abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127624664
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. :9



(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 17:19:18 #53
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127624929
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen. :9

[ afbeelding ]

(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
recept? O-)
pi_127625136
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:19 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

recept? O-)
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? ;) :P
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † maandag 10 juni 2013 @ 17:26:39 #55
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127625185
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest? ;):P
wat is het grote bakbeest?
pi_127625432
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 17:26 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat is het grote bakbeest?
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.

De link naar de website en de facebook pagina heb ik in mijn onderschrift staan.

Maar uiteraard krijg je het recept:

quote:
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127670255
Ooohh O+
Het boek der banketbakkerij, 1894, III
Jules Gouffé, Het boek der banketbakkerij. Rotterdam, [1894], deel III


http://issuu.com/bijzondere_collecties_uva/docs/ubakg12-115-iii/1
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:37:06 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671491
Oude kookboeken O+
Ik heb er een paar uit kringloopwinkels, staan echt leuke recepten in die goed als basis te gebruiken zijn en dan zelf verder creatief doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127671689
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):

[ afbeelding ]

Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo ;)
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? :@
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:45:39 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671806
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:

[..]

Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar? :@
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127671866
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk O+
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
  Moderator dinsdag 11 juni 2013 @ 17:51:04 #62
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127671992
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk O+
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Ja, het is niet te vergelijken en het is ook echt geen cake, ondanks dat veel ingrediënten overeen komen (al zit er geen rijsmiddel in spekkoek, behalve de opgeklopte eiwitten die voor de luchtigheid zorgen). Maar hoe moet je het omschrijven aan iemand die het niet kent :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127672171
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Okay dankjewel, misschien maar eens uitproberen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk O+
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Haha, klinkt goed. :D
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:21:37 #64
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127706244
Na een weekje bakpauze heb ik afgelopen twee dagen toch weer een beetje lopen aanklooien in de keuken.

Cinnamon Rolls



Dit was de eerste keer dat ik uberhaupt met een soort brooddeeg in de weer was, leuk om te kneden maar geen idee hoe en wat allemaal, dit en misschien de iets te lange baktijd (?) zorgde er voor dat de cinnamon rolls net iets aan de droge kant waren, ook heb ik maar de helft van de suiker in het recept gebruikt omdat ik dacht dat het anders te veel zou worden, helaas want ze waren niet zo zoet als ik had gehoopt, het glazuur wat wel zoet genoeg was maakte dit dus echt af. Niet volledig tevreden over maar ze gingen wel op.

Chocolade macadamia koeken



Vielen erg goed in de smaak, simpel doch lekker, en persoonlijk ben ik wel een macadamia fan. Voor de volgende keer, kleiner maken en misschien zelfs wat minder lang in de oven omdat ze tijdens het afkoelen toch nog wat harder worden.

En afgelopen nacht heb ik samen met een vriendin een chocolade-pindakaas cheesecake gebakken. Die na het toevoegen van een chocolade ganache redelijk sterk naar snickers smaakt.



Ik vind 'm heel erg mooi, ook dat marmer effectje bovenop, die helaas plaats moest maken voor de chocolade ganache omdat de pindakaas anders te veel zou overheersen want pindakaas is al best zout. De bodem is gemaakt met chocolade hazelnoot koekjes maar andere koeken zijn natuurlijk ook goed mogelijk.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator woensdag 12 juni 2013 @ 14:41:34 #65
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127707346
Voor die cinnamon rolls: kijk eens naar het Chelsea Buns recept van Paul Hollywood, die vond ik erg lekker. Is wel meer brood-achtig deeg en je kunt ze natuurlijk vullen met wat je wil.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127716051
De cinnamon Rolls van de pioneerwoman.com zijn ook zeker een aanrader.
  woensdag 12 juni 2013 @ 19:28:57 #67
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127719775
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127721820
ER als hij zo lekker smaakt als hij eruit ziet, is het zeker een succes. Je maakt me aan het twijfelen voor het volgende feestje: deze taart of d chocolade citroen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127721923
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 19:28 schreef EnemyRock het volgende:
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
  woensdag 12 juni 2013 @ 20:16:21 #70
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127721993
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:15 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
Lust je snickers?

Wel echt een grote calorieën bom hoor!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127722057
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:16 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Lust je snickers?

Wel echt een grote calorieën bom hoor!
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
  woensdag 12 juni 2013 @ 20:19:49 #72
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127722163
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:17 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127722225
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:19 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag :)
pi_127722929
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:21 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag :)
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127722981
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Waar heb je het recept nu gevonden dan?
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch :D incl chocokoekjesbodem
  donderdag 13 juni 2013 @ 09:11:40 #76
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127739864
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
pi_127745700
Geen idee. Zou het dan niet veel te vochtig worden?
pi_127761481
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 09:11 schreef Erasmo het volgende:
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien. :X
mama van 3 kids!
  donderdag 13 juni 2013 @ 19:50:45 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127761807
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 19:42 schreef Popples het volgende:

[..]

Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien. :X
Uit een zakje bedoel ik dan, was het er vergeten bij te zetten :P

pi_127762126
Nee joh gewoon zo er door doen.
mama van 3 kids!
  donderdag 13 juni 2013 @ 20:20:49 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127763067
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
  donderdag 13 juni 2013 @ 21:01:52 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127764938
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
  vrijdag 14 juni 2013 @ 00:03:22 #83
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127774961
quote:
4s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:38 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren toch :D incl chocokoekjesbodem
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Waar heb je het recept nu gevonden dan?
http://www.the-girl-who-a(...)tter-cheesecake.html
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127781001
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 21:01 schreef Erasmo het volgende:
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
heb je dan niet teveel eigeel? Of is bij die dingen ook het eiwit meer?
  vrijdag 14 juni 2013 @ 10:10:03 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127781040
Ze zijn wel wat groter maar niet dubbel zo groot. Heb de gok er maar op gewaagd, vooralsnog ziet het er goed uit, ik moet hem nog aansnijden.
pi_127783025
Goeiemorgen...bakkers en baksters...

Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.

De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.

Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?

Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.

Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?

Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?

Vragen. :?

Verdere tips zijn welkom w/
  † In Memoriam † vrijdag 14 juni 2013 @ 11:44:14 #87
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127783880
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 20:20 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
nou dat doe ik niet hoor, als ik ze door een gewone appeltaart heendoe.
dan nemen die mooi het vocht op dat vrijkomt. hoef ik er geen custard of paneer in te doen
pi_127790119
Met de rest van de rabarber nog een cake en een klein beetje compote gemaakt. Compote staat in de kast te wachtten tot ik er wat mee heb verzonnen.. Maar volgens mij lag er nog genoeg bij de groenteboer dus wie weet komt er nog meer :P
pi_127790207
Vanavond spekkoek maken c_/
Geen referral hier.
pi_127790324
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 11:20 schreef AnneX het volgende:
Goeiemorgen...bakkers en baksters...

Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.

De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.

Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?

Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.

Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?

Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?

Vragen. :?

Verdere tips zijn welkom w/
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
  Moderator vrijdag 14 juni 2013 @ 14:59:04 #91
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127791412
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:26 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vanavond spekkoek maken c_/
Foto's van het resultaat gewenst :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127800512
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:30 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
Dankje voor het advies :Y)

Als meer mensen nog iets willen toevoegen... ^O^
pi_127802869
Hoi bakkertjes!

Net uit de oven getrokken:



Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.

Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.

Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. >:)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 14 juni 2013 @ 20:16:21 #94
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_127802921
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!

Net uit de oven getrokken:

[ afbeelding ]

Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.

Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.

Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. >:)
:9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 14 juni 2013 @ 20:54:10 #95
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127804613
Ohhhh, :9 Hmmm minilot
pi_127805274
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker ;) )

Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in?
pi_127807756
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!

Net uit de oven getrokken:

[ afbeelding ]

Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.

Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.

Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja. >:)
Wow!!! ^O^ :Y)
pi_127814434
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Foto's van het resultaat gewenst :D



Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo :D.
Geen referral hier.
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 00:17:44 #99
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127814598
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127814627
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:17 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Nope, alleen kruiden.

Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat.
Geen referral hier.
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 00:19:39 #101
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127814691
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:18 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Nope, alleen kruiden.

Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat.
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing ;)
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127814742
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing ;)
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Voor zover ik weet heb ik geen Indische familie, dus ik neem het mezelf niet kwalijk :P.

Ben ook ongeveer 3 uur bezig geweest denk ik, het beslag maken nam daarvan vrij veel tijd in beslag ( :D ) gezien de hoeveelheid. Denk dat ik 2 uur bezig ben geweest met de laagjes.
Geen referral hier.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')