quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
Mijn recept voor Moussaka...quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 13:02 schreef kaatje65 het volgende:
Vwb de roti heb je absoluut gelijk, maar de mousaka is best te eten
Burrito's:quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:28 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je nog meer van die vervangende recepten?
Bijvoorbeeld voor de Burrito's?
ook dat nogquote:Op zondag 17 oktober 2004 10:54 schreef _Boo_ het volgende:
Zo duur zijn die wereldgerechten nou ook weer niet, als je alles apart koopt en dingen moet gebruiken als 1 eetlepel komijn (die ik daar toch ook echt speciaal voor in huis moet halen) ben je uiteindelijk net zoveel geld en meer tijd kwijt.
Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden.quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 13:01 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Ik zou van dat lijstje alleen de kip en de kleurstof moeten kopen. Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar.quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:58 schreef D.Rose het volgende:
Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden.
Albert Heijnquote:Op zondag 17 oktober 2004 11:00 schreef _Boo_ het volgende:
Heb ook geen flauw idee waar ik m'n gemberwortel en rode voedingsmiddelenkleurstof vandaan zou moeten halen.
Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:02 schreef D.Rose het volgende:
TS, waarom trouwens kippenpoten, waarom niet gewoon kipfilet?
ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:08 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor.
Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignonsquote:Op zondag 17 oktober 2004 11:12 schreef D.Rose het volgende:
[..]
ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen.
Wie weet als ik ooit nog tijd teveel heb. Ik heb nu alles wat ik 'nodig' heb.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:04 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar.
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:quote:Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom
Eten draait bij mij nooit om geld. Ik koop wat ik wil en betaal wat het kost.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:13 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignons
Tja, sommige mensen eten alleen om te leven. Ik leef om te eten, bij wijze van spreken. Eten en koken is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Mijn mooiste jeugdherinneringen hebben eten of koken als rode draad. Bijv. op zondagochtend wakker worden van de geur van draadjesvlees dat mijn moeder de hele dag liet sudderen. Of dat ze op een gegeven moment drie keer zoveel erwtensoep moest klaarmaken omdat er steeds vrienden van mijn broers en mij wilden mee-eten omdat de erwtensoep van mijn moeder onovertroffen is.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:15 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:
-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
Daarom zijn ze zo populair.
dit lijkt niet echt op de burrito's tbh v/d knorrquote:Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Burrito's:
750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui
Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.
Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:15 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:
-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
Daarom zijn ze zo populair.
als je al zoveel zelf doet, kan je net zo goed die laatste paar stappen ook nog nemenquote:Op zondag 17 oktober 2004 16:54 schreef Faithy het volgende:
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...
het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.
Verder: alles vers makenin mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
Wat ook lekker is,.. voeg bij lasagne tussendoor ergens een laag spinasie á la creme toe,.. en bovenop een laag van zure room met kaas ofzo. Kweet niet meer precies wat ik toen heb opgepleurt maar lekker was ut iig welquote:Op zondag 17 oktober 2004 16:54 schreef Faithy het volgende:
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...
het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.
Verder: alles vers makenin mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
langer kokenquote:Op maandag 18 oktober 2004 11:35 schreef Bo_ het volgende:
....maar de rijst blijft altijd zo hard.
Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang kokenquote:Op maandag 18 oktober 2004 13:24 schreef D.Rose het volgende:
[..]
langer koken
Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi.quote:Op maandag 18 oktober 2004 13:36 schreef Bo_ het volgende:
[..]
Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang koken
Er is hier geen Aldi in de buurtquote:Op maandag 18 oktober 2004 13:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi.
http://sinkel.com/kweken/mengsels/rec8.htmlquote:Op dinsdag 19 oktober 2004 09:24 schreef Mayadevi het volgende:
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?
Ja, dat wel maar die yogurtsaus is zo lekker dat ik hem een keer ergens anders ook bij wil maken.quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :pquote:6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :p
Zoek je zoiets als dit?quote:Op dinsdag 9 november 2004 22:50 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er iemand het recept tervervanging van de Knorr Pita?
Ben vooral op zoek naar het recept van die yogurtsaus die er bij zit.
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.quote:Op woensdag 10 november 2004 19:13 schreef Leep het volgende:
geweldig topic idd!!
maar de rode voedinsmiddelenkleurstof moet die er nou echt in? Lijkt me een beetje overbodig iets toch?
Niet als je alles nog los moet halenquote:Op dinsdag 9 november 2004 23:45 schreef Againzender het volgende:
[..]
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?
Die pakken geven je er geen vlees bij, en dat lijkt mij het duurste uit de quote.
mwoah als t niet van invloed is op de smaakquote:Op donderdag 11 november 2004 17:07 schreef Sorbootje het volgende:
[..]
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.
Kleurstof heeft geen invloed op de smaak.quote:Op donderdag 11 november 2004 17:58 schreef Leep het volgende:
[..]
mwoah als t niet van invloed is op de smaak
4 personen,quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:54 schreef Leep het volgende:
Ik ben op zoek naar een recept van indiase korma.
ziet er ook heel lekker uit.quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
knip
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:15 schreef Leep het volgende:
[..]
ziet er ook heel lekker uit.
Maar in de korma hier boven zit smaak oa al heel sterk naar kokos en dat zit hier niet in.
Volgens mij is wat jij daar hebt alleen de gekruidekip en niet de saus klopt dat?
Ik heb wel de ingrediëntenlijst gevonden:
Kruiden: plantaardige olie, specerijen (koriander, komijn, knoflookpoeder), plantaardige olie gehard, zout, specerijextract Garam Masala, suiker, emulgator E472e, rozemarijnextract.
Saus: water, tomaten, ui, plantaardige olie, kokos, suiker, gecondenseerde melk, knoflook, citroensap, gember, eigeel, gemodificeerd maïszetmeel, boterolie, specerijen (paprikapoeder, kurkuma, komijn), room, zout, stabilisator E415, specerijextract Garam Masala, kleurstof (E160a, E101).
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.
Thankx, waar kun je munt eigenlijk kopen?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:46 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Zoek je zoiets als dit?
250 gr yoghurt
100 gr komkommer, fijngesneden
3 eetl olijfolie
1 eetl azijn
1 thl munt
1 thl dille
Gewoon alles door elkaar roeren.
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:53 schreef Leep het volgende:
[..]
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?
Maar bedankt, tis iig ene goede basis!
neequote:Op dinsdag 23 november 2004 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?
Of wil je een recept voor Korma die exact zo smaakt als die, euh, nou ja, dat spul in een potje? Dan kan je net zo goed een potje gebruiken.
Boerenkoolstampot.quote:Op dinsdag 23 november 2004 22:41 schreef Leep het volgende:
[..]
nee
nee, ik wil dat het verser smaakt. En zowiezo vind ik dingen lekkerder als ik ze zelf gemaakt heb dan wanneer ik alleen een potje geopend heb. Maar ik wil wel dat het erbij in de buurt komt.
Als ik een recept vraag voor boerenkoolstamppot dan kom je toch ook niet aan met andijviestamppot?
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.quote:Op woensdag 24 november 2004 15:36 schreef Ingridh007 het volgende:
Ik (student) ben ook begonnen met die pakken van knorr, ik kon echt alleen een ei bakken en wilde het toch leren.
Inmiddels ben ik van de pakjes af en doe ik mn best zo veel mogelijk verschillende culinaire hoogstandjes te maken en t lukt aardig....
* Angeles dankt de knorr pakken op haar blote knieeën
Gebruik ze nu alleen als ik haast heb.quote:Op vrijdag 26 november 2004 17:50 schreef Angeles het volgende:
[..]
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeldquote:Op zaterdag 15 januari 2005 19:40 schreef _Boo_ het volgende:
Weet iemand hoe je die marinade maakt voor de kip van Turkse pita? Ik heb namelijk geen idee welke kruiden dit zijn.
ik wil dat ook heel graag wetenquote:Op zondag 16 januari 2005 12:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeld
word!quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
die vind ik namelijk best wel erg lekker
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
tvp
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Het opzoeken/bedenken en kopen van die juiste kruiden.....terwijl je daar bij die pakken 0,0 over na hoeft te denken. Of sterker nog: je hoeft nooit tot de ontdekking te komen dat je dat ene kruid niet in huis hebt...quote:Op dinsdag 14 juni 2005 03:11 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?
Een paar maanden geleden uit pure armoede ontdekt dat je helemaal geen pakjes nodig hebt voor snelle, lekkere nasi, macaroni, curry of wat dan ook.
Die was wel erg lekker vooral die appelmoesmix erbijquote:Op dinsdag 28 juni 2005 16:34 schreef exile0000 het volgende:
Weet iemand ook het recept van die heerlijke marinade "Caraibische Sweet Chicken", want die verkopen ze nergens meer...
vandaag dit recept gebruikt voor de burrito's. was lekkerquote:Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Burrito's:
750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui
Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.
Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.quote:Op zaterdag 23 september 2006 02:56 schreef northernlight81 het volgende:
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp.
Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk!
Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten.
Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolenquote:Op zaterdag 23 september 2006 10:20 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.![]()
van http://nl.wikipedia.org/wiki/Stroganoffsausquote:Op zaterdag 23 september 2006 18:04 schreef northernlight81 het volgende:
[..]
Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen
het is Paellaquote:Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
Gewoon weglatenquote:Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
wanneer je alchol in een hete vloeistof gooit vervliegt de alchol heel snel en houd je alleen de vodka smaak over.quote:Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu:quote:Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
daar was ik al bang voorquote:Op dinsdag 26 september 2006 15:41 schreef SHE het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella![]()
Men gebruikt ook vaak paprika poederquote:Op dinsdag 26 september 2006 16:40 schreef SHE het volgende:
ach, een beetje culi-klojo weet ook wel dat je er ipv saffraan koenjit doorheen kan flikkeren en je dan ook prima gele rijst hebt![]()
je hebt het over blouillonblokjes.quote:Op dinsdag 26 september 2006 15:28 schreef SHE het volgende:
[..]
Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu:
wilde rijst
saffraan
olijfolie
bouillonblokje
soorten vis die je erin wil ( garnalen, mosselen, kabeljauw..whatever )
de vis snel omscheppen in een grote pan ( uiteraard met olie erin )
dan bouillon maken
vis na snel aanbakken eruit vissen
en in die olie de rijst toevoegen en deze bakken.
dan de bouillon erbij gieten tot de rijst onder staat en de saffraan erbij mikken
ongeveer half uurtje laten inkoken tot de rijst gaar is
dan de vis erdoor scheppen...voorzichtig, want zowel kabeljauw als mosselen vermorzel je snel.
Je kan er ook kip bij mikken..eigenlijk alles wat je lekker vind.
Paella is net als moksi alesi; je kan er eigenlijk van alles in flikkeren
Deze heb ik vanavond gemaakt inclusief zelfgemaakt lasagne 'bladen', was erg lekkerquote:Op zondag 17 oktober 2004 13:13 schreef Oceanonix het volgende:
Lasagne bolognese
4-5 pers
20 lasagnevellen
5-6 dl bechamelsaus
2 bollen mozzarella in plakken
50-75 g geraspte parmezaanse kaas
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij
100 g pancetta (of bakbacon) fijngesneden
400 g rundergehakt
2 dl droge witte wijn
zout
peper
3-4 dl gezeefde tomaten
1-2 dl kippenbouillon
Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 min tot 1 uur zachtjes koken. Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bouw de lasagne als volgt:
laag bechamelsaus
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnebladen
bechamelsaus
Strooi over de laatste laag bechamel de parmezaanse kaas en bak de lasagne in 20-30 min in het midden van de oven.
Totale bereiding 1,5 uur
Bechamelsaus
40 g boter
40 g bloem
500 ml melk
Smelt de boter in een grote pan. Meng de bloem erbij en verwarm dit goed door.
Roer geleidelijk de melk erbij en breng de saus aan de kook. Lat dit 4 min koken.
Als ik dit wil eten op een dag dat ik weinig tijd heb dan maak ik de lasagne een dag eerder. Nog niet in de oven doen, dat doe je vlak voor het opdienen.
eet smakelijk![]()
het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf.quote:Op dinsdag 26 september 2006 21:33 schreef daanski82 het volgende:
[..]
je hebt het over blouillonblokjes.
misschien een gekke vraag maar welke blokjes zijn het beste (schaam me een beetje)
Vegeta is Sloweens afaik, maar Kroaten beweren dat het kroatisch isquote:Op woensdag 27 september 2006 11:59 schreef SHE het volgende:
[..]
het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf.
Maar gebruik gewoon de bouillon die jij lekker vind.
Als het dan geen flaus ausmacht..waarom heb jij dan liever die van Vegeta?quote:Op woensdag 27 september 2006 11:59 schreef SHE het volgende:
[..]
het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf.
Maar gebruik gewoon de bouillon die jij lekker vind.
vegeta is geen bouillon, vwb bouiilonblokjes, geef ik aan dat je elk merk kan gebruiken. althans, mij boeit het weinig.quote:Op woensdag 27 september 2006 14:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als het dan geen flaus ausmacht..waarom heb jij dan liever die van Vegeta?
Ah ok. Het kwam op mij over als een bouillonproductquote:Op woensdag 27 september 2006 15:15 schreef SHE het volgende:
[..]
vegeta is geen bouillon, vwb bouiilonblokjes, geef ik aan dat je elk merk kan gebruiken. althans, mij boeit het weinig.
Vegeta is een kruidenmengsel, wat een smaakversterker/maker is. En die vind ik alleen van dat merk te pruimen. Sterker nog, het is geniaal.
Vandaar dat temperament.quote:Op woensdag 27 september 2006 13:57 schreef SHE het volgende:
Het zal me jeuken welk bedrijf het maakt. Ik ken het vanuit de hongaarse keuken, aangezien ik half hongaars en half roemeens ben, en ze dit bijv in de roemeense keuken helemaal niet gebruiken. ( behalve dan de transylvanische, die weer hongaars is )
In Spanje verkopen ze in de supermarkt potjes met kruidenmixen waar alle benodigde kruiden voor paella inzitten. Heb dit jaar zelf twee potjes meegenomen. Weet ff de namen niet uit mijn hoofd, maar ik heb kruiden voor een rode en een gele paella meegenomen.quote:Op dinsdag 26 september 2006 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Men gebruikt ook vaak paprika poeder
Toevallig vanavond nog gemaakt naar een recept van 2 Indiaase mannen:quote:Op woensdag 27 september 2006 16:52 schreef sieske het volgende:
kip madras iemand???
Deze kruiden kun je ook hier kopen. In Delft heb je een winkeltje Casa Roberto in de Choorstraat, die allerlei kookspullen uit Spanje en Italië importeren. Erg leuk en lekker! (zij hebben hier zo'n compleet kruidenrek staan van een of andere merk, die ook in de spaanse supermarkten staat)quote:Op woensdag 27 september 2006 19:54 schreef Heufje het volgende:
[..]
In Spanje verkopen ze in de supermarkt potjes met kruidenmixen waar alle benodigde kruiden voor paella inzitten. Heb dit jaar zelf twee potjes meegenomen. Weet ff de namen niet uit mijn hoofd, maar ik heb kruiden voor een rode en een gele paella meegenomen.
Heb trouwens zelden groenten in de paella kunnen ontdekken in Spanje.
quote:handgemalen melange van de beste Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), uiensnippers, chilipoeder, komijnzaad en knoflook.
Goeie tip, hoef ik niet helemaal naar Spanje als het op is.quote:Op woensdag 27 september 2006 20:52 schreef Mariposa het volgende:
[..]
Deze kruiden kun je ook hier kopen. In Delft heb je een winkeltje Casa Roberto in de Choorstraat, die allerlei kookspullen uit Spanje en Italië importeren. Erg leuk en lekker! (zij hebben hier zo'n compleet kruidenrek staan van een of andere merk, die ook in de spaanse supermarkten staat)
Ik heb het wel eens zelf gemaakt, was erg lekker. Ik zal even kijken of ik het recept voor je kan vinden.quote:
Z:quote:Op dinsdag 17 oktober 2006 09:53 schreef Poedel het volgende:
Vers is altijd lekkerder! Dat geldt dus ook voor de Knorr Wereldgerechten die het altijd af zullen leggen tegen de traditioneel bereide gerechten. Het is meer het gemak denk ik waardoor mensen er meer geld voor over hebben.
Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar ik vond die Fornello (die Portugese variant) te walgelijk voor woorden.
Persoonlijk kan ik van Knorr de burrito's, taco's, moussaka, lasagnette en die Argentijnse wel waarderen.
Dat heb ik ook 1 x gegeten. Was wel lekker ja, alleen heb nu het kookboek van jamie oliver gekocht daar staan ook wat risotto recepten in. Die eens proberen.quote:Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line.quote:Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Risotto recepten met groente gezocht!quote:Op woensdag 25 oktober 2006 11:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line.
jah maar dan iets met vlees he... ben toch geen schaap dat ik alleen maar groente eetquote:Op woensdag 25 oktober 2006 21:05 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Risotto recepten met groente gezocht!
Hier staat nog een recept van mij voor een échte risottoquote:Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Taco mix?quote:Op vrijdag 29 september 2006 08:36 schreef djkoelkast het volgende:
Gisteren de tacomix gemaakt, tiiiiikje te veel cayennepeperVerder erg lekker: veel lekkerder dan uit een zakje!
En heb je hier ook het echte recept van? Want daar gaat het namelijk over in dit topicquote:
quote:Op donderdag 9 november 2006 13:19 schreef Haijo het volgende:
Dat is het eigenlijk wel. Wat is die witte saus die je bij de burrito pakketten krijgt van Albert Heijn en Unox, je weet wel, die wereldgerechten bijvoorbeeld. De saus maak je met creme fraiche en smaakt heel erg lekker...weet iemand de naam en eventueel een goed recept?
quote:Op donderdag 9 november 2006 14:43 schreef Patsy_Stone het volgende:
[..]
Nou euh, dat is witte-cremefraiche-saus? Het smaakt vooral knoflookachtig, maar het is geen knoflooksaus... Lekker spul inderdaad!
In die van de Knorr Wereldgerechten zitten in ieder geval deze ingrediënten:
Ingrediënten van de Burritos-saus: Maltodextrine, gemodificeerd zetmeel, zout, knoflook, witte peper, suiker, smaakversterker E621, chilipoeder, dille, peterselie, plantaardige olie, citroensap, voedingszuur E330, lavas, rode bietenextract, lavasextract, kleurstof E160c.
Misschien kun je aan de hand van deze ingrediënten zelf iets proberen te fabrieken?
quote:Op donderdag 9 november 2006 15:12 schreef The7of9 het volgende:
Misschien als je gewoon witte saus neem van knorr ofzo, en daar een beetje chilipoeder aan toevoegt.
Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!!quote:Op vrijdag 10 november 2006 10:44 schreef rudedeltadude het volgende:
erg goed topic!
jammer dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen!
een onverkapte tvp. resultaten van de recepten beloof ik hier te posten!
Die is lekker, ja. Heb je het echte recept ook toevallig?quote:
erover heen gelezen iddquote:Op vrijdag 10 november 2006 11:44 schreef seeya_40 het volgende:
[..]
Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!!
Die is er wel, zal zo even zoeken.quote:Op maandag 13 november 2006 14:39 schreef mariannemarie het volgende:
heeft iemand misschien ook een recept voor rotivellen? of weet iemand waar ik ze hier in Maastricht kan kopen?
Dank u vriendelijkquote:Op vrijdag 6 oktober 2006 11:25 schreef FloggingMolly het volgende:
Bobotie
Ingrediënten:
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 dl melk
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 appels (granny)
- 4 gedroogde abrikozen-
- 2 el olie
- 400 gr lams- of rundergehakt
- 1,5 el chilipoeder
- zout
- cayennepeper
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eieren
- 1/8 L slagroom
- 1 tl koenjit
- 100 gram geraspte belegen kaas
Stap 1: snij brood klein en laat het ong 20 min weken in de melk
Stap 2: pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de appels, snij de arikozen klein.
Stap3: Verhit olie in de pan, ui en knof ong 3 min fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Chilipoeder, cayennepeper en zout erbij. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tompuree er door.
Stap 4: Brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in de ovenschaal, bovenkant gladstrijken.
Stap 5: Klop eieren met slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt. Geraspte kaas er over.
Stap 6: Ong. 45 min op 180.
Eet smakelijk!![]()
hmm idd ze lijken ook niet echt heel moeillijk gelukkigquote:Op zaterdag 28 oktober 2006 13:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier staat nog een recept van mij voor een échte risotto
[Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
van die maggie of die andere concurrent. ik heb hem wel eens gezien in de super. lijkt me niet echt iets tbh.quote:Op maandag 19 februari 2007 14:30 schreef sieske het volgende:
sorry, die kip pesto-ofzoiets (toscaanse kip van ????was iets anders. Zo'n klein dun pakje ,niet zon'n knorr wereldgerecht dus zit ik hier verkeerd. Ik zoek wel verder
Die heb ik vandaag gegeten, recept is welkomquote:
Tja een met vijgen gevulde varkensbaarmoeder (een klassiek gerecht uit de romeinse keuken) verkoopt niet zo lekker. Zaken als Kalfshart of long, die in Beieren nog veel gegeten worden gruwelen we al van, de meeste mensen vinden tong al gillend eng.quote:Op zaterdag 30 juni 2007 17:43 schreef zwemmerseczeem het volgende:
Opvallend dat er in de meeste nationale gerechten kipfilet of gehakt zit.. toevallig ook de makkelijkst verkrijgbare/klaar te maken vleessoorten in de Nederlandse keuken..
Dat sausje inderdaad is gewoon niet na te maken!!quote:Op dinsdag 26 juli 2005 13:08 schreef Faithy het volgende:
Nu wil ik niet heel vervelend doen..
maar die kip-burrito's zijn stiekem ook wel heel erg lekker...
(dat sausje met sour cream)
500 gr kipfiletquote:Op vrijdag 10 augustus 2007 16:40 schreef Triangeljosti het volgende:
Wie heeft er Knorr Wereldgerecht Indiase Chappati in huis en wil voor mij even op de doos kijken? Wat moet ik daar zelf aan toevoegen?
Ik heb thuis zo'n pak en ga zo vanuit mijn werk boodschappen doen. Nu hebben ze bij die winkel die Knorr Wereldgerecht Indiase Chappati niet. Dus ik wil weten wat ik daar moet halen zonder dat ik eerst langs huis moet
Iemand?![]()
Kusje op je voorhoofd!quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
500 gr kipfilet
450 gr sperziebonen
1 ijsbergsla(ca 400gr)
200 ml halfvolle creme fraiche
Even kijken hoor. Denk het niet.quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 17:12 schreef Kos het volgende:
[..]
Kusje op je voorhoofd!![]()
Toevallig ook die voor de Stroganof van Knorr?![]()
quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
halfvolle creme fraiche
Ja, getver... Ik dacht laatst, ik kan het weleens proberen, miinder calorieen eten is soms een goed idee. Maar toen ik zal dat er gelatine en zetmeel doorheen zat, was mijn slanke bui snel over en heb ik maar gewone gekocht.quote:
Ja wat? Dat staat toch op dat pak manquote:
ja TYFES! ja, dat bestaat!!!! wat vreselijk.quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 21:53 schreef ColdFeet het volgende:
half volle creme fraiche
Wij eten de burrito's altijd met rundergehakt. En dan nog kidneybonen toevoegen, mais, paprika etc..quote:Op zaterdag 21 juli 2007 16:15 schreef BloodyLotte het volgende:
Ik heb gisteren de burrito's gemaakt met rundergehakt ipv kip. Echt lekker gegeten.
quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 09:52 schreef motorbloempje het volgende:
Je kent ze wel, van die niet CUL-verantwoorde AH/Knorr pakken met die bijna kant en klare shizzle erin voor kip madras, boboti, kip siam EN burrito's.
En ik lig al maanden wakker van die burrito's! Want: je kunt zelf prima burrito's maken zonder zo'n pakje.
MAAR..
wie kan mij vertellen hoe ik dan het gehakt/de kip moet 'marineren' en nog belangrijker:
dat zakje wat je door de Sour Cream heen moet gooien.. daar doe ik het eigenlijk allemaal voor, dat Sour-Cream-sausje...
maar aangezien ik dat niet zelf kan maken.. ben ik altijd maar weer verplicht om zo'n CUL onverantwoord pak burrito's te kopen
en daarnaast zou ik het sausje ook wel eens bij andere dingen willen gebruiken, maar om daar dan nou zo'n heel pak voor te kopen
wie kan mij helpen!!!?
Ben ik ook naar op zoek ja.quote:Op maandag 19 februari 2007 16:29 schreef Laakie het volgende:
Ik heb het recept van de Beef Shanghai nog niet gezien, iemand?
quote:Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak het Knorr wereldgerechten pak open en haal daar het zakje Burritos-saus uit. Vermeng de inhoud van dit zakje met de zure room en 2 eetlepels water. Roer het goed door. Snijd de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snijd de ui in ringen. Maak de paprika's schoon en snijd de paprika in ringen. Snijd de tomaat in blokjes en was de sla. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika en de uiringen toe en roerbak alles nog 4 minuten. Voeg 100 ml. Water en de inhoud van het zakje Burritos kruidenmix toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 2 -3 minuten zachtjes doorkoken. Haal de tortilla's uit de verpakking en wikkel ze in aluminiumfolie. Verwarm de tortilla's 3 minuten in de oven. Smeer de warme tortilla's dus in met de burritosaus en vul ze in het midden met het kip-groentemengsel en vouw ze dicht. Lat de gevouwen tortilla's in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Gratineer de tortilla's gedurende 8 minuten in de over. Serveer de burritos en de burritos-saus apart.
quote:Op woensdag 3 oktober 2007 17:27 schreef motorbloempje het volgende:
http://www.rtl.nl/(/huist(...)cepten/wk18_vrij.xml![]()
als je erop googlet krijg je dus oa. deze link, met onderstaand recept van RTL4
[..]![]()
![]()
oeh...tong gebakken in boter met witte rijst en gestoomde groenten...yammie !!!quote:Op zondag 8 juli 2007 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja een met vijgen gevulde varkensbaarmoeder (een klassiek gerecht uit de romeinse keuken) verkoopt niet zo lekker. Zaken als Kalfshart of long, die in Beieren nog veel gegeten worden gruwelen we al van, de meeste mensen vinden tong al gillend eng.
Dat vind ik ook het voordeel van ovengerechten: je kunt ze echt van te voren maken, als je even zin of tijd hebt, en dan gewoon op het moment zelf alleen ff de oven opzetten en aperitieven terwijl het gerecht opstaat. Bijna zo comfortabel als uit eten gaan. Alleen een stuk goedkoper en misschien zelfs gezelliger...quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 09:24 schreef Mayadevi het volgende:
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?
Inderdaad, die lasagnette is zelfgemaakt eigenlijk net zo makkelijk. Lekker, met verse basilicum en oregano. Roomkaas is ook héérlijk door de saus. Om de vetrollen binnen de perken te houdenneem ik altijd Linesse. Makkelijk ook als er iemand kont eten: je kan het van te voren maken, dan kan je zorgen dat alles netjes en opgeruimd is en hoef je het alleen maar in de over te doen.
ff off-topic: gheghe, die usericon van Bo
![]()
Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen...quote:Op zaterdag 21 juli 2007 16:02 schreef AtheistArmy het volgende:
Maar je moet er gewoon wel een paar flinke scheppen sambal en wat zout en andere kruiden aan toevoegen want de gerechten zijn een beetje aan de flauwe kant.
Lijkt me ook niet handig inderdaadquote:Op donderdag 4 oktober 2007 16:46 schreef Jarno het volgende:
[..]
Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen...
Dan moet je wel 2 pakjes per dag zware shag ketting roken.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 16:52 schreef Jarno het volgende:
Volgens mij zijn die zgn. 'kruidenmixen' die erbij zitten ook gewoon 90% zout. Dat het niet pittig genoeg voor je is, a la, maar als je zout mist dan is er al redelijk wat mis met je smaakpapillen..
Ja hoor. Probeer eens iets met komijn, korianderzaad en papikapoeder, snufje chilivlokken...quote:Op woensdag 3 oktober 2007 17:24 schreef motorbloempje het volgende:
is er nou in al die jaren niemand die het geheim van de Burrito-Sour-Cream-saus heeft ontdekt?
overigens maandag de burrito's gemaakt met gehakt, broccoli en paprikawas weer jummie
![]()
Weet jij nog een lekker receptje?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 15:15 schreef CyclingGirl het volgende:
Klinkt super allemaal tevens verkapte TVP
Goed, maar kent iemand het recept voor de mensen die het wel zelf willen maken?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 15:56 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
De smaak misschien niet nee, maar ik hecht persoonlijk ook nog enige waarde aan hygiëne en kwaliteit naast smaak. Er zullen best goede Turkse restaurants zijn in Nederland, maar over het algemeen is het 1 grote gore onhygiënische boel daar. Herinner ook berichten van sperma etc in gerechten door handen niet wassen.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 15:56 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
Ik heb zo het vermoeden dat je dat niet gaat lukken met verse ingrediënten maar je zou het eens kunnen proberen met bv. uienpoeder en knoflookpoeder? Ik begreep dat het daar ongeveer naar smaakte.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 17:41 schreef motorbloempje het volgende:
net zo makkelijk...
ik ben nog steeds naarstig opzoek naar een kruidenmengelmoes die het zakje van de burritomix (dat je door de sour cream moet roeren) na te maken![]()
die vind ik écht té lekker![]()
Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmixquote:Op woensdag 15 oktober 2008 19:16 schreef motorbloempje het volgende:
ja, maar heb nog nooit bereikt wat ik wilde bereikenhet smaakt allemaal nèt niet
![]()
het is wel vrij vlak, niet smerig ofzo, maar het sausje erbij bijvoorbeeld heeft niet echt wat weg van een lekker gekruid turks dipjequote:Op donderdag 23 oktober 2008 23:58 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik ben ook wel benieuwd naar die Dürüm, in de reclame ziet het er wel lekker uit maar ik vertrouw het niet helemaal want bijv. de roti is ook heel slecht gekruid. Lijkt het wel enigszins op echte (Turkse) dürüm?
Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denkquote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Durum ( gekregen van turkse collega)
1 kg bloem
1 pakje boter van 250 gram
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
3 eieren
400 ml yoghurt
zakje vanille suiker
Alles mengen en even laten rijzen en dan een soort van ovale platte broodjes van maken.
Afbakken in de oven.
De tijd en temp. heb ik helaas niet meegekregen, maar ik denk zo'n 15 min op 200 graden.
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
Mijn collega had ze zo gemaakt, als jij een platte pannekoek wil is ook goed.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 11:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denk
Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten?quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat?quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Durum ( gekregen van turkse collega)
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
Turkse pizzaquote:Op dinsdag 10 februari 2009 15:38 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten?
Die durum wil ik ook wel een keer proberen.Wat gebruik jij als vulling?
PF: nu is het niet meer voor niks omhooggeschopt.
Kipfilet marineren met olie en kebabkruiden of pita kruiden.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 15:38 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Die durum wil ik ook wel een keer proberen.Wat gebruik jij als vulling?
verse gist deel je door 2 als je gedroogde gebruikt.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:06 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat?
Heb je dat ooit nog gedaan ColdFeet?quote:Op woensdag 15 oktober 2008 19:18 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmix
ja inderdaad. Hier ook ooit eens een paar van die pakken gekocht. Lekker makkelijk voor tussendoor. Maar het zegt denk ik al genoeg dat ik me nu bedenk of de datum op het laatste pak misschien al een paar maandjes verlopen isquote:Op dinsdag 10 februari 2009 18:29 schreef Pandorah het volgende:
Het plaatje op die pakjes ziet er altijd lekker uit maar als je het klaarmaakt smaakt de boel nou netnet ofzo.
Ik wil dit gerecht dit weekend gaan maken, maar als ik dit gerecht aanhoud, voor hoeveel turkse pizza's heb ik dan wel niet?quote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:40 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Turkse pizza
voor het deeg
1 pak bloem
melk
verse gist (30 gram)
zonnebloemolie
2 el suiker
zout
Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.
Voor het gehaktmengsel
half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie
Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.
Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.
Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt.quote:
mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaarquote:Op zondag 15 februari 2009 12:42 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt.
Ik heb het recept gehalveerd.quote:Op zondag 15 februari 2009 14:30 schreef z80 het volgende:
[..]
mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaar![]()
tevens tvp
Fijn dat je het recept geslaagd vind.quote:Op zondag 15 februari 2009 16:51 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik heb het recept gehalveerd.Het waren er een stuk of 8 en dus zijn er nog een aantal over voor morgen.
![]()
Was erg lekker!
Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:49 schreef Silaz het volgende:
Geen zin om heel het topic door te lezen duss, heeft iemand nog een 'echt' recept voor de durum![]()
Kon die nog nites vindenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:23 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave?
Ik heb hem nog steeds niet geprobeerd trouwens. Denk dat ik dat van het weekend eens ga doen!
staat bijna bovenaan deze blz.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:45 schreef Silaz het volgende:
[..]
Kon die nog nites vindenalthans.. de eerste vijf pagina's
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |