abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 12:57:15 #1
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22658449
Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom. Knorr laat je met veel plezier heel veel geld betalen voor een zakje saus en een schepje rijst. Het eindresultaat is een liefdeloos klaargemaakte hap. De Tandoori lijkt absoluut niet op Tandoori, de moussaka niet op moussaka, de roti niet op roti enz. enz. Het is allemaal dezelfde smakeloze en grauwe hap.

Terwijl de oorspronkelijke gerechten helemaal niet zo moeilijk klaar te maken zijn. Als je de Knorr pakken links laat liggen en zelf aan de slag gaat is je eindresultaat niet alleen vele malen lekkerder maar ook goedkoper en gezonder. Het enige dat je nodig hebt is een goed recept. Daar is dit topic dus voor, voor het verzamelen van oorspronkelijke wereldgerechten.

Ik begin wel:

Roti

Ter vervanging van:


Snij 1 ui en een flinke teen knoflook in stukken. Gooi deze samen met 2-3 Maggi Bouillonblokjes en een flinke eetlepel masala in een vijzel en stamp fijn tot een dikke pasta. (Kan ook gerust met de staafmixer)

Verhit wat olie in een pan en bak de currypasta zachtjes.

Voeg nu kip toe (pootjes, vleugeltjes, filet, kijk maar) en bak deze even aan. Daarna kunnen de aardappels (geschilt en in stukken) erbij, even omroeren en een grote mok water toevoegen. Aan de kook brengen en een minuut of 5 laten pruttelen.
Kousenband (gewassen en in stukjes van ongeveer 2 cm groot gesneden) toevoegen en zachtjes laten koken tot aardappeltjes gaar zijn en de jus is ingekookt. Als de jus te dun is even een aardappeltje kapot prakken en jus laten indikken.
Kunt rotivellen zelfmaken of kant en klaar bij de Toko kopen (diepvries).

-Voor een vego roti gewoon het kip gedeelte overslaan. Kunt er ook gekookt ei bijdoen.
-Extra lekker met gele sambal

Zo, nu hoef je nooit meer de Surinaamse Roti van Knorr te kopen. Want wat ze ook op de verpakking beweren: dat is geen Roti!

Stop de Knorrterreur!

Eet ze!
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22658460
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
die vind ik namelijk best wel erg lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:01:24 #3
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22658513
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?

6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof

Bereiding:


Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast.
Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst.

Of kijk eens op: Mamta's Kitchen voor de allerbeste Indiase recepten.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22658521
Vwb de roti heb je absoluut gelijk, maar de mousaka is best te eten (hoewel de zelfgemaakt mousaka van mijn vader zaliger het allerlekkerst was heb helaas nooit meer kunnen vragen hoe hij dat maakte).
You love me you hate me, you hate to love me you love to hate me||| De nieuwe wereld komt eraan!
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:04:52 #5
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22658552
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 13:02 schreef kaatje65 het volgende:
Vwb de roti heb je absoluut gelijk, maar de mousaka is best te eten
Mijn recept voor Moussaka...

Vegetarische Moussaka

Ingredienten: Aubergine, aardappels, tomaten, ui, knoflook, Quorn Fijngehakt, melk, bloem, kaas, dille, kaneel.


Fruit een gesnipperd uitje met wat knoflook en voeg de ontvelde en in partjes gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot je een dikke tomatensaus hebt.


Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn:


Aardappels schillen, snijden, in dikke plakken snijden en paar minuutjes voorkoken.


Doe een beetje olijfolie in een koekepan en bak hierin de Quorn eventjes. Voeg dille toe en een snufje kaneel.


Meng de Quorn met de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.


Maak van boter, bloem, melk, wat geraspte kaas en peper een kaassaus:


Vet een ovenschaal in en dan kunnen we assembleren Begin met een laagje tomatensaus, dan aardappels, tomatensaus, aubergine, tomatensaus, aardappel, tomatensaus, kaassaus en eindig met nog wat geraspte kaas:


Ongeveer 30-40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven:


Eet ze!


{Vleeseters kunnen natuurlijk gewoon gehakt eringooien...)
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22658610
Goed topic!
Onbeschaamde TVP. .
Echte liefde!
En ik zag dat het goed was.
pi_22658690
Klinkt lekker , misschien ga ik het ook wel eens uitproberen, maar ja ik denk niet dat ik hiermee in 10-20 minuten mee klaar ben. Dan wordt het echt een weekend-gerecht en niet een 'ik-ben-te-verrot-om-nog-te-koken-dus-dan-pak-ik-maar-zo'n-Knorr-wereldgerecht'-gerecht voor door de weeks.
You love me you hate me, you hate to love me you love to hate me||| De nieuwe wereld komt eraan!
  zaterdag 16 oktober 2004 @ 13:28:42 #8
42679 krazz
Ars Longa Vita Brevis
pi_22658971
die lasagne van Knor (Lasagnette) is werkelijk niet te (vr)eten!
Ik maak altijd Lasagne met de saus en bladen van Honig. Die is echt super!
pi_22662269
Sommige gerechten zijn best wel te eten vind ik Natuurlijk weet je dat je niet het "oorspronkelijke" gerecht krijgt; je krijgt iets anders dat ook best wel lekker is.
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_22667785
Spindizzy, joe superbeeb joe!

Knorrterreur.

Het is absoluut waar, en doodzonde dat mensen werkelijk denken dat deze gerechten smaakgetrouw zijn.
Een zelfgemaakte lasagna is ook al zo ontzettend makkelijk, en WEL lekker.

Mocht iemand me voor zijn, ga je gang, anders zoek ik nog even naar m'n eigen recept en plaats ik 'm wel.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 17 oktober 2004 @ 10:28:01 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22676182
Heb je nog meer van die vervangende recepten?

Bijvoorbeeld voor de Burrito's?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 17 oktober 2004 @ 10:32:33 #12
36752 timmeeeh
provocateur et penseur
pi_22676218
Die Moussaka ga ik eens proberen! Is niet al te moeilijk volgens mij.
"Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoën"
  zondag 17 oktober 2004 @ 10:35:21 #13
18642 detulp050
Oud Reviewer
pi_22676247
Lasagne maak ik altijd helemaal zelf (behalve de bladen ). Die zooi met Wraps is ook veel te duur, die maak ik ook altijd zelf. Bijna alles van Knorr maak ik zelf lekkerder (niet makkelijker, maar wel lekkerder ), ik heb dan ook een kookboekverslaving (heb er rond de 60 )

Maar ik vind de Kip Tandoori van Knorr best lekker
  zondag 17 oktober 2004 @ 10:50:47 #14
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22676374
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 10:28 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je nog meer van die vervangende recepten?

Bijvoorbeeld voor de Burrito's?
Burrito's:

750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  Moderator zondag 17 oktober 2004 @ 10:54:21 #15
18653 crew  D.
pi_22676402
ik vind die pakjes van Knorr wel handig :')
pi_22676406
Zo duur zijn die wereldgerechten nou ook weer niet, als je alles apart koopt en dingen moet gebruiken als 1 eetlepel komijn (die ik daar toch ook echt speciaal voor in huis moet halen) ben je uiteindelijk net zoveel geld en meer tijd kwijt.

Voor studenten zijn wereldgerechten gewoon ideaal.
  Moderator zondag 17 oktober 2004 @ 10:58:58 #17
18653 crew  D.
pi_22676441
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 10:54 schreef _Boo_ het volgende:
Zo duur zijn die wereldgerechten nou ook weer niet, als je alles apart koopt en dingen moet gebruiken als 1 eetlepel komijn (die ik daar toch ook echt speciaal voor in huis moet halen) ben je uiteindelijk net zoveel geld en meer tijd kwijt.
ook dat nog
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 13:01 schreef Spindizzy het volgende:

[..]


6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden.
pi_22676456
Heb ook geen flauw idee waar ik m'n gemberwortel en rode voedingsmiddelenkleurstof vandaan zou moeten halen.
  Moderator zondag 17 oktober 2004 @ 11:02:30 #19
18653 crew  D.
pi_22676476
TS, waarom trouwens kippenpoten, waarom niet gewoon kipfilet?
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:04:52 #20
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22676501
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 10:58 schreef D.Rose het volgende:
Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden.
Ik zou van dat lijstje alleen de kip en de kleurstof moeten kopen. Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar.

Tip: koop je kruiden bij de toko. Veel goedkoper en ook verkrijgbaar in kleinere hoeveelheden zodat je niet na 3 jaar nog halfvolle potjes hoeft weg te donderen. Bewaar olijvenpotjes, groentepotjes, alle potten met goed sluitende deksels zodat je daar je in grotere hoeveelheden kruiden in kunt bewaren.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:05:37 #21
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22676505
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:00 schreef _Boo_ het volgende:
Heb ook geen flauw idee waar ik m'n gemberwortel en rode voedingsmiddelenkleurstof vandaan zou moeten halen.
Albert Heijn
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:08:46 #22
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22676547
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:02 schreef D.Rose het volgende:
TS, waarom trouwens kippenpoten, waarom niet gewoon kipfilet?
Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  Moderator zondag 17 oktober 2004 @ 11:12:33 #23
18653 crew  D.
pi_22676591
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:08 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor.
ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen.
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:13:59 #24
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22676609
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:12 schreef D.Rose het volgende:

[..]

ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen.
Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignons
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  Moderator zondag 17 oktober 2004 @ 11:14:08 #25
18653 crew  D.
pi_22676614
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:04 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar.
Wie weet als ik ooit nog tijd teveel heb. Ik heb nu alles wat ik 'nodig' heb.
pi_22676623
quote:
Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:

-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)

Daarom zijn ze zo populair.
  Moderator zondag 17 oktober 2004 @ 11:15:26 #27
18653 crew  D.
pi_22676625
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:13 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignons
Eten draait bij mij nooit om geld. Ik koop wat ik wil en betaal wat het kost.
Daarbij, een kip, of welk beest dan ook, villen zal ik nooit doen
  zondag 17 oktober 2004 @ 11:55:56 #28
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22677171
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:15 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:

-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)

Daarom zijn ze zo populair.
Tja, sommige mensen eten alleen om te leven. Ik leef om te eten, bij wijze van spreken. Eten en koken is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Mijn mooiste jeugdherinneringen hebben eten of koken als rode draad. Bijv. op zondagochtend wakker worden van de geur van draadjesvlees dat mijn moeder de hele dag liet sudderen. Of dat ze op een gegeven moment drie keer zoveel erwtensoep moest klaarmaken omdat er steeds vrienden van mijn broers en mij wilden mee-eten omdat de erwtensoep van mijn moeder onovertroffen is.
We zijn voor het huis waar we nu wonen gevallen omdat het een woonkeuken heeft. Vanuit onze keuken loop je zo de tuin in met een loeigrote tafel waar 's zomers een heleboel mensen kunnen aanschuiven. Als ik me mijn toekomst voorstel zie ik een hele kudde koters die in mijn woonkeuken aan een grote goedgevulde eettafel aanschuiven. Die me helpen met broodbakken, soep koken, groente snijden enz. enz.
Ik heb elke week wel eters over de vloer en dan sta ik met veel plezier de hele dag te koken. Ik verzamel kookboeken. Ik praat, schrijf, lees en leer graag over eten.
Mensen mogen van mij best elke dag Knorrmeuk eten maar ik zou er zelf doodongelukkig van worden. En ik vind het gewoon erg jammer dat veel mensen denken dat een zelfgekookte maaltijd erg veel tijd kost, of duur is terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22678344
Lasagne bolognese

4-5 pers

20 lasagnevellen
5-6 dl bechamelsaus
2 bollen mozzarella in plakken
50-75 g geraspte parmezaanse kaas
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij
100 g pancetta (of bakbacon) fijngesneden
400 g rundergehakt
2 dl droge witte wijn
zout
peper
3-4 dl gezeefde tomaten
1-2 dl kippenbouillon

Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 min tot 1 uur zachtjes koken. Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bouw de lasagne als volgt:
laag bechamelsaus
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnebladen
bechamelsaus

Strooi over de laatste laag bechamel de parmezaanse kaas en bak de lasagne in 20-30 min in het midden van de oven.

Totale bereiding 1,5 uur

Bechamelsaus
40 g boter
40 g bloem
500 ml melk

Smelt de boter in een grote pan. Meng de bloem erbij en verwarm dit goed door.
Roer geleidelijk de melk erbij en breng de saus aan de kook. Lat dit 4 min koken.


Als ik dit wil eten op een dag dat ik weinig tijd heb dan maak ik de lasagne een dag eerder. Nog niet in de oven doen, dat doe je vlak voor het opdienen.


eet smakelijk
pi_22678967
Spin, de volgende meeting was toch bij jouw he
Wat kan je het "leven voor eten" mooi omschrijven zeg, klinkt super gezellig!
  zondag 17 oktober 2004 @ 15:17:09 #31
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_22680583
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Burrito's:

750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
dit lijkt niet echt op de burrito's tbh v/d knorr
daar zit kip in, geen mais,geen gehakt, geen bonen, dit lijkt meer op taco's
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_22680943
Het probleem van zelf maken is idd dat je ontzettend veel nodig hebt qua kruiden, bloem enz. Als student met een klein kamertje en een nog kleinere keuken is dat, als je geen echte kookfreak bent, bijna niet te doen. Je hebt geen ruimte en je blijft met aangebroken pakken zitten die je in je eentje niet opkrijgt.

Maar van die voorverpakte dingen houd ik sowieso niet. Ik heb eens zo'n magnetronpak met worst en een stamppot gekocht. Dat ding was gewoon niet te vreten. En ik kook m'n aardappeltjes wel zelf, smaakt veel beter dan diepvriesprut.
pi_22681576
klinkt leuk, alleen aubergine, dat eet ik niet
pi_22681655
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:15 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:

-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)

Daarom zijn ze zo populair.
Dat is ook zwart wit.....
Met die wereldgerechten kun je ook een hoop doen en aanpassen...
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_22682405
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...

het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.

Verder: alles vers maken in mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
Doei.
pi_22682598
Ik vind het jammer dat er altijd zo smalend wordt gedaan over mensen die die Knorrpakken gebruiken. Toen ik net leerde koken vond ik ze ontzettend handig. Je leert op die manier toch de kleine basisdingetjes zoals vlees marineren en bakken, rijst koken en gewoon een recept volgen. Als je er nog niet zo goed in bent is het niet motiverend als er dan iets uitkomt wat nergens naar smaakt, als je zo'n pak gebruikt komt er in elk geval iets eetbaars uit (het is misschien niet wat je krijgt als je echt goed kan koken of uit eten gaat, maar het is onzin dat die gerechten pertinent oneetbaar zijn).

Op dit moment gebruik ik die pakken helemaal niet meer, alleen heel af en toe nog zo'n klein pakje van Conimex of een saus van Patak's, verder maak ik nu vrijwel alles zelf - en de recepten hier vind ik ook zeker heel erg handig - maar ik vind het nog steeds onzin om zo hautain te doen over mensen die die pakken wel gebruiken. (Ik bedoel hiermee vooral ook oudere topics.)
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  zondag 17 oktober 2004 @ 17:11:20 #37
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_22682765
Aan die pakken vind ik het wel positief dat "wat anders op tafel" voor sommige mensen wel laagdrempeliger wordt. Veel mensen die alleen "traditioneel-aardappelen-vlees-&-groenten" eten zijn vaak in de veronderstelling dat dat "moeilijk" is en beginnen er dus ook nooit aan.

Heeft iemand de kruiden-mix voor het gehakt van Kofta al gekraakt? Die vind in dus erg lekker (wat je in het gehakt doet, dus niet de saus) Veel oregano, uien en knoflook, en dan?
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
  zondag 17 oktober 2004 @ 17:13:13 #38
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_22682814
Ik doe die mix trouwens door rul vegetarisch gehakt Niet culinair verantwoord, wel vleesloos makkelijk en lekker.
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
  zondag 17 oktober 2004 @ 18:35:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22684438
Koftakruiden?
Kaneel
Kummel
ui
knoflook
gember
chili
eventueel wat Garam masala
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 oktober 2004 @ 18:37:19 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22684506
Of andere combi
Ui
Peterselie
oregano
koriander
Ras el Hanout
peper
Cayenne
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22691397
Laatst de Beef Shanghai gehad. Vond ik wel erg lekker. Ben dan ook benieuwd wat er door de olie zit die over de mie moet...
In vergelijking met mezelf ben ik helemaal zo gek nog niet
pi_22695619
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 16:54 schreef Faithy het volgende:
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...

het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.

Verder: alles vers maken in mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
als je al zoveel zelf doet, kan je net zo goed die laatste paar stappen ook nog nemen verse kruiden nemen ipv dat zakje en bladeren kan je ook los kopen ^^
pi_22695650
tvp
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_22695718
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 16:54 schreef Faithy het volgende:
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...

het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.

Verder: alles vers maken in mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
Wat ook lekker is,.. voeg bij lasagne tussendoor ergens een laag spinasie á la creme toe,.. en bovenop een laag van zure room met kaas ofzo. Kweet niet meer precies wat ik toen heb opgepleurt maar lekker was ut iig wel
BOE!
pi_22697490
Weet iemand hoe ik (makkelijk) die paella kan maken? Ik heb al een paar keer dat pak van Knorr gekocht, maar de rijst blijft altijd zo hard.
  Moderator maandag 18 oktober 2004 @ 13:24:17 #46
18653 crew  D.
pi_22699509
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 11:35 schreef Bo_ het volgende:
....maar de rijst blijft altijd zo hard.
langer koken
pi_22699769
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 13:24 schreef D.Rose het volgende:

[..]

langer koken
Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang koken
  maandag 18 oktober 2004 @ 13:43:46 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22699892
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 13:36 schreef Bo_ het volgende:

[..]

Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang koken
Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22700039
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 13:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi.
Er is hier geen Aldi in de buurt
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:24:48 #50
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_22718209
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?

Inderdaad, die lasagnette is zelfgemaakt eigenlijk net zo makkelijk. Lekker, met verse basilicum en oregano. Roomkaas is ook héérlijk door de saus. Om de vetrollen binnen de perken te houden neem ik altijd Linesse. Makkelijk ook als er iemand kont eten: je kan het van te voren maken, dan kan je zorgen dat alles netjes en opgeruimd is en hoef je het alleen maar in de over te doen.

ff off-topic: gheghe, die usericon van Bo
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:29:04 #51
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_22718261
topic!
Dat Knorrige eten is allemaal dezelfde zoute hap!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:31:03 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22718286
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2004 09:24 schreef Mayadevi het volgende:
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?
http://sinkel.com/kweken/mengsels/rec8.html
(eerste hit in google)
Ras El Hanout uit Marokko


Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen. U kunt het echter ook zelf maken!

2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels
1 eetlepel gemalen cardamom
1 eetlepel gemalen foelie
1 eetlepel gemalen gember
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gekneusde venkelzaadjes
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel gemalen allspice (piment)
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gedroogde rode pepertjes (heet!), in schilfers
2 theelepels gemberpoeder
4 gekneusde kruidnagels
1 eetlepel geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit)
2 eetlepels gedroogde en gekneusde lavendel
2 eetlepels gedroogde en gekneusde rozenknoppen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 09:41:21 #53
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_22718383
Getver, dat klinkt best lekker Dat is vast ook lekker als je iets gaat grillen ofzo Thnx! weer wat geleerd
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
  † In Memoriam † dinsdag 19 oktober 2004 @ 10:36:01 #54
43556 miss_dynastie
pi_22719148
Oeh, hier toch even een onbeschaamde tvp. Knorr komt er hier maar heeeeeeeel zelden in, vind alleen de lasagnette en burrito lekker en het is wel lekker makkelijk. Twee vriendinnen van me eten bijna elke dag knorr omdat ze niet kunnen koken. Gelukkig is er veel keus
pi_22719289
Ik vind niet dat er smalend gedaan wordt over mensen die Knorr-pakketten of andere voorgefabriceerde maaltijddingen gebruiken...
Maar het is gewoon een feit dat zelfgemaakt honderd keer lekkerder is dan als je met zo'n pak gaat aanmodderen. Het is handig om te leren koken... Maar je moet er niet op blijven teren en ook eens proberen zelf dingen te proberen...

Koken is veel meer dan rap iets uit een pakje bijeengooien en opwarmen...

Ik ga hierin volledig mee met Spindizzy... Ik vind koken het heerlijkste wat er is om te doen en kan er ook echt van genieten om een volledige maaltijd in elkaar te knutselen. En hier zal je echt niet snel zulke pakken in de kast terugvinden... Ik ga voor vers!!
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_22720498
Mmmm, wacht even, dan moet ik ook nog even het recept van de bobotie opzoeken die we altijd maakten voordat Knorr het op de markt bracht. Ik weet nog dat er gedroogde abrikoos en veel kerrie in ging... Wat was dat altijd lekker zoet zeg!
Trust me, I know what I'm doing.
pi_22720753
Goed topic

Vooral in studentenhuizen zijn dit soort pakken natuurlijk handig, maar toen ik wat meer ging koken, verbaasde ik me er over hoe makkelijk het eigenlijk is om het zelf te maken! En lekkerder ook
  dinsdag 9 november 2004 @ 22:50:52 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23205257
Heeft er iemand het recept tervervanging van de Knorr Pita?

Ben vooral op zoek naar het recept van die yogurtsaus die er bij zit.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Moderator dinsdag 9 november 2004 @ 23:03:57 #59
5428 crew  miss_sly
pi_23205752
wat goed dat deze omhooggeschopt wordt
dit topic was me vanwege mijn vakantie helemaal ontgaan, maar er staan echt lekkere recepten in

aka tvp
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 9 november 2004 @ 23:04:53 #60
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_23205786
tvp

Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')