Tja een met vijgen gevulde varkensbaarmoeder (een klassiek gerecht uit de romeinse keuken) verkoopt niet zo lekker. Zaken als Kalfshart of long, die in Beieren nog veel gegeten worden gruwelen we al van, de meeste mensen vinden tong al gillend eng.quote:Op zaterdag 30 juni 2007 17:43 schreef zwemmerseczeem het volgende:
Opvallend dat er in de meeste nationale gerechten kipfilet of gehakt zit.. toevallig ook de makkelijkst verkrijgbare/klaar te maken vleessoorten in de Nederlandse keuken..
Dat sausje inderdaad is gewoon niet na te maken!!quote:Op dinsdag 26 juli 2005 13:08 schreef Faithy het volgende:
Nu wil ik niet heel vervelend doen..
maar die kip-burrito's zijn stiekem ook wel heel erg lekker...
(dat sausje met sour cream)
500 gr kipfiletquote:Op vrijdag 10 augustus 2007 16:40 schreef Triangeljosti het volgende:
Wie heeft er Knorr Wereldgerecht Indiase Chappati in huis en wil voor mij even op de doos kijken? Wat moet ik daar zelf aan toevoegen?
Ik heb thuis zo'n pak en ga zo vanuit mijn werk boodschappen doen. Nu hebben ze bij die winkel die Knorr Wereldgerecht Indiase Chappati niet. Dus ik wil weten wat ik daar moet halen zonder dat ik eerst langs huis moet
Iemand?![]()
Kusje op je voorhoofd!quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
500 gr kipfilet
450 gr sperziebonen
1 ijsbergsla(ca 400gr)
200 ml halfvolle creme fraiche
Even kijken hoor. Denk het niet.quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 17:12 schreef Kos het volgende:
[..]
Kusje op je voorhoofd!![]()
Toevallig ook die voor de Stroganof van Knorr?![]()
quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
halfvolle creme fraiche
Ja, getver... Ik dacht laatst, ik kan het weleens proberen, miinder calorieen eten is soms een goed idee. Maar toen ik zal dat er gelatine en zetmeel doorheen zat, was mijn slanke bui snel over en heb ik maar gewone gekocht.quote:
Ja wat? Dat staat toch op dat pak manquote:
ja TYFES! ja, dat bestaat!!!! wat vreselijk.quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 21:53 schreef ColdFeet het volgende:
half volle creme fraiche
Wij eten de burrito's altijd met rundergehakt. En dan nog kidneybonen toevoegen, mais, paprika etc..quote:Op zaterdag 21 juli 2007 16:15 schreef BloodyLotte het volgende:
Ik heb gisteren de burrito's gemaakt met rundergehakt ipv kip. Echt lekker gegeten.
quote:Op dinsdag 2 oktober 2007 09:52 schreef motorbloempje het volgende:
Je kent ze wel, van die niet CUL-verantwoorde AH/Knorr pakken met die bijna kant en klare shizzle erin voor kip madras, boboti, kip siam EN burrito's.
En ik lig al maanden wakker van die burrito's! Want: je kunt zelf prima burrito's maken zonder zo'n pakje.
MAAR..
wie kan mij vertellen hoe ik dan het gehakt/de kip moet 'marineren' en nog belangrijker:
dat zakje wat je door de Sour Cream heen moet gooien.. daar doe ik het eigenlijk allemaal voor, dat Sour-Cream-sausje...
maar aangezien ik dat niet zelf kan maken.. ben ik altijd maar weer verplicht om zo'n CUL onverantwoord pak burrito's te kopen
en daarnaast zou ik het sausje ook wel eens bij andere dingen willen gebruiken, maar om daar dan nou zo'n heel pak voor te kopen
wie kan mij helpen!!!?
Ben ik ook naar op zoek ja.quote:Op maandag 19 februari 2007 16:29 schreef Laakie het volgende:
Ik heb het recept van de Beef Shanghai nog niet gezien, iemand?
quote:Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak het Knorr wereldgerechten pak open en haal daar het zakje Burritos-saus uit. Vermeng de inhoud van dit zakje met de zure room en 2 eetlepels water. Roer het goed door. Snijd de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snijd de ui in ringen. Maak de paprika's schoon en snijd de paprika in ringen. Snijd de tomaat in blokjes en was de sla. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika en de uiringen toe en roerbak alles nog 4 minuten. Voeg 100 ml. Water en de inhoud van het zakje Burritos kruidenmix toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 2 -3 minuten zachtjes doorkoken. Haal de tortilla's uit de verpakking en wikkel ze in aluminiumfolie. Verwarm de tortilla's 3 minuten in de oven. Smeer de warme tortilla's dus in met de burritosaus en vul ze in het midden met het kip-groentemengsel en vouw ze dicht. Lat de gevouwen tortilla's in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Gratineer de tortilla's gedurende 8 minuten in de over. Serveer de burritos en de burritos-saus apart.
quote:Op woensdag 3 oktober 2007 17:27 schreef motorbloempje het volgende:
http://www.rtl.nl/(/huist(...)cepten/wk18_vrij.xml![]()
als je erop googlet krijg je dus oa. deze link, met onderstaand recept van RTL4
[..]![]()
![]()
oeh...tong gebakken in boter met witte rijst en gestoomde groenten...yammie !!!quote:Op zondag 8 juli 2007 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja een met vijgen gevulde varkensbaarmoeder (een klassiek gerecht uit de romeinse keuken) verkoopt niet zo lekker. Zaken als Kalfshart of long, die in Beieren nog veel gegeten worden gruwelen we al van, de meeste mensen vinden tong al gillend eng.
Dat vind ik ook het voordeel van ovengerechten: je kunt ze echt van te voren maken, als je even zin of tijd hebt, en dan gewoon op het moment zelf alleen ff de oven opzetten en aperitieven terwijl het gerecht opstaat. Bijna zo comfortabel als uit eten gaan. Alleen een stuk goedkoper en misschien zelfs gezelliger...quote:Op dinsdag 19 oktober 2004 09:24 schreef Mayadevi het volgende:
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?
Inderdaad, die lasagnette is zelfgemaakt eigenlijk net zo makkelijk. Lekker, met verse basilicum en oregano. Roomkaas is ook héérlijk door de saus. Om de vetrollen binnen de perken te houdenneem ik altijd Linesse. Makkelijk ook als er iemand kont eten: je kan het van te voren maken, dan kan je zorgen dat alles netjes en opgeruimd is en hoef je het alleen maar in de over te doen.
ff off-topic: gheghe, die usericon van Bo
![]()
Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen...quote:Op zaterdag 21 juli 2007 16:02 schreef AtheistArmy het volgende:
Maar je moet er gewoon wel een paar flinke scheppen sambal en wat zout en andere kruiden aan toevoegen want de gerechten zijn een beetje aan de flauwe kant.
Lijkt me ook niet handig inderdaadquote:Op donderdag 4 oktober 2007 16:46 schreef Jarno het volgende:
[..]
Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen...
Dan moet je wel 2 pakjes per dag zware shag ketting roken.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 16:52 schreef Jarno het volgende:
Volgens mij zijn die zgn. 'kruidenmixen' die erbij zitten ook gewoon 90% zout. Dat het niet pittig genoeg voor je is, a la, maar als je zout mist dan is er al redelijk wat mis met je smaakpapillen..
Ja hoor. Probeer eens iets met komijn, korianderzaad en papikapoeder, snufje chilivlokken...quote:Op woensdag 3 oktober 2007 17:24 schreef motorbloempje het volgende:
is er nou in al die jaren niemand die het geheim van de Burrito-Sour-Cream-saus heeft ontdekt?
overigens maandag de burrito's gemaakt met gehakt, broccoli en paprikawas weer jummie
![]()
Weet jij nog een lekker receptje?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 15:15 schreef CyclingGirl het volgende:
Klinkt super allemaal tevens verkapte TVP
Goed, maar kent iemand het recept voor de mensen die het wel zelf willen maken?quote:Op vrijdag 20 juni 2008 15:56 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |