abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127411772
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed :9
[ afbeelding ]
Ik durf niet om iets met rabarber te maken, ben er geen fan van. Maar dat ziet er wel erg lekker uit!!
  dinsdag 4 juni 2013 @ 21:12:20 #32
402846 Bosbesbos
Keep on smiling
pi_127417086
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed :9
[ afbeelding ]
Aardbei met rabarber! :9~ Goede combi! :Y
  dinsdag 4 juni 2013 @ 21:15:20 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127417231
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 20:46 schreef sjanette het volgende:

[..]

Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!

Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!! ^O^

[ link | afbeelding ]
Nu heb ik zin in fries roggebrood met kaas
:D
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127421035
Enemyrock, ik zou graag weten hoe je die cheesecake met dulce de leche en pecannoten uit het vorige deel hebt gemaakt :)
My salvation lies in your love..
  † In Memoriam † dinsdag 4 juni 2013 @ 22:24:02 #35
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127421434
ben ik verdorie mijn nieuwe tulbandvorm aan het uitproberen, wil het ding niet uit de vorm :(
(niet in één geheel in elk geval ;( )
hoe voorkom ik dat een volgende keer?
het is trouwens wel een joekel volgens mij er gaat deeg in voor 1,5 cake en dan istie nog niet tot de rand.
zou ik het wagen op 2?
maar goed, wie heeft een goede tip om lossingsproblemen te voorkomen? ik had goed ingeboterd. volgende keer ook bestuiven met bloem? helpt dat beter?
  donderdag 6 juni 2013 @ 23:07:11 #36
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127502695
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 22:17 schreef BananaPancake het volgende:
Enemyrock, ik zou graag weten hoe je die cheesecake met dulce de leche en pecannoten uit het vorige deel hebt gemaakt :)
http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecake

Dit recept heb ik gevolgd minus de blauwe bessen, eerst was ik er helemaal tevreden over maar ik heb er nog eens over nagedacht en eigenlijk is de pecannoot een beetje oneerlijk om op de taart te doen aangezien er dus geen pecan element in het deeg of de vulling zit verder, misschien is het mogelijk om de hazelnoten naar pecannoten te wijzigen? Maar dat durf ik niet te zeggen. Mijn uitgangspunt was een beetje; banaan-karamel-pecan. Maar door de combinatie banaan-cheesecake is hij toch eigenlijk al best zwaar en zou dulche de leche uiteindelijk toch een beetje overkill kunnen zijn. Al moet ik wel zeggen dat ik er persoonlijk wel een fan van was.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator vrijdag 7 juni 2013 @ 17:30:50 #37
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127527011
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):



Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 7 juni 2013 @ 17:38:41 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127527255
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):

[ afbeelding ]

Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 7 juni 2013 @ 17:41:27 #39
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127527352
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?
Ik heb het met een bamboe lepel gedaan (houten lepel zal net zo goed gaan), een vrij grote, elke keer 1,5 lepel en dan met die lepel als het ware uitsmeren tot het vlak is.
Ging al bij al nog best vlot.

Zoiets: http://shop.waroeng.nl/images/bamboelepel30cm.jpg
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127529956
Wow die spekkoek ziet er echt goed uit!
pi_127540887
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):

[ afbeelding ]

Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Accepteer je Paypal? :+

Ziet er verdomd goed uit!
pi_127542249
Hele mooie spekkoek. O+ En als zelfs Piet onder de indruk is...! ;) _O_
pi_127548559
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):

[ afbeelding ]

Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Mooi zeg!!!! ^O^
  zaterdag 8 juni 2013 @ 14:07:38 #44
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127554367
_O_ spekkoek, zelf ook maar eens proberen te maken
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator zaterdag 8 juni 2013 @ 14:16:37 #45
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127554556
Het valt allemaal best mee om te maken, alleen de recepten die je vindt zitten véél te veel kruiden in, in spekkoek hoort bijvoorbeeld geen anijs, geen kaneel, geen foelie, er hoeft geen room in, geen poedersuiker.
Ook mag er meer ei in dan je in de meeste recepten vindt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127580590
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com



  † In Memoriam † zondag 9 juni 2013 @ 17:17:47 #47
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127586156
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 14:27 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
o dat ziet er ook weer overheerlijk uit :~
pi_127586710
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:17 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

o dat ziet er ook weer overheerlijk uit :~
Hij smaakt ook errrrrug lekker!!! :Y)
  † In Memoriam † zondag 9 juni 2013 @ 18:32:07 #49
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127588605
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:33 schreef sjanette het volgende:

[..]

Hij smaakt ook errrrrug lekker!!! :Y)
ik ga m een keer proberen.
maar ik moet nu eerst aan de bak voor mijn zoon zn verjaardag.
hij wil morgen oreschki trakteren, voor scouting wil hij cupcakes en voor de echte viering taart
hij is dinsdag jarig, maar we vieren het pas zaterdag gelukkig, dus ik heb nog even
pi_127592105
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik ga m een keer proberen.
maar ik moet nu eerst aan de bak voor mijn zoon zn verjaardag.
hij wil morgen oreschki trakteren, voor scouting wil hij cupcakes en voor de echte viering taart
hij is dinsdag jarig, maar we vieren het pas zaterdag gelukkig, dus ik heb nog even
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
  † In Memoriam † zondag 9 juni 2013 @ 20:07:52 #51
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127592629
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 19:57 schreef sjanette het volgende:

[..]

Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
dank je!
ja ik heb aardig wat te doen, maar het is gelukkig verdeeld over een hele week.
maandag wil hij trakteren op school, dinsdag op scouting en zaterdag voor als we het vieren.
maar ik moet ook nog iets bakken voor een kennis die iets voor me gerepareerd heeft.
daar staat nu een cake voor in de oven
(op hoop van zegen, want het is een siliconevorm en daar heb ik nog nooit in gebakken :o )
pi_127624664
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. :9



(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 17:19:18 #53
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127624929
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. :9

[ afbeelding ]

(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
recept? O-)
pi_127625136
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:19 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

recept? O-)
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? ;) :P
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 17:26:39 #55
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127625185
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? ;):P
wat is het grote bakbeest?
pi_127625432
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat is het grote bakbeest?
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.

De link naar de website en de facebook pagina heb ik in mijn onderschrift staan.

Maar uiteraard krijg je het recept:

quote:
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127670255
Ooohh O+
Het boek der banketbakkerij, 1894, III
Jules Gouffé, Het boek der banketbakkerij. Rotterdam, [1894], deel III


http://issuu.com/bijzondere_collecties_uva/docs/ubakg12-115-iii/1
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:37:06 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671491
Oude kookboeken O+
Ik heb er een paar uit kringloopwinkels, staan echt leuke recepten in die goed als basis te gebruiken zijn en dan zelf verder creatief doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127671689
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):

[ afbeelding ]

Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? :@
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:45:39 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671806
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:

[..]

Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? :@
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')