abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zondag 9 juni 2013 @ 20:07:52 #51
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127592629
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 19:57 schreef sjanette het volgende:

[..]

Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
dank je!
ja ik heb aardig wat te doen, maar het is gelukkig verdeeld over een hele week.
maandag wil hij trakteren op school, dinsdag op scouting en zaterdag voor als we het vieren.
maar ik moet ook nog iets bakken voor een kennis die iets voor me gerepareerd heeft.
daar staat nu een cake voor in de oven
(op hoop van zegen, want het is een siliconevorm en daar heb ik nog nooit in gebakken :o )
pi_127624664
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. :9



(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 17:19:18 #53
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127624929
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. :9

[ afbeelding ]

(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
recept? O-)
pi_127625136
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:19 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

recept? O-)
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? ;) :P
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 17:26:39 #55
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127625185
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? ;):P
wat is het grote bakbeest?
pi_127625432
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat is het grote bakbeest?
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.

De link naar de website en de facebook pagina heb ik in mijn onderschrift staan.

Maar uiteraard krijg je het recept:

quote:
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127670255
Ooohh O+
Het boek der banketbakkerij, 1894, III
Jules Gouffé, Het boek der banketbakkerij. Rotterdam, [1894], deel III


http://issuu.com/bijzondere_collecties_uva/docs/ubakg12-115-iii/1
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:37:06 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671491
Oude kookboeken O+
Ik heb er een paar uit kringloopwinkels, staan echt leuke recepten in die goed als basis te gebruiken zijn en dan zelf verder creatief doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127671689
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):

[ afbeelding ]

Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? :@
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:45:39 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671806
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:

[..]

Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? :@
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127671866
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk O+
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:51:04 #62
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671992
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk O+
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Ja, het is niet te vergelijken en het is ook echt geen cake, ondanks dat veel ingrediënten overeen komen (al zit er geen rijsmiddel in spekkoek, behalve de opgeklopte eiwitten die voor de luchtigheid zorgen). Maar hoe moet je het omschrijven aan iemand die het niet kent :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127672171
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Okay dankjewel, misschien maar eens uitproberen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk O+
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Haha, klinkt goed. :D
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:21:37 #64
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127706244
Na een weekje bakpauze heb ik afgelopen twee dagen toch weer een beetje lopen aanklooien in de keuken.

Cinnamon Rolls



Dit was de eerste keer dat ik uberhaupt met een soort brooddeeg in de weer was, leuk om te kneden maar geen idee hoe en wat allemaal, dit en misschien de iets te lange baktijd (?) zorgde er voor dat de cinnamon rolls net iets aan de droge kant waren, ook heb ik maar de helft van de suiker in het recept gebruikt omdat ik dacht dat het anders te veel zou worden, helaas want ze waren niet zo zoet als ik had gehoopt, het glazuur wat wel zoet genoeg was maakte dit dus echt af. Niet volledig tevreden over maar ze gingen wel op.

Chocolade macadamia koeken



Vielen erg goed in de smaak, simpel doch lekker, en persoonlijk ben ik wel een macadamia fan. Voor de volgende keer, kleiner maken en misschien zelfs wat minder lang in de oven omdat ze tijdens het afkoelen toch nog wat harder worden.

En afgelopen nacht heb ik samen met een vriendin een chocolade-pindakaas cheesecake gebakken. Die na het toevoegen van een chocolade ganache redelijk sterk naar snickers smaakt.



Ik vind 'm heel erg mooi, ook dat marmer effectje bovenop, die helaas plaats moest maken voor de chocolade ganache omdat de pindakaas anders te veel zou overheersen want pindakaas is al best zout. De bodem is gemaakt met chocolade hazelnoot koekjes maar andere koeken zijn natuurlijk ook goed mogelijk.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator woensdag 12 juni 2013 @ 14:41:34 #65
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127707346
Voor die cinnamon rolls: kijk eens naar het Chelsea Buns recept van Paul Hollywood, die vond ik erg lekker. Is wel meer brood-achtig deeg en je kunt ze natuurlijk vullen met wat je wil.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127716051
De cinnamon Rolls van de pioneerwoman.com zijn ook zeker een aanrader.
  woensdag 12 juni 2013 @ 19:28:57 #67
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127719775
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127721820
ER als hij zo lekker smaakt als hij eruit ziet, is het zeker een succes. Je maakt me aan het twijfelen voor het volgende feestje: deze taart of d chocolade citroen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127721923
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:28 schreef EnemyRock het volgende:
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
  woensdag 12 juni 2013 @ 20:16:21 #70
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127721993
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:15 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
Lust je snickers?

Wel echt een grote calorieën bom hoor!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127722057
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:16 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Lust je snickers?

Wel echt een grote calorieën bom hoor!
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
  woensdag 12 juni 2013 @ 20:19:49 #72
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127722163
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:17 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127722225
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:19 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag :)
pi_127722929
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:21 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag :)
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127722981
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Waar heb je het recept nu gevonden dan?
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch :D incl chocokoekjesbodem
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')