Ja, dat wel maar die yogurtsaus is zo lekker dat ik hem een keer ergens anders ook bij wil maken.quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :pquote:6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :p
Zoek je zoiets als dit?quote:Op dinsdag 9 november 2004 22:50 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er iemand het recept tervervanging van de Knorr Pita?
Ben vooral op zoek naar het recept van die yogurtsaus die er bij zit.
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.quote:Op woensdag 10 november 2004 19:13 schreef Leep het volgende:
geweldig topic idd!!
maar de rode voedinsmiddelenkleurstof moet die er nou echt in? Lijkt me een beetje overbodig iets toch?
Niet als je alles nog los moet halenquote:Op dinsdag 9 november 2004 23:45 schreef Againzender het volgende:
[..]
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?
Die pakken geven je er geen vlees bij, en dat lijkt mij het duurste uit de quote.
mwoah als t niet van invloed is op de smaakquote:Op donderdag 11 november 2004 17:07 schreef Sorbootje het volgende:
[..]
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.
Kleurstof heeft geen invloed op de smaak.quote:Op donderdag 11 november 2004 17:58 schreef Leep het volgende:
[..]
mwoah als t niet van invloed is op de smaak
4 personen,quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:54 schreef Leep het volgende:
Ik ben op zoek naar een recept van indiase korma.
ziet er ook heel lekker uit.quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
knip
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:15 schreef Leep het volgende:
[..]
ziet er ook heel lekker uit.
Maar in de korma hier boven zit smaak oa al heel sterk naar kokos en dat zit hier niet in.
Volgens mij is wat jij daar hebt alleen de gekruidekip en niet de saus klopt dat?
Ik heb wel de ingrediëntenlijst gevonden:
Kruiden: plantaardige olie, specerijen (koriander, komijn, knoflookpoeder), plantaardige olie gehard, zout, specerijextract Garam Masala, suiker, emulgator E472e, rozemarijnextract.
Saus: water, tomaten, ui, plantaardige olie, kokos, suiker, gecondenseerde melk, knoflook, citroensap, gember, eigeel, gemodificeerd maïszetmeel, boterolie, specerijen (paprikapoeder, kurkuma, komijn), room, zout, stabilisator E415, specerijextract Garam Masala, kleurstof (E160a, E101).
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.
Thankx, waar kun je munt eigenlijk kopen?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:46 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Zoek je zoiets als dit?
250 gr yoghurt
100 gr komkommer, fijngesneden
3 eetl olijfolie
1 eetl azijn
1 thl munt
1 thl dille
Gewoon alles door elkaar roeren.
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:53 schreef Leep het volgende:
[..]
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?
Maar bedankt, tis iig ene goede basis!
neequote:Op dinsdag 23 november 2004 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?
Of wil je een recept voor Korma die exact zo smaakt als die, euh, nou ja, dat spul in een potje? Dan kan je net zo goed een potje gebruiken.
Boerenkoolstampot.quote:Op dinsdag 23 november 2004 22:41 schreef Leep het volgende:
[..]
nee
nee, ik wil dat het verser smaakt. En zowiezo vind ik dingen lekkerder als ik ze zelf gemaakt heb dan wanneer ik alleen een potje geopend heb. Maar ik wil wel dat het erbij in de buurt komt.
Als ik een recept vraag voor boerenkoolstamppot dan kom je toch ook niet aan met andijviestamppot?
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.quote:Op woensdag 24 november 2004 15:36 schreef Ingridh007 het volgende:
Ik (student) ben ook begonnen met die pakken van knorr, ik kon echt alleen een ei bakken en wilde het toch leren.
Inmiddels ben ik van de pakjes af en doe ik mn best zo veel mogelijk verschillende culinaire hoogstandjes te maken en t lukt aardig....
* Angeles dankt de knorr pakken op haar blote knieeën
Gebruik ze nu alleen als ik haast heb.quote:Op vrijdag 26 november 2004 17:50 schreef Angeles het volgende:
[..]
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeldquote:Op zaterdag 15 januari 2005 19:40 schreef _Boo_ het volgende:
Weet iemand hoe je die marinade maakt voor de kip van Turkse pita? Ik heb namelijk geen idee welke kruiden dit zijn.
ik wil dat ook heel graag wetenquote:Op zondag 16 januari 2005 12:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeld
word!quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
die vind ik namelijk best wel erg lekker
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
tvp
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Het opzoeken/bedenken en kopen van die juiste kruiden.....terwijl je daar bij die pakken 0,0 over na hoeft te denken. Of sterker nog: je hoeft nooit tot de ontdekking te komen dat je dat ene kruid niet in huis hebt...quote:Op dinsdag 14 juni 2005 03:11 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?
Een paar maanden geleden uit pure armoede ontdekt dat je helemaal geen pakjes nodig hebt voor snelle, lekkere nasi, macaroni, curry of wat dan ook.
Die was wel erg lekker vooral die appelmoesmix erbijquote:Op dinsdag 28 juni 2005 16:34 schreef exile0000 het volgende:
Weet iemand ook het recept van die heerlijke marinade "Caraibische Sweet Chicken", want die verkopen ze nergens meer...
vandaag dit recept gebruikt voor de burrito's. was lekkerquote:Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Burrito's:
750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui
Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.
Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.quote:Op zaterdag 23 september 2006 02:56 schreef northernlight81 het volgende:
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp.
Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk!
Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten.
Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolenquote:Op zaterdag 23 september 2006 10:20 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.![]()
van http://nl.wikipedia.org/wiki/Stroganoffsausquote:Op zaterdag 23 september 2006 18:04 schreef northernlight81 het volgende:
[..]
Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen
het is Paellaquote:Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
Gewoon weglatenquote:Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
wanneer je alchol in een hete vloeistof gooit vervliegt de alchol heel snel en houd je alleen de vodka smaak over.quote:Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu:quote:Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
daar was ik al bang voorquote:Op dinsdag 26 september 2006 15:41 schreef SHE het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |