recept?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:11 schreef Steven184 het volgende:
Vandaag rabarbertaart 'verkocht' aan collega's voor het Grote Bakfeest van het Rode Kruis. Was weer smullen.![]()
[ afbeelding ]
(Oude foto, zelfde taart, mist enkel de poedersuiker aangezien hij aan het afkoelen was).
wat is het grote bakbeest?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Doe je dan mee aan het Grote Bakbeest?:P
Een actie van het Rode Kruis. Mensen worden aangemoedigd om hun lekkerste cupcakes, taarten, koekjes, etc. te bakken en deze tegen een donatie te 'verkopen' aan bijvoorbeeld hun collega's, vrienden of bijvoorbeeld op de sportclub voor het Rode Kruis. Ontzettend leuk initiatief, zeker als je van bakken houdt. Vandaar deze rabarbertaart en morgen gaat er ook eentje mee naar de andere job.quote:
quote:Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 17:30 schreef djkoelkast het volgende:
Vanmiddag spekkoek gemaakt omdat ik veel te veel eieren in huis heb (we hebben 3 kippen en die leggen behoorlijk):
[ afbeelding ]
Gezien hier 14 eieren in gaan (eieren zijn iets kleiner dan M) ruimt het lekker op zo![]()
Uiteraard wel op z'n koelkasts, dus speltbloem en speltmeel, ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker gebruikt. Geeft allemaal wat meer smaak aan het geheel. Op de suiker en kruiden na is alles biologisch.
Ik heb gewoon een eigen recept gebruikt, niet dat van onze tv kok.
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:42 schreef owl. het volgende:
[..]
Heb nog nooit spekkoek gegeten, maar dit ziet er wel erg mooi uit!
Waar smaakt zoiets eigenlijk naar?
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijkquote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Ja, het is niet te vergelijken en het is ook echt geen cake, ondanks dat veel ingrediënten overeen komen (al zit er geen rijsmiddel in spekkoek, behalve de opgeklopte eiwitten die voor de luchtigheid zorgen). Maar hoe moet je het omschrijven aan iemand die het niet kentquote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Okay dankjewel, misschien maar eens uitproberen.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is niet echt ergens mee te vergelijken, maar het heeft wat weg van cake, maar dan in hele dunne laagjes. De smaak doet vaag aan speculaas denken, maar dan meer kruidig (er zitten een aantal kruiden in die ook in speculaas zitten). Het is zoet (maar niet overdreven) en heel machtig, je eet er meestal maar een klein reepje van.
Grofweg bestaat het uit ei, boter, suiker, meel en kruiden (en ook in die volgorde: wat vooraan staat zit het meeste van in).
Haha, klinkt goed.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:47 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Je vergeet het belangrijkste: het smaakt absoluut goddelijk
Ik ben zo jaloers op die spekkoek, man! Misschien volgende week voor mijn verjaardag eens een poging wagen.
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.quote:Op woensdag 12 juni 2013 19:28 schreef EnemyRock het volgende:
Hah, serieus die chocolade pindakaas cheesecake was echt een succes, ik ben zo tevreden met die taart en het smaakt ook echt heel erg naar snickers.
Lust je snickers?quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:15 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Vind hem er mooi uitzien. Maar als ik er aan denk, dan ben ik bang dat ik hem niet lekker ga vinden.
Misschien moet ik hem gewoon eens maken, maar hoe ik me de smaak ga voorstellen, nee.
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:16 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Lust je snickers?
Wel echt een grote calorieën bom hoor!
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:17 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Snickers vind ik op zijn tijd wel lekker. Maar ben bang dat hij, zoals je zegt heel snel te zout is.
Dosering, lijkt me lastig in te schatten?
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slagquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:19 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Hij was een tikkeltje aan de zoute kant voordat de chocolade ganache er op ging, nadat die er op ging was hij heel erg smakelijk. Maar als je denkt dat de smaken wat te intens zijn kun je misschien inderdaad het beste voor de chocolade citroen gaan, ook best een mooie combinatie!
Waar heb je het recept nu gevonden dan?quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:21 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Heb hem opgeslagen, en ga van de week eens aan de slag
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren tochquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien.quote:Op donderdag 13 juni 2013 09:11 schreef Erasmo het volgende:
Stel ik bak een cake waar kokosraspsel door zit, kan ik ik dat beter eerst even laten voorweken?
Uit een zakje bedoel ik dan, was het er vergeten bij te zettenquote:Op donderdag 13 juni 2013 19:42 schreef Popples het volgende:
[..]
Dat zou ik niet doen. Dan kun je het net zo goed weggooien.
quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:38 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nergens, maar een cheesecake met pindakaas, en chocolade is niet zo heel lastig te fabriceren tochincl chocokoekjesbodem
http://www.the-girl-who-a(...)tter-cheesecake.htmlquote:Op woensdag 12 juni 2013 20:37 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Waar heb je het recept nu gevonden dan?
heb je dan niet teveel eigeel? Of is bij die dingen ook het eiwit meer?quote:Op donderdag 13 juni 2013 21:01 schreef Erasmo het volgende:
Nog een vraagje, als een pound cake bakt en je hebt alleen dubbeldooiers moet je dan de verhoudingen aanpassen?
nou dat doe ik niet hoor, als ik ze door een gewone appeltaart heendoe.quote:Op donderdag 13 juni 2013 20:20 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik vraag het even na omdat je bv. rozijnen meestal wel welt.
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 11:20 schreef AnneX het volgende:
Goeiemorgen...bakkers en baksters...
Vanmorgen even ingelezen in dit topic.
En ik zie dat jullie lekker bezig zijn.
De spekkoek staat nog op mijn netvlies - net als de rabarber/aardbei taart.
De reden dat ik hier post is, dat iemand mij heeft gevraagd een plaatcake - eigenlijk twee - te bakken (voor 70 man ongeveer).
Al brainstormend...is zijn idee kleine blokjes ( vergelijk) petit fours ervan te snijden.
En deze het liefst met een ( pastel) kleur te versieren.
Vorige week zag ik bij de Jumbo marsepein liggen...Vraag 1 : is dat wat? qua smaak en ingrediënten...
Of die van de Hema met vier kleuren in éen verpakking ? Of een betere tip?
Plan: twee maal plaatcake met cake/ amandeldeeg, gebaseerd op http://www.ah.nl/allerhan(...)asappel-amandeltaart
Dat is drie keer het recept, vermoed ik.
Versieren met vierkantjes marsepein.
Vraag 2: rol ik dit heel dun uit ( nooit eerder gedaan) tussen huishoudfolie ?
Vraag 3 : versier ik de top na het bakken óf stort ik hem uit en bekleed de onderkant want is platter ?
Vragen.![]()
Verdere tips zijn welkom
Dankje voor het adviesquote:Op vrijdag 14 juni 2013 14:30 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Als je het met marsepein wil zou ik eerder een plaat bisquit maken en eventueel vullen met jam. Met cake wordt het al snel te machtig.
De marsepein kan je het beste halen bij een kookwinkel of speciale taart decoratie winkel als je er een in de buurt hebt. Dan kan je uit veel meer kleuren kiezen en de kwaliteit is beter. Uitrollen met wat poedersuiker, net zoals je bloem zou gebruiken bij koekjesdeeg.
quote:Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!
Net uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]
Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.
Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.
Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja.
Wow!!!quote:Op vrijdag 14 juni 2013 20:15 schreef minilot het volgende:
Hoi bakkertjes!
Net uit de oven getrokken:
[ afbeelding ]
Ik had een flinke berg gedroogde zwarte moerbeien over, en ik dacht: wat moet ik daar nu eens mee? Suikersiroop gemaakt van 1 deel water op 1 deel rietsuiker. Hier zijn de moerbeien een half uurtje in geweekt en daarna heb ik de staafmixer erop gezet.
Plantaardig koffiebroodjesdeeg gemaakt (bloem, amandelmelk, suiker en kokosolie, plus steranijs, kaneel en kardemom als smaakmakers), hier de moerbeiensmurrie tussengestopt. Toen een kwartiertje in de oven (in een muffinvorm) op 200 graden en hopla, klaar.
Ze zijn heeeeeeeeeel lekker. Minder 'vegan' door het klontje boter erop, maar ja.
quote:
Nope, alleen kruiden.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:17 schreef djkoelkast het volgende:
Heb je cacao gebruikt, dat je donkere lagen zo donker zijn?
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsingquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:18 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Nope, alleen kruiden.
Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat.
Voor zover ik weet heb ik geen Indische familie, dus ik neem het mezelf niet kwalijkquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing![]()
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |