Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topicquote:Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken?
Oh, die had ik niet gezienquote:Op zaterdag 22 juni 2013 15:50 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Het hoeft denk ik niet helemaal droog te zijn, juist nog lekker zacht. Maar je kan dit het beste vragen in het broodbak topic
Ik zou hem dan op lage temperatuur verder laten garen. 120 ofzo. Evt beetje nat maken/bedekken met folie als hij te knapperig/donker wordt te snel ofzo.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 15:22 schreef Piles het volgende:
Als de focaccia knapperig van buiten maar nog niet droog van binnen is, is ie dan te warm en te kort gebakken?
Ik bak gewoon altijd in een springvorm.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 23:58 schreef Isegrim het volgende:
Wat vinden jullie een ideale schaal om cheesecake in te bakken? Waar je 'm mooi schoon uit kunt halen?
Mag ik alsjeblieft het recept hiervan?!?!quote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik heb gisteren dus de chocolate peanutbutter cheesecake gemaakt van Nigella. Hij is echt heerlijk, maar wel supermachtig. En het smaakt naar Snickers, dus. Alleen zoals je kunt zien op de foto is dus het middenste stuk te zacht, dus de volgende keer nog een kwartier langer in de oven. Hij zat er nu al ruim een uur in dus volgende keer niet vergeten.
[ afbeelding ]
De bodem however is een beetje korrelig en grof, dat komt omdat mijn mini foodprocessor er mee ophield en een gedeelte zelf moest hakken en met een staafmixer moest fijn krijgenmaar het is wel lekker dat je af en toe een stukje chocolade of pinda proeft
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker vanquote:Op vrijdag 21 juni 2013 11:14 schreef Bleie het volgende:
Keuzes keuzes. Ik vier dit weekend (in klein gezelschap) mijn verjaardag. Twee taarten is meer dan genoeg. Maar wat zal ik maken?
Ik neig erg naar deze:
[ afbeelding ]
Maar dan half zo hoog. En ik kwam laatst een appeltaartrecept tegen met in de vulling ook appelcompote, wat me erg lekker leek. En ik hou ook altijd heel erg van cheesecake, en ik heb een heerlijk recept voor een limoentaart, die het ook altijd goed doet, en ik wil heel graag eens zo'n zebra-taart proberen te maken. Maar goed, dat is dus veel te veel.
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.quote:Op zondag 23 juni 2013 01:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Deze ziet er inderdaad wel lekker uit. Misschien dat ik hem volgend weekend ook probeer. Beetje jammer dat de hoeveelheden in het engels zijn, daar wordt ik altijd onzeker vanRekenfoutje is zo gemaakt.
Mocht je hem gemaakt hebben, laat je ff horen hoe ie was?
Of toch de snickers taart (weet niet meer welke post dat was maar heb ik hier over gelezen) hmmmmz.
Ik heb ergens ook nog een receptenboek met taart, misschien moet ik daar maar eens beginnen
is zoiets niet handig voor in de op?quote:Op zondag 23 juni 2013 07:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik ben hem aan het maken! Gisteren de cake gemaakt, straks nog de frosting erbij. Ik heb wel het recept gehalveerd, twee lagen vind ik wel genoeg. Voor de hoeveelheden: dat is altijd lastig, maar ik heb gelukkig een setje met cups en met theelepels (hoewel ik daar nu de 1/4e theelepel van kwijt ben, dat is wel onhandig). Dan hoef je alleen nog maar de boter om te rekenen, volgens internet is 1 stick 113 gram.
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegenquote:Op maandag 3 juni 2013 14:47 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmm ik ben bezig met cupcakes, maar nu was ik op zoek naar van die witte cupcake papiertjes. Overal hebben ze alleen maar gekleurdeHeeft iemand ze wel ergens zien liggen?
Uiteindelijk gevonden bij de `Euroshop`. Verder nergens meer gevonden. Thanks.quote:Op zondag 23 juni 2013 08:49 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
had je ze nou al? ik kom ze nu ineens overal tegen
ik heb hier ook weer rijpe bananen liggen.quote:Op zondag 23 juni 2013 17:05 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo frambozen cupcakes gemaakt en chocolade bananen brooddie laatste staat voorlopig nog even in de oven
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?quote:
dat ziet er lekker uit bleie!quote:Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:
[..]
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?
En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).
Buitenkant:
[ link | afbeelding ]
Binnenkant:
[ link | afbeelding ]
En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue?quote:Op maandag 24 juni 2013 19:37 schreef minilot het volgende:
Even geplakt vanuit het Foodgawkers-topic, aangezien er in het baktopic wat mij betreft
te weinig koekjes staan.
[..]
[ afbeelding ]
Dit recept gebruikt, maar dan zonder pandanbladeren, want die had ik niet.
Yep! Maar dan minder zoet en zonder plakkerig midden.quote:Op maandag 24 juni 2013 19:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Die zien er tof uit. Een soort van brosheid zoals meringue
Oooh ziet er lekker uitquote:Op maandag 24 juni 2013 10:05 schreef Bleie het volgende:
[..]
Misschien wel. En dan ook iets over temperaturen (F - C)?
En ik heb een nieuwe lievelingstaart! Die aardbeidentaart is echt goddelijk. Ik moet het cake-deel nog wel wat luchtiger zien te krijgen, maar dat zal wel een kwestie zijn van langer mixen (hoewel daar niet echt iets over in het recept staat).
Buitenkant:
[ link | afbeelding ]
Binnenkant:
[ link | afbeelding ]
En de appeltaart (die ook erg lekker was btw)
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Smoothies van maken en bananenijsquote:Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef Tinuviel het volgende:
Ze zien er allebei heel lekker uit Bleie.
Leuke koekjes.
Minilot, wat doe je dan met de bananen als je ze hebt ingevroren?
Als je googelt, vind je een aantal recepten bijv. Deze:quote:Op dinsdag 25 juni 2013 09:07 schreef MonkNL het volgende:
Ik was vorig weekend in Londen en heb daar wat koekjes gekocht bij Ben's cookies. Die waren echt goddelijk lekker en dan vooral de Milk chocolate praline versie..
[ afbeelding ]
Zoek het recept daarvan, kan wel ong iets bedenken en expirimenteren maar kan het ook gewoon hier vragen..Wellicht in het Piet hoe maak ik het klaar topic, maar probeer het wel eerst hier..
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlandsquote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Dat is rotzooi, niet gebruiken!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:09 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Het is een soort vet, te koop bij de toko
Ik denk van niet, veel dingen kan je ook gewoon zonder doen of een recept zoeken waar ze gewoon boter gebruiken. Net even naar het recept gekeken, maar daar kan je het gewoon weglaten. Chocola zal zo ook wel goed zijnquote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:10 schreef Ambipur het volgende:
[..]
Ja dit zag ik op google, dacht misschien is er een andere benaming voor in het Nederlands
En het is echt essentieel voor bepaalde recepten?
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is rotzooi, niet gebruiken!
Haal bij de toko gewoon kokosolie, dat werkt net zo goed en dat is 100% kokosolie (mag gewoon ontgeurde zijn, dan ruikt en smaakt het helemaal niet naar kokos).
Het bestaat uit geharde en gedeeltelijk geharde plantaardige vetten (palm/canola/soya) met van die diglyceriden van vetzuren en citroenzuur.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 13:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Het lijkt mij ook echt niks. Ik zoek daarom altijd gewoon een ander recept als ze dit gebruiken als een belangrijk ingredient.. Vaak in deeg e.d.
Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 15:25 schreef lady-wrb het volgende:
die is leuk zeg! waar heb je die vandaan?
potverdorie ik voel een onbedwingbare behoefte om naar duitsland te gaanquote:Op dinsdag 25 juni 2013 15:29 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Duitsland (Kaufland supermarkt)... Daar hebben ze soms echt toffe bakspullen.
Maar die taartbodem in deze vorm zie je toch nauwelijks terug? Ik zou juist iets doen wat je om moet/kan keren zodat de bloem aan de bovenkant zit.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 14:44 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Wat zouden jullie doen met dit bakblik? Heb hem al een tijdje, maar ik weet het nog steeds niet. Zit te denken aan aardbeienroom taartjes met zandtaart bodem. Maar misschien heeft iemand hier nog goede suggesties?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |