abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 00:37:35 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127815274
Ik ook niet hoor, maar ik vind hem persoonlijk ook lekkerder zonder kaneel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127817334
ga weg

[ Bericht 50% gewijzigd door Mirjam op 15-06-2013 09:54:22 ]
pi_127830950
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:14 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo :D.
Dat zijn grote!!! Mooi!
pi_127831046
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zeg :( Had het bijna door de keuken gegooid!

  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 15 juni 2013 @ 19:00:40 #107
39237 crew  H_T
2733
pi_127832494
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:06 schreef kvd het volgende:
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker ;) )

Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in?
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_127832554
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 18:01 schreef sjanette het volgende:
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zeg :( Had het bijna door de keuken gegooid!

[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral :P
pi_127832629
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing ;)
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Bij ons in de familie wordt toch echt kaneel gebruikt voor de spekkoek, gewoon volgens oma's recept uit Indonesië ;)
Ik ga zo maar weer eens een poging wagen..
  zaterdag 15 juni 2013 @ 19:56:28 #110
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127834092
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is,

iemand? :)
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127842482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:56 schreef EnemyRock het volgende:
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is,

iemand? :)
Ik gebruik altijd het recept van Laura Vitale Familie vindt deze erg lekker
pi_127842559
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:02 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral :P
Het deeg werd zo snel zacht dat ik het moeilijk vond om te verwerken. Maar het is gelukt en smaakte lekker! Heb nog deeg over, dus morgen denk ik ff een andere versie maken.
pi_127846220
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:00 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?
oh, die bakplaat heb ik gister niet gebruikt hoor, ik durf al niet meer haha. mijn koekjes zijn al te vaak verbrand. terwijl er niks aanbakt als ik een springvorm of braadslee gebruik. beetje vreemd, heb hem al op alle mogelijke manieren erin gehad. misschien maar eens naar een andere kijken.

zal morgen een foto plaasten,maar de pavlova was mjammie. de zijkanten blijkbaar iets te hoog,er kwam wel een scheur in. maar na de slagroom en fruit viel het niet zo op gelukkig. zeker voor herhaling vatbaar!
pi_127856930
heb je toevallig een hele dikke bakplaat?
bij mn vorige oven zaten 2 bakplaten. 1 dikke zware bakplaat en 1 dunne van aluminium.
met de eerste bakplaat verbrande bij mij ook altijd alles, met de dunnere versie niet.
pi_127857372
Mijn bakplaat ziet er zo uit:


Weet niet of dat een dikke of dunne is....

En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha:
pi_127857565
die lijkt erg op mijn oude bakplaat :Y
pi_127858239
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 12:56 schreef loecje het volgende:
die lijkt erg op mijn oude bakplaat :Y
dus tijd voor een nieuwe ;)
  zondag 16 juni 2013 @ 15:24:21 #118
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127862693
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]

Weet niet of dat een dikke of dunne is....

En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha:
[ afbeelding ]
Ik willut! Prachtig.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 16 juni 2013 @ 15:32:13 #119
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127862978


Aardbeien citroen gebaksel. Hopen dat het smaakt!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127863809
Aardbeien en citroen. Yum!

Buurman en ik zijn bezig met de voorbereidingen van de twee plaatcakes en vooral de kleuren van de ( marsepein) fondant.

Hij is hiermee bezig http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=Qnp8ENNzKEc
en dat ziet er al goed uit ! De bedoeling is pasteltinten...denk Piet Hein Eek. :{w

De bedoeling is blokjes cake hiermee te bedekken.
Grotendeels hebben wij wel een idee hoe dit voor elkaar te krijgen.

Alleen kom ik bij de instructies voor taarten tegen, dat er iets onder " moet" om te plakken... :?
Vraag: waarmee ? kan dat met vocht als water ? of eiwit?

Wie heeft antwoord of een link ?
  Moderator zondag 16 juni 2013 @ 16:22:44 #121
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127864495
Slagroom? Jam? Stijfgeslagen eiwit?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127864551
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 16:22 schreef djkoelkast het volgende:
Slagroom? Jam? Stijfgeslagen eiwit?
Bij voorbeeld...

Jam zonder vruchtjes !?

Even overleggen...

Dank alvast _O_
  Moderator zondag 16 juni 2013 @ 16:29:58 #123
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127864725
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2013 16:24 schreef AnneX het volgende:

[..]

Bij voorbeeld...

Jam zonder vruchtjes !?

Even overleggen...

Dank alvast _O_
Beetje neutrale jam, abrikozen bijvoorbeeld. Of als je roze dingetjes maakt aardbeien (maar die is al niet meer neutraal)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127870262
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2013 15:24 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ik willut! Prachtig.
Dank je...en sorry...opperdepop ;)

(is trouwens niet moeilijk te maken hoor)
pi_127870839
Mijn creatie voor vandaag:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127872224
Bananenbrood (Mirjam's recept) zit in de oven! ^O^



Foto's van het resultaat en mijn oordeel volgen over een half uurtje.

Overigens had ik laatst ook nog per ongeluk chocoladekoekjes gemaakt... Het moesten eigenlijk chocolate chip cookies worden. Ik had eerst het beslag gemaakt, met gesmolten boter, het beslag was dus nog warm. Alleen dit was ik even vergeten, dus ik roerde vrolijk de gehakte chocola er door heen, wat natuurlijk smolt dus toen was het niet meer beslag met chocolate chips, maar een grote bruine smurrie. :') Toch maar gewoon alles in de oven gegooid, en ze waren heerlijk!

[ Bericht 40% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2013 20:22:03 ]
pi_127872674
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]

Weet niet of dat een dikke of dunne is....
Ik heb net zo een bakplaat maar het lukt hier altijd.
Heb je de oven niet te hoog of verkeerd ingesteld?
mama van 3 kids!
  zondag 16 juni 2013 @ 20:27:35 #128
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127873151
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 19:19 schreef kvd het volgende:

[..]

Dank je...en sorry...opperdepop ;)

(is trouwens niet moeilijk te maken hoor)
Do tell :9
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_127873395


Red velvet taartje, met witte chocolade mascarpone botercrème.
Voor (schoon)vaderdag.
pi_127877131
Mooi hoor!

Misschien moet ik mij ook eraan wagen, om te gaan werken met marsepein... O-)
Het ziet er zo strak uit, met een verrassing van binnen.
pi_127878400
Mijn marsepein scheurde uit. Ik vind bakken toch leuker dan al die versier dingen, heb er het geduld niet voor denk ik. En daarbij vind ik al dat extreem zoete ook helemaal niet lekker. :@

Maar als cadeautje vind ik het wel leuker om te geven dan bijvoorbeeld een appeltaart.
pi_127878653
quote:
14s.gif Op zondag 16 juni 2013 21:46 schreef Myraela het volgende:
Mijn marsepein scheurde uit. Ik vind bakken toch leuker dan al die versier dingen, heb er het geduld niet voor denk ik. En daarbij vind ik al dat extreem zoete ook helemaal niet lekker. :@

Maar als cadeautje vind ik het wel leuker om te geven dan bijvoorbeeld een appeltaart.
Een eenvoudig kapsel moet mij wel lukken, als ik de yu filmpjes bekijk.
De rode kleur hierboven vind ik fraai.

Creatief versieren en bloempjes fröbelen 8)7
pi_127908130
Ik was gisteren jarig, en hoewel ik het pas volgend weekend vier, had ik toch wel zin om íéts te bakken, en dat is een New York crumb cake geworden. Was superlekker, al doe ik de volgende keer iets meer kaneel en iets meer boter in de kruimellaag.



En voor op m'n werk morgen sinaasappelkoekjes en witte-chocolatechipcookies.



Sorry, beetje grote foto's, weet niet hoe ik ze kleiner kan maken ...
  Moderator maandag 17 juni 2013 @ 16:53:15 #134
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127908334
Die cake lijkt me lekker ^O^
Soort kruimel zandtaartdeeg op een poundcake idee?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127908780
Nog gefeliciflapsTAART w/

Ziet er geweldig uit. :Y)

Weten je collega's dat je graag bakt ?
pi_127911428
Gefeliciteerd Bleie. Ziet er heerlijk uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127912030
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 16:53 schreef djkoelkast het volgende:
Die cake lijkt me lekker ^O^
Soort kruimel zandtaartdeeg op een poundcake idee?
Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/.

En nee, mijn collega's weten niet dat ik graag bak.
  Moderator maandag 17 juni 2013 @ 18:34:27 #138
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127912334
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 18:25 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/.

En nee, mijn collega's weten niet dat ik graag bak.
Poundcake is:

25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei

Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127913728

Mijn spekkoek :)
pi_127936059
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 18:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Poundcake is:

25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei

Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker :9
Dan is het geen poundcake. ;)

Dragonberry: ziet er goed uit!
pi_127937301
Ziet er lekker uit Dragonberry.

Ook maar vast denken, wat ik ga maken voor traktatie, al is het pas in september. Ik heb ook iets in gedachten om op een grote bakplaat of zo te maken en dan in soort petit four stukjes te kunnen uitdelen. Of koekjes of een combinatie.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 18 juni 2013 @ 22:00:34 #142
39237 crew  H_T
2733
pi_127964702
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 10:29 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er lekker uit Dragonberry.

Ook maar vast denken, wat ik ga maken voor traktatie, al is het pas in september. Ik heb ook iets in gedachten om op een grote bakplaat of zo te maken en dan in soort petit four stukjes te kunnen uitdelen. Of koekjes of een combinatie.
Een traybake dus :). Ik heb nu een lemon drizzle traybake in de oven staan, die is de vorige keer erg goed bevallen :9. En vrij makkelijk te maken ook nog :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_127964873
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2013 18:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Poundcake is:

25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei

Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker :9
Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei.
  Moderator dinsdag 18 juni 2013 @ 22:24:54 #144
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127965793
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 22:03 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei.
Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127965858
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 22:24 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad.
In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik.
  Moderator dinsdag 18 juni 2013 @ 22:31:02 #146
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127966084
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 22:26 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik.
Engeland ook hoor, het is gewoon een internationale benaming bij mijn weten, als je poundcake zegt weet iedereen waar je het over hebt. Als je klassieke cake of classic sponge zou zeggen is er nog een hoop discussie mogelijk ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127974697
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit, zie 2e foto:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/

Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit? Kan nog niet eens geschikte schaaltjes vinden om het in te bakken. Moet ik het vullen of niet en nog meer vragen? Misschien hebben jullie tips?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 19 juni 2013 @ 09:00:22 #148
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127975852
Je linkje doet het niet.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † woensdag 19 juni 2013 @ 10:10:01 #149
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127977742
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 07:27 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit, zie 2e foto:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/

Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit? Kan nog niet eens geschikte schaaltjes vinden om het in te bakken. Moet ik het vullen of niet en nog meer vragen? Misschien hebben jullie tips?
hopla!

http://www.taartshoppie.nl/Bakvormen/Bakvormen-Bol-Bal
pi_127978651
quote:
11s.gif Op zondag 16 juni 2013 20:27 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Do tell :9
Dit was 4 eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam 200 gram suiker toevoegen. Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 120-150 graden. Na een uur oven uitzetten en de pavola erin laten staan.
Ik heb hem daarna in de kom besmeerd met gesmolten witte chocola (door de slagroom en vruchten kan de pavlova anders nat worden). Hard laten worden. Vlak voordat we het gingen eten slagroom erop gedaan (125 gram met 1 zakje vanillesuiker) en daar fruit overheen gestrooid.
De buitenkant is lekker knapperig, de binnenkant is een beetje fluff-achtig....heerlijk

(je kan van alles met het schuim, er kan wat citroen doorheen voor een frisse smaak, of cacao of mokka of vanille of wat je wil. Qua fruit kan je er ook opdoen wat je wil, al denk ik dat de zachtere fruitsoorten wel het lekkerst zijn)

Wat erg belangrijk is, de kom waar de eiwitten ingaan moet goed vetvrij en droog zijn, evenals de mixer en het bakje waar je eventueel je eieren in splitst. Als dat niet vetvrij is, zullen de eiwitten niet goed opstijven. Op het filmpje wat ik zag deden ze dat door met een citroen over alle oppervlakten te gaan en daarna droog te vegen met keukenpapier, ik heb het bij gebrek aan een citroen gewoon met citroensap uit een flesje gedaan ;)

Ben er ook al achter dat het schuim ook heerlijk is in bij voorbeeld een toetje met griekse yoghurt, vanillevla, (eventueel wat jam) en slagroom. Gewoon een beetje eroverheen strooien.
En natuurlijk heerlijk in een eton mess....denk dat ik dat van de week maar eens moet gaan maken :Y)
pi_127982910
Hoi, ik wil een specifiek recept maken:
http://westher.home.xs4al(...)NNAMON%20MUFFINS.htm
vraagje over de hoeveelheid. er staat een cup. Moet ik dan denken aan theekopje? Sorry misschien domme vraag maar ben niet zo'n kookwonder.
  woensdag 19 juni 2013 @ 12:29:28 #152
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_127982996
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 12:27 schreef jakees het volgende:
Hoi, ik wil een specifiek recept maken:
http://westher.home.xs4al(...)NNAMON%20MUFFINS.htm
vraagje over de hoeveelheid. er staat een cup. Moet ik dan denken aan theekopje? Sorry misschien domme vraag maar ben niet zo'n kookwonder.
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')