abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 27 juni 2013 @ 12:58:39 #276
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128318433
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 23:23 schreef SV-tje het volgende:

[..]

En ik ben benieuwd naar het recept
Ik kan zo een twee drie niet meer achterhalen waar ik het zandbodem deeg recept vandaan heb; volgensmij had ik iets minder dan een geklutst ei, 200 gram bloem, 130 gram boter en 65 gram suiker?

voor de lemoncurd heb je 4 eieren nodig, 50 gram boter, het sap van 2 citroenen en 100 gram suiker, je zet een pannetje op met de boter, citroensap en suiker en laat dit eventjes opstaan ondertussen klop je de eiertjes op en als het een beetje begint te pruttelen dan voeg je het eimengsel toe en dan blijf je het met bijvoorbeeld een garde doorroeren (niet stoppen!) tot het een beetje begint in te dikken en een pudding achtige textuur krijgt. Je moet absoluut niet stoppen met roeren want anders krijg je stukjes gebakken ei in je lemoncurd en dat wil je niet.

en voor de merengue laag klop je gewoon wat eiwitten met suiker op in een schone vetvrije kom, paar druppeltjes citroensap kunnen ook wel helpen of even met de uitgeperste citroen over de kom en over de mixerhaken tot deze stijf genoeg is, je moet eigenlijk de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat er iets uitvalt het moet echt heel goed stijf zijn!

Succes!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128318883
quote:
7s.gif Op woensdag 26 juni 2013 23:18 schreef msacras het volgende:
Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden _O- werkte prima.
afbeelding ]
geniaal. :D
pi_128319091
quote:
7s.gif Op woensdag 26 juni 2013 23:18 schreef msacras het volgende:
Ik heb stress, en als ik stress heb, krijg ik een onbedwingbare dwang om dingen te bakken :') Wat resulteerde in kaneelbroodjes en koekjes. Bij de koekjes had ik overigens geen zin om netjes bolletjes te maken, dus ik heb alles in een grote plak op de bakplaat gestort en het later in stukjes gesneden _O- werkte prima.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk ;)
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 10:09 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zeker lepelmaatjes zijn ook handig bij 'gewoon' koken. O-)
Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan recepten O-)
Enne....maatlepel toch? Geen lepelmaatjes ;)
pi_128323016
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 13:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk ;)

[..]

Oeiiii....daar zeg je wat. Dan moet ik me natuurlijk wel ineens heel braaf gaan houden aan recepten O-)
Enne....maatlepel toch? Geen lepelmaatjes ;)
Ehm, ja, natuurlijk: maatlepeltjes. Ik kook meestal ook wel op gevoel, maar als ik een recept maak met specerijen waar ik niet erg bekend mee ben, dan vind ik ze nog weleens handig.
  donderdag 27 juni 2013 @ 17:12:49 #280
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128327898
Ik wil vanavond deze cheesecake gaan bakken. Nou moet ik volgens het recept boter vermengen met koekjes. Mijn (zeer gelimiteerde) bakervaring zegt me dat dat met gesmolten boter moet en dat ik daarna de vorm met bodem in de koelkast moet zetten in plaats van in de oven. Hebben jullie hier gedachten over?

Dank!
Spoilers!
pi_128329138
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 13:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Die onderste heb ik in mijn 'recepten-word-bestand' staan, zouden jansteentjes heten. Lekker makkelijk ;)

Het is inderdaad een heel geschikt recept om snel te maken! Ik neem gewoon gelijke hoeveelheden (meestal 250 gram) boter, zelfrijzend bakmeel en suiker, beetje vanille extract, mixen, en klaar. :)
pi_128330737
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 17:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil vanavond deze cheesecake gaan bakken. Nou moet ik volgens het recept boter vermengen met koekjes. Mijn (zeer gelimiteerde) bakervaring zegt me dat dat met gesmolten boter moet en dat ik daarna de vorm met bodem in de koelkast moet zetten in plaats van in de oven. Hebben jullie hier gedachten over?

Dank!
Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja :Y Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebt :)
My salvation lies in your love..
  donderdag 27 juni 2013 @ 18:47:58 #283
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128331403
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 18:28 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

Bij kwarktaart (die helemaal niet de oven ingaan) is dat zo ja :Y Bij cheesecake maken heb ik het wel vaker zo gedaan als in dat recept dat je nu hebt :)
Thanks!
Spoilers!
  donderdag 27 juni 2013 @ 19:48:35 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128333691
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 15:56 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaan :(
waarom is het nou zo'n takkeneind weg? :'(
Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 27 juni 2013 @ 19:51:02 #285
37843 lady-wrb
kortaf
pi_128333799
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo ver is het nu ook niet, max 2 uur rijden, en véél meer bakspullen, zuurdesems, boekweit en andere meelsoorten.
ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerder :)
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:06:02 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128334460
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:51 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb geen rijbewijs, dus dat ligt even wat gecompliceerder :)
Kijk iemand met een auto eens lief aan? Drank is ook veel goedkoper! Dat kan een argument zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:14:56 #287
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_128334799


Deze net gebakken, doorgestuurd door een vriendinnetje. Nu nog wachten tot morgen! :9
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:19:18 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128334993
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128336176
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) ;)

Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur :)
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:30:45 #290
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_128338210
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:48 schreef Dot. het volgende:

[..]

Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) ;)

Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur :)
Door de gecondenseerde melk is ie niet zo zuur. De double Cream is alleen voor erop en dus ook best lekker te vervangen door geslagen room :) ga hem echter eerst zonder room proberen
pi_128338302
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:48 schreef Dot. het volgende:

[..]

Volgens mij is fijne suiker wel de juiste, basterdsuiker gaat niet door een zeef (castor) ;)

Hopelijk smaakt hij! Ik vond key lime toch net iets te zuur :)
Het is fijne kristalsuiker inderdaad.
Geen referral hier.
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 21:35:26 #292
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128338461
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Caster sugar is basterdsuiker, double cream is beter te vervangen door marscarpone
Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:41:25 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128338814
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Caster is fijne kristalsuiker, niet basterdsuiker.
http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuiker
(Witte) Basterdsuiker is een vorm van kristalsuiker die gemakkelijker oplost in deeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 22:01:48 #294
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128339810
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

http://nl.bab.la/woordenboek/nederlands-engels/basterdsuiker
(Witte) Basterdsuiker is een vorm van kristalsuiker die gemakkelijker oplost in deeg.
Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128339965
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 22:01 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Hebben ze wel, maar dan heet het bastardsugar. Caster sugar is meestal het zelfde als wat wij kristalsuiker noemen idd :Y
En ik vervang double cream toch echt gewoon met slagroom en niet met mascarpone. Dat is weer veel te dik en met gewone slagroom lukt het meestal prima :)
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 22:07:42 #296
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128340078
Oh, is mij nooit opgevallen. Maar ik gebruik dan ook nooit basterdsuiker, vieze rommel vind ik het :P
Ik gebruik alleen ongeraffineerde suikers, meestal riet of palm, maar soms ook siropen van gerstemout of rijst.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128340195
In de us hebben ze ook nog granulated sugar, om het eenvoudig te houden O-)
  Moderator donderdag 27 juni 2013 @ 23:54:48 #298
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_128345997
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 22:10 schreef Sunnythesun het volgende:
In de us hebben ze ook nog granulated sugar, om het eenvoudig te houden O-)
Lijkt mij normale kristalsuiker, castersugar is dus de fijne versie.
Ook zo mooi in het duits, je hebt rohrzucker (algemene naam voor rietsuiker) maar ook rohrohrzucker (ongeraffineerde rietsuiker).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_128347771
Vraagje! Heb caramel gemaakt, moest als tussenlaag voor zo'n zelgemaakte lion. Helaas, ik was ook druk bezig met andere pannetjes, waardoor het wat vloeibaar is. Heeft iemand enig idee wat ik hiermee aan moet of een recept om in te verwerken? Het smaakt nml echt heel lekker.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 07:20:58 #300
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_128350168
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 22:01 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is dan verkeerd vertaald. In Engeland trouwens sowieso nog nooit basterdsuiker gezien.
Muscovado sugar, heet het daar.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')