 @ 23:07 |
http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecake Dit recept heb ik gevolgd minus de blauwe bessen, eerst was ik er helemaal tevreden over maar ik heb er nog eens over nagedacht en eigenlijk is de pecannoot een beetje oneerlijk om op de taart te doen aangezien er dus geen pecan element in het deeg of de vulling zit verder, misschien is het mogelijk om de hazelnoten naar pecannoten te wijzigen? Maar dat durf ik niet te zeggen. Mijn uitgangspunt was een beetje; banaan-karamel-pecan. Maar door de combinatie banaan-cheesecake is hij toch eigenlijk al best zwaar en zou dulche de leche uiteindelijk toch een beetje overkill kunnen zijn. Al moet ik wel zeggen dat ik er persoonlijk wel een fan van was. | |
djkoelkast | vrijdag 7 juni 2013 @ 17:30 |
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk): Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch. Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 juni 2013 @ 17:38 |
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat? | |
djkoelkast | vrijdag 7 juni 2013 @ 17:41 |
Ik heb het met een bamboe lepel gedaan (houten lepel zal net zo goed gaan), een vrij grote, elke keer 1,5 lepel en dan met die lepel als het ware uitsmeren tot het vlak is. Ging al bij al nog best vlot. Zoiets: http://shop.waroeng.nl/images/bamboelepel30cm.jpg | |
Bortecinem | vrijdag 7 juni 2013 @ 19:01 |
Wow die spekkoek ziet er echt goed uit! | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juni 2013 @ 22:55 |
Accepteer je Paypal? Ziet er verdomd goed uit! | |
Isegrim | vrijdag 7 juni 2013 @ 23:18 |
Hele mooie spekkoek. En als zelfs Piet onder de indruk is...! | |
sjanette | zaterdag 8 juni 2013 @ 07:53 |
Mooi zeg!!!! | |
EnemyRock | zaterdag 8 juni 2013 @ 14:07 |
spekkoek, zelf ook maar eens proberen te maken | |
djkoelkast | zaterdag 8 juni 2013 @ 14:16 |
Het valt allemaal best mee om te maken, alleen de recepten die je vindt zitten véél te veel kruiden in, in spekkoek hoort bijvoorbeeld geen anijs, geen kaneel, geen foelie, er hoeft geen room in, geen poedersuiker. Ook mag er meer ei in dan je in de meeste recepten vindt. | |
sjanette | zondag 9 juni 2013 @ 14:27 |
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com | |
lady-wrb | zondag 9 juni 2013 @ 17:17 |
o dat ziet er ook weer overheerlijk uit | |
sjanette | zondag 9 juni 2013 @ 17:33 |
Hij smaakt ook errrrrug lekker!!! | |
lady-wrb | zondag 9 juni 2013 @ 18:32 |
ik ga m een keer proberen. maar ik moet nu eerst aan de bak voor mijn zoon zn verjaardag. hij wil morgen oreschki trakteren, voor scouting wil hij cupcakes en voor de echte viering taart hij is dinsdag jarig, maar we vieren het pas zaterdag gelukkig, dus ik heb nog even | |
sjanette | zondag 9 juni 2013 @ 19:57 |
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes! | |
lady-wrb | zondag 9 juni 2013 @ 20:07 |
dank je! ja ik heb aardig wat te doen, maar het is gelukkig verdeeld over een hele week. maandag wil hij trakteren op school, dinsdag op scouting en zaterdag voor als we het vieren. maar ik moet ook nog iets bakken voor een kennis die iets voor me gerepareerd heeft. daar staat nu een cake voor in de oven (op hoop van zegen, want het is een siliconevorm en daar heb ik nog nooit in gebakken ) | |
Steven184 | maandag 10 juni 2013 @ 17:11 |
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. (Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was). | |
lady-wrb | maandag 10 juni 2013 @ 17:19 |
recept? | |
Steven184 | maandag 10 juni 2013 @ 17:25 |
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? | |
lady-wrb | maandag 10 juni 2013 @ 17:26 |
wat is het grote bakbeest? | |
Steven184 | maandag 10 juni 2013 @ 17:34 |
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job. De link naar de website en de facebook pagina heb ik in mijn onderschrift staan. Maar uiteraard krijg je het recept:
| |
bloempje-moi | dinsdag 11 juni 2013 @ 16:59 |
Ooohh Het boek der banketbakkerij, 1894, III Jules Gouffé, Het boek der banketbakkerij. Rotterdam, [1894], deel III http://issuu.com/bijzondere_collecties_uva/docs/ubakg12-115-iii/1 | |
djkoelkast | dinsdag 11 juni 2013 @ 17:37 |
Oude kookboeken Ik heb er een paar uit kringloopwinkels, staan echt leuke recepten in die goed als basis te gebruiken zijn en dan zelf verder creatief doen. | |
owl. | dinsdag 11 juni 2013 @ 17:42 |
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit! Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? | |
djkoelkast | dinsdag 11 juni 2013 @ 17:45 |
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van. Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in). | |
bloempje-moi | dinsdag 11 juni 2013 @ 17:47 |
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen. | |
djkoelkast | dinsdag 11 juni 2013 @ 17:51 |
Ja, het is niet te vergelijken en het is ook echt geen cake, ondanks dat veel ingrediënten overeen komen (al zit er geen rijsmiddel in spekkoek, behalve de opgeklopte eiwitten die voor de luchtigheid zorgen). Maar hoe moet je het omschrijven aan iemand die het niet kent | |
owl. | dinsdag 11 juni 2013 @ 17:56 |
Okay dankjewel, misschien maar eens uitproberen. Haha, klinkt goed. | |
EnemyRock | woensdag 12 juni 2013 @ 14:21 |
Na een weekje bakpauze heb ik afgelopen twee dagen toch weer een beetje lopen aanklooien in de keuken. Cinnamon Rolls Dit was de eerste keer dat ik uberhaupt met een soort brooddeeg in de weer was, leuk om te kneden maar geen idee hoe en wat allemaal, dit en misschien de iets te lange baktijd (?) zorgde er voor dat de cinnamon rolls net iets aan de droge kant waren, ook heb ik maar de helft van de suiker in het recept gebruikt omdat ik dacht dat het anders te veel zou worden, helaas want ze waren niet zo zoet als ik had gehoopt, het glazuur wat wel zoet genoeg was maakte dit dus echt af. Niet volledig tevreden over maar ze gingen wel op. Chocolade macadamia koeken Vielen erg goed in de smaak, simpel doch lekker, en persoonlijk ben ik wel een macadamia fan. Voor de volgende keer, kleiner maken en misschien zelfs wat minder lang in de oven omdat ze tijdens het afkoelen toch nog wat harder worden. En afgelopen nacht heb ik samen met een vriendin een chocolade-pindakaas cheesecake gebakken. Die na het toevoegen van een chocolade ganache redelijk sterk naar snickers smaakt. Ik vind 'm heel erg mooi, ook dat marmer effectje bovenop, die helaas plaats moest maken voor de chocolade ganache omdat de pindakaas anders te veel zou overheersen want pindakaas is al best zout. De bodem is gemaakt met chocolade hazelnoot koekjes maar andere koeken zijn natuurlijk ook goed mogelijk. | |
djkoelkast | woensdag 12 juni 2013 @ 14:41 |
Voor die cinnamon rolls: kijk eens naar het Chelsea Buns recept van Paul Hollywood, die vond ik erg lekker. Is wel meer brood-achtig deeg en je kunt ze natuurlijk vullen met wat je wil. | |
Zo-is-dat | woensdag 12 juni 2013 @ 18:04 |
De cinnamon Rolls van de pioneerwoman.com zijn ook zeker een aanrader. | |
EnemyRock | woensdag 12 juni 2013 @ 19:28 |
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers. | |
Tinuviel | woensdag 12 juni 2013 @ 20:13 |
ER als hij zo lekker smaakt als hij eruit ziet, is het zeker een succes. Je maakt me aan het twijfelen voor het volgende feestje: deze taart of d chocolade citroen? | |
fotostarter | woensdag 12 juni 2013 @ 20:15 |
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden. Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee. | |
EnemyRock | woensdag 12 juni 2013 @ 20:16 |
Lust je snickers? Wel echt een grote calorieën bom hoor! | |
fotostarter | woensdag 12 juni 2013 @ 20:17 |
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is. Dosering, lijkt me lastig in te schatten? | |
EnemyRock | woensdag 12 juni 2013 @ 20:19 |
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie! | |
fotostarter | woensdag 12 juni 2013 @ 20:21 |
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag | |
Tinuviel | woensdag 12 juni 2013 @ 20:37 |
Waar heb je het recept nu gevonden dan? | |
fotostarter | woensdag 12 juni 2013 @ 20:38 |
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch incl chocokoekjesbodem | |
Erasmo | donderdag 13 juni 2013 @ 09:11 |
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken? | |
Bleie | donderdag 13 juni 2013 @ 12:14 |
Geen idee. Zou het dan niet veel te vochtig worden? | |
Popples | donderdag 13 juni 2013 @ 19:42 |
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien. | |
Erasmo | donderdag 13 juni 2013 @ 19:50 |
Uit een zakje bedoel ik dan, was het er vergeten bij te zetten | |
Popples | donderdag 13 juni 2013 @ 19:58 |
Nee joh gewoon zo er door doen. | |
Erasmo | donderdag 13 juni 2013 @ 20:20 |
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt. | |
Erasmo | donderdag 13 juni 2013 @ 21:01 |
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen? | |
EnemyRock | vrijdag 14 juni 2013 @ 00:03 |
http://www.the-girl-who-a(...)tter-cheesecake.html | |
Dragonberry | vrijdag 14 juni 2013 @ 10:09 |
heb je dan niet teveel eigeel? Of is bij die dingen ook het eiwit meer? | |
Erasmo | vrijdag 14 juni 2013 @ 10:10 |
Ze zijn wel wat groter maar niet dubbel zo groot. Heb de gok er maar op gewaagd, vooralsnog ziet het er goed uit, ik moet hem nog aansnijden. | |
AnneX | vrijdag 14 juni 2013 @ 11:20 |
Goeiemorgen...bakkers en baksters... Vanmorgen even ingelezen in dit topic. En ik zie dat jullie lekker bezig zijn. De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart. De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer). Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden. En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren. Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten... Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip? Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart Dat is drie keer het recept, vermoed ik. Versieren met vierkantjes marsepein. Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ? Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ? Vragen. Verdere tips zijn welkom | |
lady-wrb | vrijdag 14 juni 2013 @ 11:44 |
nou dat doe ik niet hoor, als ik ze door een gewone appeltaart heendoe. dan nemen die mooi het vocht op dat vrijkomt. hoef ik er geen custard of paneer in te doen | |
Dragonberry | vrijdag 14 juni 2013 @ 14:24 |
Met de rest van de rabarber nog een cake en een klein beetje compote gemaakt. Compote staat in de kast te wachtten tot ik er wat mee heb verzonnen.. Maar volgens mij lag er nog genoeg bij de groenteboer dus wie weet komt er nog meer | |
Phaelanx_NL | vrijdag 14 juni 2013 @ 14:26 |
Vanavond spekkoek maken | |
Dragonberry | vrijdag 14 juni 2013 @ 14:30 |
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig. De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg. | |
djkoelkast | vrijdag 14 juni 2013 @ 14:59 |
Foto's van het resultaat gewenst | |
AnneX | vrijdag 14 juni 2013 @ 19:17 |
Dankje voor het advies Als meer mensen nog iets willen toevoegen... | |
minilot | vrijdag 14 juni 2013 @ 20:15 |
Hoi bakkertjes! Net uit de oven getrokken: Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet. Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar. Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. | |
Mirjam | vrijdag 14 juni 2013 @ 20:16 |
| |
Zo-is-dat | vrijdag 14 juni 2013 @ 20:54 |
Ohhhh, Hmmm minilot | |
kvd | vrijdag 14 juni 2013 @ 21:06 |
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker ) Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in? | |
sjanette | vrijdag 14 juni 2013 @ 22:00 |
Wow!!! | |
Phaelanx_NL | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:14 |
Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo . | |
djkoelkast | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:17 |
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn? | |
Phaelanx_NL | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:18 |
Nope, alleen kruiden. Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. | |
djkoelkast | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:19 |
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker | |
Phaelanx_NL | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:20 |
Voor zover ik weet heb ik geen Indische familie, dus ik neem het mezelf niet kwalijk . Ben ook ongeveer 3 uur bezig geweest denk ik, het beslag maken nam daarvan vrij veel tijd in beslag ( ) gezien de hoeveelheid. Denk dat ik 2 uur bezig ben geweest met de laagjes. | |
djkoelkast | zaterdag 15 juni 2013 @ 00:37 |
Ik ook niet hoor, maar ik vind hem persoonlijk ook lekkerder zonder kaneel. | |
sanasoufi | zaterdag 15 juni 2013 @ 02:06 |
ga weg [ Bericht 50% gewijzigd door Mirjam op 15-06-2013 09:54:22 ] | |
sjanette | zaterdag 15 juni 2013 @ 17:58 |
Dat zijn grote!!! Mooi! | |
sjanette | zaterdag 15 juni 2013 @ 18:01 |
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zeg Had het bijna door de keuken gegooid! | |
H_T | zaterdag 15 juni 2013 @ 19:00 |
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron? | |
Dragonberry | zaterdag 15 juni 2013 @ 19:02 |
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral | |
Dragonberry | zaterdag 15 juni 2013 @ 19:05 |
Bij ons in de familie wordt toch echt kaneel gebruikt voor de spekkoek, gewoon volgens oma's recept uit Indonesië Ik ga zo maar weer eens een poging wagen.. | |
EnemyRock | zaterdag 15 juni 2013 @ 19:56 |
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is, iemand? | |
sjanette | zaterdag 15 juni 2013 @ 22:47 |
Ik gebruik altijd het recept van Laura Vitale Familie vindt deze erg lekker | |
sjanette | zaterdag 15 juni 2013 @ 22:49 |
Het deeg werd zo snel zacht dat ik het moeilijk vond om te verwerken. Maar het is gelukt en smaakte lekker! Heb nog deeg over, dus morgen denk ik ff een andere versie maken. | |
kvd | zondag 16 juni 2013 @ 00:16 |
oh, die bakplaat heb ik gister niet gebruikt hoor, ik durf al niet meer haha. mijn koekjes zijn al te vaak verbrand. terwijl er niks aanbakt als ik een springvorm of braadslee gebruik. beetje vreemd, heb hem al op alle mogelijke manieren erin gehad. misschien maar eens naar een andere kijken. zal morgen een foto plaasten,maar de pavlova was mjammie. de zijkanten blijkbaar iets te hoog,er kwam wel een scheur in. maar na de slagroom en fruit viel het niet zo op gelukkig. zeker voor herhaling vatbaar! | |
loecje | zondag 16 juni 2013 @ 12:35 |
heb je toevallig een hele dikke bakplaat? bij mn vorige oven zaten 2 bakplaten. 1 dikke zware bakplaat en 1 dunne van aluminium. met de eerste bakplaat verbrande bij mij ook altijd alles, met de dunnere versie niet. | |
kvd | zondag 16 juni 2013 @ 12:50 |
Mijn bakplaat ziet er zo uit: Weet niet of dat een dikke of dunne is.... En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha: | |
loecje | zondag 16 juni 2013 @ 12:56 |
die lijkt erg op mijn oude bakplaat | |
kvd | zondag 16 juni 2013 @ 13:17 |
dus tijd voor een nieuwe | |
uniekhoorn | zondag 16 juni 2013 @ 15:24 |
Ik willut! Prachtig. | |
EnemyRock | zondag 16 juni 2013 @ 15:32 |
Aardbeien citroen gebaksel. Hopen dat het smaakt! | |
AnneX | zondag 16 juni 2013 @ 16:00 |
Aardbeien en citroen. Yum! Buurman en ik zijn bezig met de voorbereidingen van de twee plaatcakes en vooral de kleuren van de ( marsepein) fondant. Hij is hiermee bezig http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=Qnp8ENNzKEc en dat ziet er al goed uit ! De bedoeling is pasteltinten...denk Piet Hein Eek. De bedoeling is blokjes cake hiermee te bedekken. Grotendeels hebben wij wel een idee hoe dit voor elkaar te krijgen. Alleen kom ik bij de instructies voor taarten tegen, dat er iets onder " moet" om te plakken... Vraag: waarmee ? kan dat met vocht als water ? of eiwit? Wie heeft antwoord of een link ? | |
djkoelkast | zondag 16 juni 2013 @ 16:22 |
Slagroom? Jam? Stijfgeslagen eiwit? | |
AnneX | zondag 16 juni 2013 @ 16:24 |
Bij voorbeeld... Jam zonder vruchtjes !? Even overleggen... Dank alvast | |
djkoelkast | zondag 16 juni 2013 @ 16:29 |
Beetje neutrale jam, abrikozen bijvoorbeeld. Of als je roze dingetjes maakt aardbeien (maar die is al niet meer neutraal) | |
kvd | zondag 16 juni 2013 @ 19:19 |
Dank je...en sorry...opperdepop (is trouwens niet moeilijk te maken hoor) | |
Tinuviel | zondag 16 juni 2013 @ 19:35 |
Mijn creatie voor vandaag: | |
#ANONIEM | zondag 16 juni 2013 @ 20:07 |
Bananenbrood (Mirjam's recept) zit in de oven! Foto's van het resultaat en mijn oordeel volgen over een half uurtje. Overigens had ik laatst ook nog per ongeluk chocoladekoekjes gemaakt... Het moesten eigenlijk chocolate chip cookies worden. Ik had eerst het beslag gemaakt, met gesmolten boter, het beslag was dus nog warm. Alleen dit was ik even vergeten, dus ik roerde vrolijk de gehakte chocola er door heen, wat natuurlijk smolt dus toen was het niet meer beslag met chocolate chips, maar een grote bruine smurrie. Toch maar gewoon alles in de oven gegooid, en ze waren heerlijk! [ Bericht 40% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2013 20:22:03 ] | |
Popples | zondag 16 juni 2013 @ 20:19 |
Ik heb net zo een bakplaat maar het lukt hier altijd. Heb je de oven niet te hoog of verkeerd ingesteld? | |
uniekhoorn | zondag 16 juni 2013 @ 20:27 |
Do tell | |
Myraela | zondag 16 juni 2013 @ 20:31 |
Red velvet taartje, met witte chocolade mascarpone botercrème. Voor (schoon)vaderdag. | |
AnneX | zondag 16 juni 2013 @ 21:29 |
Mooi hoor! Misschien moet ik mij ook eraan wagen, om te gaan werken met marsepein... Het ziet er zo strak uit, met een verrassing van binnen. | |
Myraela | zondag 16 juni 2013 @ 21:46 |
Mijn marsepein scheurde uit. Ik vind bakken toch leuker dan al die versier dingen, heb er het geduld niet voor denk ik. En daarbij vind ik al dat extreem zoete ook helemaal niet lekker. Maar als cadeautje vind ik het wel leuker om te geven dan bijvoorbeeld een appeltaart. | |
AnneX | zondag 16 juni 2013 @ 21:49 |
Een eenvoudig kapsel moet mij wel lukken, als ik de yu filmpjes bekijk. De rode kleur hierboven vind ik fraai. Creatief versieren en bloempjes fröbelen | |
Bleie | maandag 17 juni 2013 @ 16:49 |
Ik was gisteren jarig, en hoewel ik het pas volgend weekend vier, had ik toch wel zin om íéts te bakken, en dat is een New York crumb cake geworden. Was superlekker, al doe ik de volgende keer iets meer kaneel en iets meer boter in de kruimellaag. En voor op m'n werk morgen sinaasappelkoekjes en witte-chocolatechipcookies. Sorry, beetje grote foto's, weet niet hoe ik ze kleiner kan maken ... | |
djkoelkast | maandag 17 juni 2013 @ 16:53 |
Die cake lijkt me lekker Soort kruimel zandtaartdeeg op een poundcake idee? | |
AnneX | maandag 17 juni 2013 @ 17:03 |
Nog gefeliciflapsTAART Ziet er geweldig uit. Weten je collega's dat je graag bakt ? | |
Tinuviel | maandag 17 juni 2013 @ 18:09 |
Gefeliciteerd Bleie. Ziet er heerlijk uit. | |
Bleie | maandag 17 juni 2013 @ 18:25 |
Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/. En nee, mijn collega's weten niet dat ik graag bak. | |
djkoelkast | maandag 17 juni 2013 @ 18:34 |
Poundcake is: 25% boter 25% bakmeel 25% suiker 25% ei Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker | |
Dragonberry | maandag 17 juni 2013 @ 19:06 |
Mijn spekkoek | |
Bleie | dinsdag 18 juni 2013 @ 09:38 |
Dan is het geen poundcake. Dragonberry: ziet er goed uit! | |
Tinuviel | dinsdag 18 juni 2013 @ 10:29 |
Ziet er lekker uit Dragonberry. Ook maar vast denken, wat ik ga maken voor traktatie, al is het pas in september. Ik heb ook iets in gedachten om op een grote bakplaat of zo te maken en dan in soort petit four stukjes te kunnen uitdelen. Of koekjes of een combinatie. | |
H_T | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:00 |
Een traybake dus . Ik heb nu een lemon drizzle traybake in de oven staan, die is de vorige keer erg goed bevallen . En vrij makkelijk te maken ook nog | |
_Ophelia_ | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:03 |
Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei. | |
djkoelkast | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:24 |
Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad. | |
_Ophelia_ | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:26 |
In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik. | |
djkoelkast | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:31 |
Engeland ook hoor, het is gewoon een internationale benaming bij mijn weten, als je poundcake zegt weet iedereen waar je het over hebt. Als je klassieke cake of classic sponge zou zeggen is er nog een hoop discussie mogelijk | |
Tinuviel | woensdag 19 juni 2013 @ 07:27 |
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit, zie 2e foto: http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/ Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit? Kan nog niet eens geschikte schaaltjes vinden om het in te bakken. Moet ik het vullen of niet en nog meer vragen? Misschien hebben jullie tips? | |
Lienekien | woensdag 19 juni 2013 @ 09:00 |
Je linkje doet het niet. | |
lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 10:10 |
hopla! http://www.taartshoppie.nl/Bakvormen/Bakvormen-Bol-Bal | |
kvd | woensdag 19 juni 2013 @ 10:39 |
Dit was 4 eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam 200 gram suiker toevoegen. Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 120-150 graden. Na een uur oven uitzetten en de pavola erin laten staan. Ik heb hem daarna in de kom besmeerd met gesmolten witte chocola (door de slagroom en vruchten kan de pavlova anders nat worden). Hard laten worden. Vlak voordat we het gingen eten slagroom erop gedaan (125 gram met 1 zakje vanillesuiker) en daar fruit overheen gestrooid. De buitenkant is lekker knapperig, de binnenkant is een beetje fluff-achtig....heerlijk (je kan van alles met het schuim, er kan wat citroen doorheen voor een frisse smaak, of cacao of mokka of vanille of wat je wil. Qua fruit kan je er ook opdoen wat je wil, al denk ik dat de zachtere fruitsoorten wel het lekkerst zijn) Wat erg belangrijk is, de kom waar de eiwitten ingaan moet goed vetvrij en droog zijn, evenals de mixer en het bakje waar je eventueel je eieren in splitst. Als dat niet vetvrij is, zullen de eiwitten niet goed opstijven. Op het filmpje wat ik zag deden ze dat door met een citroen over alle oppervlakten te gaan en daarna droog te vegen met keukenpapier, ik heb het bij gebrek aan een citroen gewoon met citroensap uit een flesje gedaan Ben er ook al achter dat het schuim ook heerlijk is in bij voorbeeld een toetje met griekse yoghurt, vanillevla, (eventueel wat jam) en slagroom. Gewoon een beetje eroverheen strooien. En natuurlijk heerlijk in een eton mess....denk dat ik dat van de week maar eens moet gaan maken | |
jakees | woensdag 19 juni 2013 @ 12:27 |
Hoi, ik wil een specifiek recept maken: http://westher.home.xs4al(...)NNAMON%20MUFFINS.htm vraagje over de hoeveelheid. er staat een cup. Moet ik dan denken aan theekopje? Sorry misschien domme vraag maar ben niet zo'n kookwonder. | |
Mirjam | woensdag 19 juni 2013 @ 12:29 |
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/ | |
jakees | woensdag 19 juni 2013 @ 13:16 |
| |
Tinuviel | woensdag 19 juni 2013 @ 13:42 |
Hmm misschien dan toch maar 1 grote Angry Birds cake in plaats van vele kleine. Want voor de kleintjes zoals ik ze in gedachten had, heb ik denk ik schaaltjes van max. 5-7 cm doorsnee nodig. | |
H_T | woensdag 19 juni 2013 @ 14:08 |
Als je van plan bent vaker recepten te maken met imperial units is het wellicht handig om een set maatscheppen aan te schaffen . Hoef je je daar niet meer druk om te maken | |
lady-wrb | woensdag 19 juni 2013 @ 14:33 |
die staan er toch ook bij? een hele bakplaat vol als ik het goed gezien heb. 7 cm dia. | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 15:12 |
Ben aan het bakprojekt begonnen. Nu staat er van alles klaar in grote hoeveelheden ! Kan ik straffeloos een recept verdriedubbelen ? 12 eier - 450 boter etc. Dit recept: http://www.ah.nl/appie/recepten/recept-detail?id=767090 En dan met name het (amandel) deeg ? | |
Lienekien | woensdag 19 juni 2013 @ 15:16 |
Ga je drie taarten maken of wordt je taart drie keer zo groot? | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 15:28 |
Drie zo groot ! En het leek mij logisch in eerste instantie om alles maal drie te doen. # steekt natte vinger in de lucht. Alleen is het wel heul veul nu | |
djkoelkast | woensdag 19 juni 2013 @ 15:53 |
Als je ook een 3x zo grote vorm hebt... | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 16:10 |
Eigenlijk was de deegkom het probleem... Opgelost door de afwasteil te desinfecteren met soda en naspoelen met heeeeet water De vorm is een bakblik Pfffft. | |
Lienekien | woensdag 19 juni 2013 @ 16:11 |
Is het voor het hele bejaardentehuis? | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 16:23 |
Voor > 70 pp een blokje - een grapje van iemand als afscheid na een stage. Ipv een zak drop. | |
Lienekien | woensdag 19 juni 2013 @ 16:28 |
Slim, die afwasteil! Ik hoop dat het lukt! En het wordt vast gewaardeerd! | |
jakees | woensdag 19 juni 2013 @ 17:56 |
Hoi weet jij wat dit betekent? "Bake about 25 minutes, until golden brown and a wooden pick inserted in centre comes out clean." En dan de zin a wooden pick inserted in centre comes out clean. | |
Mirjam | woensdag 19 juni 2013 @ 17:59 |
ja, jij niet Dat verbaast me, zou je dan niet voor een nederlands recept moeten kiezen? je moet er een sateprikker instoppen en als die er geheel schoon uitkomt is 'ie klaar. | |
jakees | woensdag 19 juni 2013 @ 18:05 |
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-). | |
SV-tje | woensdag 19 juni 2013 @ 18:11 |
Ik controleer eigenlijk elke cake/biscuit op deze manier op gaarheid. | |
DeProf | woensdag 19 juni 2013 @ 18:35 |
Als er nog wat deeg aan je satéprikker blijft hangen dan is hij niet gaar in het midden. | |
bloempje-moi | woensdag 19 juni 2013 @ 20:45 |
Ik heb een Guinness chocoladetaart in de oven staan. Ben benieuwd! | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 22:14 |
Dit is het geworden...x 3 Morgen wordt-ie in blokjes 4 x 4 gesneden - deblokjes worden door elkaar gezet en gepresenteerd Dank jullie wel voor de tips en adviezen | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 22:15 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door AnneX op 19-06-2013 22:16:27 ] | |
AnneX | woensdag 19 juni 2013 @ 22:16 |
Fffoutje. | |
Diconnected | donderdag 20 juni 2013 @ 16:49 |
Vanavond deze maken: http://www.nigella.com/re(...)TTER-CHEESECAKE-5309 | |
Bosbesbos | donderdag 20 juni 2013 @ 17:14 |
Lekker! | |
-Buttercup | donderdag 20 juni 2013 @ 23:46 |
Ik ben deze nu ook aan het bakken! Ben benieuwd | |
sjanette | vrijdag 21 juni 2013 @ 07:42 |
En???? Hoe is de cake geworden? | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 21 juni 2013 @ 10:09 |
Als ik koekjes wil versieren met smarties, dan bak ik die gewoon mee toch? ik wil eindelijk van mn smarties af, die dingen zijn niet te eten! | |
djkoelkast | vrijdag 21 juni 2013 @ 10:16 |
Dat gaat compleet smelten, dat wordt één grote bende (het is chocola, suikerlaagje en een kleurstof). Koekjes bakken, glazuren, daar de smarties indrukken | |
kvd | vrijdag 21 juni 2013 @ 10:30 |
nee toch? Heb laatst havermoutkoekjes gemaakt met van die versiersmarties erin. Kwamen ook op de oppervlakte te liggen,maar die behielden gewoon hun kleur en vorm | |
#ANONIEM | vrijdag 21 juni 2013 @ 10:33 |
Ik weet niet hoe lang je koekjes in de oven moeten, maar stel ze moeten er 15 minuten in, dan kan je ook eerst de koekjes 10 minuten bakken, dan zijn ze nog wel wat zacht, dan de smarties er in, en nog 5 minuten af bakken. | |
Bleie | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:14 |
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken? Ik neig erg naar deze: Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel. | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:22 |
Tnx voor de reacties! Ik heb ze er gewoon ingedrukt en de smarties zijn wel een beetje open gesprongen, maar nog uitstekend in model. Wel zijn de kleuren nog iets fletser geworden dan ze al waren, maar dat overleven we wel. | |
Diconnected | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:35 |
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus . Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten. De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgen maar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft | |
Lienekien | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:36 |
Hoe kom je aan die grappige strookjes? | |
Skaai | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:47 |
Die aarbeientaart ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van? | |
Phaelanx_NL | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:53 |
Die ga ik ook eens maken! | |
AnneX | vrijdag 21 juni 2013 @ 11:58 |
Aan de hand van yt filmpjes twee kleuren marsepein gemengd tot gewenste nuance. http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=Qnp8ENNzKEc Heel dun uitgerold tussen hh folie en in stroken gesneden. Zojuist de foto's binnen van eindpresentatie: geheel naar wens en complimenten van de kok - die ook een stukje meeat in de koffietijd - voor het luchtige (amandel) deeg. Tja - 10 eier heb ik min 15 minuten staan kloppen. [ Bericht 5% gewijzigd door AnneX op 21-06-2013 12:22:03 ] | |
Bleie | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:03 |
http://blog.babygizmo.com(...)eam-frosting-recipe/ Super geworden AnneX! | |
Isegrim | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:21 |
Mijn ouders komen morgen langs voor de verjaardag van mijn vriend, ik denk dat ik deze ga maken: http://smittenkitchen.com(...)-cheesecake-squares/ | |
lady-wrb | vrijdag 21 juni 2013 @ 12:24 |
mooooi! | |
-Buttercup | vrijdag 21 juni 2013 @ 13:50 |
Ik neem hem vandaag mee naar mn ouders, dus ik heb hem nog niet gegeten. Ik pluk er steeds wat van de bovenkant af om te proeven, maar vind de citroensmaak toch wel scherp moet ik zeggen. | |
Tinuviel | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:12 |
Bleie, 4 mini cakejes? Die met de aardbeien is heerlijk zomers. AnneX, ziet er tof uit. Isegrim, lijkt me erg lekker. Misschien ook een goede voor mijn eigen verjaardag om naar werk mee te nemen, maar dat duurt nog even. Disconnected, ziet er heerlijk uit. Jammer dat hij net te zacht is. | |
Lienekien | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:16 |
Erg leuk! Iets om te onthouden! | |
Bleie | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:25 |
Ik heb maar één klein taartvormpje, dus dat is wat omslachtig. Ik ga in elk geval wel voor die aardbeien, die lijkt me echt superlekker. En bovendien is iets met aardbeien wel een beetje traditie op mijn verjaardag. En dan nog even iene miene mutte doen voor welke tweede het wordt. (Eigenlijk zou ik ook wel iets met chocola willen.) Oooh, ik zou natuurlijk nog een paar verschillende smaken kunnen maken in m'n muffinvorm! Of is dat wat jij bedoelde? Voor die zebrataart gaat dat niet lukken denk ik, maar de rest zou denk ik best moeten kunnen. | |
Skaai | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:33 |
Ik had ontzettend de behoefte om te bakken. Sinds ik bezig met met verantwoord eten is er niks zoets meer uit de oven gekomen! Nu ik 5kg kwijt ben, ben ik toe aan een beloning . Maar ik ben te lui om boodschappen te doen, dus zit er nu een chocoladecake zonder ei in de oven. Fingers crossed! Het beslag was in elk geval lekker | |
Tinuviel | vrijdag 21 juni 2013 @ 14:57 |
Misschien die Dulche de Leche cheescake squares? Die kunnen misschien ook in een muffin form? | |
Taartje | vrijdag 21 juni 2013 @ 15:59 |
Er kwam geen oven aan te pas, maar omdat dit toetje eigenlijk een taart is, zet ik hem toch even hier. | |
Skaai | vrijdag 21 juni 2013 @ 16:09 |
Lekkere zompige chocolade cake , niet heel erg spannend maar wel lekker voor een simpel receptje. | |
minilot | vrijdag 21 juni 2013 @ 16:43 |
Wow, wat een gave marsepeinlaag Anne! Veel toffer dan al dat hyperblije, zoete gefrutsel dat gewoonlijk op zoiets zit. Skaai: ik maakte laatst chocoladetaart met geraspte courgette. Ik had er een hard hoofd in (normaal gesproken heb ik de pest aan baksels waar onvoldoende calorieën in zitten ) maar het resultaat bleek bijzonder smakelijk en fijn 'zompig', zoals jij de jouwe zo treffend omschrijft. Wat is het recept van deze eiloze cake? | |
Dragonberry | vrijdag 21 juni 2013 @ 17:01 |
Ziet er wel heel lekker uit hoor! | |
Isegrim | vrijdag 21 juni 2013 @ 19:43 |
De dulce de leche is in de maak. Na allerlei horrorverhalen tegengekomen te zijn over ontploffende blikjes heb ik de deksel van de pan maar met een touwtje vastgemaakt aan de hengsels. Het recept gebruikt gelatinepoeder maar dat kon ik niet vinden dus ik heb gelatineblaadjes. Even uitzoeken of dat om te rekenen valt, of is het gewoon 1 op 1 qua grammen? | |
Skaai | vrijdag 21 juni 2013 @ 20:33 |
Voor een snel receptje is ie leuk hoor, helemaal omdat ik de behoefte voelde om te bakken. Maar ik vind 'm niet traktatie waardig. Recept is overigens ook zonder melk, puur gevonden omdat ik geen eieren in huis had , oh en had ook geen meel, dus bakpoeder niet toegevoegd en zelfrijzend bakmeel gebruikt. http://glutenvrijechef.bl(...)ecake-zonder-ei.html | |
lady-wrb | vrijdag 21 juni 2013 @ 21:45 |
ik zie het voor me zolang je zorgt dat de boel helemaal onder water blijft, is er bij mijn weten niets aan de hand. bij mij is gelukkig nog nooit een blikje ontploft. ik moet het ook nodig weer eens maken. | |
Isegrim | vrijdag 21 juni 2013 @ 22:43 |
Het blikje is niet ontploft. Morgen de rest van de cheesecake maken. | |
Piles | zaterdag 22 juni 2013 @ 15:22 |
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? | |
Dragonberry | zaterdag 22 juni 2013 @ 15:50 |
Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic | |
Piles | zaterdag 22 juni 2013 @ 15:52 |
Oh, die had ik niet gezien | |
Isegrim | zaterdag 22 juni 2013 @ 17:30 |
De dulce de leche cheesecake is heerlijk! Foto volgt nog. Ik heb wel 2,5x zoveel bodem gemaakt want dat was echt veel te weinig. | |
Isegrim | zaterdag 22 juni 2013 @ 20:28 |
Foto door LeeHarveyOswald. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 juni 2013 @ 21:43 |
Mooi bord trouwens | |
Isegrim | zaterdag 22 juni 2013 @ 21:58 |
Marokkaans. | |
Tegan | zaterdag 22 juni 2013 @ 23:52 |
Ik zou hem dan op lage temperatuur verder laten garen. 120 ofzo. Evt beetje nat maken/bedekken met folie als hij te knapperig/donker wordt te snel ofzo. | |
Isegrim | zaterdag 22 juni 2013 @ 23:58 |
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen? | |
Soulagement | zondag 23 juni 2013 @ 00:17 |
Ik bak gewoon altijd in een springvorm. | |
Pietverdriet | zondag 23 juni 2013 @ 00:22 |
Springvorm eventueel met bakpapier beleggen | |
Scootermuisje | zondag 23 juni 2013 @ 00:27 |
Mag ik alsjeblieft het recept hiervan?!?! | |
LilDutchPrincess | zondag 23 juni 2013 @ 01:47 |
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van Rekenfoutje is zo gemaakt. Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was? Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz. Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen | |
Tinuviel | zondag 23 juni 2013 @ 06:34 |
Isegrim, ziet er superlekker uit. Hebben jullie tips voor de lekkerste taartvullingen? Ik bak een speciale cake en wil graag een lekkere maar niet te dikke vulling. | |
Bleie | zondag 23 juni 2013 @ 07:38 |
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram. | |
AdoraBelle | zondag 23 juni 2013 @ 07:40 |
Waarom wist ik hier niks van . En al m'n favoriete FOK!sters komen hier ook nog eens . | |
lady-wrb | zondag 23 juni 2013 @ 08:48 |
is zoiets niet handig voor in de op? | |
lady-wrb | zondag 23 juni 2013 @ 08:49 |
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen | |
#ANONIEM | zondag 23 juni 2013 @ 15:21 |
Cheesecake brownies! Gemaakt met een kant en klare brownie mix ( mag eigenlijk niet, maar ik vind die lekkerder dan als ik zelf brownies maak, en ik had niet zo veel tijd want er moest nog meer worden gemaakt). Cheesecake mix gemaakt met roomkaas, wat poedersuiker, wat boter en een scheutje melk (precieze verhoudingen weet ik niet, ik gebruik niet echt een recept maar mix gewoon tot het goed smaakt). Deel van de browniemix in de vorm gieten, deel van het roomkaasmengel er op, laagje resterende browniemix, dan met een mes een soort geulen trekken in de browniemix en daar de rest van de roomkaas in gieten, zodat het een beetje mengt. Nog een klein beetje doorroeren zodat er mooie swirls ontstaan, maar het niet allemaal vermengt, in de oven, et voila. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-06-2013 15:22:15 ] | |
Tinuviel | zondag 23 juni 2013 @ 16:02 |
Msacras, ziet er mooi en lekker uit. | |
Zo-is-dat | zondag 23 juni 2013 @ 17:05 |
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brood die laatste staat voorlopig nog even in de oven | |
LilDutchPrincess | zondag 23 juni 2013 @ 17:31 |
Uiteindelijk gevonden bij de `Euroshop`. Verder nergens meer gevonden. Thanks. Cupcakes waren goed gelukt, zelfs de rolfondant was gelukt ondanks dat ik dat nog nooit gedaan had. Helaas niet aan gedacht om een foto te maken. | |
lady-wrb | zondag 23 juni 2013 @ 17:52 |
ik heb hier ook weer rijpe bananen liggen. heerlijk! bananenbrood | |
Bleie | maandag 24 juni 2013 @ 10:05 |
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)? En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat). Buitenkant: Binnenkant: En de appeltaart (die ook erg lekker was btw) | |
Pietverdriet | maandag 24 juni 2013 @ 10:23 |
Als je het deeg luchtiger wilt krijgen doe het volgende 200 gram Suiker 8 Eieren 100 gram Gezeefde Bloem 100 gram Maizena Of, nog luchtiger en lichter, 200 gram Maizena zakje bakpoeder (optie) snufje zout Vanillearoma of extract Paar druppels citroensap Eieren moet op kamertemperatuur zijn Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost. Meng je meel met het bakpoeder Zeef hier beetje bij beetje de maizena/bloem in tot het dikvloeibaar is, niet meer Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat) Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende bloem/maizena door terwijl je dit omslaat. Je hebt nu een hele luchtige massa Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier ca 30 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt. eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan. Je kan een deel van het meel vervangen door cacao voor een chocoladetaart. Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen. Af laten koelen en met een lang mes er dunne plakken van snijden. Dit heet Kapsel, en is een heel licht en luchtig gebak. Je kan tussen de plakken slagroom of aardbeienbavaroise doen, als je cacao door het deeg hebt, chocolade mousse, en je hebt een goddelijke chocoladetaart. Je kan het nog insmeren met een jam, bv kersen of sinaasappel bij een chocoladetaart, aardbeien bij een aardbeientaart, etc. [ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 24-06-2013 14:31:59 ] | |
het-is-mij | maandag 24 juni 2013 @ 11:06 |
Wat is t goeie recept voor bananenbrood? Ah of die van lady wr | |
lady-wrb | maandag 24 juni 2013 @ 14:25 |
dat ziet er lekker uit bleie! | |
minilot | maandag 24 juni 2013 @ 19:37 |
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft te weinig koekjes staan.
Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet. | |
Myraela | maandag 24 juni 2013 @ 19:59 |
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue? Ik heb vandaag Bananenmuffins gemaakt. | |
minilot | maandag 24 juni 2013 @ 20:07 |
Bananenmuffins, leuk! Ik ben er zo aan gewend om bananen die ik over heb in de vriezer te gooien dat ik er nooit aan toe kom om dat soort recepten te maken.. Toch eens aan denken. Yep! Maar dan minder zoet en zonder plakkerig midden. | |
LilDutchPrincess | maandag 24 juni 2013 @ 21:04 |
Oooh ziet er lekker uit | |
Tinuviel | maandag 24 juni 2013 @ 21:07 |
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie. Leuke koekjes. Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren? | |
minilot | maandag 24 juni 2013 @ 21:12 |
Smoothies van maken en bananenijs | |
MonkNL | dinsdag 25 juni 2013 @ 09:07 |
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie.. Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen.. Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier.. | |
Tinuviel | dinsdag 25 juni 2013 @ 09:45 |
Als je googelt, vind je een aantal recepten bijv. Deze: http://www.food.com/recipe/chocolate-praline-cookies-137462 Ik heb ze alleen niet geprobeerd, dus kan je geen garantie geven. | |
MonkNL | dinsdag 25 juni 2013 @ 11:34 |
Goede link, ga ze van de week gelijk proberen. | |
Ambipur | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:07 |
Recept noemt shortening. Wat is dat? | |
Dragonberry | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:09 |
Het is een soort vet, te koop bij de toko | |
Ambipur | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:10 |
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands En het is echt essentieel voor bepaalde recepten? | |
djkoelkast | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:11 |
Dat is rotzooi, niet gebruiken! Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos). | |
Dragonberry | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:12 |
Ik denk van niet, veel dingen kan je ook gewoon zonder doen of een recept zoeken waar ze gewoon boter gebruiken. Net even naar het recept gekeken, maar daar kan je het gewoon weglaten. Chocola zal zo ook wel goed zijn | |
Dragonberry | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:13 |
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d. | |
djkoelkast | dinsdag 25 juni 2013 @ 13:23 |
Het bestaat uit geharde en gedeeltelijk geharde plantaardige vetten (palm/canola/soya) met van die diglyceriden van vetzuren en citroenzuur. Je kunt het het beste vervangen door boter of ontgeurde kokosolie. Je wil je baksels neem ik aan zo puur mogelijk houden, anders kun je net zo goed naar de Hema. | |
LilDutchPrincess | dinsdag 25 juni 2013 @ 14:44 |
Wat zouden jullie doen met dit bakblik? Heb hem al een tijdje, maar ik weet het nog steeds niet. Zit te denken aan aardbeienroom taartjes met zandtaart bodem. Maar misschien heeft iemand hier nog goede suggesties? | |
lady-wrb | dinsdag 25 juni 2013 @ 15:25 |
die is leuk zeg! waar heb je die vandaan? | |
LilDutchPrincess | dinsdag 25 juni 2013 @ 15:29 |
Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen. | |
lady-wrb | dinsdag 25 juni 2013 @ 15:56 |
potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaan waarom is het nou zo'n takkeneind weg? | |
laziness | dinsdag 25 juni 2013 @ 15:57 |
Maar die taartbodem in deze vorm zie je toch nauwelijks terug? Ik zou juist iets doen wat je om moet/kan keren zodat de bloem aan de bovenkant zit. | |
Tinuviel | dinsdag 25 juni 2013 @ 16:24 |
Ben het met laziness eens. Misschien cheese cakejes, cheese beslag in de vorm en bovenop de bodem of muffins of brownie beslag ofzo. Goed invetten en misschien ook wat meel in de vorm strooien zodat het goed loslaat? | |
DeProf | dinsdag 25 juni 2013 @ 16:26 |
Het is niet echt bakken, maar je kan er ook van die mooie drilpuddinkjes in maken met fruit erin ofzo | |
EnemyRock | dinsdag 25 juni 2013 @ 22:10 |
Ik val een beetje in herhaling maar misschien ben ik gewoon een beetje m'n lemoncurd taarten aan het perfectioneren zodat ik er misschien een paar kan verkopen aan m'n baas. Prima zandbodempje met lemoncurd, halve aardbeitjes en merengue toefjes, zoals je kunt zien kan ik nog wel wat oefening gebruiken met het hanteren van spuitzakken. | |
Dragonberry | dinsdag 25 juni 2013 @ 22:22 |
Mooi hoor! ik zou hem kopen | |
SV-tje | dinsdag 25 juni 2013 @ 23:23 |
En ik ben benieuwd naar het recept | |
Myraela | woensdag 26 juni 2013 @ 11:39 |
Ontbijtmuffins Ik vrees dat ik een beetje muffin-verslaafd ga worden. Het is zo achterlijk simpel dat ik het gewoon niet kan laten. Ik ben een lastige ontbijter, maar zo ga ik ontbijten wel leuk vinden. | |
Isegrim | woensdag 26 juni 2013 @ 12:07 |
Shortening is rotzooi. In veel traditionele Amerikaanse recepten werd oorspronkelijk varkensvet (lard) gebruikt. Dit is vervangen door shortening omdat dat 'gezonder' zou zijn. Gebruik van lard is meestal om een bepaalde bite te bereiken dacht ik. | |
Helsinki | woensdag 26 juni 2013 @ 12:35 |
Deze ga ik zometeen maken denk ik . Kan je ze invriezen? | |
Myraela | woensdag 26 juni 2013 @ 13:08 |
Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan. | |
kvd | woensdag 26 juni 2013 @ 21:21 |
Ik kwam een mooie site tegen met omrekentabellen http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/ | |
Bleie | woensdag 26 juni 2013 @ 21:31 |
Die is handig! | |
kvd | woensdag 26 juni 2013 @ 21:39 |
Vond ik ook wel (en ook een eye opener...nooit bij nagedacht dat een cup bloem een ander gewicht heeft dan een cup suiker...logisch natuurlijk, maar kwam tot ik dit zag niet bij me op ) | |
#ANONIEM | woensdag 26 juni 2013 @ 23:18 |
Ik heb stress, en als ik stress heb, krijg ik een onbedwingbare dwang om dingen te bakken Wat resulteerde in kaneelbroodjes en koekjes. Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden werkte prima. | |
#ANONIEM | woensdag 26 juni 2013 @ 23:27 |
Dit vind ik trouwens echt een énorm leuke blog om te lezen! Zitten ook altijd mooie foto's bij, duidelijke, leuk geschreven tekst, helemaal leuk. Ze plaatst allerlei recepten, niet alleen maar cakes, koekjes, etc, maar toch wel een hele hoop! Misschien leuk om eens te lezen http://www.laurasbakery.nl/ | |
emil23 | woensdag 26 juni 2013 @ 23:49 |
da's een fijne inderdaad | |
Bleie | donderdag 27 juni 2013 @ 09:19 |
Ik wel, en omdat ik geen zin had om dat steeds per recept om te rekenen, heb ik dus maar van die cupmaatjes gekocht. Heel fijn, als je met enige regelmaat bakt. | |
Etcetera | donderdag 27 juni 2013 @ 09:22 |
Ik heb tegenwoordig cupmaatjes en ook lepelmaatjes | |
Ambipur | donderdag 27 juni 2013 @ 09:30 |
Zelfgemaakte Lions.. Mooie site. | |
H_T | donderdag 27 juni 2013 @ 09:31 |
Hihihihi Uitstekend idee . Ik vind ze verdomd handig. Je hoeft geen tabellen meer op te zoeken en het maatschepje voor een eetlepel krijg ik veel makkelijker goed vol dan een echte eetlepel | |
Etcetera | donderdag 27 juni 2013 @ 09:32 |
Ze passen als set ook nog heel goed bij elkaar daar hou ik van | |
kvd | donderdag 27 juni 2013 @ 09:44 |
Ik wil ook cup- en/of lepelmaatjes...maar ik mag niet te veel bakken van mezelf aangezien er al teveel pondjes door het mondje zijn gegaan de laatste 9 maanden. En dat icm met niet meer werken en stoppen met roken zorgen ervoor dat er iets te veel kvd aan het komen is. En de keuken is al zo vol en ik heb al alles her en der door het kleine huisje verspreid liggen en dozen staan. Maar...als ik wil graag verhuizen dan ga ik zorgen voor een grote keuken en heel veel ruimte en heel veel spullen en een eigen kruiden/groentetuin en en en.... het huis (en keuken ) heb ik al gevonden, alleen vriend-kvd nog mee zien te krijgen | |
Bleie | donderdag 27 juni 2013 @ 10:09 |
Zeker lepelmaatjes zijn ook handig bij 'gewoon' koken. | |
EnemyRock | donderdag 27 juni 2013 @ 12:58 |
Ik kan zo een twee drie niet meer achterhalen waar ik het zandbodem deeg recept vandaan heb; volgensmij had ik iets minder dan een geklutst ei, 200 gram bloem, 130 gram boter en 65 gram suiker? voor de lemoncurd heb je 4 eieren nodig, 50 gram boter, het sap van 2 citroenen en 100 gram suiker, je zet een pannetje op met de boter, citroensap en suiker en laat dit eventjes opstaan ondertussen klop je de eiertjes op en als het een beetje begint te pruttelen dan voeg je het eimengsel toe en dan blijf je het met bijvoorbeeld een garde doorroeren (niet stoppen!) tot het een beetje begint in te dikken en een pudding achtige textuur krijgt. Je moet absoluut niet stoppen met roeren want anders krijg je stukjes gebakken ei in je lemoncurd en dat wil je niet. en voor de merengue laag klop je gewoon wat eiwitten met suiker op in een schone vetvrije kom, paar druppeltjes citroensap kunnen ook wel helpen of even met de uitgeperste citroen over de kom en over de mixerhaken tot deze stijf genoeg is, je moet eigenlijk de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat er iets uitvalt het moet echt heel goed stijf zijn! Succes! | |
Myraela | donderdag 27 juni 2013 @ 13:10 |
geniaal. | |
kvd | donderdag 27 juni 2013 @ 13:16 |
Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan recepten Enne....maatlepel toch? Geen lepelmaatjes | |
Bleie | donderdag 27 juni 2013 @ 14:58 |
Ehm, ja, natuurlijk: maatlepeltjes. Ik kook meestal ook wel op gevoel, maar als ik een recept maak met specerijen waar ik niet erg bekend mee ben, dan vind ik ze nog weleens handig. | |
Lucky_Strike | donderdag 27 juni 2013 @ 17:12 |
Ik wil vanavond deze cheesecake gaan bakken. Nou moet ik volgens het recept boter vermengen met koekjes. Mijn (zeer gelimiteerde) bakervaring zegt me dat dat met gesmolten boter moet en dat ik daarna de vorm met bodem in de koelkast moet zetten in plaats van in de oven. Hebben jullie hier gedachten over? Dank! | |
#ANONIEM | donderdag 27 juni 2013 @ 17:47 |
Het is inderdaad een heel geschikt recept om snel te maken! Ik neem gewoon gelijke hoeveelheden (meestal 250 gram) boter, zelfrijzend bakmeel en suiker, beetje vanille extract, mixen, en klaar. | |
BananaPancake | donderdag 27 juni 2013 @ 18:28 |
Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebt | |
Lucky_Strike | donderdag 27 juni 2013 @ 18:47 |
Thanks! | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 19:48 |
Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten. | |
lady-wrb | donderdag 27 juni 2013 @ 19:51 |
ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerder | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 20:06 |
Kijk iemand met een auto eens lief aan? Drank is ook veel goedkoper! Dat kan een argument zijn. | |
Zo-is-dat | donderdag 27 juni 2013 @ 20:14 |
Deze net gebakken, doorgestuurd door een vriendinnetje. Nu nog wachten tot morgen! | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 20:19 |
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone | |
Dot. | donderdag 27 juni 2013 @ 20:48 |
Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur | |
Zo-is-dat | donderdag 27 juni 2013 @ 21:30 |
Door de gecondenseerde melk is ie niet zo zuur. De double Cream is alleen voor erop en dus ook best lekker te vervangen door geslagen room ga hem echter eerst zonder room proberen | |
Phaelanx_NL | donderdag 27 juni 2013 @ 21:32 |
Het is fijne kristalsuiker inderdaad. | |
djkoelkast | donderdag 27 juni 2013 @ 21:35 |
Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker. | |
Pietverdriet | donderdag 27 juni 2013 @ 21:41 |
http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuiker (Witte) Basterdsuiker is een vorm van kristalsuiker die gemakkelijker oplost in deeg. | |
djkoelkast | donderdag 27 juni 2013 @ 22:01 |
Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien. | |
Sunnythesun | donderdag 27 juni 2013 @ 22:05 |
Hebben ze wel, maar dan heet het bastardsugar. Caster sugar is meestal het zelfde als wat wij kristalsuiker noemen idd En ik vervang double cream toch echt gewoon met slagroom en niet met mascarpone. Dat is weer veel te dik en met gewone slagroom lukt het meestal prima | |
djkoelkast | donderdag 27 juni 2013 @ 22:07 |
Oh, is mij nooit opgevallen. Maar ik gebruik dan ook nooit basterdsuiker, vieze rommel vind ik het Ik gebruik alleen ongeraffineerde suikers, meestal riet of palm, maar soms ook siropen van gerstemout of rijst. | |
Sunnythesun | donderdag 27 juni 2013 @ 22:10 |
In de us hebben ze ook nog granulated sugar, om het eenvoudig te houden | |
djkoelkast | donderdag 27 juni 2013 @ 23:54 |
Lijkt mij normale kristalsuiker, castersugar is dus de fijne versie. Ook zo mooi in het duits, je hebt rohrzucker (algemene naam voor rietsuiker) maar ook rohrohrzucker (ongeraffineerde rietsuiker). | |
Ambipur | vrijdag 28 juni 2013 @ 00:38 |
Vraagje! Heb caramel gemaakt, moest als tussenlaag voor zo'n zelgemaakte lion. Helaas, ik was ook druk bezig met andere pannetjes, waardoor het wat vloeibaar is. Heeft iemand enig idee wat ik hiermee aan moet of een recept om in te verwerken? Het smaakt nml echt heel lekker. | |
Lienekien | vrijdag 28 juni 2013 @ 07:20 |
Muscovado sugar, heet het daar. | |
#ANONIEM | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:35 |
blijft het de hele tijd vloeibaar of hard het uit als je het niet gebruikt? Als het vloeibaar blijft kan je het in je (ijs)koffie doen, krijg je een caramel koffie, erg lekker |