RobinOok | woensdag 1 mei 2013 @ 00:41 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurig) foto's uit deel 13: [ Bericht 35% gewijzigd door RobinOok op 01-05-2013 00:50:40 ] | |
RobinOok | woensdag 1 mei 2013 @ 00:52 |
Kikkerbilletjes met Zwarte bonensaus | |
DarkElf | woensdag 1 mei 2013 @ 07:24 |
Ziet er lekker uit | |
RobinOok | zaterdag 11 mei 2013 @ 09:48 |
Gegrillde Inktvis Hier 't recept en meer info over inktvis, het verschil tussen pijlinktvis en zeekat, hoe je die schoonmaakt en van die dingen: inktvis | |
minilot | maandag 20 mei 2013 @ 12:49 |
Brrr, inktvis. Ik kan me nog steeds niet zo over de structuur heenzetten. Wat er zoal op zit lijkt me dan weer erg lekker, maar dat past ook vast om iets anders heen dan inktvis. Verder, zojuist uit de vriezer getrokken: Zelfgemaakte gyoza, met een lente-achtige vulling van groene asperge en tuinboontjes. Idee gepikt van dit recept. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-05-2013 13:15:13 ] | |
minilot | maandag 20 mei 2013 @ 13:04 |
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had.. | |
Bakkerd | maandag 20 mei 2013 @ 13:46 |
Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt? | |
Steven184 | maandag 20 mei 2013 @ 14:43 |
Rabarber plaatcake die staat af te koelen. | |
Ml-etje | maandag 20 mei 2013 @ 18:49 |
Oeh! Receptje? | |
Steven184 | dinsdag 21 mei 2013 @ 09:24 |
Rabarber plaatcake 200 gram roomboter op kamertemperatuur 225 gram suiker 1 zakjes vanillesuiker 3 eieren 50 ml karnemelk 200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd 400 gram rabarber poedersuiker bakpapier paperclips Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm. Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker. | |
minilot | dinsdag 21 mei 2013 @ 12:37 |
Lastig terug te halen, ik begon met een standaard witbrood-recept, maar gooide daar op het laatse moment nog melk, extra suiker en een eitje doorheen. Hier had ik een paar dagen eerder vlechtbroodjes van gemaakt, de maanzaadbollen waren van een restje van dat deeg. Verder, mijn lunch van zojuist: Za'atarcroissantjes met geitenkaas | |
Ml-etje | vrijdag 24 mei 2013 @ 09:37 |
| |
Crack_ | maandag 27 mei 2013 @ 19:28 |
Wittebonenschotel | |
minilot | dinsdag 28 mei 2013 @ 20:34 |
Avondeten! Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill | |
habitue | dinsdag 28 mei 2013 @ 21:10 |
Crappy phone pic, maar toch post ik em In the near future pak ik toch maar mijn spiegelreflex. Tonijn nicoise. Nieuwe aardappeltjes, frisse vinaigrette en soja,rijstazijn,sambal reductie op de tonijn gesmeerd. | |
Prego | dinsdag 28 mei 2013 @ 21:22 |
Minilot en habitue: is er nog wat over? | |
FutureFairytale | dinsdag 28 mei 2013 @ 21:24 |
Die vegaballetjes lijken net echt vlees! Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame! | |
habitue | dinsdag 28 mei 2013 @ 21:27 |
Deze was van afgelopen weekend | |
minilot | dinsdag 28 mei 2013 @ 22:00 |
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto): Het toetje van vanavond. Vanille-panna cotta met rabarberpuree. Ik vind spinazie echt in álle vormen lekker. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-05-2013 23:46:16 ] | |
Zo-is-dat | dinsdag 28 mei 2013 @ 22:20 |
Oehhhh, recept van de balletjes?? | |
FutureFairytale | dinsdag 28 mei 2013 @ 22:22 |
Ik zou het eten | |
Prego | dinsdag 28 mei 2013 @ 22:49 |
| |
Reese | vrijdag 31 mei 2013 @ 01:01 |
Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader? Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikte Daarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken! | |
minilot | vrijdag 31 mei 2013 @ 01:30 |
Simpel: rabarber wassen, in stukjes snijden (van ongeveer 2 cm), koken met een klein beetje water tot het als prut uit elkaar valt. Suiker naar smaak erbij, laten afkoelen en en dan de staafmixer erop. Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt. Smaakte reuze lekker, was alleen een tikje te dik om mooi op een bordje uit te vloeien. (Ik had het natuurlijk verder kunnen verdunnen, maar daar had ik geen zin meer in - het was al half tien 's avonds en ik wilde onderhand wel een toetje. ) | |
Reese | vrijdag 31 mei 2013 @ 08:39 |
Ah een bietje als kleurmaker, slim! Dank voor de tip! | |
RobinOok | vrijdag 31 mei 2013 @ 10:23 |
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur. | |
Steven184 | vrijdag 31 mei 2013 @ 11:46 |
| |
minilot | vrijdag 31 mei 2013 @ 16:34 |
Helemaal mee eens! Al met al mislukt experiment, al was het best lekker. | |
Myraela | dinsdag 4 juni 2013 @ 16:13 |
Voor het eerst zelf kroketjes gemaakt. | |
DancingPhoebe | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:16 |
Oh, die zien er heerlijk uit! | |
minilot | donderdag 6 juni 2013 @ 17:17 |
Wat zit er in die kroketten, Myraela?Ter compensatie, deze ochtend (supervroeg) helemaal natuurlijk roze: Sap van een kwart watermeloen, en citroen, en ijs. Vast ook heel lekker met wodka. | |
Steven184 | donderdag 6 juni 2013 @ 17:49 |
Crappy foto van telefoon, maar omdat hij zo lekker was. Mijn banh mi: | |
Smallish | donderdag 6 juni 2013 @ 18:08 |
Minilot, heb je een recept van die vegaballetjes? Die zien er echt zo lekker uit! | |
minilot | donderdag 6 juni 2013 @ 19:16 |
Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker! Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer. Edit: ik bedenk me nu: sowieso al niet, want ik had er een eitje door gedaan voor de binding. [ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 06-06-2013 19:25:32 ] | |
minilot | donderdag 6 juni 2013 @ 19:18 |
O, en mijn avondeten van zojuist: Surimisalade, nori-croutons en dressing van Japanse mayo, rijstazijn en Sriracha. Nieuw favoriet keukenklusje: surimi uit elkaar pulken. | |
RobinOok | donderdag 6 juni 2013 @ 20:35 |
Inderdaad, lijkt mij ook lekker met wodka! En 't ziet er beeeeeeldig uit. | |
RobinOok | donderdag 6 juni 2013 @ 20:39 |
Cool! | |
Myraela | donderdag 6 juni 2013 @ 22:19 |
Rundvlees. en een beetje verse peterselie. | |
Smallish | donderdag 6 juni 2013 @ 23:33 |
Dank! En godsamme, wat een lekkere dingen zie ik hier........ Yum en inspiratie! | |
Steven184 | vrijdag 7 juni 2013 @ 08:25 |
Banh Mi's zijn zo verschrikkelijk lekker inderdaad. Dit was de versimpelde versie met Vietnamese gehaktballetjes(Het kan natuurlijk nog simpeler met kant-en-klare fricandeau en Vietnamese worst). Na de vakantie ga ik er eens even eentje maken met verschillen terrines, die zou nog meer in de buurt moeten komen van het origineel(alhoewel je je kan afvragen of er een echt origineel is, echt alles kan erop). | |
minilot | vrijdag 7 juni 2013 @ 10:09 |
Plantaardig fruitontbijtje van zojuist: Perziken van de grill, kokosroom en een beetje munt Argh. Heb ik er onlangs al zoveel op, krijg ik nu niet meer uit mijn hoofd dat ik ze volgende week wéér wil maken! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 07-06-2013 14:45:01 ] | |
minilot | vrijdag 7 juni 2013 @ 10:37 |
En voor vanmiddag: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows Net eentje op en jeumig, wat vullen ze! | |
Myraela | vrijdag 7 juni 2013 @ 22:57 |
Oh, broodjes met pitjes. Nomnomnom. Ik ben minder gezond bezig geweest, maar het was wel lekker. Vooral de uienringen, voor het eerst gemaakt. Wat lekker. | |
minilot | maandag 10 juni 2013 @ 18:37 |
Oeee, uienringen Ziet er een goed beslagje uit Myraela! Met bier gemaakt? Fijn ook, die uitlopende eierdooier. En knap ook, want ben zelf bepaald geen kei in het pocheren van eieren.. Hier net op: Bloemkool'fritters' met geitenfeta, een heel zachte komijnsaus en granaatappelpitjes [ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 11-06-2013 09:43:18 ] | |
Soury | maandag 10 juni 2013 @ 19:11 |
Ik vind het jammer dat het recept er niet bij gepost word. Dat maakt het leuker en lekkerder. Ik zit te kwijlen bij een foto | |
minilot | maandag 10 juni 2013 @ 20:36 |
Ik heb min of meer dit recept aangehouden: http://smittenkitchen.com(...)rs-with-pomegranate/ ..met de volgende kleine aanpassingen: - Geitenfeta in plaats van gewone feta - Ik heb de bloemkool door een pureeknijper gehaald, dus minder 'stukjes', meer één geheel - In plaats van yoghurt gebruikte ik losgeroerde crème fraîche - Ik heb de fritters wat groter en platter gemaakt (meer krokante korst! ) | |
minilot | dinsdag 11 juni 2013 @ 09:39 |
Vroeg wakker vanmorgen.. Hoef pas om elf uur op mijn werk te zijn, dus kantoorsnack gemaakt: geroosterde kikkererwten met zout en cayennepeper. Ben benieuwd of de meisjes het lusten. Ik zelf in elk geval wel! | |
Myraela | dinsdag 11 juni 2013 @ 09:47 |
Zonder bier, had ik niet in huis. En ook geen spa rood. Gewoon met koud water. Denk dat het beslag daardoor ook wel iets zwaarder was. Volgende keer eens met bier proberen. | |
Vaseline_ | dinsdag 11 juni 2013 @ 15:03 |
Godver minilot, krijg spontaan honger van je eten Maar recepten erbij zou wel leuk zijn . | |
minilot | dinsdag 11 juni 2013 @ 16:26 |
Tjsa, de meeste dingen van de afgelopen tijd spreken nogal voor zichzelf - perzik op de grill gooien, salade mengen, kikkererwten roosteren in een droge koekenpan.. Is allemaal niet zo spannend. Maar geef gerust een brul als je ergens een bereidingswijze van wilt hebben hoor, meestal heb de online bron wel paraat waar ik het recept van gepikt & aangepast heb. | |
Myraela | dinsdag 11 juni 2013 @ 20:01 |
Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde. Naanbrood was wel lekker. | |
Helsinki | dinsdag 11 juni 2013 @ 20:40 |
Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had? | |
RobinOok | dinsdag 11 juni 2013 @ 21:24 |
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees". | |
Myraela | dinsdag 11 juni 2013 @ 21:35 |
Was wel lekker, maar was niet hoe ik hem verwacht had. Sorry, totale curry noob hier. "Murgh makhani (Indiase boterkip)" Dit recept gebruikt: http://allrecipes.nl/rece(...)diase-boterkip-.aspx Had meer zoiets willen hebben. | |
Waterdrinker | woensdag 12 juni 2013 @ 01:28 |
Curry is lekker, vooral als het goed pittig is. | |
Sorella | woensdag 12 juni 2013 @ 14:34 |
Probeer deze eens Myraela Makhani Kip (Indiase boterkip) Ingrediënten Porties: 6 • 800 gr kipfilets, in blokjes • 1 el citroensap • 1 el chilipoeder • zout naar smaak Voor de marinade: • 200 gr yoghurt • zout naar smaak • 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook) • 1/2 el garam masala • 2 el gesmolten boter • 1 el chilipoeder • 2 el gember pasta (fijngemalen gember) • 2 el citroensap • 2 el olijfolie Voor de saus: • 1 klont boter • 1 el garam masala • 1 el gemberpasta (fijngemalen gember) • 1 el geperste knoflook • 1 el gehakte groene peper • 500 gr tomatensaus • 1 el chilipoeder • zout naar smaak • 250 ml water • 1 el honing • 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%) Bereidingswijze Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten 1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast. 2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren. 3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6). 4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is. 5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor. 6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert. Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal. | |
Sorella | woensdag 12 juni 2013 @ 15:00 |
Om het af te maken kan je dit er ook bij doen: Dhal (Rode Linzen) Ingredienten • 200 gram rode linzen (gedroogde) • 4 cm verse gember, in kleine blokjes gehakt • 1 ui, gesnipperd • 3 tenen knoflook, geperst • 1/2 tl kurkuma (haldi) • 1/2 tl zout • 1 tl komijnzaad • 1 tl korianderzaad of poeder • 1/4 tl rode chilipoeder • 1 liter water • 3 el plantaardige olie (zonnebloem, arachide, geen olijf) • optioneel: verse koriander, grofgehakt • optioneel: voeg 2 wortels in blokjes toe voor een nog vollere smaak Bereiding 1. Doe het water in een pan, voeg de linzen toe en breng aan de kook. Zet nu het vuur laag, voeg de kurkuma, zout en gember (en eventueel de wortel) toe, dek de pan af en laat 1 uur sudderen. De laatste 30 minuten roert u regelmatig even zodat de linzen niet aanbranden. 2. Verhit een koekepan met de olie. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur en voeg dan de komijnzaad, korianderzaad/poeder, en chilipoeder toe. Fruit nog 2 minuten. 3. Voeg het uien-specerijenmengsel bij de linzen en meng deze. Decoreer naar keuze met verse koriander en naan brood natuurlijk | |
minilot | vrijdag 14 juni 2013 @ 14:00 |
Hmm, curry! Vlug weer eens eentje maken. Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt: ..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn Enneh, Robin! Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los? [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 14-06-2013 14:10:48 ] | |
Smallish | vrijdag 14 juni 2013 @ 16:37 |
Wow, Minilot, wat ziet dat er prachtig uit. | |
Steven184 | zondag 16 juni 2013 @ 13:15 |
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond): | |
LintuxCx | zondag 16 juni 2013 @ 14:47 |
Sichuan | |
RobinOok | zondag 16 juni 2013 @ 16:36 |
Gewoon vakantie gehad. :-) En dan ben ik al blij als ik toch af en toe een nieuwe post op mijn site af heb, maar geen tijd voor lekkere dingen. Of wacht, misschien toch een paar, van de vakantie. Even van mijn laptop ophalen... Ah, Sichuan stijl, altijd goed. :-) | |
fluster | maandag 17 juni 2013 @ 19:21 |
Mooi! | |
macferret | dinsdag 18 juni 2013 @ 08:50 |
Rib roast, gegrilde groentes en gegrilde aardappelsalade | |
Myraela | dinsdag 18 juni 2013 @ 16:31 |
Kleine pizzaatjes. | |
motorbloempje | dinsdag 18 juni 2013 @ 16:35 |
Lekker | |
Myraela | woensdag 19 juni 2013 @ 19:12 |
Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. | |
FutureFairytale | woensdag 19 juni 2013 @ 19:42 |
Ziet er wel heel lekker uit idd, ondanks dat het apart klinkt | |
Myraela | woensdag 19 juni 2013 @ 20:05 |
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer. Karnemelk ijs met karamelstukjes | |
Soury | woensdag 19 juni 2013 @ 20:09 |
Het lijkt wel een lijk | |
Myraela | woensdag 19 juni 2013 @ 20:14 |
Ik zie er een gezicht in. | |
Soury | woensdag 19 juni 2013 @ 20:27 |
Heb je nog meer in de vriezer | |
FranticDJ | woensdag 19 juni 2013 @ 21:14 |
Wat eet je erbij? Alleen naanbrood? | |
Sorella | woensdag 19 juni 2013 @ 21:16 |
Dahl een paar posts hierboven | |
n0a | vrijdag 21 juni 2013 @ 15:37 |
Zelfgemaakte bapao! Omnomnom | |
Myraela | vrijdag 21 juni 2013 @ 15:43 |
Oeh, tof. Die moeten ook op mijn to-do lijstje. | |
minilot | vrijdag 21 juni 2013 @ 15:48 |
Wat gaaf, dat karnemelkijs! IJs maken zonder machine, altijd nogal een gedoe.. Hoe vaak heb je 't doorgeroerd Myraela? n0a, wat zat er in je bapao's? (bapaï? ) Heb je ook een foto van een doorsnede? | |
n0a | vrijdag 21 juni 2013 @ 16:17 |
Yep, maar hij is niet zo duidelijk: Zit een mengsel van kippengehakt in (recept). | |
minilot | vrijdag 21 juni 2013 @ 16:34 |
O ja, ik had natuurlijk gewoon naar je site kunnen gaan! Heb je ook wel 'ns bapao's gemaakt met speciaal bapaomeel? Ik tot nu toe alleen maar daarmee, maar ik zou wel eens willen weten of het echt een groot verschil is met bapao's van gewone bloem.. | |
Myraela | vrijdag 21 juni 2013 @ 18:20 |
Het heeft zo'n 8 uur in de vriezer gestaan en om de 20-30 minuutjes even doorgeroerd. In het begin voelde dat best nutteloos, maar ik was bang dag het anders helemaal vast zou gaan zitten. Een dag later was het overigens veel beter, met een vork het ijs losgemaakt en toen had het een echte sorbet structuur. | |
n0a | vrijdag 21 juni 2013 @ 18:44 |
Nee, dit is de tweede keer ooit dat ik het maakte. Vond het prima met gewoon meel, dus zou er niet speciaal voor naar de toko gaan. Maar als je er toch bent voor iets anders . | |
Nezhi | zondag 23 juni 2013 @ 12:22 |
Ok, foto nog niet zo fantastisch Pita met gesmolten kaas, wat ketchup en gekruide kipworstjes in plakjes | |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 13:33 |
Moet dat er niet in in plaats van op? | |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 13:34 |
Insalata Caprese En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. | |
Nezhi | zondag 23 juni 2013 @ 14:59 |
eigenlijk wilde ik deze gebruiken maar kon het niet in de supermarkten vinden http://mylittlecityfoodga(...)11/09/flat-bread.jpg | |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 15:06 |
Ahaa! Ook niet bij de Indiase spullen? Of de Zuid-Amerikaanse? Ach wat, pita zal vast ook lekker geweest zijn. | |
#ANONIEM | zondag 23 juni 2013 @ 15:14 |
Homemade sushi! Niet perfect, wel erg lekker. Vulling is komkommer, komkommer-wortel en avocado-tuinkers-wasabi mayonaise. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-06-2013 15:14:18 ] | |
Myraela | zondag 23 juni 2013 @ 15:24 |
Ziet er wel lekker uit. Ik lust geen sushi, maar het ziet er altijd zo leuk uit. Ik had een pita met groenteballetjes van mais gemaakt, met guacamole en knoflooksaus. Die balletjes waren een eigen probeersel, nog niet perfect, maar was blij dat het toch nog een beetje lukte. | |
Smallish | zondag 23 juni 2013 @ 18:10 |
Hier heb ik al dagen trek in. Morgen gaat het ervan komen. Ik gebruik ook altijd wat balsamico, vind ik zo lekker! | |
Sunnythesun | zondag 23 juni 2013 @ 18:34 |
heerlijk. Heb hier een basilicumplant in de vensterbank die totaal de pot uit groeit, goed idee om dit van de week eens te maken met een shitload aan blaadjes Ik gooi het nu ongeveer overal in waarbij ik ook maar het vermoeden heb dat het lekker kan zijn | |
RobinOok | zondag 23 juni 2013 @ 18:48 |
Ik dus ook. Van de winter was het een tijdje te koud in de vensterbank, dan verlepte de basilicum binnen 2 dagen, maar nu vind ie het weer fijn bij mij. Groeit als kool. | |
Sunnythesun | zondag 23 juni 2013 @ 18:49 |
Same here. Hij is nu echt enorm aan het worden | |
Nezhi | zondag 23 juni 2013 @ 18:52 |
Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XL | |
Sunnythesun | zondag 23 juni 2013 @ 18:55 |
Gewoon zelf maken joh Had ze laatst gemaakt met gewoon zelfrijzend en yoghurt. Heerlijk zachte broden met een subtiele smaak En mega makkelijk. Gewoon yoghurt toevoegen tot het een deegje is. Rusten, rollen en in de pan even gaar bakken | |
Selestha | zondag 23 juni 2013 @ 19:31 |
Aziatische mango-kip salade Recept op mijn blog [ Bericht 0% gewijzigd door Selestha op 23-06-2013 19:48:39 ] | |
Selestha | zondag 23 juni 2013 @ 19:47 |
Ik vind dat ook lekker | |
Nezhi | zondag 23 juni 2013 @ 23:16 |
Is het dit recept? http://jamieshomecookings(...)itle=easy-flatbreads | |
Sunnythesun | maandag 24 juni 2013 @ 16:28 |
that's it Echt een gevalletje 'easy piecy, lemon squeezy' | |
minilot | maandag 24 juni 2013 @ 18:37 |
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker! | |
Isabeau | maandag 24 juni 2013 @ 20:24 |
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos? | |
Zonnetje1981 | maandag 24 juni 2013 @ 20:44 |
oei, recept? | |
RobinOok | maandag 24 juni 2013 @ 21:07 |
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool! Ze zien er super sophisticated uit. :thumbsupsmiley | |
minilot | maandag 24 juni 2013 @ 21:31 |
Jazeker proef je de kokos! Da's waar ze vooral naar smaken, en een beetje zoetigheid van de poedersuiker en een zweempje kardemom.. Nou, ik had me globaal een beetje ingelezen over het type koekje en ben uiteindelijk ongeveer uitgegaan van dit recept. Ik heb alleen geen gewone bloem gebruikt want dat leek me op basis van andere recepten niet nodig. Ook had ik geen pandanbladeren, dus die heb ik gewoon achterwege gelaten. In plaats ervan een paar kardemompeulen in de berg tapiocameel in de oven gestopt, was ook lekker geurig. Jaja! En dankzij wiens website? [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-06-2013 23:57:35 ] | |
RobinOok | maandag 24 juni 2013 @ 23:55 |
Ja, misschien dat ene duwtje, maar de echte verleidingen haal je toch elders. Van die hippe vega, vegan, cookie, health sites. Ik ben juist niet zo van die hippigheid, maar vind het dus wel super dat keukens en ingrediënten zo door elkaar heen lopen. Fusion heeft lang een slechte naam (confusion) gehad (en nog steeds) maar ik geloof er bijna heilig in. Zonder krampachtigheid, gewoon overal uitpikken wat lekker is of wat lekker combineert. Dat moet het leven haast wel verrijken. | |
Myraela | vrijdag 28 juni 2013 @ 12:12 |
Ik denk dat ik een tomaat/mozzarella/basilicum verslaving heb. Als salade, pasta, op een pizza en vandaag in deze kleine quiches. | |
Dragonberry | vrijdag 28 juni 2013 @ 20:42 |
Voor de eerste keer flan gemaakt! Errug lekker | |
Myraela | vrijdag 28 juni 2013 @ 21:53 |
Cool! | |
Myraela | zaterdag 29 juni 2013 @ 15:34 |
Hoewel ik jaloers ben op die supersnelle ijslolly maker, Zoku. Begin ik eerst maar eens gewoon met ijsvormpjes. Ik moet eerst nog eens een keukenmachine kopen. En heb liever een echte ijsmachine daarna. Nog even wachten op mijn verjaardag. Anyhow. IJSJES | |
Isabeau | zaterdag 29 juni 2013 @ 15:36 |
Ontzettend leuk, Myraela Ook lekker? | |
Myraela | zaterdag 29 juni 2013 @ 15:39 |
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte. Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen. | |
Isabeau | zaterdag 29 juni 2013 @ 15:41 |
Ik denk dat fabrieksijsjes gewoon best heel erg zoet zijn, dit is even wennen. en ik heb dat met koekjes maken, ik vind het deeg stiekem lekkerder dan het afgebakken koekje | |
Myraela | zondag 30 juni 2013 @ 16:42 |
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes. | |
Selestha | zondag 30 juni 2013 @ 16:54 |
Waar koop je tegenwoordig van die popsicle houders? Dat vraag ik me nou al een tijd af.. | |
Myraela | zondag 30 juni 2013 @ 17:38 |
Ik heb ze van de IKEA. | |
Selestha | zondag 30 juni 2013 @ 17:43 |
Bedankt, ik zie nu dat er daar meer dan genoeg van zijn. Die ga ik binnenkort halen dus | |
RobinOok | zondag 30 juni 2013 @ 21:52 |
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik. Zelf Japans matcha ijs maken In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-) | |
Bakkerd | maandag 1 juli 2013 @ 17:37 |
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen! | |
Myraela | maandag 1 juli 2013 @ 19:11 |
Heb het nu op basis van dit recept gemaakt. Super bedankt, het was heerlijk. | |
RobinOok | maandag 1 juli 2013 @ 19:31 |
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten. | |
minilot | dinsdag 2 juli 2013 @ 11:48 |
Flan! Matcha-ijs! - dát ga ik deze week nog maken! Net op: Laat ontbijt van restjes! Bramen-broodpudding met wat poedersuiker [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-07-2013 13:18:56 ] | |
Bakkerd | dinsdag 2 juli 2013 @ 13:49 |
Thanks voor de tip, ga ook een mini-receptje maken dan! | |
minilot | woensdag 3 juli 2013 @ 16:48 |
In het kader van de door Robin al aangehaalde geneugten van fusion: 'Pão de Queijo', chewy Braziliaanse kaasbroodjes van tapiocameel, door mij gemaakt met oude Beemsterkaas. Recept voor een muffinbakblik vol: - 1 cup volle melk - 1 cup olie (pinda of zonnebloem oid, geen olijfolie) - 3 eieren - 1 en een kwart cup harde kaas, geraspt - Theelepeltje zout - Snuf cayennepeper - 3 cups gezeefd tapiocameel Alles behalve de tapioca mengen met een mixer of garde. Indien goed gemengd, het meel erbij. Nog even goed doorroeren. Ingevet muffinbakblik vullen (tot 2/3e van de hoogte) en dan een minuut of twintig bakken in een voorverwarmde oven op ongeveer 190 graden. [ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 03-07-2013 17:57:01 ] | |
minilot | donderdag 4 juli 2013 @ 17:41 |
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost. Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin. | |
Cinderella_Man | donderdag 4 juli 2013 @ 22:14 |
jummie!! | |
minilot | vrijdag 5 juli 2013 @ 17:50 |
Ik blijf dit topic gewoon volplempen tot ik eindelijk eens een blogje heb opgezet. Theetijd vanmiddag: Sandwiches van zelfgebakken witbrood, met Japanse komkommer en blaadjes van de kleine pimpernel. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-07-2013 18:03:53 ] | |
Myraela | vrijdag 5 juli 2013 @ 17:54 |
Ziet er supertof uit die komkommer zo. Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker. Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt. | |
FutureFairytale | vrijdag 5 juli 2013 @ 18:02 |
Hele mooie quiche! | |
Cinderella_Man | vrijdag 5 juli 2013 @ 18:35 |
| |
minilot | vrijdag 5 juli 2013 @ 21:17 |
Grappig zo, met die eromheen getrokken korst! Doet me op een lollige manier denken aan het 'kunstwerk' waar ik al mijn hele leven lang haast elke dag langsfiets (dat nogal kitscherig is, maar waaraan ik toch erg gehecht ben ) | |
Isabeau | vrijdag 5 juli 2013 @ 23:50 |
wow, minilot, jij bezige bij En het ziet er allemaal om te smullen uit! Myraela, ook al zo'n mooie creatie | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 6 juli 2013 @ 21:31 |
Bruin zuurdesem (60% speltmeel, 40% bloem) | |
RobinOok | zondag 7 juli 2013 @ 01:42 |
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis. Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!! Gestoomde dorade Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen. Geen druppel gaat er verloren. Altijd weer een feestje als we dit eten. | |
minilot | zondag 7 juli 2013 @ 09:39 |
Het ziet er verrukkelijk uit Robin! Sowieso: lente-ui + gloeiendhete olie = 'Seasoned soy sauce for seafood' gaat op de lijst voor eerstvolgend tokobezoek. Zit ik dan vanmiddag met mijn saaie schelvis met citroen en peper. | |
n0a | zondag 7 juli 2013 @ 22:32 |
Prachtig die quiche, Myraela. Minilot, doen! Blogje is zo opgezet. | |
Steven184 | maandag 8 juli 2013 @ 09:32 |
Een van de meest favoriete gerechten, heerlijk altijd. Inderdaad maar eens kijken of we de 'Seasoned soy sauce for seafood' kunnen vinden. | |
RobinOok | maandag 8 juli 2013 @ 18:28 |
Je merkt niet erg veel verschil hoor, ik gebruik meestal gewoon lichte sojasaus, is net zo lekker, maar het is best leuk die seafood sojasaus eens uit te proberen. En uiteindelijk gebruik ik dat dan juist vaak weer ipv lichte. Of bijvoorbeeld om sushi in te dippen. Dus niet alleen voor dit gerecht. (dat je niet straks 5 jaar met die fles in je maag zit;)) | |
Myraela | maandag 8 juli 2013 @ 21:42 |
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien. Kip"rolletjes" | |
Dragonberry | maandag 8 juli 2013 @ 21:48 |
Lekker! | |
Mirjam | maandag 8 juli 2013 @ 22:35 |
Dulce de Leche | |
Tamashii | maandag 8 juli 2013 @ 23:02 |
Zelfgemaakt? | |
FutureFairytale | maandag 8 juli 2013 @ 23:09 |
Me 2. Gesmolten kaas Je inspireert me om ook kip te vullen. Met een dikke laag boursin, prosciutto en spinazie | |
Mirjam | maandag 8 juli 2013 @ 23:33 |
dat bruine spul wel, het koekje is een bastogne-koekje | |
Myraela | dinsdag 9 juli 2013 @ 20:40 |
Uiteindelijk was het best veel werk, waar ik eigenlijk met dit warme weer helemaal geen zin in had. Maar wel lekker. Broccoli kroketjes | |
FutureFairytale | dinsdag 9 juli 2013 @ 20:50 |
Oh je werk wordt wel beloond | |
n0a | donderdag 11 juli 2013 @ 14:00 |
Super makkelijke maiskoekjes: | |
Myraela | donderdag 11 juli 2013 @ 14:17 |
Die zien er lekker uit! | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 12 juli 2013 @ 21:30 |
Wit zuurdesem | |
minilot | zondag 14 juli 2013 @ 16:59 |
Goeie korst Lee! Enneh, de binnenkant? Broccolikroketjes van Myraela zien er ook goed uit! | |
minilot | zondag 14 juli 2013 @ 17:07 |
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout. Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen. Enneh, wat eraan vooraf ging :
| |
MariaEtcetera | zondag 14 juli 2013 @ 17:12 |
Wat feestelijk Dacht eerst dat het jello was | |
minilot | zondag 14 juli 2013 @ 17:14 |
Jij zegt feestelijk.. Mijn lief vond het vooral 'hysterisch'. [ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 14-07-2013 17:36:11 ] | |
Myraela | zondag 14 juli 2013 @ 19:17 |
Die kleuren, geweldig. Ik had een simpele lasagne. | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 juli 2013 @ 10:24 |
Dank! De binnenkant: | |
LeeHarveyOswald | maandag 15 juli 2013 @ 10:25 |
Die kleuren zijn geweldig. Knalt lekker | |
n0a | maandag 15 juli 2013 @ 10:55 |
Oeh, ziet er geweldig uit dat brood. | |
minilot | maandag 15 juli 2013 @ 22:09 |
Dank voor de binnenkantfoto's Lee. Mooi hoor! Ook gemaakt. Wel met flinterdunne doradefilets, me niet druk gemaakt om presentatie (gewoon alles op een bord gekwakt to share) want ik had honger en slaap en het was net al kwart voor tien. Lekker hoor! Zeker ook die seafoodsojasaus! Voor: Na: | |
RobinOok | maandag 15 juli 2013 @ 22:59 |
Coooool! | |
DarkElf | donderdag 18 juli 2013 @ 14:35 |
Citroen-Maanzaadpannenkoekjes gebakken zondag, lekker! | |
DarkElf | donderdag 18 juli 2013 @ 14:44 |
ziet er lekker uit! | |
DarkElf | donderdag 18 juli 2013 @ 14:44 |
oh lijkt mij heerlijk, ga ik eens onthouden voor als ik ga zondigen (zout) | |
Mirjam | donderdag 18 juli 2013 @ 15:24 |
oh, dat ziet er overheerlijk uit | |
minilot | donderdag 18 juli 2013 @ 21:34 |
Woohoo, die maanzaadpannenkoekjes wil ik zeker eens proberen! Hier avondeten op dat op z'n best te omschrijven valt als olijke fusion: crab rangoon, zelfgemaakte chilisaus en cole slaw met kokos en ananas erin Flutfoto, maar och: Er ontbrak nog net een Mai Tai aan, of iets anders zoetigs, geserveerd in een blitse tiki-mok | |
Zo-is-dat | donderdag 18 juli 2013 @ 21:38 |
Nice! | |
Dragonberry | zondag 21 juli 2013 @ 16:16 |
Laatst zelf hamburgers en friet gemaakt | |
LintuxCx | zondag 21 juli 2013 @ 20:39 |
Verdorie, dat ziet er best lekker uit. | |
Che_ | dinsdag 23 juli 2013 @ 10:10 |
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus | |
Isabeau | dinsdag 23 juli 2013 @ 10:18 |
Dat het een hamburger is wil niet zeggen dat er altijd exact dezelfde ingrediënten op zitten. In de basis is het een broodje met een schijf gebakken vlees. | |
Radobe | dinsdag 23 juli 2013 @ 17:54 |
Waar zijn je leestekens? | |
#ANONIEM | dinsdag 23 juli 2013 @ 18:27 |
/telefoonpic Bloemkoolpizza! Erg lekker. | |
Isabeau | dinsdag 23 juli 2013 @ 18:32 |
Bodem van bloemkool? Recept? | |
#ANONIEM | dinsdag 23 juli 2013 @ 20:00 |
Yup. Gebaseerd op http://eatfatlosefatblog.(...)-crust-pizza-paleo/# | |
Noek | woensdag 24 juli 2013 @ 11:12 |
Die maak ik ook vaak en dan met groenten erop. Nu was ik nooit dol op gewone pizza maar deze is wel echt lekker. | |
Prego | woensdag 24 juli 2013 @ 12:37 |
pauper denken dat de gele M de norm is voor alle hamburgers | |
Che_ | woensdag 24 juli 2013 @ 12:39 |
denken dat alleen mac dat heeft ga eens een keer buiten NL | |
minilot | vrijdag 26 juli 2013 @ 21:32 |
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen. Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: vegetarische 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast. Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja: [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 27-07-2013 12:19:22 ] | |
emmyemmy | vrijdag 26 juli 2013 @ 21:47 |
Zouden ze goed werken als broodjes voor normale hamburgers (hamburger, sla, kaas, tomaat, ui, saus)? | |
minilot | vrijdag 26 juli 2013 @ 21:54 |
Uitstekend, dunkt me [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-07-2013 22:07:55 ] | |
emmyemmy | vrijdag 26 juli 2013 @ 21:58 |
Dan ga ik ze binnenkort ook maken | |
FutureFairytale | vrijdag 26 juli 2013 @ 23:06 |
Super mooi en lekker! | |
n0a | vrijdag 26 juli 2013 @ 23:36 |
Wow, prachtige broodjes! | |
Myraela | zaterdag 27 juli 2013 @ 08:36 |
Super mooi. | |
minilot | zaterdag 27 juli 2013 @ 13:31 |
Edit - verkeerde topic! | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 14:45 |
Bánh mì Mijn versie van Bánh mì, een Vietnamees belegd stokbroodje. Met rilettes, cha lua, komkommer, chilipeper, koriander, sriracha chilisaus, kewpie mayonaise. Oh en niet te vergeten zoetzuur van wortel en rettich natuurlijk! En dit was voor het eerst en het laatst dat ik die Vietnamese worst gebruikte. Er zijn wel lekkerdere dingen op de wereld. ;-) | |
FutureFairytale | zaterdag 27 juli 2013 @ 14:48 |
Is origineel met warm vlees toch? Dat lijkt me lekkerder dan die koude worst. | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:04 |
Nee, ik denk dat mijn versie het dichtstbij het origineel komt, koud vlees dus, maar het is een broodje dat echt idioot veel variaties kent. Zolang je er maar komkommer, zoetzuur van rettich-wortel, koriander en chilisaus op doet, dan mag het volgens mij banh mi heten. | |
FutureFairytale | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:10 |
en jalapenos. chilisaus weet ik dan weer niet zeker. | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:13 |
Jalapenos klinkt ook niet erg Vietnamees. :-) Maakt verder niet uit, als het maar lekker is. | |
minilot | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:17 |
Ik zou het fijn vinden als men hier eens zou ophouden over bahn mi's. Steeds als ik erover lees krijg ik ze niet meer uit mijn hoofd totdat ik ze weer gegeten heb! Liefst met (varkens)pâté, dat vind ik toch het lekkerst. Of/en buikspek. In elk geval iets vets en hartigs, tegen die gepickelde wortel en rettich aan. De worst mag dan tegengevallen zijn, je broodje ziet er wél heel puik uit, Robin! [ Bericht 14% gewijzigd door minilot op 27-07-2013 15:25:27 ] | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:29 |
Dan wil je zeker ook niet weten dat er in Maart in Rotterdam een Bánh Mì Shop is geopend, op de botersloot: Boguette. | |
minilot | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:30 |
WAT?! Erheen! Maandag! Tnx! | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:34 |
Wist jij ook niet? Ik ook niet. Denk dat ze hun marketing bureau moeten ontslaan. | |
minilot | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:36 |
Nou, inderdaad! Meteen maar even een mailtje naar mijn lief gestuurd (zit op mijn werk momenteel).. </bahnmislowchat> | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 15:38 |
Dragonberry | zaterdag 27 juli 2013 @ 16:25 |
haha tof | |
Myraela | zaterdag 27 juli 2013 @ 16:43 |
Daar wil ik ook een keer heen! Het lijkt me super lekker. Nette prijzen ook, lijkt mij. | |
FutureFairytale | zaterdag 27 juli 2013 @ 16:56 |
Zit die in het centrum? Áls ik naar R'dam ga dan is het centrum namelijk en ik wil daar wel graag een broodje halen Mini Erheen! | |
RobinOok | zaterdag 27 juli 2013 @ 17:51 |
Ja, die zit in het centrum, luilak. Hier. | |
FutureFairytale | zaterdag 27 juli 2013 @ 17:58 |
Luilak is my middle name Ik zal de straat onthouden, danku! | |
minilot | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:33 |
Fruit, halverwege de ochtend: Meloen, honing, roze peper. En een glas hibiscusthee. Lekker is dat! | |
minilot | zaterdag 27 juli 2013 @ 21:35 |
En hier was mijn ISO perongeluk verschoven, maar dat zag ik pas toen ik het taartje zojuist al helemaal had opgegeten Geitenkaas, babyvenkel, sinaasappelschil én: homemade bladerdeeg Edit: foto nog een beetje bijgepoetst [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 27-07-2013 22:03:14 ] | |
Stereotomy | zaterdag 27 juli 2013 @ 22:37 |
lekker mini - wacht, is de SC niet - [ Bericht 9% gewijzigd door Stereotomy op 27-07-2013 22:46:14 ] | |
FutureFairytale | zondag 28 juli 2013 @ 01:23 |
Hoe durf je hier te posten | |
minilot | dinsdag 30 juli 2013 @ 22:34 |
Laat toetje gehad vanavond: Eton Mess met aardbeien-nu-het-nog-net-kan, rozenmeringue, amandelroom en wat amandelschaafsel | |
FutureFairytale | dinsdag 30 juli 2013 @ 22:56 |
Was t gelukt met de meringue? | |
minilot | dinsdag 30 juli 2013 @ 23:02 |
Ja! | |
FutureFairytale | dinsdag 30 juli 2013 @ 23:08 |
Supervet! Well done | |
Sunnythesun | dinsdag 30 juli 2013 @ 23:09 |
zo lekker!! | |
minilot | woensdag 31 juli 2013 @ 09:45 |
Retro ochtendsnack: druiven in geitenkaas en pistache | |
LeeHarveyOswald | woensdag 31 juli 2013 @ 09:50 |
Het lijken wel kastanjes. | |
minilot | woensdag 31 juli 2013 @ 09:52 |
Dank! Ik vroeg me al af: waar doet het me nou aan denken!? Bingo! | |
Noek | woensdag 31 juli 2013 @ 10:22 |
Wow! | |
Mirjam | woensdag 31 juli 2013 @ 10:25 |
Dat ziet er tof uit zeg | |
minilot | woensdag 31 juli 2013 @ 11:15 |
En reuze makkelijk! Draai een balletje van zachte geitenkaas, druk het plat in je handpalm, druif erin, kaas er een beetje omheen proppen en tussen je handen tot een balletje draaien. Door gehakte nootjes halen, half uurtje opstijven in de koelkast en klaar. Stelt niks voor. | |
Sts | woensdag 31 juli 2013 @ 20:31 |
Amandelroom = slagroom met amandellikeur/aroma of maak je dat heel anders? Ziet er lekker uit zeg | |
minilot | donderdag 1 augustus 2013 @ 13:02 |
Met een paar druppels amandelextract. Deze was toevallig zelfgemaakt (dit recept maar dan ook echt van bittere amandelen), maar je kunt amandelextract ook gewoon in flesjes kopen - bijvoorbeeld bij Dille & Kamille. Amandelaroma (van Dr. Oetker enzo) is vies. | |
minilot | vrijdag 2 augustus 2013 @ 11:51 |
Zomerrrr! 'Lava Flow', maar dan als ontbijtsmoothie in plaats van als cocktail Aardbeienpuree, met ananas, banaan en kokosmelk | |
minilot | zaterdag 3 augustus 2013 @ 10:06 |
Van Hawaï naar de Dominicaanse Republiek! Arañitas de yuca: 'spinnetjes' van cassave met anijszaad erin. Ik heb er gisteren in mijn eentje een stuk of acht op. Bijzonder smakelijk en ik ga ze zeker vaker maken! Het is ook hartstikke simpel: je raspt een stuk cassavewortel grof en je schept daar een geklutst eitje, wat suiker, zout en een flinke lepel anijszaad door en frituren maar. (Erbij zat een dip van kervel, peterselie en yoghurt) [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 03-08-2013 12:04:46 ] | |
RobinOok | zondag 4 augustus 2013 @ 15:53 |
Witlof Salade Witlof, granny smith en druifjes in een dressing van griekes yoghurt, mayo, honing, peper en zout met gegrillde kip. Dat aten we gisteren en ik zou het nu wel weer lusten wegens lekker! :-) (ik had er gisteren ook nog pijnboompitjes door) | |
minilot | zondag 4 augustus 2013 @ 17:28 |
Momenteel een beetje te warm in de keuken (zon staat er recht tegenaan, op de zesde verdieping) om de oven aan te zetten. Door dit merkwaardige CUL-topic kwam ik op het idee om iets zoetigs te stomen in plaats van te bakken. Het werd ji dan gao, Chinese gestoomde eiercake. Ik had het bamboemandje tot iets te hoog gevuld en het beslag was half over de rand en tegen het deksel aangerezen. Het eindresultaat was een beetje een zooitje, dus ik heb er maar een blok uit gesneden. Dat ziet er een frisse zomerhap uit! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-08-2013 01:58:14 ] | |
Bakkerd | zondag 4 augustus 2013 @ 18:21 |
Wauw Minilot, wat maak je mooie dingen! | |
minilot | zondag 4 augustus 2013 @ 18:51 |
Welnee! Nou, nog eeeeeeeentje dan! Dan weer klaar voor vandaag. Avondeten was een tikkie ouderwets en niet heel spannend, maar niettemin best lekker. Roulade van spinazie, basilicum, roomkaas en zalm: #kookbloguitstelgedrag [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 05-08-2013 02:08:02 ] | |
RobinOok | zondag 4 augustus 2013 @ 23:08 |
Robbert Kranenburg krijgt een rolberoerte, Minilot! Ik denk van elk element op dat bord. Ik deed ook nog een klassieker vanavond, Aziatische mangopudding. (Lief ging laatst tomaten-avocado salade maken, Ik zei nog tegen 'm "goh, kon je wel een rijpe avocado vinden dan, ik koop die meestal een week van tevoren of zo". "Ja", zegt ie, "ik heb eraan gevoeld en hij was echt heus best zacht". Hmmmm, dat bleek dus een mango ) Mango Pudding | |
Isabeau | zondag 4 augustus 2013 @ 23:12 |
Mooie foto's weer Ik heb eigenlijk altijd wel avocado's liggen. Als ik dan plots iets met avocado wil maken heb ik in ieder geval een rijpe in huis (want op de dag zelf idd normaal keihard in de supermarkt) en als ze te rijp worden dan verzin ik wel iets met avocado | |
RobinOok | zondag 4 augustus 2013 @ 23:26 |
Ik heb ze ook een tijdje altijd wel in huis gehad. In de tijd dat ik mijn groenten nog bij de Turkse groentenboer haalde, bedenk ik me nu. Maar die is failliet en die van daarna ook. En bij de appie vind ik ze altijd te hard en te duur, denk ik. En als er dan eentje overrijp was en ik had er geen plan voor, dan lepelde ik 'm zo, uit het vuistje uit. Yum! Zoooo lekker, avocado. | |
minilot | maandag 5 augustus 2013 @ 02:00 |
! Het lollige is, ik zou dit echt ook nooit zelf uitgekozen hebben om klaar te maken (want.. kom op.. een roomkaas-zalmwrap!? ), maar het was een nadrukkelijk verzoek van de mee-eter, die volstrekt niet geneigd is tot enige hippigheid of gevoel voor avontuur. Och, die van mij presteert het om telkens aubergines en courgettes door elkaar te halen. | |
minilot | maandag 5 augustus 2013 @ 02:11 |
Mbt mangopudding, ik hou van mango, dus dit wil ik ook wel maken. Al vrees ik dat ik daarvoor toch wel echt op zoek zal gaan naar de 'spartelende goudvis'-vormpjes die Robin in de bijbehorende blogpost noemt, want... ... [ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-08-2013 12:18:37 ] | |
minilot | maandag 5 augustus 2013 @ 12:20 |
Ennnn een nieuwe week is weer van start gegaan! Nog geen idee wat ik allemaal ga koken (ik moet toch echt weer eens van die weekmenu's gaan overwegen..) maar de dag begon in elk geval goed met ricotta/vanille-pannekoekjes, met ahornsiroop, druiven en goudbessen. | |
#ANONIEM | maandag 5 augustus 2013 @ 17:05 |
Ik vind het zo knap dat jij zelfs een iets simpels als een stapel pannenkoeken er kan laten uitzien als een culinair hoogstandje! Kan ik een keer komen eten? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-08-2013 17:05:37 ] | |
Trusten | maandag 5 augustus 2013 @ 20:33 |
Briljant idd volgens mij zijn dit ze http://www.ebay.com/itm/6(...)&hash=item4ac0a7d3d6 | |
RobinOok | maandag 5 augustus 2013 @ 21:35 |
Ik ben ze in Nederland ook wel eens tegengekomen maar heb me tot nog toe in kunnen houden. Ik maak hooguit 1 keer per jaar pudding. Maar die keren dat ik dan pudding maak heb ik wel spijt dat ik ze niet kocht. Ze zijN er trouwens in alle soorten en maten. Klein, groot, spartelend, recht, aluminium, glas, van alles. | |
PM-girl | maandag 5 augustus 2013 @ 21:38 |
Wow minilot, ik lurk sinds kort mee in dit topic en ben onder de indruk van wat je maakt! En zo vaak van die lekkere dingen, als ik eens per week tot een kook-bakuitdaging kom is het veel... | |
minilot | dinsdag 6 augustus 2013 @ 14:07 |
Dank, maar het loopt wel los hoor. Ik heb het op dit moment ook vrij druk maak de laatste tijd zelden iets met een heel lange bereidingstijd of lastige technieken. Wat ik hier zoal post is doorgaans sneller klaar dan, laten we zeggen, aardappelen, groenten + vlees. Wit bord/witte achtergrond, lollige garnering, klaar is kees. Kind kan de was doen restaurantje spelen. | |
n0a | dinsdag 6 augustus 2013 @ 14:16 |
Die mango pudding wil ik ook al een tijd maken. Lijkt me grappig om die vorm stiekem te kopen en er dan mee aan komen zetten . | |
#ANONIEM | dinsdag 6 augustus 2013 @ 20:35 |
Ik maakte vandaag Big macs volgens dit recept. Ik maakte de broodjes zelf volgens een recept dat ik hier eerder ben tegen gekomen (ik lurk al een tijdje mee) | |
FutureFairytale | dinsdag 6 augustus 2013 @ 21:43 |
Kaas op het onderste broodje Maar oooh ik krijg honger hiervan | |
#ANONIEM | dinsdag 6 augustus 2013 @ 21:54 |
Zit er ook op! Alleen wilde ik extra kaas, dat kan gelukkig als je het zelf maakt | |
DancingPhoebe | dinsdag 6 augustus 2013 @ 21:57 |
KKDWD | |
Stansfield | woensdag 7 augustus 2013 @ 08:40 |
Voor alle mc medewerkers of ex mc medewerkers. Een klassieke fout de kaas op de bovenkant. | |
RobinOok | woensdag 7 augustus 2013 @ 16:43 |
Fout? Want? | |
dude1986 | woensdag 7 augustus 2013 @ 16:51 |
het smelt wss niet optimaal omdat het bovenaan zit ofzo. | |
Stansfield | woensdag 7 augustus 2013 @ 17:11 |
Een mac donalds fout. Dus niet per se fout. Maar niet zoals het volgens de macdonalds voorschriften moet. | |
#ANONIEM | woensdag 7 augustus 2013 @ 18:07 |
Er zat kaas op zoals het hoorde, ik heb er nog extra kaas bij gedaan omdat lekker . Die ik overigens ook onder de bovenste burger had kunnen leggen, maar daar kwam ik te laat achter [ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2013 18:08:04 ] | |
FutureFairytale | woensdag 7 augustus 2013 @ 19:12 |
Extra kaas is goed. Vind dat ene stomme plakje ook te weinig bij een Big Mac. Daarom de QP | |
foodlover | woensdag 7 augustus 2013 @ 19:16 |
Grappig, wil ik van de week gaan doen, toevallig gisteren nog filmpjes bekeken op YouTube en de site van http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ i.v.m. de broodjes. | |
Soury | woensdag 7 augustus 2013 @ 19:28 |
De lekkerste hamburgers die ik vaak maak. Of je er kaas op doet of niet zijn toch wel deze RLS / [RLS SC # 761] Gehakt dagggg !!!! | |
#ANONIEM | woensdag 7 augustus 2013 @ 19:28 |
Ik wil ook nog zeker een keer een QP maken, NOM | |
minilot | vrijdag 9 augustus 2013 @ 19:02 |
Ik hou eigenlijk helemaal niet van Big Macs, maar ik krijg dit toch echt niet uit mijn hoofd totdat ik er zelf ook eentje gemaakt heb! Verder, vanmiddag gebakken: Bitterzoete zandkoekjes, dankzij groene thee en witte chocolade Recept in het baktopic! [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 09-08-2013 19:08:12 ] | |
Dragonberry | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:11 |
Hé dat ziet er simpel genoeg uit om ook te proberen Ik ben niet zo'n held met brood.. | |
Prego | vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:48 |
*noteer groene thee witte chocolade | |
Myraela | maandag 12 augustus 2013 @ 16:43 |
Ik wilde zo graag weer een keer iets maken thuis, maar moet van mezelf even een beetje op dieet. Dus daarom maar deze heerlijke appelchips gemaakt. Gewoon gedroogde appel eigenlijk, met een beetje kaneel. Maar na 3 uur in de oven heerlijk krokant en zoet en nom. | |
Ama | maandag 12 augustus 2013 @ 18:38 |
Wauw ziet er goed uit. Begin alsjeblieft je eigen kookblog | |
Molleman | maandag 12 augustus 2013 @ 18:55 |
Die heeft ze ook....... http://mimes.nl/ | |
Ama | maandag 12 augustus 2013 @ 18:57 |
Oh tof. Wist niet dat dat haar blog was joh | |
Zonnetje1981 | maandag 12 augustus 2013 @ 18:58 |
Dat is toch de blog van Myraela? | |
Molleman | maandag 12 augustus 2013 @ 19:00 |
Ooh fok, dacht dat ze een andere post quote Achja, gratis reclame voor Myraela Excuses | |
Molleman | maandag 12 augustus 2013 @ 19:05 |
Jaa Minilot, begin eens een kookblog | |
Ama | maandag 12 augustus 2013 @ 19:25 |
Keek er al raar tegen aan ! | |
Molleman | maandag 12 augustus 2013 @ 20:27 |
Suf van de hele dag kantoor zullen we maar zeggen | |
Bortecinem | dinsdag 13 augustus 2013 @ 10:46 |
Minilot jouw posts en baksels zijn altijd zo leuk. Ik word altijd blij als ik jou in dit topic zie. Yum! Ik kocht vroeger van die zonnatura zakjes met gedroogde appel voor 60 cent, en daar zaten dan drie chips in of zo. Dit ga ik zeker maken. | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 12:19 |
Deze ben ik op deze moment aan het eten! | |
minilot | dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:21 |
Voor het eerst eens iets gemaakt dat ondergedompeld moest worden in gesmolten chocolade. Wat een gedoe! Nog een beetje oefenen hoor... Pindatruffels (pindakaas, poedersuiker, vanille, koffiemelk) met witte chocolade Dank! Ik word zelf vooral altijd blij van het opeten. | |
minilot | dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:22 |
Klinkt goed! Heb je ook een grotere foto? En wat zit er zoal in? Edit: Lamaar! Heb je blog al gevonden. | |
Myraela | dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:30 |
Oh god, dit moet ik hebben. | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 14:43 |
Veel plezier minilot | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 14:43 |
ohhhh die pindatruffels .... !!! Heb jij ook 'n site minilot ? | |
Mirjam | dinsdag 13 augustus 2013 @ 14:56 |
boh | |
Isabeau | dinsdag 13 augustus 2013 @ 14:57 |
Groei jij niet dicht, minilot Zoveel lekkers als jij maakt... | |
minilot | dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:10 |
Nee. Uitstel/afstelkwestie, áls ik een foodblog start wil ik dat het een toffe wordt, en ik weet nog niet zo wat voor stijl ik wil, qua layout en type blogposts. Vandaar dat ik hier het topic steeds volspam. Beetje. Maar ik maak altijd maar kleine receptjes (halveer hoeveelheden, derhalve tien koekjes, twaalf truffels, etc. En ik prop mijn collega's ook graag vol. Plus: genoeg dagen waarop ik alleen groenten en fruit eet. [ Bericht 19% gewijzigd door minilot op 13-08-2013 15:15:43 ] | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:14 |
Receptje dan van de pindatruffels minilot! | |
minilot | dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:20 |
Ok! Men neme: - 3/4 cup pindakaas - 2/3 cup poedersuiker - 1/2 tl vanille-extract - 2 el koffiemelk Dit alles samen in een kom doen, tot een gladde massa mixen en de boel dan een kwartiertje in de koelkast zetten; hier wordt het wat steviger van. Daarna pindamassa tot balletjes rollen (zo groot als je wilt, ik haalde er een stuk of vijftien uit). Balletjes een uurtje in de vriezer zetten Dan witte chocolade (goede kwaliteit) au bain marie of in de magnetron smelten en daarna weer wat af laten koelen. IJskoude pindaballetjes door de gesmolten chocolade halen en op een bakpapiertje laten uitharden. Nog een lepel pindakaas door het restant gesmolten chocolade roeren en met dit mengsel streepjes trekken ter decoratie. Ballen nog een uurtje goed hard laten worden in de koelkast en klaar! | |
Tartinette | dinsdag 13 augustus 2013 @ 15:36 |
Ik hou je op de hoogte! | |
n0a | woensdag 14 augustus 2013 @ 12:27 |
Eindelijk een keer pulled pork gegeten. Gemaakt in de slow cooker. | |
Ama | woensdag 14 augustus 2013 @ 12:56 |
Dat wil ik ook zo graag nog een keer eten Of Pulled Chicken | |
Dr.Hilfiger | woensdag 14 augustus 2013 @ 20:46 |
Dat denk ik altijd van Piet. Hij eet volgens mij alleen vlees en friet. Gebakken in ganzenvet. | |
Ama | donderdag 15 augustus 2013 @ 04:00 |
Haha | |
rhubarb | donderdag 15 augustus 2013 @ 11:41 |
Haha, ik vermoed ook dat Piet niet de slankste is. Al probeert ie af en toe een soort balansdag toe te passen om zich er goed bij te voelen. | |
Myraela | donderdag 15 augustus 2013 @ 12:13 |
Volgens mij valt dat wel mee. | |
minilot | donderdag 15 augustus 2013 @ 12:32 |
Piet waagt zich volgens mij zelden aan het bakken van zoetigheden, dat scheelt natuurlijk. Als ik elke dag aardappeltjes in ganzenvet at + een goede steak maar verder niets bijzonders dan was ik vast dunner dan ik nu ben. Ik vind dat gepullde spul er altijd zo lekker uitzien! En zeker zo met coleslaw - ultiem zomereten! | |
Bortecinem | donderdag 15 augustus 2013 @ 14:21 |
Dit dus. Uiteindelijk gaat het om de calorie inname. Sommige mensen kiezen ervoor om de hele dag door aan light producten of andere zooi te snoepen, andere kiezen voor kwaliteit en eten een paar keer per dag echt eten. | |
minilot | vrijdag 16 augustus 2013 @ 17:45 |
Ik zag laatst Pixar's Ratatouille weer eens, en moest wederom een beetje grienen bij de eindscène. Om mijn nieuwe mandoline uit te proberen (en ik heb al mijn vingers nog!) maakte ik hét gerecht van de scène: 'Confit Byaldi' in de variant van driesterrenchef Thomas Keller, die het gerecht speciaal voor de film ontwikkelde. Mijn poging kwam lang niet zo mooi op het bord als die van Remy, maar lekker dat het was! (Recept, verschenen in de NY Times) | |
FutureFairytale | vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:00 |
Wat gaaf dat je het gerecht van de film ratatouille hebt gemaakt! Lijkt er erg op hoor | |
rhubarb | vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:00 |
Ziet er heerlijk uit, ik zou zo aan tafel willen aanschuiven. Jammer dat de vele eters de komende week niet van aubergines houden, dan had ik het ook willen maken. | |
minilot | vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:02 |
Mijn lief 'lust' ook geen aubergines, maar slobberde net anderhalve portie op hoor! Nu was -ie wegens net-terug-uit-ziekenhuis-voor-operatie ook al twee volle dagen nuchter geweest, dus dat telt misschien niet helemaal. Barstende honger natuurlijk | |
rhubarb | vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:04 |
Mijn lief blieft ze ook niet, maar net zoals dat eerder gelukt is met vis denk ik dat ik haar uiteindelijk ook wel aan de aubergine kan krijgen. Zijn dat kleine zwarte olijven? Kom even niet op de Italiaanse naam van de soort die zo lekker zijn. | |
minilot | vrijdag 16 augustus 2013 @ 18:05 |
Volgend jaar opent de nieuwe Ratatouille-attractie in Disneyland Parijs! Tijd om weer eens een Disneyland-abonnement te nemen! Nu eens bedenken of er nog meer memorabele tekenfilm-gerechten zijn die ik kan namaken... | |
minilot | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:14 |
Vroeg avondeten. Of laat middageten. 'n Kom vol vegan Pad Thai met o.a. shiitake, rode kool, dikke cashewpindasaus, koriander en zwarte komijn [ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 17-08-2013 17:24:40 ] | |
RobinOok | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:22 |
Je zwarte komijn ziet er verdacht veel uit als nigelle zaad. Of zijn dat sesamzaadjes en is de zwarte komijn onzichtbaar? Nigelle Zaad | |
RobinOok | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:24 |
Maar verder natuurlijk wel gewoon helemaal YUM! | |
minilot | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:27 |
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Zwarte_komijn Voor zover ik wist staat nigellazaad in Nederland (en op het zakje van de Turk), weliswaar onterecht, bekend als zwarte komijn. Maar ja,'t is inderdaad gewoon nigellazaad. Geen daadwerkelijke komijn. | |
minilot | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:33 |
Sorry, gisteren overheen gelezen! Geen olijven, het prutje dat eromheen ligt bestaat uit een lepel van de piperade, wat balsamicoazijn, tijm en minette-basilicum. | |
RobinOok | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:33 |
Ik heb ooit geprobeerd de discussie aan te gaan met de wiki-gekkies maar het snel opgegeven. Niet te doen. Jammer dat ze meehelpen aan zulke spraakverwarringen. Voor dat zaad is dus een volkomen juiste, duidelijke, Nederlandse benaming Nigelle zaad. Al krijg ik meer bezoekers binnen die googelen op Nigella zaad, maar dat is het Lawson effect. :-) Hoe dan ook, het is geen komijn en waarom zou je het zo noemen? Want hoe noem je dan de echte zwarte komijn? Niet, want daar is op wiki nu geen plaats voor.... Zwarte komijn Stomme wiki-sukkels... | |
minilot | zaterdag 17 augustus 2013 @ 17:41 |
Niet alleen Wiki dus, het stond vooral ook (voorgedrukt!) op het zakje van de Turkse buurtsuper. Maar inderdaad: is een onzinnige benaming. Niettemin: lekkere zaadjes. Opvallende smaak, uitstekende crunch! | |
minilot | zondag 18 augustus 2013 @ 09:38 |
*gaap* Vandaag: plantaardig overnight oats-ontbijt met granaatappel en rauwe cacao! | |
Isabeau | zondag 18 augustus 2013 @ 11:48 |
Hoe smaakt dat eigenlijk, rauwe cacao? Ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan, maar het is zo duur! | |
PdeHoog | zondag 18 augustus 2013 @ 12:08 |
Staat hoog op mijn wishlist om eens te proberen Bevalt zo'n slowcooker? Is dit nou makkelijker dan de oven? | |
n0a | zondag 18 augustus 2013 @ 13:49 |
Ik heb hem nu nog maar 1x gebruikt, maar ik vind het erg makkelijk. Met een oven zou ik af en toe nog wel kijken of alles goed gaat. De slow cooker heb ik 's nachts voor het slapen aangezet en de volgende ochtend was het klaar. Er zijn ook goedkopere merken als je het vooral wil uitproberen. | |
minilot | zondag 18 augustus 2013 @ 13:57 |
Cacao nibs: smaken intens cacaoïg, heel 'vol' (cacao is vet ), een heel klein beetje zoetig en tamelijk bitter. Ik vind het erg lekker! Verder, lunch vandaag was een tomatenfrittata met zoete ui en spinazie & sla met twee soorten basilicum: [ Bericht 32% gewijzigd door minilot op 18-08-2013 14:18:21 ] | |
AnneX | zondag 18 augustus 2013 @ 14:07 |
Minilot doe je ook eens de recepten / bron posten bij je foto's. Pretty please... Tenminste...als je het niet zelf hebt verzonnen... | |
minilot | zondag 18 augustus 2013 @ 14:13 |
Frittatta, daar kwam geen recept met bron aan te pas. Was een kwestie van restjes opmaken. Ummm, even denken.. Uien zachtjes bakken tot lichtbruin, verse spinazie fijnhakken en door de uien scheppen. Peper en zout erdoor. Laten afkoelen endan in ingevette bakvorm scheppen. Eieren klutsen, scheut melk erdoor, beetje knoflookpuree erdoor, tijm, parmezaan, zout en peper, dit over de uien in de bakvorm gieten. Kerstomaatjes halveren, over het eimengsel verdelen en een half uurtje bakken op 180°. Niet heel spannend dus. Wel lekker. | |
AnneX | zondag 18 augustus 2013 @ 14:15 |
| |
Molleman | maandag 19 augustus 2013 @ 09:00 |
Altijd leuk wat frotten met restjes. Komen af en toe heerlijke dingen uit voort |