dank je!quote:Op zondag 9 juni 2013 19:57 schreef sjanette het volgende:
[..]
Alvast gefeliciteerd ! Je moet zeker aan de bak zo te lezen, succes!
recept?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen.![]()
[ afbeelding ]
(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
wat is het grote bakbeest?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest?:P
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.quote:
quote:Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:
[..]
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar?
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijkquote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Ja, het is niet te vergelijken en het is ook echt geen cake, ondanks dat veel ingrediënten overeen komen (al zit er geen rijsmiddel in spekkoek, behalve de opgeklopte eiwitten die voor de luchtigheid zorgen). Maar hoe moet je het omschrijven aan iemand die het niet kentquote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Okay dankjewel, misschien maar eens uitproberen.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Haha, klinkt goed.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.quote:Op woensdag 12 juni 2013 19:28 schreef EnemyRock het volgende:
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
Lust je snickers?quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:15 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:16 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Lust je snickers?
Wel echt een grote calorieën bom hoor!
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:17 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slagquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:19 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
Waar heb je het recept nu gevonden dan?quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:21 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren tochquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |