Rudolph natuurlijk! http://www.24kitchen.nl/recepten/ruebli-torte-worteltjestaartquote:Op maandag 3 juni 2013 15:17 schreef Satijn het volgende:
Mijn vriend wil graag een worteltjestaart voor zijn verjaardag.De laatste keer dat ik het maakte vond ik de taart nogal korrelig qua structuur.
Wie heeft er een overheerlijk recept?
Sligro!quote:Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurdeHeeft iemand ze wel ergens zien liggen?
Das ook toevallig, ik ga om dezelfde reden morgen bananenbrood maken. Ik zal me proberen in te houden en eerst een foto te makenquote:Op maandag 3 juni 2013 15:05 schreef lady-wrb het volgende:
ik had van het weekend bananenbrood gebakken, want we hadden ineens teveel rijpe bananen in huis.
sorry, geen foto, hij was te lekker en te snel op om vast te leggen
welk recept had jij?quote:Op maandag 3 juni 2013 15:29 schreef morgane het volgende:
[..]
Das ook toevallig, ik ga om dezelfde reden morgen bananenbrood maken. Ik zal me proberen in te houden en eerst een foto te maken
Klinkt lekker! Mijn vriend is ook geen fan van hazelnoten dus dat gaat 'm niet worden. Het is de eerste keer dat ik een bananenbrood bak dus ik ga voor een heel simpel recept uit de Allerhande:quote:Op maandag 3 juni 2013 15:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
welk recept had jij?
ik had deze http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx
maar dan zonder hazelnoten want die lusten we hier niet
die ga ik even bookmarkenquote:Op maandag 3 juni 2013 15:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
welk recept had jij?
ik had deze http://allrecipes.nl/rece(...)a-en-hazelnoten.aspx
maar dan zonder hazelnoten want die lusten we hier niet
hij werd mooi hoog (model cake zal ik maar zeggen) eerdere recepten die ik probeerde bleven zo plat.quote:Op maandag 3 juni 2013 15:35 schreef Diconnected het volgende:
[..]
die ga ik even bookmarken![]()
ik zou ze dan ook zonder hazelnoten maken want daar ben ik dus allergisch voor
Ik zag ze net bij de action liggen!quote:Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurdeHeeft iemand ze wel ergens zien liggen?
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarischquote:Op maandag 3 juni 2013 15:17 schreef Satijn het volgende:
Mijn vriend wil graag een worteltjestaart voor zijn verjaardag.De laatste keer dat ik het maakte vond ik de taart nogal korrelig qua structuur.
Wie heeft er een overheerlijk recept?
Hmm action hier had alleen gekleurde... Sligro heb ik helaas geen pasje van, Makro is wellicht een optie... Dank-jullie-wel...quote:
blokker of marskramer al gekeken? of hema? xenos dan?quote:Op maandag 3 juni 2013 18:38 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Hmm action hier had alleen gekleurde... Sligro heb ik helaas geen pasje van, Makro is wellicht een optie... Dank-jullie-wel...
Blokker, Hema en Xenos niet. Emté, AH, Jumbo, Plus en Lidl niet. Alleen gekleurde versies.quote:Op maandag 3 juni 2013 18:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
blokker of marskramer al gekeken? of hema? xenos dan?
de leukste taartenshop heeft zequote:Op maandag 3 juni 2013 19:57 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Blokker, Hema en Xenos niet. Emté, AH, Jumbo, Plus en Lidl niet. Alleen gekleurde versies.
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!quote:Op maandag 3 juni 2013 20:02 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Even tussendoor: woensdag begint Heel Holland Bakt, een Nederlandse Bake-off. Te zien bij Omroep Max
ziet er goed uit zegquote:Op maandag 3 juni 2013 20:46 schreef sjanette het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!
Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!!![]()
[ link | afbeelding ]
Oh ja, goede heads-upquote:Op maandag 3 juni 2013 20:02 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Even tussendoor: woensdag begint Heel Holland Bakt, een Nederlandse Bake-off. Te zien bij Omroep Max
Moeilijk niet, maar het was wel een flinke bezigheidstherapiequote:Op maandag 3 juni 2013 20:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ziet er goed uit zeg
was het erg moeilijk?
en smaaktie?
Zo dusquote:Op maandag 3 juni 2013 15:05 schreef lady-wrb het volgende:
ik had van het weekend bananenbrood gebakken, want we hadden ineens teveel rijpe bananen in huis.
sorry, geen foto, hij was te lekker en te snel op om vast te leggen
Ik durf niet om iets met rabarber te maken, ben er geen fan van. Maar dat ziet er wel erg lekker uit!!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed![]()
[ afbeelding ]
Aardbei met rabarber!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed![]()
[ afbeelding ]
Nu heb ik zin in fries roggebrood met kaasquote:Op maandag 3 juni 2013 20:46 schreef sjanette het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!
Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!!![]()
[ link | afbeelding ]
http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecakequote:Op dinsdag 4 juni 2013 22:17 schreef BananaPancake het volgende:
Enemyrock, ik zou graag weten hoe je die cheesecake met dulce de leche en pecannoten uit het vorige deel hebt gemaakt
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Ik heb het met een bamboe lepel gedaan (houten lepel zal net zo goed gaan), een vrij grote, elke keer 1,5 lepel en dan met die lepel als het ware uitsmeren tot het vlak is.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?
Accepteer je Paypal?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Mooi zeg!!!!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
o dat ziet er ook weer overheerlijk uitquote:Op zondag 9 juni 2013 14:27 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Hij smaakt ook errrrrug lekker!!!quote:Op zondag 9 juni 2013 17:17 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
o dat ziet er ook weer overheerlijk uit
ik ga m een keer proberen.quote:
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!quote:Op zondag 9 juni 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ga m een keer proberen.
maar ik moet nu eerst aan de bak voor mijn zoon zn verjaardag.
hij wil morgen oreschki trakteren, voor scouting wil hij cupcakes en voor de echte viering taart
hij is dinsdag jarig, maar we vieren het pas zaterdag gelukkig, dus ik heb nog even
dank je!quote:Op zondag 9 juni 2013 19:57 schreef sjanette het volgende:
[..]
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
recept?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen.![]()
[ afbeelding ]
(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
wat is het grote bakbeest?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest?:P
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.quote:
quote:Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:
[..]
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |