abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29121631
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Burrito's:

750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
vandaag dit recept gebruikt voor de burrito's. was lekker
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:08:29 #102
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29138874
Nu wil ik niet heel vervelend doen..

maar die kip-burrito's zijn stiekem ook wel heel erg lekker...

(dat sausje met sour cream )
Doei.
pi_29139604
bron: RVU Keuringsdienst van Waarde

Vreemd eten

Nooit meer op vakantie. Alle ovenschotels van de wereld, alle afhaalgebak uit alle buitenlanden halen we met gemak in huis.

Op reis gaan voor een bord vreemd eten hoeft niet meer. De kok van verre komt naar ons toe. En ook de boerenkoolkok van de kant-en-klaarfabriek kookt nu buitenlands.

De Keuringsdienst van Waarde doet zich te goed aan Thais, Surinaams, Deens, Chinees, Hongaars, Schwarzwalders en ander souveniervoer. Smullen aan de telefoon en op een terrasje. Ober, zijn deze bananen wel halal?

Het filmpje:
http://portal.omroep.nl/mplayer?nav=qwvtVsHEbGcZtHjIisX (Realplayer nodig)
Mensen hebben een natuurlijke weerstand tegen ideeën waar ze zelf niet opgekomen zijn
pi_42068549
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp.

Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk!

Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten.
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:20:55 #105
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42070773
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 02:56 schreef northernlight81 het volgende:
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp.

Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk!

Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten.
Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42081203
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:20 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.
Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen
pi_42083036
als we dan toch bezig zijn .. iemand ook nog en receptje voor die kip madras (mijn favoriet)
pi_42088887
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 18:04 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen
van http://nl.wikipedia.org/wiki/Stroganoffsaus

Stroganoffsaus
Ga naar: navigatie, zoek
De Stroganoffsaus is genoemd naar een winnend recept bij een kookwedstrijd die rond 1890 werd gehouden in Sint Petersburg. De kok die het recept bedacht, werkte voor de Russische diplomaat graaf Pavel Aleksandrovitsj Stroganov, een lid van beroemde Stroganov-familie.

De saus wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees.

[bewerk]
Bereiding
3-4 ons biefstuk
boter
een halve gesnipperde paprika
een kleine gesnipperde ui
een halve dunne gesnipperde prei
vier kleingesneden ontvelde tomaten, of liever kant-en-klare gezeefde tomaat
een flink borrelglas wodka
een bekertje zure room
Braad de biefstuk in 30 gram boter goed heet. Haal de biefstuk eruit als die naar smaak gebraden is, leg het vlees op een warme schotel en bestrooi het eventueel nog met zout en peper. Bak de paprika in de jus en voeg daarna uien, prei en tomaten toe. Werk daarbij snel. Schuif de groenten naar één kant en giet de wodka in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg ten slotte nog een bekertje zure room toe en laat alles warm worden. Serveer de saus met het vlees, met daarbij gebakken aardappelen, patates frites of gekookte rijst en nog een groente naar smaak.


het klinkt in ieder geval erg lekker, zelf nog nooit gemaakt maar ik ga het zeker eens proberen
  zondag 24 september 2006 @ 11:57:31 #109
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42089422
TS Geweldig topic!

Het nadeel van eigenljik alle pakjes/potjes/mixjes/zakjes is dat er ontzettend veel zout aan wordt toegevoegd, ik bepaal liever zelf hoeveel zout er in mijn eten zit. Het is ook erg makkelijk om iets lekkerder te maken met een heleboel zout omdat iedereen dat lekker vindt.

Kip Palava: (is dat eigenlijk nog wel te koop??)

500 gr kipfilet
500 gr verse spinazie
2 a 3 uien
2 rode paprika's
4 teentjes knoflook
2 tomaten (of klein blije tompu)
kuipje pindapasta (ongeveer 250 gr) (ik gebruik altijd pindakaas :p)
bruine suiker
tijm
chilipoeder
zwarte peper & zout
water of melk
arachide of zonnebloemolie
sesamolie

Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de helft sesam en de helft arachide-olie, twee tenen knoflook, zwarte peper, chilipoeder tijm en bruine suiker.

Hak de paprika, uien, ontvel en snij de tomaten, was en snij de spinazie en laat uitlekken.

Bak in de marinade-olie de kipfilet aan en voeg als dit is dichtgeschroeid de paprika, ui, tomaten en resterende knoflook toe.

Naar eigen smaak nog wat peper, zout en chilipoeder toevoegen.

Voeg dan de pindapasta met (niet teveel)water of melk toe en laat het geheel weer aan de kook komen.

Voeg de spinazie toe en laat koken tot deze is geslonken.
I can resist everything but temptation.
pi_42119096
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
  dinsdag 26 september 2006 @ 07:53:15 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42133182
quote:
Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
het is Paella
En wat je daarin doet, mag je lekker zelf weten, er bestaat niet zoiets als het echte recept. Iedere spaanse mamma, en ieder spaans dorp, stad of streek heeft zijn eigen variaties die ze allemaal voor de ware Paella houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42140526
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
  dinsdag 26 september 2006 @ 14:37:55 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42141355
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
Gewoon weglaten
Als je moeder trouwens absoluut geen alcohol mag, moet ze ook geen vers brood eten en geen overrijp fruit, en geen natuurlijke azijn gebruiken over de sla.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42141827
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
wanneer je alchol in een hete vloeistof gooit vervliegt de alchol heel snel en houd je alleen de vodka smaak over.
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
pi_42142308
vodka heeft geen smaak
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:28:42 #116
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42142546
quote:
Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu:

wilde rijst
saffraan
olijfolie
bouillonblokje

soorten vis die je erin wil ( garnalen, mosselen, kabeljauw..whatever )


de vis snel omscheppen in een grote pan ( uiteraard met olie erin )
dan bouillon maken
vis na snel aanbakken eruit vissen
en in die olie de rijst toevoegen en deze bakken.
dan de bouillon erbij gieten tot de rijst onder staat en de saffraan erbij mikken
ongeveer half uurtje laten inkoken tot de rijst gaar is
dan de vis erdoor scheppen...voorzichtig, want zowel kabeljauw als mosselen vermorzel je snel.

Je kan er ook kip bij mikken..eigenlijk alles wat je lekker vind.
Paella is net als moksi alesi; je kan er eigenlijk van alles in flikkeren
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:35:07 #117
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42142724
Paella is ideaal om restjes op te maken, zeevruchten, chorizo, drumsticks. Lekker van alles doorheen doen. Ik vraag me alleen af wat normaal is in Spanje om er als groenten door heen te doen, ik gebruik meestal paprika & doperwten, al is het meer voor de kleur dan voor de smaak.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:41:18 #118
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42142878
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:57:20 #119
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143369
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:41 schreef SHE het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella
daar was ik al bang voor , maar wat dan wel.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:38:03 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42144435
Grappig trouwens dat al die "echte" recepten voor paella altijd vertellen dat het
a) Histories gezien arme mensen eten is, uit restjes, (net als bv pizza is ontstaan)
b) Iedereen zegt dat er Saffraan doorheen moet (wat zeker lekker is)
c) Saffraan gewoon erg duur is, wat arme mensen eten weer tegenspreekt.

In Valentia wordt trouwens de Paella waar zeevruchten en vlees in zitten (Paella mixta op de kaart)een Paella de turistas genoemt (een scheldwoord eigenlijk)

Variaties van Paella:
Paella de marisco/Paella de marisc Met zeevruchten en vis
Paella mixta/Paella de carn i peix Zeevruchten, vis en vlees
Paella de verdura Vegetarische paella, ofwel groenten paella
Fideuà (fi-deua): Hier worden kleine knoedels gebruikt ipv rijst
Arroz al horno/Arròs al forn: In de oven gebakken
Arroz con costra/Arròs amb costra : Zelfde als boven maar met ei eroverheen
Arroz en la olla/Arròs d'olla in de pan op het fornuis gemaakt
Arroz negro/Arròs negre Zwarte rijst letterlijk, met inktvisinkt geverfd en op smaak gebracht
Arroz de marisco: Portugese variant met rijst, zeevruchten en kummel bereid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:40:31 #121
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42144528
ach, een beetje culi-klojo weet ook wel dat je er ipv saffraan koenjit doorheen kan flikkeren en je dan ook prima gele rijst hebt
  dinsdag 26 september 2006 @ 17:38:17 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42145690
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 16:40 schreef SHE het volgende:
ach, een beetje culi-klojo weet ook wel dat je er ipv saffraan koenjit doorheen kan flikkeren en je dan ook prima gele rijst hebt
Men gebruikt ook vaak paprika poeder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42147388
Vind Knorr-wereldgerechten vooral snel, makkelijk en goedkoop, zeker als je alleen voor jezelf kookt. Maar inderdaad vaak niet echt lekker.

Wie heeft er dus een recept dat aan de zelfde voorwaarden voldoet voor Russische Stroganoff?
Alleen het vleesgerecht en liefst met varkensvlees.
Sweet and innocent...
  dinsdag 26 september 2006 @ 18:52:40 #124
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42147578
stroganoff maak je met rund, maar goed..je moet natuurlijk lekker zelf weten wat voor vlees je gebruikt;

anyway, basissaus maak je als volgt;

paprika
ui
tomatenpuree/gezeefde tomaten
zure room of creme fraiche
borrelglaasje wodka

uien en paprika bakken ( liefst in de pan waar je je vlees in hebt gebraden ), tomaten bijgooien.
wodka bij gieten, en laten verdampen
zure room bij doen
klaar

stroganoff saus
er daar doe je dan je vlees in
pi_42149234
heeft er misschien iemand een recept voor de kip madras?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_42152906
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:28 schreef SHE het volgende:

[..]

Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu:

wilde rijst
saffraan
olijfolie
bouillonblokje

soorten vis die je erin wil ( garnalen, mosselen, kabeljauw..whatever )


de vis snel omscheppen in een grote pan ( uiteraard met olie erin )
dan bouillon maken
vis na snel aanbakken eruit vissen
en in die olie de rijst toevoegen en deze bakken.
dan de bouillon erbij gieten tot de rijst onder staat en de saffraan erbij mikken
ongeveer half uurtje laten inkoken tot de rijst gaar is
dan de vis erdoor scheppen...voorzichtig, want zowel kabeljauw als mosselen vermorzel je snel.

Je kan er ook kip bij mikken..eigenlijk alles wat je lekker vind.
Paella is net als moksi alesi; je kan er eigenlijk van alles in flikkeren
je hebt het over blouillonblokjes.
misschien een gekke vraag maar welke blokjes zijn het beste (schaam me een beetje)
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
pi_42155286
Die stroganoff ga ik proberen!
pi_42157790
Vanavond weer de burrito's gehad, met Valess in plaats van kip. Het is totaal niet culinair verantwoord, maar die dingen zijn gewoon heel erg lekker!

Dat recept hierboven is inderdaad heel anders dan wat je krijgt met het Knorr-pak. Weet iemand hoe je zelf zo'n kruidenmix in elkaar draait, en zo'n sausje maakt? Iets wat er op lijkt? Er zitten zoveel verschillende kruiden in die mixen van Knorr, gewoon namaken wat op de verpakking staat lijkt me niet echt een optie.
Zolang ik geen beter recept heb, blijf ik gewoon het pakket van Knorr gebruiken. Een echte student mag best een keer iets niet helemaal zelfgemaakts eten.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 27 september 2006 @ 00:11:50 #129
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_42157953
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 13:13 schreef Oceanonix het volgende:
Lasagne bolognese

4-5 pers

20 lasagnevellen
5-6 dl bechamelsaus
2 bollen mozzarella in plakken
50-75 g geraspte parmezaanse kaas
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij
100 g pancetta (of bakbacon) fijngesneden
400 g rundergehakt
2 dl droge witte wijn
zout
peper
3-4 dl gezeefde tomaten
1-2 dl kippenbouillon

Verhit de olijfolie en bak daarin de ui, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg de pancetta en gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat alles zachtjes koken tot de wijn verdampt is. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe en de gezeefde tomaten en laat de saus 45 min tot 1 uur zachtjes koken. Voeg eventueel wat bouillon toe als de saus te droog wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bouw de lasagne als volgt:
laag bechamelsaus
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnevellen
gehaktsaus
mozarella
lasagnebladen
bechamelsaus

Strooi over de laatste laag bechamel de parmezaanse kaas en bak de lasagne in 20-30 min in het midden van de oven.

Totale bereiding 1,5 uur

Bechamelsaus
40 g boter
40 g bloem
500 ml melk

Smelt de boter in een grote pan. Meng de bloem erbij en verwarm dit goed door.
Roer geleidelijk de melk erbij en breng de saus aan de kook. Lat dit 4 min koken.


Als ik dit wil eten op een dag dat ik weinig tijd heb dan maak ik de lasagne een dag eerder. Nog niet in de oven doen, dat doe je vlak voor het opdienen.


eet smakelijk
Deze heb ik vanavond gemaakt inclusief zelfgemaakt lasagne 'bladen', was erg lekker
  woensdag 27 september 2006 @ 11:59:48 #130
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42165575
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 21:33 schreef daanski82 het volgende:

[..]

je hebt het over blouillonblokjes.
misschien een gekke vraag maar welke blokjes zijn het beste (schaam me een beetje)
het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf.
Maar gebruik gewoon de bouillon die jij lekker vind.
  woensdag 27 september 2006 @ 12:18:50 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42166142
quote:
Op woensdag 27 september 2006 11:59 schreef SHE het volgende:

[..]

het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf.
Maar gebruik gewoon de bouillon die jij lekker vind.
Vegeta is Sloweens afaik, maar Kroaten beweren dat het kroatisch is
Vegeta is een merk van een Kroatisch bedrijf.
is iig in de hele balkan en zuidoosteuropa een veel gebruikt product
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 september 2006 @ 13:57:35 #132
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42168817
Het zal me jeuken welk bedrijf het maakt. Ik ken het vanuit de hongaarse keuken, aangezien ik half hongaars en half roemeens ben, en ze dit bijv in de roemeense keuken helemaal niet gebruiken. ( behalve dan de transylvanische, die weer hongaars is )
Het is in elk geval geniaal spul en ik kook niets zonder het goedje
  woensdag 27 september 2006 @ 14:09:08 #133
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42169138
quote:
Op woensdag 27 september 2006 11:59 schreef SHE het volgende:

[..]

het maakt geen flaus aus van welk merk...echt niet. Ik gebruik zelf die van maggi..maar gebruik het liefst Vegeta, een hongaarse aromat-achtige toestand. Die haal ik of bij een groothandel of in Hongarije zelf.
Maar gebruik gewoon de bouillon die jij lekker vind.
Als het dan geen flaus ausmacht..waarom heb jij dan liever die van Vegeta?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 27 september 2006 @ 15:15:50 #134
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42171030
quote:
Op woensdag 27 september 2006 14:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Als het dan geen flaus ausmacht..waarom heb jij dan liever die van Vegeta?
vegeta is geen bouillon, vwb bouiilonblokjes, geef ik aan dat je elk merk kan gebruiken. althans, mij boeit het weinig.
Vegeta is een kruidenmengsel, wat een smaakversterker/maker is. En die vind ik alleen van dat merk te pruimen. Sterker nog, het is geniaal.
  woensdag 27 september 2006 @ 15:32:30 #135
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42171525
quote:
Op woensdag 27 september 2006 15:15 schreef SHE het volgende:

[..]

vegeta is geen bouillon, vwb bouiilonblokjes, geef ik aan dat je elk merk kan gebruiken. althans, mij boeit het weinig.
Vegeta is een kruidenmengsel, wat een smaakversterker/maker is. En die vind ik alleen van dat merk te pruimen. Sterker nog, het is geniaal.
Ah ok. Het kwam op mij over als een bouillonproduct
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 27 september 2006 @ 15:35:03 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42171607
quote:
Op woensdag 27 september 2006 13:57 schreef SHE het volgende:
Het zal me jeuken welk bedrijf het maakt. Ik ken het vanuit de hongaarse keuken, aangezien ik half hongaars en half roemeens ben, en ze dit bijv in de roemeense keuken helemaal niet gebruiken. ( behalve dan de transylvanische, die weer hongaars is )
Vandaar dat temperament.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 september 2006 @ 15:42:41 #137
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_42171848
Geweldig initiatief en absoluut een schaamteloze tvp.
Love will be my strongest weapon
pi_42172845
kip madras iemand???
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_42173170
Goed topic!
Work hard, play harder!
Last.fm
  woensdag 27 september 2006 @ 17:14:24 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42173382
1 Dose Kokosmelk
4 grote uien
200 g wortelen
1 flink kip aan stukken
2 kleine Bananen
250 Ml boulion
200 g Crème fraiche
200 g Ananas, Stukjes
100 g Cashews
2 EL Olie
3 tenen knof
2 Chilies
Zout en Peper
Perriekoeder van goede kwaliteit (hindoestaanse )

Kip aanbraden tot bruin, en uit de pan nemen.
In het vet de groenten aanzweten en kruiden toevoegen, kip toevoegen, rest van de ingredienten toevoegen en smoren. Kort voor het serveren het fruit erdoor, en ff mee laten koken
Moet moddergaar zijn, het lekkerst als je het een dag van te voren klaar maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42174642
Iemand een recept voor bobotie? Dat is namelijk mijn favoriet!
pi_42177786
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Men gebruikt ook vaak paprika poeder
In Spanje verkopen ze in de supermarkt potjes met kruidenmixen waar alle benodigde kruiden voor paella inzitten. Heb dit jaar zelf twee potjes meegenomen. Weet ff de namen niet uit mijn hoofd, maar ik heb kruiden voor een rode en een gele paella meegenomen.

Heb trouwens zelden groenten in de paella kunnen ontdekken in Spanje.
pi_42178531
quote:
Op woensdag 27 september 2006 16:52 schreef sieske het volgende:
kip madras iemand???
Toevallig vanavond nog gemaakt naar een recept van 2 Indiaase mannen:

Olie in de pan, uitje fruiten, knofje fruiten, blik tomaten erin en kapot knippen, madras pasta van patak, gember, coconut poeder, amadelen poeder.
Kip aanbraden, erbij doen en laten smoren.
Ik heb alleen kokosmelk uit het blikje genomen....
En als het te zurig is, bruine basterd suiker erbij.

Echt heerlijk!

Toen deze twee mannen zagen dat ik patak in de koelkast had staan, kreeg ik een dikke up!
Dus dat is wel goed...

Oh en de rijst gaat zo:
Uienringen hard frituren, als in donkerbruin.
En dan, erwten, paar cadamon pitten en een snufje gemalen komijn mee laten koken
Als afgegoten de uien er bij , doorroeren.

Damn!

En kijk even hier----> Indiaas Topic.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42179705
quote:
Op woensdag 27 september 2006 19:54 schreef Heufje het volgende:

[..]

In Spanje verkopen ze in de supermarkt potjes met kruidenmixen waar alle benodigde kruiden voor paella inzitten. Heb dit jaar zelf twee potjes meegenomen. Weet ff de namen niet uit mijn hoofd, maar ik heb kruiden voor een rode en een gele paella meegenomen.

Heb trouwens zelden groenten in de paella kunnen ontdekken in Spanje.
Deze kruiden kun je ook hier kopen. In Delft heb je een winkeltje Casa Roberto in de Choorstraat, die allerlei kookspullen uit Spanje en Italië importeren. Erg leuk en lekker! (zij hebben hier zo'n compleet kruidenrek staan van een of andere merk, die ook in de spaanse supermarkten staat)
"No hay mal que por bien no venga" Geen ongeluk zo groot, of er is altijd nog wel een geluk bij
  Moderator woensdag 27 september 2006 @ 21:26:56 #145
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_42180665
Heeft iemand een goed tacokruiden recept? Altijd maar die zakjes is ook niks (Knorr haal ik sowieso niet vanwege de smaakversterker, maar ook die andere zakjes lijken op elkaar)...
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_42180900
Even van het internet geplukt:
quote:
handgemalen melange van de beste Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), uiensnippers, chilipoeder, komijnzaad en knoflook.

Bron

En:

Kruidenmengels...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator woensdag 27 september 2006 @ 23:42:00 #147
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_42185655
merci!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_42186350
Ik grijp af en toe nog naar een pakje voor de Honig Roerbakmie. Waar vind ik van die hele dunne korte noodels? Alle dunne mie die ik tot nog toe gevonden heb smaakt heel anders, en heeft een veel steviger bite.

En wat voor kruidenmix?
" there is nothing to not be amazed at "
pi_42208369
als ik van die dunne noedels wil, pak ik vaak gewoon vermicelli en dat breek ik dan. Klinkt misschien abnormaal, maar het is praktisch hetzelfde en het kost minder. Of je pakt van die glasnoedels, ook dun, maar wel doorzichtig en ze zullen ook wel anders smaken, dat weet ik niet. Ik heb ze nog nooit gehad.

De kruidenmix weet ik niets voor. Misschien dat iemand anders je daarmee kan helpen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_42215173
quote:
Op woensdag 27 september 2006 20:52 schreef Mariposa het volgende:

[..]

Deze kruiden kun je ook hier kopen. In Delft heb je een winkeltje Casa Roberto in de Choorstraat, die allerlei kookspullen uit Spanje en Italië importeren. Erg leuk en lekker! (zij hebben hier zo'n compleet kruidenrek staan van een of andere merk, die ook in de spaanse supermarkten staat)
Goeie tip, hoef ik niet helemaal naar Spanje als het op is.

Ik heb mix voor gele paella (Valenciana) van het merk Ducros. Deze bevat (in het spaans):
- ajo
- curcuma
- pimienta blanca
- hinojo
- laurel
- especias

De rode mix is van Carmencita. Deze bevat (ook in het spaans):
- ajo
- sal
- pimenton
- harina de maz
- pimienta y clavo
- e-102 (colorante)
  Moderator vrijdag 29 september 2006 @ 08:36:21 #151
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_42224200
Gisteren de tacomix gemaakt, tiiiiikje te veel cayennepeper Verder erg lekker: veel lekkerder dan uit een zakje!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_42416491
ik heb de kip madras gemaakt, echt heerlijk en ik vind het heel leuk om te kunnen zeggen dat ik echt alles zelf gemaakt heb. Geweldig recept.!!!!!!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_42416852
Goed topic! Ik heb zo'n hekel aan dat voer uit die pakjes
pi_42417066
Echt niemand de bobotie?
pi_42417134
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 11:03 schreef _Arual_ het volgende:
Echt niemand de bobotie?
Ik heb het wel eens zelf gemaakt, was erg lekker. Ik zal even kijken of ik het recept voor je kan vinden.
pi_42417704
Bobotie

Ingrediënten:
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 dl melk
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 appels (granny)
- 4 gedroogde abrikozen-
- 2 el olie
- 400 gr lams- of rundergehakt
- 1,5 el chilipoeder
- zout
- cayennepeper
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eieren
- 1/8 L slagroom
- 1 tl koenjit
- 100 gram geraspte belegen kaas

Stap 1: snij brood klein en laat het ong 20 min weken in de melk

Stap 2: pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de appels, snij de arikozen klein.

Stap3: Verhit olie in de pan, ui en knof ong 3 min fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Chilipoeder, cayennepeper en zout erbij. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tompuree er door.

Stap 4: Brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in de ovenschaal, bovenkant gladstrijken.

Stap 5: Klop eieren met slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt. Geraspte kaas er over.

Stap 6: Ong. 45 min op 180.


Eet smakelijk!
pi_42417883
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 11:25 schreef FloggingMolly het volgende:
Bobotie
...
  Moderator / Redactie Sport maandag 9 oktober 2006 @ 21:45:13 #158
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_42525708
bobotie is lekker
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 09:53:52 #159
152266 Poedel
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_42733475
Vers is altijd lekkerder! Dat geldt dus ook voor de Knorr Wereldgerechten die het altijd af zullen leggen tegen de traditioneel bereide gerechten. Het is meer het gemak denk ik waardoor mensen er meer geld voor over hebben.
Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar ik vond die Fornello (die Portugese variant) te walgelijk voor woorden.
Persoonlijk kan ik van Knorr de burrito's, taco's, moussaka, lasagnette en die Argentijnse wel waarderen.
"..Wat Moet Je Niet Doen Voor Een Stoplicht?..
..De Tv In Elkaar Trappen En Kletspraat Verkopen Aan De Postbode!!.."
pi_42742007
Op zich vind ik het ook altijd wel te eten maar dat is denk ik gewoon door dat ik de echte gerechten niet ken. Nu las ik in de nieuwe revu van flink wat weken geleden dat die kale kok (wind toch) echt elk knorr gerecht een vette onvoldoende gaf.
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 13:43:42 #161
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_42861442
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 09:53 schreef Poedel het volgende:
Vers is altijd lekkerder! Dat geldt dus ook voor de Knorr Wereldgerechten die het altijd af zullen leggen tegen de traditioneel bereide gerechten. Het is meer het gemak denk ik waardoor mensen er meer geld voor over hebben.
Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar ik vond die Fornello (die Portugese variant) te walgelijk voor woorden.
Persoonlijk kan ik van Knorr de burrito's, taco's, moussaka, lasagnette en die Argentijnse wel waarderen.
Z:

Ja, ik was eerst Poedel..

Ontopic:
Vanaaf aan de Burrito's.. Van Knorr!
Lekker groen paprikaatje, uien, kidneybonen, rundergehakt ipv kip, veel chilipepertjes, crème fraîche ipv zure room en een dikke laag geraspte kaas erover.. Mmmmmmm!!!
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_42914944
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
пусть всегда будет солнце
pi_42915079
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Dat heb ik ook 1 x gegeten. Was wel lekker ja, alleen heb nu het kookboek van jamie oliver gekocht daar staan ook wat risotto recepten in. Die eens proberen.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 11:30:41 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42916154
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 21:05:15 #165
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42934143
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Risotto heeft een eigen topic reeks, maar de search is off-line.
Risotto recepten met groente gezocht!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42942735
quote:
jah maar dan iets met vlees he... ben toch geen schaap dat ik alleen maar groente eet
пусть всегда будет солнце
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:07:56 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43007408
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 10:56 schreef MoChe het volgende:
briljant topic!
ik mis echter nog 1 gerecht ...
Italiaanse risotto... had het laatst gemaakt mbv zoon knorrpak en het was erg lekker
Hier staat nog een recept van mij voor een échte risotto
[Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43199056
Dit topic ga ik eens rustig doorlezen van het weekend/
pi_43226789
Leuk topic! Keiharde tvp!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zaterdag 4 november 2006 @ 09:48:32 #170
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_43226890
Grappig topic. Dit ga ik eens doorlezen. Al moet ik zeggen dat ik de knorr wereldgerechten wel kan waarderen. Met name de simpele bereiding is handig
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  zaterdag 4 november 2006 @ 09:59:53 #171
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_43226987
Vanavond deze eten:



"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_43227196
quote:
Op vrijdag 29 september 2006 08:36 schreef djkoelkast het volgende:
Gisteren de tacomix gemaakt, tiiiiikje te veel cayennepeper Verder erg lekker: veel lekkerder dan uit een zakje!
Taco mix?
Lekker!! Waar heb je het recept? Want ik zit het hele topic 2x door te lezen, maar kan hem niet vinden....


Iemand ook al het recept van Beef Shanghai gevonden?
Stress is when you wake up screaming
and realize you haven't fallen asleep yet.
  zaterdag 4 november 2006 @ 10:26:11 #173
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43227277
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

En heb je hier ook het echte recept van? Want daar gaat het namelijk over in dit topic
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43233872
Bring on the Kip Siam.
  zaterdag 4 november 2006 @ 15:50:37 #175
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_43234158
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

Die is écht ranzig
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 9 november 2006 @ 18:44:56 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43403721
Uit Onbekende saus bij Burritopakketten
quote:
Op donderdag 9 november 2006 13:19 schreef Haijo het volgende:
Dat is het eigenlijk wel. Wat is die witte saus die je bij de burrito pakketten krijgt van Albert Heijn en Unox, je weet wel, die wereldgerechten bijvoorbeeld. De saus maak je met creme fraiche en smaakt heel erg lekker...weet iemand de naam en eventueel een goed recept?
quote:
Op donderdag 9 november 2006 14:43 schreef Patsy_Stone het volgende:

[..]

Nou euh, dat is witte-cremefraiche-saus? Het smaakt vooral knoflookachtig, maar het is geen knoflooksaus... Lekker spul inderdaad!

In die van de Knorr Wereldgerechten zitten in ieder geval deze ingrediënten:

Ingrediënten van de Burritos-saus: Maltodextrine, gemodificeerd zetmeel, zout, knoflook, witte peper, suiker, smaakversterker E621, chilipoeder, dille, peterselie, plantaardige olie, citroensap, voedingszuur E330, lavas, rode bietenextract, lavasextract, kleurstof E160c.

Misschien kun je aan de hand van deze ingrediënten zelf iets proberen te fabrieken?
quote:
Op donderdag 9 november 2006 15:12 schreef The7of9 het volgende:
Misschien als je gewoon witte saus neem van knorr ofzo, en daar een beetje chilipoeder aan toevoegt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43411392
Onverkapte TVP. Gebruik de pakken van Knorr eigenlijk nooit, vind de prijs-kwaliteit verhouding maar niks. Heb wel eens de namaak van de Edah gekocht. Dat vond ik erg meevallen!!

Maar toch vind ik het veeeeeel leuker en lekkerder om zelf te koken.
pi_43419977
Wat is die witte saus die je bij de burrito pakketten krijgt van Albert Heijn en Unox, je weet wel, die wereldgerechten bijvoorbeeld. De saus maak je met creme fraiche en smaakt heel erg lekker...weet iemand de naam en eventueel een goed recept?

(vorig topic van me is gesloten ivm de hoop bagger die er naar binnen kwam - alsjeblieft maak niet de standaard opmerkingen)
pi_43420121
erg goed topic!
jammer dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen!
een onverkapte tvp. resultaten van de recepten beloof ik hier te posten!
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_43421764
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 10:44 schreef rudedeltadude het volgende:
erg goed topic!
jammer dat ik dit niet eerder tegen ben gekomen!
een onverkapte tvp. resultaten van de recepten beloof ik hier te posten!
Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!!
  vrijdag 10 november 2006 @ 12:14:29 #181
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_43422519
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

Die is lekker, ja. Heb je het echte recept ook toevallig? Ik vraag me trouwens altijd waar die 'dressing' overheen moet
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_43423226
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 11:44 schreef seeya_40 het volgende:

[..]

Als je nou ff het topic doorleest... Heb het ergens zien staan namelijk!!
erover heen gelezen idd
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
pi_43507859
heeft iemand misschien ook een recept voor rotivellen? of weet iemand waar ik ze hier in Maastricht kan kopen?
Life is more universal than death: everyone dies but not everyone truly lives.
pi_43508779
Sommige wereldgerechten hebben zo'n heerlijke stevige rijst, dus niet zo'n rijst die al in de pan kapot gaat . Weet iemand misschien welke rijst dit is, het is een vrij witte rijst.
pi_43509357
quote:
Op maandag 13 november 2006 14:39 schreef mariannemarie het volgende:
heeft iemand misschien ook een recept voor rotivellen? of weet iemand waar ik ze hier in Maastricht kan kopen?
Die is er wel, zal zo even zoeken.
En bij een toko in het vriesvak.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_43509593
[Surinaams] Roti...

Even op klikken dan kom je bij een recept van Rewimo.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_43526591
thanx, ga het zo snel mogelijk proberen.
Life is more universal than death: everyone dies but not everyone truly lives.
  zondag 3 december 2006 @ 11:55:03 #188
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_44098878
quote:
Op vrijdag 6 oktober 2006 11:25 schreef FloggingMolly het volgende:
Bobotie

Ingrediënten:
- 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 dl melk
- 1 grote ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 appels (granny)
- 4 gedroogde abrikozen-
- 2 el olie
- 400 gr lams- of rundergehakt
- 1,5 el chilipoeder
- zout
- cayennepeper
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eieren
- 1/8 L slagroom
- 1 tl koenjit
- 100 gram geraspte belegen kaas

Stap 1: snij brood klein en laat het ong 20 min weken in de melk

Stap 2: pel en snipper de ui en knoflook, schil en rasp de appels, snij de arikozen klein.

Stap3: Verhit olie in de pan, ui en knof ong 3 min fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Chilipoeder, cayennepeper en zout erbij. Dan de amandelen, abrikoos, appel en tompuree er door.

Stap 4: Brood uitknijpen en erdoor doen. Mengsel gelijkmatig verdelen in de ovenschaal, bovenkant gladstrijken.

Stap 5: Klop eieren met slagroom en koenjit los. Giet het mengsel over het gehakt. Geraspte kaas er over.

Stap 6: Ong. 45 min op 180.


Eet smakelijk!
Dank u vriendelijk
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zondag 3 december 2006 @ 12:03:59 #189
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_44099101
zo wat een relax topic zeg!! eet die wereld gerechten al jaaaren, maar dit is ook wel eensch leuk!

hulde!
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_44182748
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 13:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier staat nog een recept van mij voor een échte risotto
[Centraal] Italiaans eten Fan Topic!
hmm idd ze lijken ook niet echt heel moeillijk gelukkig binnekort maar eens proberen
echter, via de search kon ik geen reeks van risotto vinden
пусть всегда будет солнце
pi_44361740
Wat een geweldig topic!

Ik ga zeker het een en ander binnenkort een keer maken!

Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek ben naar een recept voor Turkse Pita: die hebben ze volgens mij uit de schappen gehaald en ik vond m erg lekker Ik zag al dat er meerdere mensen om gevraagd hebben, maar tot nu toe is hij helaas nog niet gegeven: misschien dat er nu iemand een recept heeft?!? Ik ben voornamelijk op zoek naar het recept van de marinade van het vlees!

[ Bericht 7% gewijzigd door Mariekamr op 12-12-2006 17:29:50 ]
kijk mij eens het gras zien groeien... en iedereen maar denken dat ik niks doe
pi_44484815
receptjes die ik nog eens wil proberen tvp
pi_44601648
ik zoek nog het recept van kip pesto ofzoiets. Ik doe er altijd broccoli in, kan ook andere groene groente in. Ik vind dat wel een lekker recept, maar zie het nergens meer en ik wil het trouwens ook wel eens zelf proberen.
Trouwens, die andere recepten die hier staan, ga ik echt wel proberen binnenkort!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_44623811
Zuid-Afrikaanse Bobotie
Voor 4 personen:

2 sneden witbrood,
250 ml melk,
1 kg runder- of lamsgehakt,
1 grote ui (fijngesneden),
2 tenen knoflook (fijngesneden),
2 eetlepels masalakerrie,
1 theelepeltje koenjit,
1 theelepeltje ketoembar,
1/2 thelepeltje djinten
5 citroenblaadjes of 1 citroen
mangochutney


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een rechthoekige ovenschaal met een inhoud van circa 2 liter in.
Week het witbrood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen en chutney. Druk het gehakt uit in de ovenschaal
Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de Bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.
Serveren met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.
Het gehakt wordt ook wel eerst rul gebakken en vervolgens worden alle ingrediënten toegevoegd.
Naar eigen inzicht kan er goed gevarieerd worden met dit gerecht. De citroenblaadjes kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door geraspte citroenschil. En i.p.v. gehakt kan ook Quorn (vegetarische vleesvervanger) gebruikt worden.

Bron

Dit recept heb ik van de week uitgeprobeerd. Ik heb er de volgende opmerkingen bij;

1. Die twee sneden witbrood vond ik niks toevoegen. Daar blijft bijna niks meer van over als je ze in melk weekt.
2. Ik heb geen gehakt gebruikt, maar tofu vanwege een vega eter. Dit pakte goed uit, maar ik denk dat de bobotie aanzienlijk lekkerder is met gehakt.
3. Ik miste groente in deze schotel, dus ik heb er een paar honderd gram sperziebonen doorheen gedaan. (Eerst gaar gekookt!).
4. Ik heb bij dit gerecht pandanrijst geserveerd. Chutney erbij is heerlijk!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_46457157
sorry, die kip pesto-ofzoiets (toscaanse kip van ????was iets anders. Zo'n klein dun pakje ,niet zon'n knorr wereldgerecht dus zit ik hier verkeerd. Ik zoek wel verder
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
  maandag 19 februari 2007 @ 14:39:42 #196
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_46457465
quote:
Op maandag 19 februari 2007 14:30 schreef sieske het volgende:
sorry, die kip pesto-ofzoiets (toscaanse kip van ????was iets anders. Zo'n klein dun pakje ,niet zon'n knorr wereldgerecht dus zit ik hier verkeerd. Ik zoek wel verder
van die maggie of die andere concurrent. ik heb hem wel eens gezien in de super. lijkt me niet echt iets tbh.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 19 februari 2007 @ 16:29:16 #197
52774 Laakie
Doet het voor een knaakie!
pi_46460779
Ik heb het recept van de Beef Shanghai nog niet gezien, iemand?
:D
pi_46477374
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 09:59 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond deze eten:

[afbeelding]

Die heb ik vandaag gegeten, recept is welkom
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
  vrijdag 29 juni 2007 @ 21:59:36 #199
33350 Janena
To boldly go where no one has
pi_50984838
Kan iemand me helpen aan het echte recept van Beef chimi churri, die argentijnse van de knorr wereldrecepten?
Live now. Make now always the most precious time. Now will never come again. JL Picard
pi_50985451
Dit is een onvervalste en tevens ordinaire, doch zeer noodzakelijke, TVP.
Ja, die met de ballen in de bek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')