De smaak misschien niet nee, maar ik hecht persoonlijk ook nog enige waarde aan hygiëne en kwaliteit naast smaak. Er zullen best goede Turkse restaurants zijn in Nederland, maar over het algemeen is het 1 grote gore onhygiënische boel daar. Herinner ook berichten van sperma etc in gerechten door handen niet wassen.quote:Op vrijdag 20 juni 2008 15:56 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
Ik heb zo het vermoeden dat je dat niet gaat lukken met verse ingrediënten maar je zou het eens kunnen proberen met bv. uienpoeder en knoflookpoeder? Ik begreep dat het daar ongeveer naar smaakte.quote:Op woensdag 15 oktober 2008 17:41 schreef motorbloempje het volgende:
net zo makkelijk...
ik ben nog steeds naarstig opzoek naar een kruidenmengelmoes die het zakje van de burritomix (dat je door de sour cream moet roeren) na te maken![]()
die vind ik écht té lekker![]()
Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmixquote:Op woensdag 15 oktober 2008 19:16 schreef motorbloempje het volgende:
ja, maar heb nog nooit bereikt wat ik wilde bereikenhet smaakt allemaal nèt niet
![]()
het is wel vrij vlak, niet smerig ofzo, maar het sausje erbij bijvoorbeeld heeft niet echt wat weg van een lekker gekruid turks dipjequote:Op donderdag 23 oktober 2008 23:58 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik ben ook wel benieuwd naar die Dürüm, in de reclame ziet het er wel lekker uit maar ik vertrouw het niet helemaal want bijv. de roti is ook heel slecht gekruid. Lijkt het wel enigszins op echte (Turkse) dürüm?
Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denkquote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Durum ( gekregen van turkse collega)
1 kg bloem
1 pakje boter van 250 gram
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
3 eieren
400 ml yoghurt
zakje vanille suiker
Alles mengen en even laten rijzen en dan een soort van ovale platte broodjes van maken.
Afbakken in de oven.
De tijd en temp. heb ik helaas niet meegekregen, maar ik denk zo'n 15 min op 200 graden.
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
Mijn collega had ze zo gemaakt, als jij een platte pannekoek wil is ook goed.quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 11:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denk
Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten?quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat?quote:Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Durum ( gekregen van turkse collega)
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
Turkse pizzaquote:Op dinsdag 10 februari 2009 15:38 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten?
Die durum wil ik ook wel een keer proberen.Wat gebruik jij als vulling?
PF: nu is het niet meer voor niks omhooggeschopt.
Kipfilet marineren met olie en kebabkruiden of pita kruiden.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 15:38 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Die durum wil ik ook wel een keer proberen.Wat gebruik jij als vulling?
verse gist deel je door 2 als je gedroogde gebruikt.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:06 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat?
Heb je dat ooit nog gedaan ColdFeet?quote:Op woensdag 15 oktober 2008 19:18 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmix
ja inderdaad. Hier ook ooit eens een paar van die pakken gekocht. Lekker makkelijk voor tussendoor. Maar het zegt denk ik al genoeg dat ik me nu bedenk of de datum op het laatste pak misschien al een paar maandjes verlopen isquote:Op dinsdag 10 februari 2009 18:29 schreef Pandorah het volgende:
Het plaatje op die pakjes ziet er altijd lekker uit maar als je het klaarmaakt smaakt de boel nou netnet ofzo.
Ik wil dit gerecht dit weekend gaan maken, maar als ik dit gerecht aanhoud, voor hoeveel turkse pizza's heb ik dan wel niet?quote:Op dinsdag 10 februari 2009 17:40 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Turkse pizza
voor het deeg
1 pak bloem
melk
verse gist (30 gram)
zonnebloemolie
2 el suiker
zout
Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.
Voor het gehaktmengsel
half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie
Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.
Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.
Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt.quote:
mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaarquote:Op zondag 15 februari 2009 12:42 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt.
Ik heb het recept gehalveerd.quote:Op zondag 15 februari 2009 14:30 schreef z80 het volgende:
[..]
mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaar![]()
tevens tvp
Fijn dat je het recept geslaagd vind.quote:Op zondag 15 februari 2009 16:51 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Ik heb het recept gehalveerd.Het waren er een stuk of 8 en dus zijn er nog een aantal over voor morgen.
![]()
Was erg lekker!
Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave?quote:Op dinsdag 24 februari 2009 14:49 schreef Silaz het volgende:
Geen zin om heel het topic door te lezen duss, heeft iemand nog een 'echt' recept voor de durum![]()
Kon die nog nites vindenquote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:23 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave?
Ik heb hem nog steeds niet geprobeerd trouwens. Denk dat ik dat van het weekend eens ga doen!
staat bijna bovenaan deze blz.quote:Op dinsdag 24 februari 2009 15:45 schreef Silaz het volgende:
[..]
Kon die nog nites vindenalthans.. de eerste vijf pagina's
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |