abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53671728
http://www.rtl.nl/(/huist(...)cepten/wk18_vrij.xml



als je erop googlet krijg je dus oa. deze link, met onderstaand recept van RTL4
quote:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak het Knorr wereldgerechten pak open en haal daar het zakje Burritos-saus uit. Vermeng de inhoud van dit zakje met de zure room en 2 eetlepels water. Roer het goed door. Snijd de kipfilet in reepjes. Pel de ui en snijd de ui in ringen. Maak de paprika's schoon en snijd de paprika in ringen. Snijd de tomaat in blokjes en was de sla. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika en de uiringen toe en roerbak alles nog 4 minuten. Voeg 100 ml. Water en de inhoud van het zakje Burritos kruidenmix toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 2 -3 minuten zachtjes doorkoken. Haal de tortilla's uit de verpakking en wikkel ze in aluminiumfolie. Verwarm de tortilla's 3 minuten in de oven. Smeer de warme tortilla's dus in met de burritosaus en vul ze in het midden met het kip-groentemengsel en vouw ze dicht. Lat de gevouwen tortilla's in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Gratineer de tortilla's gedurende 8 minuten in de over. Serveer de burritos en de burritos-saus apart.
Ja doei.
  woensdag 3 oktober 2007 @ 17:30:49 #230
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53671788
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 17:27 schreef motorbloempje het volgende:
http://www.rtl.nl/(/huist(...)cepten/wk18_vrij.xml



als je erop googlet krijg je dus oa. deze link, met onderstaand recept van RTL4
[..]

dat kan korter
"zie het pak van Knorr"
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53671915
uh huh

dat was wat ik ook dacht

als ze er nou nog wat extra ingrediënten hadden bijgetieft ofzo, ok.. maar dan nog.. dan kun je nog zeggen: doe als variatie ook wat mais met de paprika en de kip meebakken
Ja doei.
pi_53694200
quote:
Op zondag 8 juli 2007 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja een met vijgen gevulde varkensbaarmoeder (een klassiek gerecht uit de romeinse keuken) verkoopt niet zo lekker. Zaken als Kalfshart of long, die in Beieren nog veel gegeten worden gruwelen we al van, de meeste mensen vinden tong al gillend eng.
oeh...tong gebakken in boter met witte rijst en gestoomde groenten...yammie !!!

enne, je moet es gebakken darmen vragen bij de echte cantonese chinees. Met zoetzuursaus is het heerlijk. Zelfs mijn verstokte hollandse boerenvrienden vinden het heerlijk. Bij mij werd het als hard vlees verkocht door mijn ouders...en smullen maar !
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  donderdag 4 oktober 2007 @ 16:44:13 #233
3869 David
Drum the drums
pi_53695933
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2004 09:24 schreef Mayadevi het volgende:
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?

Inderdaad, die lasagnette is zelfgemaakt eigenlijk net zo makkelijk. Lekker, met verse basilicum en oregano. Roomkaas is ook héérlijk door de saus. Om de vetrollen binnen de perken te houden neem ik altijd Linesse. Makkelijk ook als er iemand kont eten: je kan het van te voren maken, dan kan je zorgen dat alles netjes en opgeruimd is en hoef je het alleen maar in de over te doen.

ff off-topic: gheghe, die usericon van Bo
Dat vind ik ook het voordeel van ovengerechten: je kunt ze echt van te voren maken, als je even zin of tijd hebt, en dan gewoon op het moment zelf alleen ff de oven opzetten en aperitieven terwijl het gerecht opstaat. Bijna zo comfortabel als uit eten gaan. Alleen een stuk goedkoper en misschien zelfs gezelliger...
pi_53696011
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 16:02 schreef AtheistArmy het volgende:

Maar je moet er gewoon wel een paar flinke scheppen sambal en wat zout en andere kruiden aan toevoegen want de gerechten zijn een beetje aan de flauwe kant.
Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen...
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 4 oktober 2007 @ 16:49:01 #235
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_53696122
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 16:46 schreef Jarno het volgende:

[..]

Zout toevoegen aan een Knorr pak lijkt me een beetje als water naar de zee dragen...
Lijkt me ook niet handig inderdaad
Vooral de taco's zijn verschrikkelijk zout.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_53696222
Volgens mij zijn die zgn. 'kruidenmixen' die erbij zitten ook gewoon 90% zout. Dat het niet pittig genoeg voor je is, a la, maar als je zout mist dan is er al redelijk wat mis met je smaakpapillen. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 4 oktober 2007 @ 16:53:39 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53696287
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 16:52 schreef Jarno het volgende:
Volgens mij zijn die zgn. 'kruidenmixen' die erbij zitten ook gewoon 90% zout. Dat het niet pittig genoeg voor je is, a la, maar als je zout mist dan is er al redelijk wat mis met je smaakpapillen. .
Dan moet je wel 2 pakjes per dag zware shag ketting roken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53696445
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 17:24 schreef motorbloempje het volgende:
is er nou in al die jaren niemand die het geheim van de Burrito-Sour-Cream-saus heeft ontdekt?




overigens maandag de burrito's gemaakt met gehakt, broccoli en paprika was weer jummie
Ja hoor. Probeer eens iets met komijn, korianderzaad en papikapoeder, snufje chilivlokken...

Of kijk eens bij de ingredienten op het pak

Nee, ik maak het nooit, maar ik eet nog weleens bij mensen die dat wel doen.
  zondag 25 november 2007 @ 17:59:08 #239
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_54829685
Oke Kickje! !

Vandaag van Knorr de indiase preischotel gemaakt (is geen wereldgerecht maar ach ) en dat was erg lekkah. Maar wat voor kruiden zou je er zelf bij moeten doen om dezelfde smaak enz te krijgen?
пусть всегда будет солнце
pi_55067193
Ik ben een student, heb weinig geld tot mn beschikking, een kleine keuken, meestal weinig tijd/ geen zin om uitgebreid in de keuken te staan, weinig keukengerei tot mn beschikking, dus ik vind de Knorr gerechten en Conimex pakketten echt een uitkomst. Eet zowat elke avond wel een pak, en ik vind het prima smaken. Als ik al die ingredienten apart moet kopen, gaat het me veel meer geld kosten, veel meer tijd, en kan ik het meeste na een tijd weer weggooien omdat het overdatum is.

Misschien later, als ik "groot" ben dat ik wat minder met pakjes ga koken, maar voorlopig zweer ik erbij
  Redactie Frontpage / Weblog maandag 25 februari 2008 @ 23:56:35 #241
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_56976981
Ik hoor net van missbaggerbeeb dat ik dit moet eten dus ga ik dat maar doen binnenkort
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_58092187
hia met sean ehh nou ja ik weet niet precies wat het
was maar kip van e bone is malser
het had iets met de bot te maken
waarschijnlijk omdat de bot warm word en van 2 kanten
tegelijk word verwarmd nee! het meot iets anders zijn
ik zal binnen kort nog wat speciale gerechten
die ik in een echte indische keuken heb leren maken
waar jullie denk ik ook wel van zullen smullen en wat
doen we met knor knor
knor knor is gewoon iets wat eigelijk een image is het
vald allemaal mee we kunnen samen er voor zorgen
dat we het goed koper leuker en gezonder
kunnen maken het is bewezen dat het koken van voedsel goed is
voor je geest die bereideng met echte kruidens
doet iets met je iets wat je wel gaat merken
als je tijd en liefde in het voedsel
gooit dank u
hoi sean hier alles in orda
pi_58101545
floko is volgens mij buitenlander die geweldige recepten hier kan komen posten! ik ben benieuwd!
pi_59276091
Het is al een tijdje uit het assortiment maar hoop dat iemand het recept kent...

Fornello.
Het is een ovengerecht met kip, rijst en cherry-tomaatjes.

Thanks!
  dinsdag 10 juni 2008 @ 14:51:39 #245
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_59277969
Iemand dat Turkse gerecht?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_59551563
Altijd leuk hier af en toe eens te kijken
Work hard, play harder!
Last.fm
pi_59551851
Klinkt super allemaal tevens verkapte TVP
Haters gonna hate.
pi_59552105
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 15:15 schreef CyclingGirl het volgende:
Klinkt super allemaal tevens verkapte TVP
Weet jij nog een lekker receptje?
Work hard, play harder!
Last.fm
pi_59552897
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 14:51 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Iemand dat Turkse gerecht?
Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
pi_59709640
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 15:56 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
Goed, maar kent iemand het recept voor de mensen die het wel zelf willen maken?
Work hard, play harder!
Last.fm
pi_62381499
TVP
pi_62408403
Ik maak zelf ook wel eens de wereldgerechten van knorr, maar dan gewoon uit het pakkie Ben wel benieuwd naar het recept voor de teriyaki?
pi_62408690
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 15:56 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Dürum kan je het beste bij de Turk op de hoek halen. Beter krijg je het thuis niet
De smaak misschien niet nee, maar ik hecht persoonlijk ook nog enige waarde aan hygiëne en kwaliteit naast smaak. Er zullen best goede Turkse restaurants zijn in Nederland, maar over het algemeen is het 1 grote gore onhygiënische boel daar. Herinner ook berichten van sperma etc in gerechten door handen niet wassen.

Geef mij maar een receptje dan, want ik weiger nog van een Turk te gaan eten.

/edit:
Ik bedoel dus lauter turkse restaurants (shoarmatenten). Ik heb bij Turkse mensen gegeten en daat leek het gewoon helemaal perfect mbt hygiene enzo.

[ Bericht 9% gewijzigd door northernlight81 op 15-10-2008 17:41:41 ]
pi_62409991
Goed topic.
Vaak is het inderdaad net zo makkelijk om het gerecht zelf te maken en ook nog eens veel lekkerder.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62410310
net zo makkelijk...

ik ben nog steeds naarstig opzoek naar een kruidenmengelmoes die het zakje van de burritomix (dat je door de sour cream moet roeren) na te maken

die vind ik écht té lekker
Ja doei.
pi_62412629
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:41 schreef motorbloempje het volgende:
net zo makkelijk...

ik ben nog steeds naarstig opzoek naar een kruidenmengelmoes die het zakje van de burritomix (dat je door de sour cream moet roeren) na te maken

die vind ik écht té lekker
Ik heb zo het vermoeden dat je dat niet gaat lukken met verse ingrediënten maar je zou het eens kunnen proberen met bv. uienpoeder en knoflookpoeder? Ik begreep dat het daar ongeveer naar smaakte.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62412701
Met paprikapoeder en een snufje komijn. Want dat zit er sowieso in.
pi_62412726
ja, maar heb nog nooit bereikt wat ik wilde bereiken het smaakt allemaal nèt niet
Ja doei.
pi_62412754
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 19:16 schreef motorbloempje het volgende:
ja, maar heb nog nooit bereikt wat ik wilde bereiken het smaakt allemaal nèt niet
Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmix
pi_62412870
als je dat doet en lukt ben je voor eeuwig mijn heldin
Ja doei.
pi_62614881
de mijne ook! Ik koop die pakken alleen maar voor die saus. Die enchilada variant is ook lekker trouwens. Alleen heul niet voor 4-5 personen
pi_62615463
En de mijne ook!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_62615969
Ik ben ook nog steeds op zoek naar iets dat smaakt en net zo snel is als de russische stroganoff van Knorr.

Ik weet dat het origineel anders hoort enz.maar ik vind die erg lekker!
Sweet and innocent...
pi_62617281
Verdomd, zijn die rare knorrpakken toch nog ergens goed voor! Leuke verzameling recepten, hop, in mijn AT.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_62627391
dit topic kon ik niet meer vinden met de search en nu heb ik em weer
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 23 oktober 2008 @ 23:40:58 #266
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_62628081
De Dürúm is echt lekker
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_62628398
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 23:40 schreef Dark_Angelus het volgende:
De Dürúm is echt lekker
Dat breekt zo lekker de week!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62628446
Ik ben ook wel benieuwd naar die Dürüm, in de reclame ziet het er wel lekker uit maar ik vertrouw het niet helemaal want bijv. de roti is ook heel slecht gekruid. Lijkt het wel enigszins op echte (Turkse) dürüm?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_62628476
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 23:58 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik ben ook wel benieuwd naar die Dürüm, in de reclame ziet het er wel lekker uit maar ik vertrouw het niet helemaal want bijv. de roti is ook heel slecht gekruid. Lijkt het wel enigszins op echte (Turkse) dürüm?
het is wel vrij vlak, niet smerig ofzo, maar het sausje erbij bijvoorbeeld heeft niet echt wat weg van een lekker gekruid turks dipje
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62628535
Hm, misschien kan ik het wat opleuken met de kruiden die ik van de zomer uit Griekenland heb meegenomen. Ok, niet helemaal Turks, maar Kos is toch heel dichtbij.
Het is wel lekker makkelijk natuurlijk.

Oja, ik hou me ook nog steeds aanbevolen voor het sausje van de Burritos. Kunnen we niet iemand laten infiltreren bij Knorr ofzo?
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 10:59:44 #271
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_62635957
Durum ( gekregen van turkse collega)


1 kg bloem
1 pakje boter van 250 gram
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
3 eieren
400 ml yoghurt
zakje vanille suiker


Alles mengen en even laten rijzen en dan een soort van ovale platte broodjes van maken.

Afbakken in de oven.
De tijd en temp. heb ik helaas niet meegekregen, maar ik denk zo'n 15 min op 200 graden.

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_62636152
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Durum ( gekregen van turkse collega)


1 kg bloem
1 pakje boter van 250 gram
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
3 eieren
400 ml yoghurt
zakje vanille suiker


Alles mengen en even laten rijzen en dan een soort van ovale platte broodjes van maken.

Afbakken in de oven.
De tijd en temp. heb ik helaas niet meegekregen, maar ik denk zo'n 15 min op 200 graden.

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denk
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 11:16:05 #273
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_62636417
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 11:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ovaal? Ik dacht het dat een opgerolde pannenkoek was.. maar dat zal dan wel alleen met döner zijn denk
Mijn collega had ze zo gemaakt, als jij een platte pannekoek wil is ook goed.
Is naar eigen idee.
Als ze ovaal zijn kan je ze vullen, krijg je een soort grote pita.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_65915103
tvp en tevens schop
pi_65915300
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:

Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik had al eens een recept voor turkse pizza gehad en dat was ook perfect.
Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten?
Die durum wil ik ook wel een keer proberen. Wat gebruik jij als vulling?

PF: nu is het niet meer voor niks omhooggeschopt.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 10 februari 2009 @ 17:06:12 #276
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_65918819
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 10:59 schreef Curiosity het volgende:
Durum ( gekregen van turkse collega)
+/- 50 gram gist ( oplossen met melk)
Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat?
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  dinsdag 10 februari 2009 @ 17:40:00 #277
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65920087
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:38 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Beetje offtopic, maar zou je dat recept misschien ook een keer willen posten?
Die durum wil ik ook wel een keer proberen. Wat gebruik jij als vulling?

PF: nu is het niet meer voor niks omhooggeschopt.
Turkse pizza


voor het deeg

1 pak bloem
melk
verse gist (30 gram)
zonnebloemolie
2 el suiker
zout

Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.

Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie

Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.

Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.


Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Curiosity op 10-02-2009 17:47:00 ]
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 10 februari 2009 @ 17:43:28 #278
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65920207
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 15:38 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Die durum wil ik ook wel een keer proberen. Wat gebruik jij als vulling?


Kipfilet marineren met olie en kebabkruiden of pita kruiden.
Bakken met rode paprika en rode ui.
Naar smaak knoflooksaus erbij.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 10 februari 2009 @ 17:45:46 #279
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65920288
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:06 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Hoeveel zakjes gedroogde gist is dat?
verse gist deel je door 2 als je gedroogde gebruikt.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 10 februari 2009 @ 17:47:02 #280
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_65920331
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 19:18 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Als ik weer s in NL ben zal ik een pak kopen en een zaterdagmiddag besteden aan het exact namaken van de kruidenmix
Heb je dat ooit nog gedaan ColdFeet?

* Jojogirl vindt die saus ook briljant nl.
pi_65921678
Het plaatje op die pakjes ziet er altijd lekker uit maar als je het klaarmaakt smaakt de boel nou netniet ofzo. Weet iemand een goed recept voor de Japanse Teriyaki? Liefst met niet te veel ui en knoflook?

[ Bericht 0% gewijzigd door Pandorah op 10-02-2009 23:04:51 ]
pi_65925555
tvp
  dinsdag 10 februari 2009 @ 21:00:14 #283
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65927321
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 18:29 schreef Pandorah het volgende:
Het plaatje op die pakjes ziet er altijd lekker uit maar als je het klaarmaakt smaakt de boel nou netnet ofzo.
ja inderdaad. Hier ook ooit eens een paar van die pakken gekocht. Lekker makkelijk voor tussendoor. Maar het zegt denk ik al genoeg dat ik me nu bedenk of de datum op het laatste pak misschien al een paar maandjes verlopen is . Niet dat dat erg zou zijn ofzo.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66048886
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 17:40 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Turkse pizza


voor het deeg

1 pak bloem
melk
verse gist (30 gram)
zonnebloemolie
2 el suiker
zout

Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.

Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie

Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.

Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.


Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
Ik wil dit gerecht dit weekend gaan maken, maar als ik dit gerecht aanhoud, voor hoeveel turkse pizza's heb ik dan wel niet?
  zaterdag 14 februari 2009 @ 15:08:13 #285
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66054927
Gauw zo'n stuk of 15.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_66079460
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 15:08 schreef Curiosity het volgende:
Gauw zo'n stuk of 15.
Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt.
  zondag 15 februari 2009 @ 14:30:09 #287
63722 z80
I fink you freaky
pi_66083826
quote:
Op zondag 15 februari 2009 12:42 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Het deeg staat te rijzen, het gehaktmengsel heb ik gemaakt, zal vanavond eens posten hoe het heeft gesmaakt.
mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaar

tevens tvp
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_66088297
quote:
Op zondag 15 februari 2009 14:30 schreef z80 het volgende:

[..]

mocht je hulp nodig hebben om de 15 pizza's op te eten, ben ik beschikbaar

tevens tvp
Ik heb het recept gehalveerd. Het waren er een stuk of 8 en dus zijn er nog een aantal over voor morgen.
Was erg lekker!
  zondag 15 februari 2009 @ 17:07:42 #289
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66088844
quote:
Op zondag 15 februari 2009 16:51 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik heb het recept gehalveerd. Het waren er een stuk of 8 en dus zijn er nog een aantal over voor morgen.
Was erg lekker!
Fijn dat je het recept geslaagd vind.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_66409289
Geen zin om heel het topic door te lezen duss, heeft iemand nog een 'echt' recept voor de durum
Bobby Haarms: "Ik ben niet bang voor de dood. Misschien zit onze Lieve Heer wel te wachten op een hersteltraining. Nou, dan kan ie behoorlijk aan de bak." AFCA
  dinsdag 24 februari 2009 @ 14:52:25 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66409389
Ja, maar geen zin om te posten.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 14:54:25 #292
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66409476
staat al ergens in het topic. Succes met lezen.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66409500
TVP
Boeiuuh
pi_66410603
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 14:49 schreef Silaz het volgende:
Geen zin om heel het topic door te lezen duss, heeft iemand nog een 'echt' recept voor de durum
Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave?

Ik heb hem nog steeds niet geprobeerd trouwens. Denk dat ik dat van het weekend eens ga doen!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_66411416
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 15:23 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Control-F en durum intypen is toch niet zo'n opgave?

Ik heb hem nog steeds niet geprobeerd trouwens. Denk dat ik dat van het weekend eens ga doen!
Kon die nog nites vinden althans.. de eerste vijf pagina's
Bobby Haarms: "Ik ben niet bang voor de dood. Misschien zit onze Lieve Heer wel te wachten op een hersteltraining. Nou, dan kan ie behoorlijk aan de bak." AFCA
  dinsdag 24 februari 2009 @ 15:47:07 #296
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66411461
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 15:45 schreef Silaz het volgende:

[..]

Kon die nog nites vinden althans.. de eerste vijf pagina's
staat bijna bovenaan deze blz.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_66414963
Recept voor teriyaki heb ik thuis liggen, lijkt in mijn beleving wel een beetje op die uit het pak. Vanavond krijg ik Beef Shanghai, het zal mij benieuwen.
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_66566337
Heeft iemand het recept voor saigon sticks?
het is al een tijdje uit de handel maar wel erg lekker.
ik zoek zowel de marinade en de saus
  dinsdag 3 maart 2009 @ 09:48:53 #299
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66643548
http://www.nu.nl/economie(...)oor-knorr-tacos.html

Ze hebben kennelijk slecht karma, die "wereldgerechten"..
  dinsdag 3 maart 2009 @ 09:57:48 #300
165237 Leef
Sunny side up!
pi_66643815
Trouwens er wordt op diverse plaatsen gesproken van borrelglaasjes wodka voor door de stroganoff saus, maar wat heeft het voor zin om wodka door een warm gerecht te koken, waarbij het de bedoeling is dat de alcohol verdampt?
Wodka, jenever en dergelijke zijn 99,99% water en alcohol, voegt die 0,01% dan zoveel toe dat er wodka door moet? Volgens mij gaat het alleen maar om het idee..
pi_66646636
Wat een fantastisch topic. Ik kook vaak met deze pakjes (student, weinig geld, makkelijk e.d.) maar ik vind de smaak zo ontzettend hetzelfde worden na een aantal keer.
De Turkse Durum beviel mij dan juist wel weer heel goed, vooral het mixje voor de saus..
Ik hou deze even in de gaten
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')