Geef het een Duitse naam en Chinese meuk wordt 10x meer waard. Zie je met gereedschap ook.quote:Op maandag 27 juni 2022 18:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze moeten Duits spreken en het merk maakt niet uit?
Dit is een contradictio, je hebt of pannen die een levenlang meegaan en onderhoud vergen, of je hebt pannen die maar een paar jaar meegaan (in het geval van antiaanbak zouden ze eigenlijk ieder jaar moeten worden vervangen).quote:Wat is nou echt een goede pan die jaren meegaat en die niet heel veel onderhoud vergt?
Ik wist überhaupt niet dat een pan te heet kan worden. Ik stook ze juist altijd heel erg heet.quote:Op donderdag 7 juli 2022 14:20 schreef sanger het volgende:
[..]
Dan is hij te heet geweest. Dan veranderd de moleculaire structuur van de toplaag.
Wat bak je er dan in?quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:01 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Ik wist überhaupt niet dat een pan te heet kan worden. Ik stook ze juist altijd heel erg heet.
Groenten, tempeh, omelettes, pastasauzen ...quote:
Sommige zou ik zeker niet in een erg hete pan bakken.quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:17 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Groenten, tempeh, omelettes, pastasauzen ...
Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is.quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:18 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Sommige zou ik zeker niet in een erg hete pan bakken.
Gebruik je je koekenpan als een wok?
Het zou voor de levensduur van je pannen al schelen imo als je verschillende pannen gebruikt. En dus voor die hete klussen een pan die dat wel kan hebben.quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:20 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is.
ik heb het idee dat tempeh en aubergine bijv. meer olie absorberen als de pan niet goed heet is. als hij heet is dan schroeit de boel sneller dicht.
Mm ja misschien heb je daar wel een punt. Ik begrijp na dit topic wel dat een tomatensaus in een koekenpan sowieso geen heel goed idee is. Wellicht kan ik een tomatensaus ook gewoon in een normale pan zonder anti-aanbaklaag bereiden. Zo heb ik het Italianen ook altijd zien doen ...quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het zou voor de levensduur van je pannen al schelen imo als je verschillende pannen gebruikt. En dus voor die hete klussen een pan die dat wel kan hebben.
Voor een tomatensaus bijv. gebruik ik een hapjespan. En dan start ik met een uitje fruiten. Fruiten doe je niet te heet, dan brandt je ui aan.
Als je maar geen extra vierge olijfolie gebruikt om in te braden.quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:20 schreef JohnDDD het volgende:
Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is.
Ik eet geen vlees dus ik weet niet of ik veel braad of niet, maar ik gebruik altijd extra vierge om in te bakken of wat dan ook.quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je maar geen extra vierge olijfolie gebruikt om in te braden.
RIPquote:Op woensdag 20 juli 2022 12:44 schreef JohnDDD het volgende:
Ik eet geen vlees dus ik weet niet of ik veel braad of niet, maar ik gebruik altijd extra vierge om in te bakken of wat dan ook.
quote:Extra vierge olijfolie kunt u beter alleen gebruiken voor koude gerechten. Wanneer u ‘extra vierge’ olijfolie verhit, verbranden er stoffen die in de olie zitten. Dit is ongezond en op de lange termijn zelfs kankerverwekkend.
Dat schijnt echt een mythe te zijn. Iemand heeft me dit recentelijk eens gezegd en toen heb ik daar online wat onderzoek naar gedaan. Het schijnt dat extra vierge tot iets van 207 graden totaal geen gevaren oplevert, daarboven kunnen er wel minimaal wat gifstoffen vrijkomen, maar dat schijnt al een erg hoge temperatuur te zijn die je meestal in de keuken met een koekenpan niet bereikt.quote:
Dan moet je het voedingscentrum dus maar eens gaan corrigeren:quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:48 schreef JohnDDD het volgende:
Dat schijnt echt een mythe te zijn. Iemand heeft me dit recentelijk eens gezegd en toen heb ik daar online wat onderzoek naar gedaan. Het schijnt dat extra vierge tot iets van 207 graden totaal geen gevaren oplevert, daarboven kunnen er wel minimaal wat gifstoffen vrijkomen, maar dat schijnt al een erg hoge temperatuur te zijn die je meestal in de keuken met een koekenpan niet bereikt.
Opvallend genoeg vond ik erg veel Nederlandse bronnen waarin bakken in extra vierge wordt afgeraden terwijl op veel Engelstalige sites staat dat het geen enkel probleem is.
naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of bradenquote:Op woensdag 20 juli 2022 12:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan moet je het voedingscentrum dus maar eens gaan corrigeren:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspx%20rel=
Er staat letterlijk:quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:53 schreef JohnDDD het volgende:
naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of braden
Maar goed, jij hebt er blijkbaar geen problemen mee, dus blijf het vooral gebruiken.quote:Bakken en braden in extra vierge olijfolie is niet aanbevolen omdat deze oliesoort minder goed tegen verhitting kan. Ook gaat de smaak grotendeels verloren na verhitting.
Naja, er staat niet dat er daarbij PAK's ontstaan, alleen dat dat bij frituren gebeurt. Er staat alleen dat de "olie minder goed tegen verhitting kan" wat een hele vage opmerking is en niet heel precies (zou ook op het frituren kunnen slaan) en dat de smaak verloren gaat, wat niet gevaarlijk isquote:Op woensdag 20 juli 2022 12:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Er staat letterlijk:
[..]
Maar goed, jij hebt er blijkbaar geen problemen mee, dus blijf het vooral gebruiken.
Denk het niet, frituren doe je meestal niet veel heter dan 180 graden. In een pan kan de temperatuur veel hoger oplopen.quote:Op woensdag 20 juli 2022 12:53 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of braden
Butaan?quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:09 schreef zonnegloed het volgende:
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.
"gewoon niet te heet bakken".
"ja dan bak je te heet".
"dat overkomt mij nooit".
"mijn pan wordt niet zo heet".
"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".
"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".
Gewoon blijven gebruiken mensen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |