Voor zover ik weet heb ik geen Indische familie, dus ik neem het mezelf niet kwalijkquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing![]()
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Dat zijn grote!!! Mooi!quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:14 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo.
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?quote:Op vrijdag 14 juni 2013 21:06 schreef kvd het volgende:
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker)
Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in?
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooralquote:Op zaterdag 15 juni 2013 18:01 schreef sjanette het volgende:
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zegHad het bijna door de keuken gegooid!
[ link | afbeelding ]
Bij ons in de familie wordt toch echt kaneel gebruikt voor de spekkoek, gewoon volgens oma's recept uit Indonesiëquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing![]()
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Ik gebruik altijd het recept van Laura Vitale Familie vindt deze erg lekkerquote:Op zaterdag 15 juni 2013 19:56 schreef EnemyRock het volgende:
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is,
iemand?
Het deeg werd zo snel zacht dat ik het moeilijk vond om te verwerken. Maar het is gelukt en smaakte lekker! Heb nog deeg over, dus morgen denk ik ff een andere versie maken.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 19:02 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral
oh, die bakplaat heb ik gister niet gebruikt hoor, ik durf al niet meer haha. mijn koekjes zijn al te vaak verbrand. terwijl er niks aanbakt als ik een springvorm of braadslee gebruik. beetje vreemd, heb hem al op alle mogelijke manieren erin gehad. misschien maar eens naar een andere kijken.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 19:00 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?
Ik willut! Prachtig.quote:Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Weet niet of dat een dikke of dunne is....
En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha:
[ afbeelding ]
Beetje neutrale jam, abrikozen bijvoorbeeld. Of als je roze dingetjes maakt aardbeien (maar die is al niet meer neutraal)quote:Op zondag 16 juni 2013 16:24 schreef AnneX het volgende:
[..]
Bij voorbeeld...
Jam zonder vruchtjes !?
Even overleggen...
Dank alvast
Ik heb net zo een bakplaat maar het lukt hier altijd.quote:Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Weet niet of dat een dikke of dunne is....
Do tellquote:Op zondag 16 juni 2013 19:19 schreef kvd het volgende:
[..]
Dank je...en sorry...opperdepop
(is trouwens niet moeilijk te maken hoor)
Een eenvoudig kapsel moet mij wel lukken, als ik de yu filmpjes bekijk.quote:Op zondag 16 juni 2013 21:46 schreef Myraela het volgende:
Mijn marsepein scheurde uit. Ik vind bakken toch leuker dan al die versier dingen, heb er het geduld niet voor denk ik. En daarbij vind ik al dat extreem zoete ook helemaal niet lekker.![]()
Maar als cadeautje vind ik het wel leuker om te geven dan bijvoorbeeld een appeltaart.
Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/.quote:Op maandag 17 juni 2013 16:53 schreef djkoelkast het volgende:
Die cake lijkt me lekker![]()
Soort kruimel zandtaartdeeg op een poundcake idee?
Poundcake is:quote:Op maandag 17 juni 2013 18:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik weet nooit zo goed wat een poundcake is, maar dit is het recept: http://www.smells-like-ho(...)rk-style-crumb-cake/.
En nee, mijn collega's weten niet dat ik graag bak.
Dan is het geen poundcake.quote:Op maandag 17 juni 2013 18:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Poundcake is:
25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei
Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker
Een traybake dusquote:Op dinsdag 18 juni 2013 10:29 schreef Tinuviel het volgende:
Ziet er lekker uit Dragonberry.
Ook maar vast denken, wat ik ga maken voor traktatie, al is het pas in september. Ik heb ook iets in gedachten om op een grote bakplaat of zo te maken en dan in soort petit four stukjes te kunnen uitdelen. Of koekjes of een combinatie.
Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei.quote:Op maandag 17 juni 2013 18:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Poundcake is:
25% boter
25% bakmeel
25% suiker
25% ei
Meestal in ponden (250g van alles). Het is een behoorlijk rijke cake, vrij zwaar, maar wel super lekker
Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:03 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Gewoon een klassieke cake dus, gelijke delen buiter, suiker, bloem en ei.
In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn diverse namen voor, de meest bekende is poundcake, maar dat klopt inderdaad.
Engeland ook hoor, het is gewoon een internationale benaming bij mijn weten, als je poundcake zegt weet iedereen waar je het over hebt. Als je klassieke cake of classic sponge zou zeggen is er nog een hoop discussie mogelijkquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:26 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
In de VS noemen ze het vooral zo geloof ik.
hopla!quote:Op woensdag 19 juni 2013 07:27 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit, zie 2e foto:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/
Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit? Kan nog niet eens geschikte schaaltjes vinden om het in te bakken. Moet ik het vullen of niet en nog meer vragen? Misschien hebben jullie tips?
Dit was 4 eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam 200 gram suiker toevoegen. Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 120-150 graden. Na een uur oven uitzetten en de pavola erin laten staan.quote:
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/quote:Op woensdag 19 juni 2013 12:27 schreef jakees het volgende:
Hoi, ik wil een specifiek recept maken:
http://westher.home.xs4al(...)NNAMON%20MUFFINS.htm
vraagje over de hoeveelheid. er staat een cup. Moet ik dan denken aan theekopje? Sorry misschien domme vraag maar ben niet zo'n kookwonder.
quote:Op woensdag 19 juni 2013 12:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
Hmm misschien dan toch maar 1 grote Angry Birds cake in plaats van vele kleine. Want voor de kleintjes zoals ik ze in gedachten had, heb ik denk ik schaaltjes van max. 5-7 cm doorsnee nodig.quote:Op woensdag 19 juni 2013 10:10 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hopla!
http://www.taartshoppie.nl/Bakvormen/Bakvormen-Bol-Bal
Als je van plan bent vaker recepten te maken met imperial units is het wellicht handig om een set maatscheppen aan te schaffenquote:
die staan er toch ook bij? een hele bakplaat vol als ik het goed gezien heb.quote:Op woensdag 19 juni 2013 13:42 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hmm misschien dan toch maar 1 grote Angry Birds cake in plaats van vele kleine. Want voor de kleintjes zoals ik ze in gedachten had, heb ik denk ik schaaltjes van max. 5-7 cm doorsnee nodig.
Eigenlijk was de deegkom het probleem...quote:Op woensdag 19 juni 2013 15:53 schreef djkoelkast het volgende:
Als je ook een 3x zo grote vorm hebt...
Hoi weet jij wat dit betekent?quote:Op woensdag 19 juni 2013 12:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
ja, jij nietquote:Op woensdag 19 juni 2013 17:56 schreef jakees het volgende:
[..]
Hoi weet jij wat dit betekent?
"Bake about 25 minutes, until golden brown and a wooden pick inserted in centre comes out clean." En dan de zin a wooden pick inserted in centre comes out clean.
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-).quote:Op woensdag 19 juni 2013 17:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, jij nietDat verbaast me, zou je dan niet voor een nederlands recept moeten kiezen?
je moet er een sateprikker instoppen en als die er geheel schoon uitkomt is 'ie klaar.
Ik controleer eigenlijk elke cake/biscuit op deze manier op gaarheid.quote:Op woensdag 19 juni 2013 18:05 schreef jakees het volgende:
[..]
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-).
Als er nog wat deeg aan je satéprikker blijft hangen dan is hij niet gaar in het midden.quote:Op woensdag 19 juni 2013 18:05 schreef jakees het volgende:
[..]
sorry beetje dom. Kon wel lezen wat er stond maar begreep niet waar dat goed voor is. Luistert het zo nou? Ik doe gewoon 25 minuten. Dan zie ik het vanzelf wel ;-).
Ik ben deze nu ook aan het bakken! Ben benieuwdquote:Op zondag 9 juni 2013 14:27 schreef sjanette het volgende:
Vandaag een heerlijke natte lemon cake gebakken naar een recept van Mary van Lovefoodies.com
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
En???? Hoe is de cake geworden?quote:Op donderdag 20 juni 2013 23:46 schreef -Buttercup het volgende:
[..]
Ik ben deze nu ook aan het bakken! Ben benieuwd
nee toch? Heb laatst havermoutkoekjes gemaakt met van die versiersmarties erin. Kwamen ook op de oppervlakte te liggen,maar die behielden gewoon hun kleur en vormquote:Op vrijdag 21 juni 2013 10:16 schreef djkoelkast het volgende:
Dat gaat compleet smelten, dat wordt één grote bende (het is chocola, suikerlaagje en een kleurstof).
Koekjes bakken, glazuren, daar de smarties indrukken
Ik weet niet hoe lang je koekjes in de oven moeten, maar stel ze moeten er 15 minuten in, dan kan je ook eerst de koekjes 10 minuten bakken, dan zijn ze nog wel wat zacht, dan de smarties er in, en nog 5 minuten af bakken.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 10:09 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
Als ik koekjes wil versieren met smarties, dan bak ik die gewoon mee toch?
ik wil eindelijk van mn smarties af, die dingen zijn niet te eten!
Hoe kom je aan die grappige strookjes?quote:Op woensdag 19 juni 2013 22:14 schreef AnneX het volgende:
Dit is het geworden...x 3
Morgen wordt-ie in blokjes 4 x 4 gesneden - deblokjes worden door elkaar gezet en gepresenteerd![]()
[ afbeelding ]
Dank jullie wel voor de tips en adviezen![]()
Die aarbeientaart ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?
Ik neig erg naar deze:
[ afbeelding ]
Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Die ga ik ook eens maken!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus. Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten.
[ afbeelding ]
De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgenmaar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft
Aan de hand van yt filmpjes twee kleuren marsepein gemengd tot gewenstequote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hoe kom je aan die grappige strookjes?
http://blog.babygizmo.com(...)eam-frosting-recipe/quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:47 schreef Skaai het volgende:
[..]
Die aarbeientaart ziet er heerlijk uit! Heb je daar een recept van?
mooooi!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?
Ik neig erg naar deze:
[ afbeelding ]
Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Ik neem hem vandaag mee naar mn ouders, dus ik heb hem nog niet gegeten. Ik pluk er steeds wat van de bovenkant af om te proeven, maar vind de citroensmaak toch wel scherp moet ik zeggen.quote:
Erg leuk! Iets om te onthouden!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:58 schreef AnneX het volgende:
[..]
Aan de hand van yt filmpjes twee kleuren marsepein gemengd tot gewenste
nuance. http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=Qnp8ENNzKEc
Heel dun uitgerold tussen hh folie en in stroken gesneden.
Zojuist de foto's binnen van eindpresentatie: geheel naar wens en complimenten
van de kok - die ook een stukje meeat in de koffietijd - voor het luchtige (amandel) deeg.
Tja - 10 eier heb ik min 15 minuten staan kloppen.
[ afbeelding ]
Ik heb maar één klein taartvormpje, dus dat is wat omslachtig.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:12 schreef Tinuviel het volgende:
Bleie, 4 mini cakejes? Die met de aardbeien is heerlijk zomers.
Misschien die Dulche de Leche cheescake squares? Die kunnen misschien ook in een muffin form?quote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:25 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb maar één klein taartvormpje, dus dat is wat omslachtig.
Ik ga in elk geval wel voor die aardbeien, die lijkt me echt superlekker. En bovendien is iets met aardbeien wel een beetje traditie op mijn verjaardag. En dan nog even iene miene mutte doen voor welke tweede het wordt. (Eigenlijk zou ik ook wel iets met chocola willen.)
Oooh, ik zou natuurlijk nog een paar verschillende smaken kunnen maken in m'n muffinvorm! Of is dat wat jij bedoelde? Voor die zebrataart gaat dat niet lukken denk ik, maar de rest zou denk ik best moeten kunnen.
Lekkere zompige chocolade cakequote:Op vrijdag 21 juni 2013 14:33 schreef Skaai het volgende:
Ik had ontzettend de behoefte om te bakken. Sinds ik bezig met met verantwoord eten is er niks zoets meer uit de oven gekomen! Nu ik 5kg kwijt ben, ben ik toe aan een beloning. Maar ik ben te lui om boodschappen te doen, dus zit er nu een chocoladecake zonder ei in de oven. Fingers crossed!
Het beslag was in elk geval lekker
Ziet er wel heel lekker uit hoor!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 15:59 schreef Taartje het volgende:
Er kwam geen oven aan te pas, maar omdat dit toetje eigenlijk een taart is, zet ik hem toch even hier.![]()
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |