abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 9 november 2004 @ 23:07:09 #61
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23205872
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Ja, dat wel maar die yogurtsaus is zo lekker dat ik hem een keer ergens anders ook bij wil maken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23207180
quote:
6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :p
  dinsdag 9 november 2004 @ 23:42:20 #63
47614 BlackOrchid
I'm replaceable
pi_23207287
tvp
BlaBla mettul
BlaBla heersch
Blablablabla
Gay!
  dinsdag 9 november 2004 @ 23:45:11 #64
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_23207387
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 23:38 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :p
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?
Die pakken geven je er geen vlees bij, en dat lijkt mij het duurste uit de quote.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_23207432
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 22:50 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er iemand het recept tervervanging van de Knorr Pita?

Ben vooral op zoek naar het recept van die yogurtsaus die er bij zit.
Zoek je zoiets als dit?

250 gr yoghurt
100 gr komkommer, fijngesneden
3 eetl olijfolie
1 eetl azijn
1 thl munt
1 thl dille

Gewoon alles door elkaar roeren.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  woensdag 10 november 2004 @ 19:13:40 #66
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23223679
geweldig topic idd!!

maar de rode voedinsmiddelenkleurstof moet die er nou echt in? Lijkt me een beetje overbodig iets toch?
of niet natuurlijk
  woensdag 10 november 2004 @ 21:24:29 #67
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23227288
Heeft iemand het recept voor de yogurtsaus al gevonden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 10 november 2004 @ 23:49:18 #68
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23232036
ja
of niet natuurlijk
pi_23245795
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:13 schreef Leep het volgende:
geweldig topic idd!!

maar de rode voedinsmiddelenkleurstof moet die er nou echt in? Lijkt me een beetje overbodig iets toch?
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.
  † In Memoriam † donderdag 11 november 2004 @ 17:56:44 #70
43556 miss_dynastie
pi_23247039
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 23:45 schreef Againzender het volgende:

[..]

Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?
Die pakken geven je er geen vlees bij, en dat lijkt mij het duurste uit de quote.
Niet als je alles nog los moet halen
De meeste van die dingen hebben wij echter wel in huis. Ik zou alleen gemberwortel moeten halen als ik dit vanavond zou willen maken, maar als je al die andere dingen niet in huis hebt en niet vaak kookt, loont het inderdaad niet het zelf te maken. De mensen die ik ken die vaak Knorr wereldgerechten eten, koken inderdaad niet vaak uitgebreid en zonder pakje.
  donderdag 11 november 2004 @ 17:58:35 #71
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23247081
quote:
Op donderdag 11 november 2004 17:07 schreef Sorbootje het volgende:

[..]

Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.
mwoah als t niet van invloed is op de smaak
of niet natuurlijk
  zondag 14 november 2004 @ 12:43:12 #72
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23303993
quote:
Op donderdag 11 november 2004 17:58 schreef Leep het volgende:

[..]

mwoah als t niet van invloed is op de smaak
Kleurstof heeft geen invloed op de smaak.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23348924
iemand een recept voor de kip siam??
vind de Pita van de Knorr eigenlijk wel erg lekker en ben wel erg benieuwd of deze nog lekkerder wordt als je hem zelf maakt!
was ik nog niet duidelijk genoeg........
  dinsdag 23 november 2004 @ 11:54:07 #74
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23512275
Ik ben op zoek naar een recept van indiase korma.
Tis niet van de wereld gerechten maar van knorr 1,2 enjoy. Ontdekt toen ik nog niet kon koken. Tis echt heerlijk. Maar ik zou t graag eens zelf maken.
of niet natuurlijk
  dinsdag 23 november 2004 @ 12:07:53 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23512568
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 11:54 schreef Leep het volgende:
Ik ben op zoek naar een recept van indiase korma.
4 personen,

4 kippeborstfilet of lekkerder, 8 poten, of gewoon een grote kip.
1 Grote Ui
4 Kruidnagels
4 Kardamom zaadpotten (schoongemaakt)
3 Knoflooktenen
1 EL geraspte Gember
2 EL Olie
1 TL Koriander
¼ TL Piment
1.5 TL Komijn
½ TL Kurkuma
1 TL Sambal
1 EL TomatenPüree
75 g Gemalen amandelen
250 ml Kippenboulion
200 ml room

Zout en peper naar smaak

Kip in stukken snijden, in de olie aanbraden, vuur lager zetten. De ui toevoegen en glazig laten worden. Specerijen in mortel fijn stampen, en toevoegen, mee laten bakken. Rest van de ingredienten toevoegen en laten smoren tot kip moddergaar. Af en toe wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen..
Verseren met rijst of Naanbrood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2004 @ 14:15:55 #76
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23515638
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:

knip
ziet er ook heel lekker uit.
Maar in de korma hier boven zit smaak oa al heel sterk naar kokos en dat zit hier niet in.
Volgens mij is wat jij daar hebt alleen de gekruidekip en niet de saus klopt dat?

Ik heb wel de ingrediëntenlijst gevonden:

Kruiden: plantaardige olie, specerijen (koriander, komijn, knoflookpoeder), plantaardige olie gehard, zout, specerijextract Garam Masala, suiker, emulgator E472e, rozemarijnextract.

Saus: water, tomaten, ui, plantaardige olie, kokos, suiker, gecondenseerde melk, knoflook, citroensap, gember, eigeel, gemodificeerd maïszetmeel, boterolie, specerijen (paprikapoeder, kurkuma, komijn), room, zout, stabilisator E415, specerijextract Garam Masala, kleurstof (E160a, E101).
of niet natuurlijk
  dinsdag 23 november 2004 @ 14:29:35 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23516009
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 14:15 schreef Leep het volgende:

[..]

ziet er ook heel lekker uit.
Maar in de korma hier boven zit smaak oa al heel sterk naar kokos en dat zit hier niet in.
Volgens mij is wat jij daar hebt alleen de gekruidekip en niet de saus klopt dat?

Ik heb wel de ingrediëntenlijst gevonden:

Kruiden: plantaardige olie, specerijen (koriander, komijn, knoflookpoeder), plantaardige olie gehard, zout, specerijextract Garam Masala, suiker, emulgator E472e, rozemarijnextract.

Saus: water, tomaten, ui, plantaardige olie, kokos, suiker, gecondenseerde melk, knoflook, citroensap, gember, eigeel, gemodificeerd maïszetmeel, boterolie, specerijen (paprikapoeder, kurkuma, komijn), room, zout, stabilisator E415, specerijextract Garam Masala, kleurstof (E160a, E101).
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2004 @ 14:53:53 #78
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23516621
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?
Maar bedankt, tis iig ene goede basis!
of niet natuurlijk
  dinsdag 23 november 2004 @ 21:24:59 #79
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23526338
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 23:46 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Zoek je zoiets als dit?

250 gr yoghurt
100 gr komkommer, fijngesneden
3 eetl olijfolie
1 eetl azijn
1 thl munt
1 thl dille

Gewoon alles door elkaar roeren.
Thankx, waar kun je munt eigenlijk kopen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 23 november 2004 @ 21:58:52 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23527385
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 14:53 schreef Leep het volgende:

[..]

nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?
Maar bedankt, tis iig ene goede basis!
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?
Of wil je een recept voor Korma die exact zo smaakt als die, euh, nou ja, dat spul in een potje? Dan kan je net zo goed een potje gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2004 @ 22:41:26 #81
107004 Leep
of wel natuurlijk
pi_23528862
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?
Of wil je een recept voor Korma die exact zo smaakt als die, euh, nou ja, dat spul in een potje? Dan kan je net zo goed een potje gebruiken.
nee
nee, ik wil dat het verser smaakt. En zowiezo vind ik dingen lekkerder als ik ze zelf gemaakt heb dan wanneer ik alleen een potje geopend heb. Maar ik wil wel dat het erbij in de buurt komt.
Als ik een recept vraag voor boerenkoolstamppot dan kom je toch ook niet aan met andijviestamppot?
of niet natuurlijk
  dinsdag 23 november 2004 @ 23:18:07 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23530175
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 22:41 schreef Leep het volgende:

[..]

nee
nee, ik wil dat het verser smaakt. En zowiezo vind ik dingen lekkerder als ik ze zelf gemaakt heb dan wanneer ik alleen een potje geopend heb. Maar ik wil wel dat het erbij in de buurt komt.
Als ik een recept vraag voor boerenkoolstamppot dan kom je toch ook niet aan met andijviestamppot?
Boerenkoolstampot.
Wil je die met rookworst of met metworst?
Een hemaworst of een Unox worst
Met of zonder spek?
Met stukjes aardappel of met Puree?
Omdat Unilever toevallig besluit er cocos in te gooien betekend dat niet dat er altijd cocos in hoort. Iedere kok maakt het anders. Ga maar eens in spanje kijken naar "het recept" voor paella, in het binnenland heb je een flinke kans dat er slakken, kip en konijn in zit, maar geen vis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 november 2004 @ 01:20:44 #83
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_23532778
Tvptje
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
pi_23542757
Ik (student) ben ook begonnen met die pakken van knorr, ik kon echt alleen een ei bakken en wilde het toch leren.
Inmiddels ben ik van de pakjes af en doe ik mn best zo veel mogelijk verschillende culinaire hoogstandjes te maken en t lukt aardig....

* Ingridh007 dankt de knorr pakken op haar blote knieeën
pi_23591293
quote:
Op woensdag 24 november 2004 15:36 schreef Ingridh007 het volgende:
Ik (student) ben ook begonnen met die pakken van knorr, ik kon echt alleen een ei bakken en wilde het toch leren.
Inmiddels ben ik van de pakjes af en doe ik mn best zo veel mogelijk verschillende culinaire hoogstandjes te maken en t lukt aardig....

* Angeles dankt de knorr pakken op haar blote knieeën
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  zaterdag 27 november 2004 @ 10:38:19 #86
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23603493
quote:
Op vrijdag 26 november 2004 17:50 schreef Angeles het volgende:

[..]

Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.
Gebruik ze nu alleen als ik haast heb.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23604650
Ik vind vers koken niet eens zo heel veel meer werk als je er eenmaal aan gewend bent (wel afhankelijk van wat je maakt natuurlijk). Die pakken waren gewoon lekker veilig. Dat het altijd lukt enzo.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_23604665
iemand al een recept gevonden ter vervanging van de kip siam???
liever een slechte waarheid, dan een goede leugen
geld verdiensite's? klik hier
pi_23604798
tvp

Ik moet zeggen ben dol op Aziatisch, en heb gelukkig een Thaise Stiefmoeder nu (dus leer wel het een en ander bij), maar moet zeggen dat die Knorr pakken idd niet op de echte gerechten lijken, maar ze zijn niet heel verkeerd...
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_23604975
Kijk, dit is nog eens een handig topic . Normaal ben ik huiverig om recepten te proberen, maar van deze weet ik al hoe de slechte eindversie smaakte .
pi_24585546
Weet iemand hoe je die marinade maakt voor de kip van Turkse pita? Ik heb namelijk geen idee welke kruiden dit zijn.
  zondag 16 januari 2005 @ 12:23:06 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24595194
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 19:40 schreef _Boo_ het volgende:
Weet iemand hoe je die marinade maakt voor de kip van Turkse pita? Ik heb namelijk geen idee welke kruiden dit zijn.
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeld
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25151821
quote:
Op zondag 16 januari 2005 12:23 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeld
ik wil dat ook heel graag weten
  dinsdag 14 juni 2005 @ 03:06:02 #94
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_27908466
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
die vind ik namelijk best wel erg lekker
word!

Trouwens, de dozen zijn zo populair omdat ze zo gemakkelijk zijn en toch goed van smaak.
Iedereen weet dat dat niet 'de echte' smaak is, maar datzelfde geld voor de chinees en een berg italiaans eten...

Trouwens, de Tandoori is niet 'minder lekker' dan het origineel maar 'anders'. Er staat dan de naam 'Tandoori' op maar ik zou het Tandoori 2 noemen ofso. Ik bedoel, echte Indiase Tandoori is erg lekker maar toch echt anders

Vind het sowieso jammer dat er haast geen Indiase restaurants zijn in NL...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_27908496
quote:
Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
tvp

Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?

Een paar maanden geleden uit pure armoede ontdekt dat je helemaal geen pakjes nodig hebt voor snelle, lekkere nasi, macaroni, curry of wat dan ook.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  dinsdag 14 juni 2005 @ 03:35:31 #96
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_27908592
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 03:11 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?

Een paar maanden geleden uit pure armoede ontdekt dat je helemaal geen pakjes nodig hebt voor snelle, lekkere nasi, macaroni, curry of wat dan ook.
Het opzoeken/bedenken en kopen van die juiste kruiden.....terwijl je daar bij die pakken 0,0 over na hoeft te denken. Of sterker nog: je hoeft nooit tot de ontdekking te komen dat je dat ene kruid niet in huis hebt...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 14 juni 2005 @ 14:43:05 #97
77879 MevrouwKoRn
Uberrammelaar
pi_27919053
Toch vind ik de roti van Knorr HEEL erg lekker, en ik heb dan niet eens de kip erbij (vegetarier).
Dus ben dan benieuwd hoe ik de echte roti zal vinden, ga het zeker een keer echt allemaal zelf maken.
Gependeld
3 kinderen/1 kind, meisje/3 kinderen totaal, meisje, meisje, jongen/
april 2009 en het word een jongen
  zaterdag 18 juni 2005 @ 16:01:57 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28045049
Mmm
Een goeie surinamer, das buiten Nederland, of liever, buiten de randstad niet te vinden...
Lekker, Roti.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 16:34:06 #99
101983 exile0000
mad scientist
pi_28307216
Weet iemand ook het recept van die heerlijke marinade "Caraibische Sweet Chicken", want die verkopen ze nergens meer...
"Two things are infinte: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." Albert Einstein
Music, Anyone? Photo's, Anyone?
  dinsdag 28 juni 2005 @ 19:59:22 #100
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28313606
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 16:34 schreef exile0000 het volgende:
Weet iemand ook het recept van die heerlijke marinade "Caraibische Sweet Chicken", want die verkopen ze nergens meer...
Die was wel erg lekker vooral die appelmoesmix erbij
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29121631
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Burrito's:

750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui

Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.

Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
vandaag dit recept gebruikt voor de burrito's. was lekker
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:08:29 #102
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29138874
Nu wil ik niet heel vervelend doen..

maar die kip-burrito's zijn stiekem ook wel heel erg lekker...

(dat sausje met sour cream )
Doei.
pi_29139604
bron: RVU Keuringsdienst van Waarde

Vreemd eten

Nooit meer op vakantie. Alle ovenschotels van de wereld, alle afhaalgebak uit alle buitenlanden halen we met gemak in huis.

Op reis gaan voor een bord vreemd eten hoeft niet meer. De kok van verre komt naar ons toe. En ook de boerenkoolkok van de kant-en-klaarfabriek kookt nu buitenlands.

De Keuringsdienst van Waarde doet zich te goed aan Thais, Surinaams, Deens, Chinees, Hongaars, Schwarzwalders en ander souveniervoer. Smullen aan de telefoon en op een terrasje. Ober, zijn deze bananen wel halal?

Het filmpje:
http://portal.omroep.nl/mplayer?nav=qwvtVsHEbGcZtHjIisX (Realplayer nodig)
Mensen hebben een natuurlijke weerstand tegen ideeën waar ze zelf niet opgekomen zijn
pi_42068549
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp.

Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk!

Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten.
  zaterdag 23 september 2006 @ 10:20:55 #105
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42070773
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 02:56 schreef northernlight81 het volgende:
Oude threat ophoesten, maar vast beter dan een nieuwe over het zelfde onderwerp.

Vandaag de Rusische stroganoff op en was heerlijk!

Toch een fijne manier om gemakkelijk iets anders op tafel te zetten.
Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42081203
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:20 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je daar dan ook het Echte recept van? Waar door ging deze Thread over.
Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen
pi_42083036
als we dan toch bezig zijn .. iemand ook nog en receptje voor die kip madras (mijn favoriet)
pi_42088887
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 18:04 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Nee, maar als iemand hier een goed recept voor stroganoffsaus heeft houd ik me aanbevolen
van http://nl.wikipedia.org/wiki/Stroganoffsaus

Stroganoffsaus
Ga naar: navigatie, zoek
De Stroganoffsaus is genoemd naar een winnend recept bij een kookwedstrijd die rond 1890 werd gehouden in Sint Petersburg. De kok die het recept bedacht, werkte voor de Russische diplomaat graaf Pavel Aleksandrovitsj Stroganov, een lid van beroemde Stroganov-familie.

De saus wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees.

[bewerk]
Bereiding
3-4 ons biefstuk
boter
een halve gesnipperde paprika
een kleine gesnipperde ui
een halve dunne gesnipperde prei
vier kleingesneden ontvelde tomaten, of liever kant-en-klare gezeefde tomaat
een flink borrelglas wodka
een bekertje zure room
Braad de biefstuk in 30 gram boter goed heet. Haal de biefstuk eruit als die naar smaak gebraden is, leg het vlees op een warme schotel en bestrooi het eventueel nog met zout en peper. Bak de paprika in de jus en voeg daarna uien, prei en tomaten toe. Werk daarbij snel. Schuif de groenten naar één kant en giet de wodka in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg ten slotte nog een bekertje zure room toe en laat alles warm worden. Serveer de saus met het vlees, met daarbij gebakken aardappelen, patates frites of gekookte rijst en nog een groente naar smaak.


het klinkt in ieder geval erg lekker, zelf nog nooit gemaakt maar ik ga het zeker eens proberen
  zondag 24 september 2006 @ 11:57:31 #109
63900 xelzix
Get on with it!
pi_42089422
TS Geweldig topic!

Het nadeel van eigenljik alle pakjes/potjes/mixjes/zakjes is dat er ontzettend veel zout aan wordt toegevoegd, ik bepaal liever zelf hoeveel zout er in mijn eten zit. Het is ook erg makkelijk om iets lekkerder te maken met een heleboel zout omdat iedereen dat lekker vindt.

Kip Palava: (is dat eigenlijk nog wel te koop??)

500 gr kipfilet
500 gr verse spinazie
2 a 3 uien
2 rode paprika's
4 teentjes knoflook
2 tomaten (of klein blije tompu)
kuipje pindapasta (ongeveer 250 gr) (ik gebruik altijd pindakaas :p)
bruine suiker
tijm
chilipoeder
zwarte peper & zout
water of melk
arachide of zonnebloemolie
sesamolie

Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze in de helft sesam en de helft arachide-olie, twee tenen knoflook, zwarte peper, chilipoeder tijm en bruine suiker.

Hak de paprika, uien, ontvel en snij de tomaten, was en snij de spinazie en laat uitlekken.

Bak in de marinade-olie de kipfilet aan en voeg als dit is dichtgeschroeid de paprika, ui, tomaten en resterende knoflook toe.

Naar eigen smaak nog wat peper, zout en chilipoeder toevoegen.

Voeg dan de pindapasta met (niet teveel)water of melk toe en laat het geheel weer aan de kook komen.

Voeg de spinazie toe en laat koken tot deze is geslonken.
I can resist everything but temptation.
pi_42119096
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
  dinsdag 26 september 2006 @ 07:53:15 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42133182
quote:
Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
het is Paella
En wat je daarin doet, mag je lekker zelf weten, er bestaat niet zoiets als het echte recept. Iedere spaanse mamma, en ieder spaans dorp, stad of streek heeft zijn eigen variaties die ze allemaal voor de ware Paella houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42140526
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
  dinsdag 26 september 2006 @ 14:37:55 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42141355
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
Gewoon weglaten
Als je moeder trouwens absoluut geen alcohol mag, moet ze ook geen vers brood eten en geen overrijp fruit, en geen natuurlijke azijn gebruiken over de sla.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42141827
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 14:06 schreef northernlight81 het volgende:
Heeft er iemand een alternatief voor de straganoffsaus zodat hier geen Wodka in moet. Mijn moeder mag nl absoluut geen alcohol.
wanneer je alchol in een hete vloeistof gooit vervliegt de alchol heel snel en houd je alleen de vodka smaak over.
Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
pi_42142308
vodka heeft geen smaak
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:28:42 #116
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42142546
quote:
Op maandag 25 september 2006 19:06 schreef daanski82 het volgende:
Ik mis een recept.
en dat is de paelia (ZONDER ERTJES)
ik zie zo veel recepten er van.
maar nooit echt 1 imba recept tegen gekomen.
Ondanks dat Piet gelijk heeft, alstu:

wilde rijst
saffraan
olijfolie
bouillonblokje

soorten vis die je erin wil ( garnalen, mosselen, kabeljauw..whatever )


de vis snel omscheppen in een grote pan ( uiteraard met olie erin )
dan bouillon maken
vis na snel aanbakken eruit vissen
en in die olie de rijst toevoegen en deze bakken.
dan de bouillon erbij gieten tot de rijst onder staat en de saffraan erbij mikken
ongeveer half uurtje laten inkoken tot de rijst gaar is
dan de vis erdoor scheppen...voorzichtig, want zowel kabeljauw als mosselen vermorzel je snel.

Je kan er ook kip bij mikken..eigenlijk alles wat je lekker vind.
Paella is net als moksi alesi; je kan er eigenlijk van alles in flikkeren
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:35:07 #117
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42142724
Paella is ideaal om restjes op te maken, zeevruchten, chorizo, drumsticks. Lekker van alles doorheen doen. Ik vraag me alleen af wat normaal is in Spanje om er als groenten door heen te doen, ik gebruik meestal paprika & doperwten, al is het meer voor de kleur dan voor de smaak.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:41:18 #118
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42142878
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella
  dinsdag 26 september 2006 @ 15:57:20 #119
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_42143369
quote:
Op dinsdag 26 september 2006 15:41 schreef SHE het volgende:
Ik heb eerlijk gezegd in spanje nooit een doperwt gevonden in mijn paella
daar was ik al bang voor , maar wat dan wel.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 26 september 2006 @ 16:38:03 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42144435
Grappig trouwens dat al die "echte" recepten voor paella altijd vertellen dat het
a) Histories gezien arme mensen eten is, uit restjes, (net als bv pizza is ontstaan)
b) Iedereen zegt dat er Saffraan doorheen moet (wat zeker lekker is)
c) Saffraan gewoon erg duur is, wat arme mensen eten weer tegenspreekt.

In Valentia wordt trouwens de Paella waar zeevruchten en vlees in zitten (Paella mixta op de kaart)een Paella de turistas genoemt (een scheldwoord eigenlijk)

Variaties van Paella:
Paella de marisco/Paella de marisc Met zeevruchten en vis
Paella mixta/Paella de carn i peix Zeevruchten, vis en vlees
Paella de verdura Vegetarische paella, ofwel groenten paella
Fideuà (fi-deua): Hier worden kleine knoedels gebruikt ipv rijst
Arroz al horno/Arròs al forn: In de oven gebakken
Arroz con costra/Arròs amb costra : Zelfde als boven maar met ei eroverheen
Arroz en la olla/Arròs d'olla in de pan op het fornuis gemaakt
Arroz negro/Arròs negre Zwarte rijst letterlijk, met inktvisinkt geverfd en op smaak gebracht
Arroz de marisco: Portugese variant met rijst, zeevruchten en kummel bereid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')