JohnDDD | maandag 27 juni 2022 @ 15:34 |
Ik verslijt nogal veel koekenpannen en wokken. Ik merk dat al mijn koekenpannen na een tijd enorm gaan aanbakken en dat er dan bijna niet meer mee te bakken is. Een paar jaar terug heb ik een wok en koekenpan van carbonstaal gekocht van De Buyer gekocht. Ik heb ze ingebrand en goed verzorgd met olie en de eerste paar maanden waren ze fantastisch. Ze brandden nooit aan. Na een paar maanden begonnen ook die aan te branden en stukjes van hun ingebrande zwarte laag te verliezen in mijn eten. De enige optie is dan eigenlijk om zoveel mogelijk van de laag te verwijderen en de pan opnieuw in te branden. Dit is echt ontzettend veel werk. Helaas lukte het me niet om de pannen weer in goede staat te krijgen. Inmiddels heb ik een Greenpan en een TVS Natura pan. Ook heb ik een wok van Royal Line. Alle drie de pannen waren in het begin prima maar begonnen al snel aan te bakken en zijn inmiddels vrijwel geheel onbruikbaar. Overigens gebruik ik geen metaal in de pannen en doe ik ze niet in de vaatwasser, dus ik ben er best voorzichtig mee. Wat is nou echt een goede pan die jaren meegaat en die niet heel veel onderhoud vergt? | |
Marsenal | maandag 27 juni 2022 @ 15:36 |
Kook je op vuur of inductie? | |
MissHobje | maandag 27 juni 2022 @ 15:38 |
Ik heb van die RVS bakpannen dikke bodem..niet kapot te krijgen. Gewoon van metro..merk van de Makro. | |
JohnDDD | maandag 27 juni 2022 @ 15:39 |
Gietijzeren kookplaten (helaas ... sociale huurwoning) | |
Bugno3 | maandag 27 juni 2022 @ 15:41 |
https://www.bk.nl/shop/al(...)0B10qWBoClMMQAvD_BwE Geen zeep gebruiken, maar echt ideale pannen. Ontzettend snel heet ook, en je kunt er gewoon naar hartelust in schrapen. | |
Farenji | maandag 27 juni 2022 @ 15:43 |
Ik gok dat je ze toch niet echt optimaal behandelt dan, want een goede plaatstaal pan zou een leven lang mee moeten gaan. Dat gezegd hebbende: RVS vind ik zelf ideaal. Onverwoestbaar, en bakt met meeste eten niet aan, mits je hem *echt* goed heet laat worden, en je het eten niet meteen los probeert te maken maar het zichzelf los laat bakken. Met de disclaimer dat ik er zelf nooit vis of vlees in bak. Maar eieren bakken lukt bijv prima. Hoeft niet ingebrand te worden en mag evt zelfs in de vaatwasser (al doe ik dat zelf nooit). Nadeel van rvs is dat het dus langer duurt om heet te worden dan plaatstaal, en dat het weer minder goed warmte vasthoudt dan gietijzer (al is dat misschien ook weer een voordeel). | |
JohnDDD | maandag 27 juni 2022 @ 15:49 |
Mijn carbonstalen pannen waren ook nog best bruikbaar, maar de zwarte laag liet langzaam los (in mijn eten). En dat is dus heel bewerkelijk want dan moet je hem opnieuw gaan inbranden en dat kan eigenlijk niet goed zonder de oude laag eerst te verwijderen. Ik vond het te bewerkelijk. | |
Lienekien | maandag 27 juni 2022 @ 15:49 |
Dus gas? | |
Harvest89 | maandag 27 juni 2022 @ 15:51 |
RVS van een goed merk (bk of zo) en/of gietijzeren pannen. Gietijzeren pannen altijd extreem goed afdrogen, anders gaan ze roesten. | |
Harvest89 | maandag 27 juni 2022 @ 15:53 |
Ja heb toch de neiging om te claimen dat je hem niet goed hebt ingebrand. Misschien te veel olie gebruikt of zo? | |
JohnDDD | maandag 27 juni 2022 @ 15:53 |
Nee, google maar eens op gietijzeren kookplaat. Dan zie je wat ik bedoel. Dat werkt op elektriciteit. | |
JohnDDD | maandag 27 juni 2022 @ 15:54 |
Dat was wel altijd een dingetje ja, dat inbranden. Het probleem was ook dat het dusdanig ging roken in de keuken dat de woning nog een dag naar rook stonk en ik haast niet meer kon ademen Ik deed het ook een paar keer achter elkaar voor de zekerheid. De zwarte laag leek best mooi. | |
Piles | maandag 27 juni 2022 @ 15:59 |
Gietijzer was hier echt een drama met aardappelen bakken... Nu weer bij de anti aanbaklaag terug, maar die gaan ook snel stuk Mss toch maar eens RVS proberen. | |
Netsplitter | maandag 27 juni 2022 @ 16:06 |
Goede tip. | |
Lienekien | maandag 27 juni 2022 @ 16:08 |
Die vind ik niet. | |
Farenji | maandag 27 juni 2022 @ 16:14 |
Aardappelen bakken in rvs gaat prima, wel het zetmeel van de aardappelen wassen voor het bakken. | |
Marsenal | maandag 27 juni 2022 @ 16:15 |
https://www.bol.com/nl/nl(...)er/9200000073897385/ | |
Piles | maandag 27 juni 2022 @ 16:37 |
Hm das lastig bij van die voorgegaarde&gekruide Maar daar zit dan wel zoveel olie op, dat kan haast niet plakken. En groente en vleesvervangers? Hoe gaat dat? Vlees wordt hier in huis niet gebakken, dus daar hoef ik geen rekening mee te houden | |
Tumble | maandag 27 juni 2022 @ 16:42 |
als je een rvs pan wil kijk dan eens naar demeyere vooral de 7 laags pannen zijn top pannen voor pannen met een anti aanbaklaag zweer ik bij WOL pannen niet in de vaatwasser schoonmaken en ze gaan jaren lang mee | |
golfer | maandag 27 juni 2022 @ 16:59 |
Kleine greep uit voorgaande topics waar je nog wat tips kunt vinden: CUL / Waarom gaan mijn koekenpannen altijd kapot? CUL / De ideale pannenkoekpan CUL / Koekenpannen CUL / Wat is de beste anti aanbakkoekenpan? CUL / door de pannen het pannenbos niet meer zien CUL / Welke koekepan: gietijzer goed alternatief? CUL / Goede pannen CUL / Goedkope wokpan en koekenpannen? CUL / welke koekenpan? CUL / Stel je vragen over pannen aan Kookpunt en win een plaatstalen pan CUL / Emaille koekenpan of braadpan. | |
Posergoth6667 | maandag 27 juni 2022 @ 17:35 |
Die zwarte laag is niet nodig. Je moet een laag hebben, niet 100 lagen. Dat je zo veel rook hebt, is ook een probleem. Heb je die pan nog? Zo ja, pak die pan. Heet water en zeep, goed schrobben. Koop anders ff bij de supermarkt zo'n RVS schoonmaak bol ding. Kost een euro ofzo. Alles wat los kan raken er af halen, tot de pan schoon is. Hoeft geen blank staal te zijn, maar schoon. Afspoelen, afdrogen, op het vuur om op te warmen. Pak een olie soort. Ik zou geen lijnzaad gebruiken, dat meurt als de pest. Doe een laag in de pan die de hele bodem bedekt. Dus niet een dun laagje, gewoon uit laten lopen over de boden. Zet de pan op een middel vuur. Als er een mini beetje rook af komt, doe dan de pan voorzichtig draaien om de olie rond te laten gaan voor een minuutje. Dus niet helemaal laten walmen, net aan een klein beetje damp moet zichtbaar zijn. Daarna dump je de olie in een oud pannetje ofzo, dat hittebestendig is. Dus geen glas. Pak een papieren doekje en veeg de pan schoon. Gooi olie en/of vet in de pan. Als je er nu een ei in doet glijd deze door de pan heen. Herhaal wanneer nodig, ik doe dat eens in de twee weken ofzo. Het hele proces kost mij normaal misschien 3 minuten en mijn keuken hangt echt niet vol met olie dampen. Een paar keer achter elkaar inbranden heeft ook helemaal geen nut. Zwarte pannen zijn mooi voor de sier, maar je moet de pan gebruiken. Mijn pannen zijn niet egaal zwart, maar als ik er iets in gooi dan glijd het er doorheen, precies wat de bedoeling is. Als je zo'n instagram pan wilt, moet je deze een flink aantal keer inbranden in de oven, wat een godsvermogen kost aan electra en een hoop irritatie. Zo'n pan werkt echt niet beter dan een 1 keer ingebrande pan. Dit is een goed ingebrande pan: | |
Hyaenidae | maandag 27 juni 2022 @ 18:34 |
Wat een goor geval is dit? Ik zou daar geen eten meer uit lusten. Ik heb RVS pannen van Fissler, de onderkant van de pan wordt wel bruin maar de binnenkant glanst nog als nieuw en zit geen gore bruine drab in. En ook geen coating die los kan laten oid, ideaal. | |
golfer | maandag 27 juni 2022 @ 18:38 |
Dat heet patina en is dus een natuurlijke anti-aanbaklaag. Niks goors aan. | |
SjoukjeHooynaayer | maandag 27 juni 2022 @ 18:40 |
Ik zweer bij Duitse pannen, maar kan je geen merk noemen. | |
golfer | maandag 27 juni 2022 @ 18:43 |
Ze moeten Duits spreken en het merk maakt niet uit? | |
sigme | maandag 27 juni 2022 @ 19:15 |
Dit werkt ook voor mij. Alleen gebruik ik geen zeep, maar een metalen schuursponje en laat ik ook dat steeds opnieuw inbranden achterwege. Als ik de pan met heet water heb schoongemaakt (dat doe ik lang niet altijd) dan daarna even goed olie erin smeren met een keukenpapiertje. Klaar voor volgend gebruik. Je hebt wel een goede plek nodig waar je de (niet heel schone) pan goed kan wegzetten zonder dat huisdieren 'm komen uitlekken en/of er vet uit op vloer/aanrecht druipt. Voordeel van deze aanpak is dat er ook alles in mag wat anders niet zou mogen. Tomaat met name. | |
Posergoth6667 | maandag 27 juni 2022 @ 21:32 |
Ik bak eigenlijk niets met tomaat. Nooit echt last van dus. Als ik dingen met tomaat maak, is het meestal iets van soep of curry of iets dergelijks, dat maak ik in een emaille stoofpan. | |
JohnDDD | maandag 27 juni 2022 @ 22:01 |
Zou dat mijn probleem kunnen zijn, dat ik vaak tomatensaus maak in mijn koekenpannen? | |
Farenji | maandag 27 juni 2022 @ 23:21 |
Dat kan zeker, tomaat is best zuur. Laat je het lang pruttelen? | |
Fer | maandag 27 juni 2022 @ 23:51 |
RVS pannen van Demeyere voor het vleeswerk en een anti aanbak van Le Creuset voor het delicate werk, maar die stook ik niet te heet anders gaat de anti-aanbak kapot. Ook nog een gietijzeren wok, mooi glad ingebrand. Maar die maak ik gewoon schoon met sop hoor. Die laag blijft wel mooi. | |
Posergoth6667 | dinsdag 28 juni 2022 @ 07:19 |
Niks goors aan. Dat is een professionele pan. Dat is wat goede chef koks gebruiken. Het is geen aangebrand eten. | |
JohnDDD | dinsdag 28 juni 2022 @ 07:59 |
Soms toch wel een tijdje. Half uur ofzo. | |
mvdejong | dinsdag 28 juni 2022 @ 09:59 |
Geeloxeerd aluminium, met name Calphalon. Prijzig, maar je doet er de rest van je leven mee. En je kan er met een schuurspons op losgaan in de zeldzame gevallen dat er iets aangebakken is. Hints : • Voor het eerste gebruik een keer goed heetstoken met een scheut olie erin. • Als je zure gerechten maakt (bijv. rabarber) dit niet tot de volgende dag laten staan, dat tast de laag aan. • Als je de pan met water erin wegzet om te weken, geen metalen spatels of lepels erin laten staan. | |
IkEetSlakken | zondag 3 juli 2022 @ 22:48 |
Zijn hier vooral dan van Greenpan. Blijven mooi. Duren iets langer voor ze op temperatuur zijn. | |
sigme | maandag 4 juli 2022 @ 19:30 |
Dat verschilt per pan. Geëmailleerde pannen, en pannen met anti-aanbaklaag geven niks om zuur. Plaatstaal zeker wel, en gietijzer denk ik ook wel. | |
JohnDDD | maandag 4 juli 2022 @ 19:33 |
Ik heb hier twee pannen van Greenpan. Bakken allebei keihard aan. | |
IkEetSlakken | maandag 4 juli 2022 @ 19:36 |
Dan doe je toch echt iets verkeerd.... | |
littlemindy | maandag 4 juli 2022 @ 22:07 |
Ik heb ook een Greenpan, zeer tevreden mee. | |
TheFreshPrince | maandag 4 juli 2022 @ 22:17 |
Gebruik al 4,5 jaar een koekenpan van de Ikea en een niet al te dure "red hot spot" wok van Tefal en beiden gaan nog wel 5 of 10 jaar mee. Ik weet niet wat mensen met hun pannen doen... Wss te heet stoken en een staalborstel om te roerbakken of een vijl gebruiken om je vlees om te keren? | |
Papabear | dinsdag 5 juli 2022 @ 00:04 |
De Buyer hier, maar echt geen laag olie in de pan hoor! Integendeel zelfs! Droog heet stoken en af en toe een flinterdun laagje neutrale olie (druivenpit) insmeren met een dik stuk keukenpapier om je takken niet te verbranden. En steeds zodra het niet meer rookt dit herhalen tot een keer of 5 (de pan is dan gitzwart) op zo hoog mogelijk vuur (wokbrander). | |
Posergoth6667 | dinsdag 5 juli 2022 @ 00:38 |
Ik ken die techniek, werkt voor geen meter. Probeer mijn techniek eens en je zal verstelt staan. Het allerbeste wat je kunt doen is er in frituren, beste anti aanbak laag ooit in een stalen pan. | |
Tengano | donderdag 7 juli 2022 @ 11:04 |
Gietijzeren wok. Die heb je ook met een platte onderkant. Gaat je hele leven lang mee en daarna nog steeds. Na gebruik in laten weken in water ZONDER afwasmiddel en dan uitschuren met een RVS schoonspons, afspoelen en uit laten lekken. Klaar. | |
sanger | donderdag 7 juli 2022 @ 14:20 |
Dan is hij te heet geweest. Dan veranderd de moleculaire structuur van de toplaag. | |
Farenji | donderdag 7 juli 2022 @ 14:42 |
Wat is dat voor gare pan dan, die niet "te heet" mag worden? Daar hoort een goede pan tegen te kunnen, dat is namelijk wat pannen doen, heet worden. | |
Tengano | donderdag 7 juli 2022 @ 17:11 |
Daarom gietijzer; die kun je loeiheet stoken. Hebben ze niks van | |
Bocaj | donderdag 7 juli 2022 @ 17:35 |
Ik ben nog steeds heel blij met mijn Emaille koekenpan! Blijft goed en slijt niet. Sommige zeggen dat de boel aanbakt (ei/pannenkoek=eiwitrijk) maar die ervaring heb ik niet... Ik doe wel altijd roerei dat bakt nooit aan... (1/4 vuur gas) [ Bericht 0% gewijzigd door Bocaj op 07-07-2022 17:41:00 ] | |
Bocaj | donderdag 7 juli 2022 @ 17:40 |
Ik heb ze (nog) niet maar ze zijn wel heel mooi! (Barcelona Evershine Collectie) (Sexy zelfs... ) | |
sanger | donderdag 7 juli 2022 @ 21:00 |
Mwah, een pan hoor je goed te gebruiken m.i. En dat kan per merk verschillen uiteraard. Het heeft ermee te maken dat de pan verbrand omdat hij zijn energie dan niet meer kwijt kan. Ofzo... Vertelde de man in de speciaalzaak. | |
Fer | donderdag 7 juli 2022 @ 21:12 |
Ken geen anti-aanbakpan die goed heet kan worden. Die laag gaat dan stuk. Daarom bak ik vlees meestal in een RVS of Stalen pan, dan kun je lekker heet stoken. | |
Farenji | donderdag 7 juli 2022 @ 21:15 |
Anti-aanbaklaag is kut, heel veel dingen worden pas goed in een goed heet gestookte pan, als je RVS goed heet laat worden bakt ie ook echt niet aan. Maar een anti aanbaklaag gaat dan idd al giftige walmen afgeven en gaat kapot. | |
derLudolf | zaterdag 9 juli 2022 @ 12:23 |
Geef het een Duitse naam en Chinese meuk wordt 10x meer waard. Zie je met gereedschap ook. | |
zonnegloed | zaterdag 9 juli 2022 @ 13:18 |
DeBuyer. Dan zal je wel eerst moeten accepteren dat een pan gebruikt wordt om goed eten te bereiden en niet is bedoeld als pièce de résistance in je keuken. Toen ik vroeger bij een vriendinnetje thuis kwam stond er altijd zo'n gore aangekoekte vetpan op het fornuis, haar vader was slager. Ongelofelijk goor vond ik dat toen. Maar sinds ik later ook zo'n stalen pan kocht heb ik nooit meer omgekeken. | |
Dauthi | maandag 18 juli 2022 @ 09:36 |
DeBuyer met PapaBear methode. Daarnaast RVS of Koper, maar moet bij ieder gebruik worden ingebrand zoals carbonstaal. Dit is een contradictio, je hebt of pannen die een levenlang meegaan en onderhoud vergen, of je hebt pannen die maar een paar jaar meegaan (in het geval van antiaanbak zouden ze eigenlijk ieder jaar moeten worden vervangen). Goed kookgerei vergt nu eenmaal onderhoud. Messen moeten worden geslepen, hout moet worden geolied, pannen ingebrand, er zijn geen shortcuts. En de shortcuts die er zijn, zijn vaak gemankeerd. Dankzij teflon pannen is heel de wereld vergiftigd met teflon, kankerverwekkende rotzooi. Die rotzooi zit zelfs in het Nederlandse leidingwater. | |
dimmak | woensdag 20 juli 2022 @ 09:45 |
Ik heb deze pannen sinds februari in gebruik, één van mijn beste keukenaankopen ooit! | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 09:56 |
mensen overdrijven altijd zo met die pannen... Ik heb al 6 jaar een goedkope hapjespan. nooit enig probleem mee, qua aanbakken. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:01 |
Ik wist überhaupt niet dat een pan te heet kan worden. Ik stook ze juist altijd heel erg heet. | |
Lienekien | woensdag 20 juli 2022 @ 12:06 |
Wat bak je er dan in? | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:17 |
Groenten, tempeh, omelettes, pastasauzen ... | |
Lienekien | woensdag 20 juli 2022 @ 12:18 |
Sommige zou ik zeker niet in een erg hete pan bakken. Gebruik je je koekenpan als een wok? | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:20 |
Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is. ik heb het idee dat tempeh en aubergine bijv. meer olie absorberen als de pan niet goed heet is. als hij heet is dan schroeit de boel sneller dicht. | |
Lienekien | woensdag 20 juli 2022 @ 12:29 |
Het zou voor de levensduur van je pannen al schelen imo als je verschillende pannen gebruikt. En dus voor die hete klussen een pan die dat wel kan hebben. Voor een tomatensaus bijv. gebruik ik een hapjespan. En dan start ik met een uitje fruiten. Fruiten doe je niet te heet, dan brandt je ui aan. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:33 |
Mm ja misschien heb je daar wel een punt. Ik begrijp na dit topic wel dat een tomatensaus in een koekenpan sowieso geen heel goed idee is. Wellicht kan ik een tomatensaus ook gewoon in een normale pan zonder anti-aanbaklaag bereiden. Zo heb ik het Italianen ook altijd zien doen ... | |
golfer | woensdag 20 juli 2022 @ 12:42 |
Als je maar geen extra vierge olijfolie gebruikt om in te braden. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:44 |
Ik eet geen vlees dus ik weet niet of ik veel braad of niet, maar ik gebruik altijd extra vierge om in te bakken of wat dan ook. | |
golfer | woensdag 20 juli 2022 @ 12:46 |
RIP
| |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:48 |
Dat schijnt echt een mythe te zijn. Iemand heeft me dit recentelijk eens gezegd en toen heb ik daar online wat onderzoek naar gedaan. Het schijnt dat extra vierge tot iets van 207 graden totaal geen gevaren oplevert, daarboven kunnen er wel minimaal wat gifstoffen vrijkomen, maar dat schijnt al een erg hoge temperatuur te zijn die je meestal in de keuken met een koekenpan niet bereikt. Opvallend genoeg vond ik erg veel Nederlandse bronnen waarin bakken in extra vierge wordt afgeraden terwijl op veel Engelstalige sites staat dat het geen enkel probleem is. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:50 |
Zie bijv hier https://www.oliveoilsital(...)-use-extra-virgin-n1 | |
golfer | woensdag 20 juli 2022 @ 12:51 |
Dan moet je het voedingscentrum dus maar eens gaan corrigeren: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspx%20rel= | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:53 |
naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of braden | |
golfer | woensdag 20 juli 2022 @ 12:55 |
Er staat letterlijk: Maar goed, jij hebt er blijkbaar geen problemen mee, dus blijf het vooral gebruiken. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 12:56 |
Naja, er staat niet dat er daarbij PAK's ontstaan, alleen dat dat bij frituren gebeurt. Er staat alleen dat de "olie minder goed tegen verhitting kan" wat een hele vage opmerking is en niet heel precies (zou ook op het frituren kunnen slaan) en dat de smaak verloren gaat, wat niet gevaarlijk is | |
Farenji | woensdag 20 juli 2022 @ 13:00 |
Denk het niet, frituren doe je meestal niet veel heter dan 180 graden. In een pan kan de temperatuur veel hoger oplopen. | |
zonnegloed | woensdag 20 juli 2022 @ 13:09 |
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C. "gewoon niet te heet bakken". "ja dan bak je te heet". "dat overkomt mij nooit". "mijn pan wordt niet zo heet". "met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van". "ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan". Gewoon blijven gebruiken mensen. | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 13:11 |
het is wel logisch dat als je extra vierge erg heet maakt, dat de kleine stukjes olijf die erin zitten, gaan verbranden. beter neem je een zuivere olie om te bakken. bovendien gaat de smaak er heel snel af als je verhit. extra vierge kan je op het eind toevoegen, voor de smaak. of rauw gebruiken. als je italiaans kookt, heb je vrijwel altijd maar een half vuurtje nodig. uitjes/knoflook fruiten moet langzaam. en pruttelen van een saus ook. aubergine zuigt inderdaad de olie op. terwijl je waarschijnlijk juist wil dat het de saus opzuigt, later. dus, bak het niet, of bak met met weinig olie. geldt ook voor tofu/tempeh. maar die kan je eerst marineren, dan heeft het al iets opgezogen en kan je beter bakken. en wokken is wel een techniek waarbij je de pan constant in beweging houdt, zodat het niet aan brand. en na een tijdje beetjes vocht toevoegt. | |
Lienekien | woensdag 20 juli 2022 @ 13:11 |
Butaan? | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 13:12 |
https://www.aboutoliveoil(...)-oil-for-deep-frying | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 13:12 |
deze snap ik niet | |
golfer | woensdag 20 juli 2022 @ 13:16 |
Trollen? | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 13:18 |
https://www.quest.nl/mens(...)erverwekkend-bakken/
| |
Kreator | woensdag 20 juli 2022 @ 13:18 |
Geen idee waar hij/zij het over heeft, maar zelfs al zou het over butaan gaan, dan zijn dat de verkeerde cijfers: Vlampunt −60 °C Zelfontbrandings- temperatuur 287 °C | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 13:20 |
Dat schijnt dus echt een mythe te zijn. Ik heb zelfs een onderzoek gelezen waarin vesrchillende olies onderzocht werden en extra vierge olijfolie juist het veiligst bleek te zijn | |
Kreator | woensdag 20 juli 2022 @ 13:21 |
Ontopic: Ik heb op aanradern van @Lucky_Strike een Greenpan koekenpan en een paar dagen later ook wok gekocht. Werkt gewoon prima, was met 40 en 50% korting opgeteld 55 euro voor deze 2 pannen en dit gaat gewoon weer 3 tot 10 jaar mee. Prima ROI. Deze lijn gekocht: https://www.greenpan.nl/s(...)size=24cm&quantity=1 | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 13:23 |
in dat linkje van jou hebben ze het niet over kankerverwekkend. alleen dat de vitaminen/anti-oxidanten niet verloren gaan bij verhitting. ik waag het er niet op. en het hoeft ook niet, als je het gewoon later alsnog aan je gerecht kan toevoegen, ook voor de smaak, die wel verloren gaat bij verhitting. | |
zonnegloed | woensdag 20 juli 2022 @ 13:28 |
Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional. Mooie korting, gelijk gekocht. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 13:30 |
Er is echt geen bewijs voor volgens mij, sterker nog, er is bewijs dat extra vierge gezonder is dan andere olie: https://www.researchgate.(...)tra_Virgin_Olive_Oil https://olivewellnessinst(...)red-with-other-oils/ https://www.sciencedirect(...)ii/S0924224422000693 | |
Lienekien | woensdag 20 juli 2022 @ 13:31 |
Maar wat is de relevantie van butaan in de discussie? | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 13:35 |
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 13:36 |
nou ze hebben die olie gewoon getest en blijkbaar is die veilig, dus blijkbaar zijn ze geen gebrande stukjes olijf tegengekomen of zijn die gewoon veilig | |
Lienekien | woensdag 20 juli 2022 @ 13:44 |
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat. | |
JohnDDD | woensdag 20 juli 2022 @ 13:59 |
ik gebruik overigens gewoon extra vierge van de LIDL, ik koop niet van die hele dure olie | |
pokkerdepok | woensdag 20 juli 2022 @ 13:59 |
okee ik ben verder geen expert... | |
Kreator | woensdag 20 juli 2022 @ 14:53 |
Ik was nergens naar op zoek, hooguit naar de zin van het leven. Die is een stukje minder geworden na jouw posts. | |
Keukenliefhebber | donderdag 12 januari 2023 @ 11:17 |
Zelf ben ik echt enorm fan van RVS pannen. Deze zijn te koop met en zonder anti aanbaklaag. De pannen zonder anti aanbaklaag slijten eigenlijk amper maar bakken wel snel aan. Hierbij zal dus veel boter en olie moeten worden gebruikt. Zelf kies ik dan ook altijd voor een RVS pan met anti aanbaklaag. Hierin gebruik ik alleen houten en kunststof spatels. Naast de duurzaamheid heeft RVS ook een hele mooie geleidbaarheid. Bij gietijzeren pannen merk je dat ook heel erg goed, deze hebben alleen een hoop onderhoudt nodig. [ Bericht 10% gewijzigd door Netsplitter op 13-01-2023 09:36:14 (Niet spammen.) ] | |
Mubassie | zaterdag 14 januari 2023 @ 16:48 |
Ik doe nu al enkele jaren met "The Bastard Phantom Frypan" Bijna dagelijks gebruik. | |
foodlover | zaterdag 14 januari 2023 @ 21:49 |
Hier in Murcia in december nog 100 kilo olijven weggebracht naar de pers Almazara. Rond de vijf kilo olijven volstaat voor 1 liter Aceite Virgen (dus geen Virgen extra). Je krijgt grote kannen van 5 liter mee, we hadden dus 20 liter. Hier in de omgeving zowel particulieren als lokale barretjes restaurantjes frituren allemaal in die olie. Men wordt nog best oud hier geloof ik dus het zal wel goed gaan allemaal. | |
Pippalena | zaterdag 14 januari 2023 @ 23:28 |
De Buyer plaatstalen pan. Het beste voor je gezondheid, geen deeltjes die loskomen of andere troep, en je kan ee alles fantastisch in bakken. Het is wel even wennen als je anti aanbaklaag gewend bent maar nu wil ik niets anders meer. . | |
Pippalena | zaterdag 14 januari 2023 @ 23:28 |
Ja, dit dus | |
SayLWay | vrijdag 30 juni 2023 @ 08:21 |
Tefal koekenpannen. Ga ook nooit meer terug. | |
Tengano | woensdag 5 juli 2023 @ 23:30 |
Van het weekend dus mijn eerste plaatstalen pan gekocht op een Trödelmarkt in Duitsland. Hij was hooguit drie keer gebruikt en ik scoorde hem voor 3 euro. Dat was de prijs en ik heb er verder maar niet op afgedingt, ik vond het al vrij goedkoop. Goedkoper dan de DeBuyer pannen die ik op marktplaats zag. En met deze pan ga ik dus mijn plaatstalen pan ervaringen opdoen.Ik heb hem van het weekend al schoongemaakt en ingebrand en er nog wat appels in gebakken omdat ik daar toevallig zin in had. Ging eigenlijk best prima en had geen last van aanbakken, ook niet in bijzondere mate toen er kaneel en suiker over ging. Het gaat om een George Wilkinson pan die een siliconen handvat heeft wat ik eigenlijk wel praktisch vind ivm met de hitteoverbrengst die bij dit soort pannen wat aanzienlijker is. Vandaar dat de stelen vaak wat langer zijn wat ik weer minder fijn vind met opbergen. Ik ga er morgen aardappeltjes met schil in bakken die ik vandaag gescoord heb en dat gaat vast prima lukken, want juist daarvoor zijn deze pannen heel geschikt. [ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 06-07-2023 13:16:45 ] | |
Fer | donderdag 6 juli 2023 @ 13:08 |
Heb laatst een keramische pan van WMF gekocht. Die houd zich heel behoorlijk, mooie stevige modem die niet bol trekt en blijft onverminderd glad, terwijl hij heet genoeg wordt om het een en ander krokant te bakken. |