abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_16543986
Ik rotzooi er altijd lekker op los als het komt op deze keuken.
Heb kookboeken liggen, en ingredienten in huis.
Maar eet het toch liever in een restaurant, Tandoori uit de kleioven is niet te vergelijken met de smurrie waar je thuis je kip in kan marineren...

Ben zelf erg goed in het maken van sausen
Masala, madras en vindaloo sauce...

Maar hoe krijg je de 3 kleuren rijst?
Die mooie roze kleur bij masala saus, waar blijft ie als je het thuis probeerd?
En hoe krijg je de kip zo mooi rood?
Nan? Lassie?

Ow en even voor de goede orde, gaarne niet met url's te strooien.
En als het kan in Nederlands...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16545158
Weetjes over India en eten mogen ook hoor.

Las net in ander topic (!) dat de koe heilig is, dus daar mag je niet van eten?

Doe ik het toch lekker zelf...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Admin zaterdag 24 januari 2004 @ 15:19:00 #3
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_16545173
Rijst: altijd pakistaanse rijst, ruikt al heel lekker bij het koken, basmati rijst dus

Goede 2e is de surinaamse rijst

Voor de kleuren, denk aan safraan, denk aan kleurstoffen die je in paki/suri winkels kunt kopen.

De kip:
ontvellen, bovenkant kerfjes inmaken,
een mengsel maken van joghurt, garam masala, paprikapoeder (wel uit de pakiwinkel halen, dat is totaal anders dan de onze) en cayennepeper, ook uit de pakiwinkel.
De kip insmeren, laten rusten en in de oven langzaam laten garen.

Denk er aan dat die paki paprikapoeder snoeiheet is he.

Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_16545177
Nou, post eens wat lekkere receptjes dan.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16545211
Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie.

Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij.

Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken.
Heb ik zo geleerd van een kok, is dat iets Indiaas?

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_16545218
Zelf kook ik uit patak potten, omdat het makkelijker is.

Zoals hierboven aangegeven is helemaal goed!!

Let the cooking begin...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 24 januari 2004 @ 15:24:56 #7
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_16545289
Wat ook lekker is"plauwri" ik meet niet of het goed geschreven is maar who cares,balletjes van ik meen gele erwtenmeel en dan gefrituurd
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_16547931
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 15:24 schreef fotoloog het volgende:
Wat ook lekker is"plauwri" ik meet niet of het goed geschreven is maar who cares,balletjes van ik meen gele erwtenmeel en dan gefrituurd
Jaaaa, lekker. Ik heb ze ooit eens zelf gemaakt. Was best goed gelukt eigenlijk.

Wat ook lekker is, zijn pakora's. Groenten (bijv. bloemkoolroosjes) in beslag gerold en dan frituren maar.

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_16550144
Ja, heerlijk!! Maar waar bestaat het beslag dan uit?

Recepten om onze oren, dat is wat we willen!!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_16550259
  • 1 geschilde mango
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 450 ml vanille-yoghurt
  • sinaasappelschil


  • Bereidingswijze: Pureer het vruchtvlees van 1 geschilde mango met sinaasappelsap. Voeg de vanille-yoghurt toe en meng dit in een blender.

    Serveertips: Garneer met stukjes mango aan een prikker en een slingerende sinaasappelschil.

    Dit is 1 van de vele variaties van een Lassie.

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 24 januari 2004 @ 19:31:05 #11
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16551097
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 18:57 schreef Oblivion het volgende:
    Ja, heerlijk!! Maar waar bestaat het beslag dan uit?

    Recepten om onze oren, dat is wat we willen!!


    Alstublieft!

    100 g besanmeel (kikkererwtenmeel)
    0.5 tl gemalen koriander
    1 tl zout
    0.5 tl gemalen kurkuma
    0.5 tl chilipoeder
    0.5 tl garam masala
    1 à 2 teentje knoflook (uit de pers)
    1.75 dl water
    0.5 bloemkolen (in roosjes)
    2 kleine uien
    olie (om te frituren)

    Bereidingswijze:
    Zeef het meel in een kom. Voeg koriander, zout, kurkuma, chilipoeder, garam masala en knoflook toe.
    Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Voeg langzaam het water toe en mix tot een dik, glad beslag.
    Haal bloemkoolroosjes en uiringen door het beslag. Verhit 4 cm olie in een diepe pan en bak de bloemkool en ui in porties in 4-5 minuten goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Dit is voor 4 personen. Serveer het met een zoetzuur of pikant sausje.

    [Dit bericht is gewijzigd door ruby op 24-01-2004 19:32]

    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_16551147
    Geweldig!! Bedankt daar je daar de tijd voor wilde nemen!

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 24 januari 2004 @ 19:34:45 #13
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16551227
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:32 schreef Oblivion het volgende:
    Geweldig!! Bedankt daar je daar de tijd voor wilde nemen!


    Geen dank! Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zelf gemaakt heb hoor. Wel gegeten natuurlijk. Enneh, dit recept heb ik van een bepaalde pagina geplukt.
    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_16551258
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:34 schreef ruby het volgende:
    Geen dank! Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit zelf gemaakt heb hoor. Wel gegeten natuurlijk. Enneh, dit recept heb ik van een bepaalde pagina geplukt.
    Maakt niet uit! Het is Nederlands en duidelijk!
    Meer vraag was er niet!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 24 januari 2004 @ 19:39:57 #15
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16551387
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:36 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Maakt niet uit! Het is Nederlands en duidelijk!
    Meer vraag was er niet!


    Ik wil er nog wel even aan toevoegen dat je bij de toko's ook kant en klaar beslag hiervoor kunt kopen. Het merk heet Shan. Ik heb het ooit wel eens thuisgehad maar wegens het verlopen van de houdbaarheidsdatum moest het de prullenbak in.
    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_16551431
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 14:26 schreef Oblivion het volgende:
    En hoe krijg je de kip zo mooi rood?
    Door citroensap met rode levensmiddelenkleurstof te vermengen en dat over de (ingekerfde) kip en in de marinade te gieten
    'Ee, ah wor 'ungry-loike!
    pi_16551469
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:41 schreef qyn het volgende:
    Door citroensap met rode levensmiddelenkleurstof te vermengen en dat over de (ingekerfde) kip en in de marinade te gieten
    Echt waar? Zo doen Indiers dat?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16551620
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:42 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Echt waar? Zo doen Indiers dat?


    Voor zover ik weet wel. Yvonne noemde dit ook al..

    Maar jah, een echte Kip Tandoori moet rood zijn

    'Ee, ah wor 'ungry-loike!
    pi_16551903
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 19:48 schreef qyn het volgende:
    Voor zover ik weet wel. Yvonne noemde dit ook al..

    Maar jah, een echte Kip Tandoori moet rood zijn


    Ja, hoort ook zo te zijn!

    *noteer me gek!!

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16551994
    Kip Tandoori is lekker..
      zaterdag 24 januari 2004 @ 20:54:39 #21
    19105 Noayla_
    Love me tender
    pi_16553304
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 15:21 schreef shmoopy het volgende:
    Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie.

    Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij.

    Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken.
    Heb ik zo geleerd van een kok, is dat iets Indiaas?


    Zo doe ik het ook; ik voeg daarbij ook nog een beetje tomatenpuree toe voor extra pittigheid en een mooi kleurtje.

    Verder kook ik erg vaak Indiaas (en dan niet van die bijna kant en klaar troep uit de supermarkt ) en barst ik van de recepten.

    Moet nu weg maar post er binnenkort een paar!

    For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
      maandag 26 januari 2004 @ 12:32:57 #22
    65653 Spindizzy
    FUCK-A-DOODLE-DO!
    pi_16592472
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 20:54 schreef Noayla_ het volgende:


    Verder kook ik erg vaak Indiaas (en dan niet van die bijna kant en klaar troep uit de supermarkt ) en barst ik van de recepten.


    Ik ook. Indiaas is grote favoriet hier in huis. Ook omdat mijn man en ik vegetarier zijn en dan kun je met de indiase keuken echt helemaal los gaan.

    Ik zal me ook nog wel 's met wat recepten melden

    Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
    Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
      maandag 26 januari 2004 @ 12:35:37 #23
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_16592544
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 15:21 schreef shmoopy het volgende:
    Oja, ik kook rijst altijd anders dan hoe ik het om me heen zie.

    Eerst een beetje olie in de pan, teentje knoflook geperst erdoor roeren en dan de droge rijst erbij.

    Lekker even warm laten worden en dan pas water erbij om de rijst te koken.
    Heb ik zo geleerd van een kok, is dat iets Indiaas?


    grappig, zo kook ik de rijst ook , ik gooi er alleen ook nog een theelepeltje vegeta ( soort hongaarse aromat ) bij.

    Ik heb het zo van mama geleerd, maar die is niet indiaas maar hongaars

    pi_16592556
    quote:
    Op zaterdag 24 januari 2004 14:26 schreef Oblivion het volgende:

    En hoe krijg je de kip zo mooi rood?


    Met de Pataks tandoori paste (AH en Bas/Dirk/Dygros en willekeurige toko's) krijg je die kip dus wel echt goed rood.
    Ook voor jou komt dat moment dat je vooraan staat in de file. Loop dan niet te sufkutten, maar geef vol gas en maak dat je wegkomt...
    pi_16592990
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 12:36 schreef Rudedadude het volgende:
    Met de Pataks tandoori paste (AH en Bas/Dirk/Dygros en willekeurige toko's) krijg je die kip dus wel echt goed rood.
    Niet dus... Blijft altijd een beetje rozig...

    Wel eens Tandoori Chicken bij een Indiaas restaurant gegeten?

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      maandag 26 januari 2004 @ 12:55:48 #26
    21704 SHE
    Shaven, not furred
    pi_16593143
    4 koffielepels kashmiri massala pasta,
    4 koffielepels tomatensaus of ketchup,
    1 koffielepel Worcestershire Sauce,
    1 koffielepel 5-kruidenpoeder (curry),
    zout om op smaak te brengen,
    1 koffielepel suiker,
    8 kippenbillen (ontveld maar niet ontbeend),
    3 koffielepels plantaardige olie,
    1 stuk verse gember van 5 cm. die je in jullienne snijdt,
    4 teentjes look mooi fijngestampt,
    het sap van 1 citroen,
    enkele blaadjes koriander.

    dan wordt ie echt mooi rood

    pi_16593333
    Thanks SHE!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16594171
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 12:50 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Niet dus... Blijft altijd een beetje rozig...

    Wel eens Tandoori Chicken bij een Indiaas restaurant gegeten?


    Ja, er zitten 2 lekkere bij mij in de straat. Daar wordt het inderdaad iets rood/oranjiger. Maar ik heb dan ook geen klei-oven. En tandoori is geen tikka-massala
    Ook voor jou komt dat moment dat je vooraan staat in de file. Loop dan niet te sufkutten, maar geef vol gas en maak dat je wegkomt...
    pi_16595391
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 13:30 schreef Rudedadude het volgende:
    Ja, er zitten 2 lekkere bij mij in de straat. Daar wordt het inderdaad iets rood/oranjiger. Maar ik heb dan ook geen klei-oven. En tandoori is geen tikka-massala
    Zegt hier niemand toch

    Of wilde je even laten weten dat je er echt wel was geweest?

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      maandag 26 januari 2004 @ 14:22:22 #30
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_16595531
    Patak's schopt kont.

    V.

    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_16595595
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 14:22 schreef Verbal het volgende:
    Patak's schopt kont.

    V.


    Patak beter mijn kont niet schoppen.

    Maar staat een mooie tip hierboven. Met citroensap en kleurstof van de toko krijg je 'm aardig rood.

    Gebruiken de patak mensen (ik ook hoor ) ook basterd suiker erdoor heen?

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16595622
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 14:16 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Zegt hier niemand toch

    Of wilde je even laten weten dat je er echt wel was geweest?


    Ook voor jou komt dat moment dat je vooraan staat in de file. Loop dan niet te sufkutten, maar geef vol gas en maak dat je wegkomt...
    pi_16595746
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 14:26 schreef Rudedadude het volgende:

    Hapje vindaloo sauce?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16595914
    Nee, doe maar Tindaloo
    Ook voor jou komt dat moment dat je vooraan staat in de file. Loop dan niet te sufkutten, maar geef vol gas en maak dat je wegkomt...
    pi_16597230
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 14:36 schreef Rudedadude het volgende:
    Nee, doe maar Tindaloo
    HEY! That's not funny...
    quote:
    Death By Curry - Harsha Tindaloo
    Verkapte doodverwensing!!!

    Shoot weer wat geleerd, nog heter...

    quote:
    Notes This is not some mad creation of a chilli head chef trying to frighten away lager louts, but a very authentic traditional Bangladeshi speciality.
    The use of the legendary Naga Jolokia chilli,which the Indian equivalent of the F.D.A. rate at a staggering 885,000
    Scovilles,plus the searing Bird chillies makes this the hottest authentic curry I have ever found,and I have been collecting books on the subject for years.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_16598647
    Ja, in de Taj-Mahal in Rotterdam (India's restaurant) stond er op de kaart bij dat dit gerecht op eigen risico geserveerd werd. Toch maar voor de Jalfrezi gegaan
    Ook voor jou komt dat moment dat je vooraan staat in de file. Loop dan niet te sufkutten, maar geef vol gas en maak dat je wegkomt...
    pi_16603402
    Ik vind Indiaas ook heel lekker, maar ik ben wat dat betreft heel makkelijk. Ik vind eten in een echt Indiaas restaurant heerlijk, maar ik kan ook genieten van curry uit de supermarkt. Kip Tandoori van Knorr lijkt totaal niet op echte Kip Tandoori, toch vind ik het ook lekker smaken (Kip Madras van Knorr wat minder overigens).

    Wat ik verder heerlijk vind zijn de spullen van Patak's en dan het liefste Tikka Massala of Balti, verder heb ik pasgeleden een winkeltje met Engelse etenswaren ontdekt waar ze Sharwood's verkopen, dat is ook heel erg goed.

    In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
      maandag 26 januari 2004 @ 18:18:04 #38
    19105 Noayla_
    Love me tender
    pi_16603553
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 12:32 schreef Spindizzy het volgende:

    [..]

    Ik ook. Indiaas is grote favoriet hier in huis. Ook omdat mijn man en ik vegetarier zijn en dan kun je met de indiase keuken echt helemaal los gaan.

    Ik zal me ook nog wel 's met wat recepten melden


    Ik om dezelfde reden als jullie (vegetariër)!
    For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
      maandag 26 januari 2004 @ 23:31:34 #39
    521 ruby
    Hell yeah!
    pi_16613387
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 18:12 schreef Angeles het volgende:
    Wat ik verder heerlijk vind zijn de spullen van Patak's en dan het liefste Tikka Massala of Balti, verder heb ik pasgeleden een winkeltje met Engelse etenswaren ontdekt waar ze Sharwood's verkopen, dat is ook heel erg goed.
    Ik vind de Korma (uit zo'n zakje, niet uit een pot) erg lekker. Als extraatje voeg ik gepelde tomaten toe. Zeer smakelijk hoor.

    Hoewel ik Indiaas erg lekker vind, kook ik het eigenlijk nooit (behalve m'n Patak Korma dan). Ik ben meer aan het experimenteren met de Surinaamse keuken.

    Maar als ik dit topic lees, dan moet ik maar gauw weer eens Indiaas kokkerellen.

    Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
    pi_17957661
    Gister dus Indiaas gegeten, maar heb het weer gehaald.
    Wel heb ik de rode kleurstof in huis gehaald, die ik ga uitproberen.
    Dat post ik dan wel even.

    Verder nog iemand met leuke recepten?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_18059135
    Nee, ken geen recepten, maar wel een lekkere tip:

    gugri/ channa, zijn kikkererwtjes en je moet ze heel pikant eten. In de toko kan je ze kant en klaar kopen en dan zelf peper en zout toevoegen. Echt lekker!!!

    Verder heb ik sinds zaterdag roti en kerriekip gegeten, echt een van mijn favo gerechten. Mijn vriendinnen waren er ook, moest echt lachen hoe ze het aten! Net een wrap!
    pi_18104969
    Hier nog een India-freak (in alle opzichten)

    Recept voor murgh tikka (kipspiesjes)

    Ingrediënten:
    - krap 400 ml uitgelekte yoghurt
    - 1,5 theelepel uitgeperste knoflook
    - 1 theelepel geplette gember
    - 2 theelepels chilipasta
    - 1,5 eetlepel olie
    - 2 theelepels citroensap
    - 1 theelepel garam masala
    - 2 tot 4 druppels rode of gele voedselkleurstof
    - 600 gram kipfilets, in blokjes van 3 centimeter

    Bereiding:
    Vermeng alle ingrediënten van de marinade en schep de kip erdoor.
    Laat de kip 2 tot 3 uur marineren in de koelkast.
    Rijg de blokjes aan spiesjes en bestrijk ze met extra olie.
    Rooster ze 6 tot 8 minuten boven houtskool of onder een zeer hete grill tot de kip gaar en goudbruin is.
    Keer ze eenmaal. Serveer ze met chutney, uiringen, raïta en Indiaas brood (naan)

    Yoghurt laat men vaak uitlekken tot een dikke hangop. In India gebeurt dit in een kaasdoek, zelf gebruik ik een schone theedoek over een zeef en in een pan hangen voor een nachtje. De hangop verdient de voorkeur bij het koken, omdat de textuur niet verandert. Maar met dikke yoghurt lukt het ook.
    pi_18111330
    Lijkt me een lekker recept, ga dat eens snel proberen!

    Chillipasta? Te verkrijgen bij? Toko?
    Poeder kleurstof is dat ook okay?
    Geplette gember schrijf je, maar mag je dat ook raspen? Of maakt dat niks uit?

    Vragen vragen vragen....
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_18127531
    Hoi Oblivion,

    Gember kun je raspen of pletten in de knoflookpers net als een teentje knoflook.
    Poeder kleurstof is okay, het gaat niet om de smaak enkel om de kleur.
    Chilipasta is een soort Indiase sambal en is te koop van Patak's. Maar deze is nogal prijzig, daarom kun je ook een vers rood pepertje nemen. Als je niet zo pittig wilt, haal je zaadjes eruit (deze zijn het heetst).

    Ik zal zo meteen nog een recept opsnorren.
    pi_18128288
    Hey Bhodisatva,

    Patak's ken ik wel...
    Lekker spul. Alleen vond ik de kip niet rood genoeg (tandoori) vandaar de kleurstof.

    Ik zou zo graag een recept willen hebben van masala saus. En eigenlijk de oranje/roze saus.
    En van de madras saus en van de vindaloo saus.
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_18132652
    Hi,

    Ik heb een hier een recept voor eieren-masala. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor bijv. garnalen, stukje vis, kip.
    Hoe ze de kleur roze of oranje krijgen weet ik niet maar ik denk ook met kleurstof, want welke andere natuurlijke ingrediënten hebben deze kleur. Ja, wortelen maar ik denk niet dat ze gepureerde wortelen erin doen. Deze masala is rood van kleur, maar je kunt 'em wat roze en milder maken door dikke yohgurt toe te voegen. Is sowieso wel lekker, denk ik. Ik verzin veel dingen zelf en ben altijd wel aan het experimenteren.



    Masala van eieren
    - 6 eieren
    - paar teentjes knoflook (naar smaak)
    - stukje verse gember, geplet
    - 1 of 2 groene pepertjes in reepjes
    - 2 el olie
    - 2 grote uien gesnipperd
    - 2 eetlepels tomatenpuree
    - 1 tl korianderpoeder
    - 1 tl komijnpoeder
    - 1/2 tl chilipoeder
    - 1/2 tl karwijpoeder
    water
    zout
    verse korianderblaadjes fijn gesneden

    De eieren hard koken en pellen. Olie verwarmen en uien fruiten, pepertje, gember en knoflook toevoegen. Daarna de kruiden erbij en alles goed doorroeren. De tomatenpuree toevoegen en net zo veel water dat het een smeuïge massa wordt. Dan de eieren inprikken en erbij doen en alles een kwartiertje op laag vuur laten sudderen. Op het laatst zout naar smaak en gesnipperde koriander erover strooien.

    eet smakelijk!
    pi_18137334
    Er zijn hier wat lekkere recepten langsgekomen, maar waarom die kleurstoffen toevoegen? Wat boeit de kleur van je gerecht nou, als het maar lekker is. Presentatie is wel belangrijk, maar kleurstoffen toevoegen is voor mij echt taboe.
    pi_19300134
    speciaal voor Obli

    Raita:

    1 halve liter Biogarde Stand in een kom losroeren met 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker en een halve theelepel cayennepeper

    Rasp op een bord 1 komkommer en knijp wat van het overtollige vocht uit de komkommerrasp voor je het in de kom bij de biogarde kiept. Mengen.

    In een koekepan 2 eetlepels olie verhitten en daarin 1 theelepel komijnzaad en 2 theelepels bruin mosterdzaad bakken tot het begint te "ploppen" (wat behoorlijk snel is als je pan en olie goed heet is dus niet weglopen want dan rot het aan). Bij de biogarde kiepen, goed doorroeren en in koelkast bewaren tot je het serveert bij bergen en bergen Pappadums

    Lekker met mint en verse koriander naar smaak evt.....
    This whole world is wild at heart and weird on top
    pi_19300530
    Is trouwens recept van Spindizzy die ik ook hier in dit topic zie rondhangen...

    hoe kan het ook anders bij een Indiaas topic
    This whole world is wild at heart and weird on top
    pi_19300930
    quote:
    Op maandag 26 januari 2004 12:32 schreef Spindizzy het volgende:


    Ik ook. Indiaas is grote favoriet hier in huis. Ook omdat mijn man en ik vegetarier zijn en dan kun je met de indiase keuken echt helemaal los gaan.

    Ik zal me ook nog wel 's met wat recepten melden
    Ja, Lula, maar ze heeft het topic niet meer bezocht...

    Hint!!! Hint!!!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')