Ik durf niet om iets met rabarber te maken, ben er geen fan van. Maar dat ziet er wel erg lekker uit!!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed![]()
[ afbeelding ]
Aardbei met rabarber!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:08 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag een rabarber aardbei taart gemaakt. Ik had nog nooit rabarber op, maar het smaakt goed![]()
[ afbeelding ]
Nu heb ik zin in fries roggebrood met kaasquote:Op maandag 3 juni 2013 20:46 schreef sjanette het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd!! GBBO vind ik super!!
Vanmiddag heb ik een spekkoek gemaakt naar een recept van Rudolf v Veen. Lekker!!!!![]()
[ link | afbeelding ]
http://www.24kitchen.nl/s(...)blueberry-cheesecakequote:Op dinsdag 4 juni 2013 22:17 schreef BananaPancake het volgende:
Enemyrock, ik zou graag weten hoe je die cheesecake met dulce de leche en pecannoten uit het vorige deel hebt gemaakt
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Ik heb het met een bamboe lepel gedaan (houten lepel zal net zo goed gaan), een vrij grote, elke keer 1,5 lepel en dan met die lepel als het ware uitsmeren tot het vlak is.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooie dunne laagjes, hoe doe je dat?
Accepteer je Paypal?quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Mooi zeg!!!!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
o dat ziet er ook weer overheerlijk uitquote:Op zondag 9 juni 2013 14:27 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Hij smaakt ook errrrrug lekker!!!quote:Op zondag 9 juni 2013 17:17 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
o dat ziet er ook weer overheerlijk uit
ik ga m een keer proberen.quote:
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!quote:Op zondag 9 juni 2013 18:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ga m een keer proberen.
maar ik moet nu eerst aan de bak voor mijn zoon zn verjaardag.
hij wil morgen oreschki trakteren, voor scouting wil hij cupcakes en voor de echte viering taart
hij is dinsdag jarig, maar we vieren het pas zaterdag gelukkig, dus ik heb nog even
dank je!quote:Op zondag 9 juni 2013 19:57 schreef sjanette het volgende:
[..]
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
recept?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen.![]()
[ afbeelding ]
(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
wat is het grote bakbeest?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest?:P
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.quote:
quote:Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:
[..]
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |