abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 20:33:20 #203
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_128094673
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 16:43 schreef minilot het volgende:
Wow, wat een gave marsepeinlaag Anne! Veel toffer dan al dat hyperblije, zoete gefrutsel dat gewoonlijk op zoiets zit. :)

Skaai: ik maakte laatst chocoladetaart met geraspte courgette. Ik had er een hard hoofd in (normaal gesproken heb ik de pest aan baksels waar onvoldoende calorieën in zitten >:) ) maar het resultaat bleek bijzonder smakelijk en fijn 'zompig', zoals jij de jouwe zo treffend omschrijft. *) Wat is het recept van deze eiloze cake?
Voor een snel receptje is ie leuk hoor, helemaal omdat ik de behoefte voelde om te bakken. Maar ik vind 'm niet traktatie waardig. Recept is overigens ook zonder melk, puur gevonden omdat ik geen eieren in huis had :P, oh en had ook geen meel, dus bakpoeder niet toegevoegd en zelfrijzend bakmeel gebruikt.

http://glutenvrijechef.bl(...)ecake-zonder-ei.html
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † vrijdag 21 juni 2013 @ 21:45:59 #204
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128098443
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 19:43 schreef Isegrim het volgende:
De dulce de leche is in de maak. :9 Na allerlei horrorverhalen tegengekomen te zijn over ontploffende blikjes heb ik de deksel van de pan maar met een touwtje vastgemaakt aan de hengsels. :+

_O- ik zie het voor me

zolang je zorgt dat de boel helemaal onder water blijft, is er bij mijn weten niets aan de hand.
bij mij is gelukkig nog nooit een blikje ontploft.
ik moet het ook nodig weer eens maken.
pi_128101179
Het blikje is niet ontploft. :D Morgen de rest van de cheesecake maken. :)
pi_128118675
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
pi_128119406
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic ;)
pi_128119461
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 15:50 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic ;)
Oh, die had ik niet gezien :P
pi_128122325
De dulce de leche cheesecake is heerlijk! :9 Foto volgt nog. Ik heb wel 2,5x zoveel bodem gemaakt want dat was echt veel te weinig.
pi_128127255


:9 Foto door LeeHarveyOswald.
  zaterdag 22 juni 2013 @ 21:43:22 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128130154
Mooi bord trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128130744
Marokkaans. :)
pi_128135350
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken? :@
Ik zou hem dan op lage temperatuur verder laten garen. 120 ofzo. Evt beetje nat maken/bedekken met folie als hij te knapperig/donker wordt te snel ofzo.
pi_128135557
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen?
pi_128136248
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2013 23:58 schreef Isegrim het volgende:
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen?
Ik bak gewoon altijd in een springvorm.
  zondag 23 juni 2013 @ 00:22:22 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128136442
Springvorm eventueel met bakpapier beleggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128136666
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus O+. Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten.

[ afbeelding ]

De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgen :') maar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft :9
Mag ik alsjeblieft het recept hiervan?!?! :o O+ O+ O+
hee hallo
pi_128139381
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?

Ik neig erg naar deze:

[ afbeelding ]

Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van :P Rekenfoutje is zo gemaakt.
Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was?

Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz.
Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen :P
pi_128141462
Isegrim, ziet er superlekker uit.

Hebben jullie tips voor de lekkerste taartvullingen? Ik bak een speciale cake en wil graag een lekkere maar niet te dikke vulling.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128141527
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 01:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker van :P Rekenfoutje is zo gemaakt.
Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was?

Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz.
Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen :P
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.
  zondag 23 juni 2013 @ 07:40:12 #221
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_128141530
Waarom wist ik hier niks van :o .

En al m'n favoriete FOK!sters komen hier ook nog eens *O* .
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 08:48:10 #222
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128141694
quote:
1s.gif Op zondag 23 juni 2013 07:38 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.
is zoiets niet handig voor in de op?
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 08:49:17 #223
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128141697
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurde ;( Heeft iemand ze wel ergens zien liggen?
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen
pi_128152111

Cheesecake brownies!
Gemaakt met een kant en klare brownie mix ( :@ mag eigenlijk niet, maar ik vind die lekkerder dan als ik zelf brownies maak, en ik had niet zo veel tijd want er moest nog meer worden gemaakt). Cheesecake mix gemaakt met roomkaas, wat poedersuiker, wat boter en een scheutje melk (precieze verhoudingen weet ik niet, ik gebruik niet echt een recept maar mix gewoon tot het goed smaakt). Deel van de browniemix in de vorm gieten, deel van het roomkaasmengel er op, laagje resterende browniemix, dan met een mes een soort geulen trekken in de browniemix en daar de rest van de roomkaas in gieten, zodat het een beetje mengt. Nog een klein beetje doorroeren zodat er mooie swirls ontstaan, maar het niet allemaal vermengt, in de oven, et voila. :D

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-06-2013 15:22:15 ]
pi_128153715
Msacras, ziet er mooi en lekker uit.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 23 juni 2013 @ 17:05:22 #226
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_128156092
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brood :9 die laatste staat voorlopig nog even in de oven
pi_128156793
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 08:49 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen
Uiteindelijk gevonden bij de `Euroshop`. Verder nergens meer gevonden. Thanks.

Cupcakes waren goed gelukt, zelfs de rolfondant was gelukt ondanks dat ik dat nog nooit gedaan had. Helaas niet aan gedacht om een foto te maken.
  † In Memoriam † zondag 23 juni 2013 @ 17:52:16 #228
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128157363
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 17:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brood :9 die laatste staat voorlopig nog even in de oven
ik heb hier ook weer rijpe bananen liggen.
heerlijk! bananenbrood :~
pi_128184338
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 08:48 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

is zoiets niet handig voor in de op?
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?

En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).

Buitenkant:


Binnenkant:



En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)



  maandag 24 juni 2013 @ 10:23:58 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128184802
Als je het deeg luchtiger wilt krijgen doe het volgende


200 gram Suiker
8 Eieren
100 gram Gezeefde Bloem
100 gram Maizena
Of, nog luchtiger en lichter, 200 gram Maizena
zakje bakpoeder (optie)
snufje zout
Vanillearoma of extract
Paar druppels citroensap
Eieren moet op kamertemperatuur zijn
Scheid de eieren, roer het eigeel met de suiker tot deze is opgelost.
Meng je meel met het bakpoeder
Zeef hier beetje bij beetje de maizena/bloem in tot het dikvloeibaar is, niet meer
Sla de eiwitten heel erg stijf met een kneepje citroen (Het zuur zorgt er voor dat het beter opslaat)
Envelopeer beetje bij beetje het eiwit door de suiker-eigeel massa. Niet roeren, maar met een silicoonspatel omslaan, als je roert gaat de lucht eruit
Als je al het eiwit er door hebt zeef er dan beetje bij beetje de resterende bloem/maizena door terwijl je dit omslaat.
Je hebt nu een hele luchtige massa
Stort dit voorzichtig in een 28 cm springvorm die bekleed is met bakpapier
ca 30 minuten bakken in een bij 200 graden voorverwarmde oven, het liefst met een bakblik met wat water er op onderin, zodat je stoom krijgt.
eerste 25 minuten niet openen, daarna kan je eens proberen met een sateprikker of hij gaar is. Als je denkt dat ie gaar is nog 5 minuten laten staan.
Je kan een deel van het meel vervangen door cacao voor een chocoladetaart.

Dit mengsel wordt erg luchtig, je zal waarschijnlijk een kop er op krijgen.
Af laten koelen en met een lang mes er dunne plakken van snijden.

Dit heet Kapsel, en is een heel licht en luchtig gebak. Je kan tussen de plakken slagroom of aardbeienbavaroise doen, als je cacao door het deeg hebt, chocolade mousse, en je hebt een goddelijke chocoladetaart. Je kan het nog insmeren met een jam, bv kersen of sinaasappel bij een chocoladetaart, aardbeien bij een aardbeientaart, etc.

[ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 24-06-2013 14:31:59 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128186018
Wat is t goeie recept voor bananenbrood?

Ah of die van lady wr
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 14:25:47 #232
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128193335
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:

[..]

Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?

En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).

Buitenkant:
[ link | afbeelding ]

Binnenkant:

[ link | afbeelding ]

En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
dat ziet er lekker uit bleie! :~
  maandag 24 juni 2013 @ 19:37:47 #233
221912 minilot
Nancy boy
pi_128207452
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft
te weinig koekjes staan. *)

quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!


Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_128208439
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 19:37 schreef minilot het volgende:
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft
te weinig koekjes staan. *)

[..]

[ afbeelding ]

Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet. :)
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue?

Ik heb vandaag Bananenmuffins gemaakt.

  maandag 24 juni 2013 @ 20:07:09 #235
221912 minilot
Nancy boy
pi_128208788
Bananenmuffins, leuk! Ik ben er zo aan gewend om bananen die ik over heb in de vriezer te gooien dat ik er nooit aan toe kom om dat soort recepten te maken.. Toch eens aan denken. :)

quote:
14s.gif Op maandag 24 juni 2013 19:59 schreef Myraela het volgende:

[..]

Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue
Yep! Maar dan minder zoet en zonder plakkerig midden. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_128211921
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:

[..]

Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?

En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).

Buitenkant:
[ link | afbeelding ]

Binnenkant:

[ link | afbeelding ]

En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Oooh ziet er lekker uit :9
pi_128212078
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie.

Leuke koekjes.

Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  maandag 24 juni 2013 @ 21:12:30 #238
221912 minilot
Nancy boy
pi_128212367
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef Tinuviel het volgende:
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie.

Leuke koekjes.

Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren?
Smoothies van maken en bananenijs :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_128228041
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie..



Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen.. :) Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier.. :)
pi_128228767
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 09:07 schreef MonkNL het volgende:
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie..

[ afbeelding ]

Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen.. :) Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier.. :)
Als je googelt, vind je een aantal recepten bijv. Deze:
http://www.food.com/recipe/chocolate-praline-cookies-137462

Ik heb ze alleen niet geprobeerd, dus kan je geen garantie geven.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128231693
Goede link, ga ze van de week gelijk proberen.
pi_128235049
Recept noemt shortening. Wat is dat?
pi_128235118
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:07 schreef Ambipur het volgende:
Recept noemt shortening. Wat is dat?

Het is een soort vet, te koop bij de toko
pi_128235139
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands :)
En het is echt essentieel voor bepaalde recepten?
  Moderator dinsdag 25 juni 2013 @ 13:11:48 #245
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128235202
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Dat is rotzooi, niet gebruiken!
Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128235223
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:10 schreef Ambipur het volgende:

[..]

Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands :)
En het is echt essentieel voor bepaalde recepten?
Ik denk van niet, veel dingen kan je ook gewoon zonder doen of een recept zoeken waar ze gewoon boter gebruiken. Net even naar het recept gekeken, maar daar kan je het gewoon weglaten. Chocola zal zo ook wel goed zijn ;)
pi_128235284
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:11 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is rotzooi, niet gebruiken!
Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos).
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.
  Moderator dinsdag 25 juni 2013 @ 13:23:47 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128235650
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 13:13 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.
Het bestaat uit geharde en gedeeltelijk geharde plantaardige vetten (palm/canola/soya) met van die diglyceriden van vetzuren en citroenzuur.
Je kunt het het beste vervangen door boter of ontgeurde kokosolie. Je wil je baksels neem ik aan zo puur mogelijk houden, anders kun je net zo goed naar de Hema.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128238667
Wat zouden jullie doen met dit bakblik? Heb hem al een tijdje, maar ik weet het nog steeds niet. Zit te denken aan aardbeienroom taartjes met zandtaart bodem. Maar misschien heeft iemand hier nog goede suggesties?

  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 15:25:46 #250
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128240181
die is leuk zeg! waar heb je die vandaan?
pi_128240344
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 15:25 schreef lady-wrb het volgende:
die is leuk zeg! waar heb je die vandaan?
Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen.
  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 15:56:01 #252
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128241447
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 15:29 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen.
potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaan :(
waarom is het nou zo'n takkeneind weg? :'(
  dinsdag 25 juni 2013 @ 15:57:14 #253
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_128241499
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 14:44 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Wat zouden jullie doen met dit bakblik? Heb hem al een tijdje, maar ik weet het nog steeds niet. Zit te denken aan aardbeienroom taartjes met zandtaart bodem. Maar misschien heeft iemand hier nog goede suggesties?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar die taartbodem in deze vorm zie je toch nauwelijks terug? Ik zou juist iets doen wat je om moet/kan keren zodat de bloem aan de bovenkant zit.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_128242534
Ben het met laziness eens. Misschien cheese cakejes, cheese beslag in de vorm en bovenop de bodem of muffins of brownie beslag ofzo. Goed invetten en misschien ook wat meel in de vorm strooien zodat het goed loslaat?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_128242578
Het is niet echt bakken, maar je kan er ook van die mooie drilpuddinkjes in maken met fruit erin ofzo
  dinsdag 25 juni 2013 @ 22:10:22 #256
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128257464


Ik val een beetje in herhaling maar misschien ben ik gewoon een beetje m'n lemoncurd taarten aan het perfectioneren zodat ik er misschien een paar kan verkopen aan m'n baas. Prima zandbodempje met lemoncurd, halve aardbeitjes en merengue toefjes, zoals je kunt zien kan ik nog wel wat oefening gebruiken met het hanteren van spuitzakken.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128258193
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 22:10 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]

Ik val een beetje in herhaling maar misschien ben ik gewoon een beetje m'n lemoncurd taarten aan het perfectioneren zodat ik er misschien een paar kan verkopen aan m'n baas. Prima zandbodempje met lemoncurd, halve aardbeitjes en merengue toefjes, zoals je kunt zien kan ik nog wel wat oefening gebruiken met het hanteren van spuitzakken.
Mooi hoor! ik zou hem kopen :9
  dinsdag 25 juni 2013 @ 23:23:29 #258
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_128261733
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 22:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Mooi hoor! ik zou hem kopen :9
En ik ben benieuwd naar het recept
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_128273369
Ontbijtmuffins



Ik vrees dat ik een beetje muffin-verslaafd ga worden. Het is zo achterlijk simpel dat ik het gewoon niet kan laten. :') Ik ben een lastige ontbijter, maar zo ga ik ontbijten wel leuk vinden. :9
pi_128274420
Shortening is rotzooi. In veel traditionele Amerikaanse recepten werd oorspronkelijk varkensvet (lard) gebruikt. Dit is vervangen door shortening omdat dat 'gezonder' zou zijn. Gebruik van lard is meestal om een bepaalde bite te bereiken dacht ik.
  woensdag 26 juni 2013 @ 12:35:32 #261
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_128275430
quote:
14s.gif Op woensdag 26 juni 2013 11:39 schreef Myraela het volgende:
Ontbijtmuffins

[ link | afbeelding ]

Ik vrees dat ik een beetje muffin-verslaafd ga worden. Het is zo achterlijk simpel dat ik het gewoon niet kan laten. :') Ik ben een lastige ontbijter, maar zo ga ik ontbijten wel leuk vinden. :9
Deze ga ik zometeen maken denk ik :).
Kan je ze invriezen?
pi_128276558
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 12:35 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Deze ga ik zometeen maken denk ik :).
Kan je ze invriezen?
Ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan.
pi_128296679
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 08:48 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

is zoiets niet handig voor in de op?
Ik kwam een mooie site tegen met omrekentabellen
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
pi_128297297
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 21:21 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik kwam een mooie site tegen met omrekentabellen
http://www.culy.nl/inspir(...)ups-pints-en-ounces/
Die is handig!
pi_128297765
quote:
1s.gif Op woensdag 26 juni 2013 21:31 schreef Bleie het volgende:

[..]

Die is handig!
Vond ik ook wel

(en ook een eye opener...nooit bij nagedacht dat een cup bloem een ander gewicht heeft dan een cup suiker...logisch natuurlijk, maar kwam tot ik dit zag niet bij me op :@ )
pi_128303982
Ik heb stress, en als ik stress heb, krijg ik een onbedwingbare dwang om dingen te bakken :') Wat resulteerde in kaneelbroodjes en koekjes. Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden _O- werkte prima.


pi_128304370
Dit vind ik trouwens echt een énorm leuke blog om te lezen! Zitten ook altijd mooie foto's bij, duidelijke, leuk geschreven tekst, helemaal leuk. Ze plaatst allerlei recepten, niet alleen maar cakes, koekjes, etc, maar toch wel een hele hoop! Misschien leuk om eens te lezen :9

http://www.laurasbakery.nl/
pi_128305341
quote:
7s.gif Op woensdag 26 juni 2013 23:27 schreef msacras het volgende:
Dit vind ik trouwens echt een énorm leuke blog om te lezen! Zitten ook altijd mooie foto's bij, duidelijke, leuk geschreven tekst, helemaal leuk. Ze plaatst allerlei recepten, niet alleen maar cakes, koekjes, etc, maar toch wel een hele hoop! Misschien leuk om eens te lezen :9

http://www.laurasbakery.nl/
da's een fijne inderdaad
pi_128311314
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 21:39 schreef kvd het volgende:

[..]

Vond ik ook wel

(en ook een eye opener...nooit bij nagedacht dat een cup bloem een ander gewicht heeft dan een cup suiker...logisch natuurlijk, maar kwam tot ik dit zag niet bij me op :@ )
Ik wel, en omdat ik geen zin had om dat steeds per recept om te rekenen, heb ik dus maar van die cupmaatjes gekocht. Heel fijn, als je met enige regelmaat bakt.
  Redactie Frontpage donderdag 27 juni 2013 @ 09:22:59 #270
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_128311377
Ik heb tegenwoordig cupmaatjes en ook lepelmaatjes :)
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_128311524
quote:
7s.gif Op woensdag 26 juni 2013 23:27 schreef msacras het volgende:
Dit vind ik trouwens echt een énorm leuke blog om te lezen! Zitten ook altijd mooie foto's bij, duidelijke, leuk geschreven tekst, helemaal leuk. Ze plaatst allerlei recepten, niet alleen maar cakes, koekjes, etc, maar toch wel een hele hoop! Misschien leuk om eens te lezen :9

http://www.laurasbakery.nl/
Zelfgemaakte Lions.. :9 Mooie site.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 27 juni 2013 @ 09:31:54 #272
39237 crew  H_T
2733
pi_128311570
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 09:22 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb tegenwoordig cupmaatjes
Hihihihi
quote:
en ook lepelmaatjes :)
Uitstekend idee :). Ik vind ze verdomd handig. Je hoeft geen tabellen meer op te zoeken en het maatschepje voor een eetlepel krijg ik veel makkelijker goed vol dan een echte eetlepel
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Redactie Frontpage donderdag 27 juni 2013 @ 09:32:36 #273
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_128311582
:')

Ze passen als set ook nog heel goed bij elkaar O+ daar hou ik van :D
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_128311856
Ik wil ook cup- en/of lepelmaatjes...maar ik mag niet te veel bakken van mezelf aangezien er al teveel pondjes door het mondje zijn gegaan de laatste 9 maanden. En dat icm met niet meer werken en stoppen met roken zorgen ervoor dat er iets te veel kvd aan het komen is.

En de keuken is al zo vol en ik heb al alles her en der door het kleine huisje verspreid liggen en dozen staan. Maar...als ik wil graag verhuizen dan ga ik zorgen voor een grote keuken en heel veel ruimte en heel veel spullen en een eigen kruiden/groentetuin en en en....
het huis (en keuken O+ ) heb ik al gevonden, alleen vriend-kvd nog mee zien te krijgen
pi_128312463
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 09:44 schreef kvd het volgende:
Ik wil ook cup- en/of lepelmaatjes...maar ik mag niet te veel bakken van mezelf aangezien er al teveel pondjes door het mondje zijn gegaan de laatste 9 maanden. En dat icm met niet meer werken en stoppen met roken zorgen ervoor dat er iets te veel kvd aan het komen is.

En de keuken is al zo vol en ik heb al alles her en der door het kleine huisje verspreid liggen en dozen staan. Maar...als ik wil graag verhuizen dan ga ik zorgen voor een grote keuken en heel veel ruimte en heel veel spullen en een eigen kruiden/groentetuin en en en....
het huis (en keuken O+ ) heb ik al gevonden, alleen vriend-kvd nog mee zien te krijgen
Zeker lepelmaatjes zijn ook handig bij 'gewoon' koken. O-)
  donderdag 27 juni 2013 @ 12:58:39 #276
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128318433
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 23:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En ik ben benieuwd naar het recept
Ik kan zo een twee drie niet meer achterhalen waar ik het zandbodem deeg recept vandaan heb; volgensmij had ik iets minder dan een geklutst ei, 200 gram bloem, 130 gram boter en 65 gram suiker?

voor de lemoncurd heb je 4 eieren nodig, 50 gram boter, het sap van 2 citroenen en 100 gram suiker, je zet een pannetje op met de boter, citroensap en suiker en laat dit eventjes opstaan ondertussen klop je de eiertjes op en als het een beetje begint te pruttelen dan voeg je het eimengsel toe en dan blijf je het met bijvoorbeeld een garde doorroeren (niet stoppen!) tot het een beetje begint in te dikken en een pudding achtige textuur krijgt. Je moet absoluut niet stoppen met roeren want anders krijg je stukjes gebakken ei in je lemoncurd en dat wil je niet.

en voor de merengue laag klop je gewoon wat eiwitten met suiker op in een schone vetvrije kom, paar druppeltjes citroensap kunnen ook wel helpen of even met de uitgeperste citroen over de kom en over de mixerhaken tot deze stijf genoeg is, je moet eigenlijk de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat er iets uitvalt het moet echt heel goed stijf zijn!

Succes!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128318883
quote:
7s.gif Op woensdag 26 juni 2013 23:18 schreef msacras het volgende:
Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden _O- werkte prima.
afbeelding ]
geniaal. :D
pi_128319091
quote:
7s.gif Op woensdag 26 juni 2013 23:18 schreef msacras het volgende:
Ik heb stress, en als ik stress heb, krijg ik een onbedwingbare dwang om dingen te bakken :') Wat resulteerde in kaneelbroodjes en koekjes. Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden _O- werkte prima.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk ;)
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zeker lepelmaatjes zijn ook handig bij 'gewoon' koken. O-)
Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan recepten O-)
Enne....maatlepel toch? Geen lepelmaatjes ;)
pi_128323016
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 13:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk ;)

[..]

Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan recepten O-)
Enne....maatlepel toch? Geen lepelmaatjes ;)
Ehm, ja, natuurlijk: maatlepeltjes. Ik kook meestal ook wel op gevoel, maar als ik een recept maak met specerijen waar ik niet erg bekend mee ben, dan vind ik ze nog weleens handig.
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:12:49 #280
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128327898
Ik wil vanavond deze cheesecake gaan bakken. Nou moet ik volgens het recept boter vermengen met koekjes. Mijn (zeer gelimiteerde) bakervaring zegt me dat dat met gesmolten boter moet en dat ik daarna de vorm met bodem in de koelkast moet zetten in plaats van in de oven. Hebben jullie hier gedachten over?

Dank!
Spoilers!
pi_128329138
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 13:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk ;)

Het is inderdaad een heel geschikt recept om snel te maken! Ik neem gewoon gelijke hoeveelheden (meestal 250 gram) boter, zelfrijzend bakmeel en suiker, beetje vanille extract, mixen, en klaar. :)
pi_128330737
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil vanavond deze cheesecake gaan bakken. Nou moet ik volgens het recept boter vermengen met koekjes. Mijn (zeer gelimiteerde) bakervaring zegt me dat dat met gesmolten boter moet en dat ik daarna de vorm met bodem in de koelkast moet zetten in plaats van in de oven. Hebben jullie hier gedachten over?

Dank!
Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja :Y Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebt :)
My salvation lies in your love..
  donderdag 27 juni 2013 @ 18:47:58 #283
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128331403
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 18:28 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja :Y Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebt :)
Thanks!
Spoilers!
  donderdag 27 juni 2013 @ 19:48:35 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128333691
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 15:56 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaan :(
waarom is het nou zo'n takkeneind weg? :'(
Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 27 juni 2013 @ 19:51:02 #285
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128333799
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten.
ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerder :)
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:06:02 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128334460
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:51 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerder :)
Kijk iemand met een auto eens lief aan? Drank is ook veel goedkoper! Dat kan een argument zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:14:56 #287
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_128334799


Deze net gebakken, doorgestuurd door een vriendinnetje. Nu nog wachten tot morgen! :9
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:19:18 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128334993
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128336176
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) ;)

Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur :)
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:30:45 #290
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_128338210
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:48 schreef Dot. het volgende:

[..]

Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) ;)

Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur :)
Door de gecondenseerde melk is ie niet zo zuur. De double Cream is alleen voor erop en dus ook best lekker te vervangen door geslagen room :) ga hem echter eerst zonder room proberen
pi_128338302
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:48 schreef Dot. het volgende:

[..]

Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) ;)

Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur :)
Het is fijne kristalsuiker inderdaad.
Geen referral hier.
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 21:35:26 #292
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128338461
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:41:25 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128338814
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker.
http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuiker
(Witte) Basterdsuiker is een vorm van kristalsuiker die gemakkelijker oplost in deeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 22:01:48 #294
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128339810
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuiker
(Witte) Basterdsuiker is een vorm van kristalsuiker die gemakkelijker oplost in deeg.
Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128339965
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 22:01 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Hebben ze wel, maar dan heet het bastardsugar. Caster sugar is meestal het zelfde als wat wij kristalsuiker noemen idd :Y
En ik vervang double cream toch echt gewoon met slagroom en niet met mascarpone. Dat is weer veel te dik en met gewone slagroom lukt het meestal prima :)
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 22:07:42 #296
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128340078
Oh, is mij nooit opgevallen. Maar ik gebruik dan ook nooit basterdsuiker, vieze rommel vind ik het :P
Ik gebruik alleen ongeraffineerde suikers, meestal riet of palm, maar soms ook siropen van gerstemout of rijst.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128340195
In de us hebben ze ook nog granulated sugar, om het eenvoudig te houden O-)
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 23:54:48 #298
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128345997
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 22:10 schreef Sunnythesun het volgende:
In de us hebben ze ook nog granulated sugar, om het eenvoudig te houden O-)
Lijkt mij normale kristalsuiker, castersugar is dus de fijne versie.
Ook zo mooi in het duits, je hebt rohrzucker (algemene naam voor rietsuiker) maar ook rohrohrzucker (ongeraffineerde rietsuiker).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128347771
Vraagje! Heb caramel gemaakt, moest als tussenlaag voor zo'n zelgemaakte lion. Helaas, ik was ook druk bezig met andere pannetjes, waardoor het wat vloeibaar is. Heeft iemand enig idee wat ik hiermee aan moet of een recept om in te verwerken? Het smaakt nml echt heel lekker.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 07:20:58 #300
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_128350168
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 22:01 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Muscovado sugar, heet het daar.
The love you take is equal to the love you make.
pi_128356354
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 00:38 schreef Ambipur het volgende:
Vraagje! Heb caramel gemaakt, moest als tussenlaag voor zo'n zelgemaakte lion. Helaas, ik was ook druk bezig met andere pannetjes, waardoor het wat vloeibaar is. Heeft iemand enig idee wat ik hiermee aan moet of een recept om in te verwerken? Het smaakt nml echt heel lekker.
blijft het de hele tijd vloeibaar of hard het uit als je het niet gebruikt?
Als het vloeibaar blijft kan je het in je (ijs)koffie doen, krijg je een caramel koffie, erg lekker :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')