abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_205162471
Ik verslijt nogal veel koekenpannen en wokken. Ik merk dat al mijn koekenpannen na een tijd enorm gaan aanbakken en dat er dan bijna niet meer mee te bakken is. Een paar jaar terug heb ik een wok en koekenpan van carbonstaal gekocht van De Buyer gekocht. Ik heb ze ingebrand en goed verzorgd met olie en de eerste paar maanden waren ze fantastisch. Ze brandden nooit aan. Na een paar maanden begonnen ook die aan te branden en stukjes van hun ingebrande zwarte laag te verliezen in mijn eten. De enige optie is dan eigenlijk om zoveel mogelijk van de laag te verwijderen en de pan opnieuw in te branden. Dit is echt ontzettend veel werk. Helaas lukte het me niet om de pannen weer in goede staat te krijgen.

Inmiddels heb ik een Greenpan en een TVS Natura pan. Ook heb ik een wok van Royal Line. Alle drie de pannen waren in het begin prima maar begonnen al snel aan te bakken en zijn inmiddels vrijwel geheel onbruikbaar.

Overigens gebruik ik geen metaal in de pannen en doe ik ze niet in de vaatwasser, dus ik ben er best voorzichtig mee.

Wat is nou echt een goede pan die jaren meegaat en die niet heel veel onderhoud vergt?
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205162492
Kook je op vuur of inductie?
-nee-
  maandag 27 juni 2022 @ 15:38:46 #3
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_205162515
Ik heb van die RVS bakpannen dikke bodem..niet kapot te krijgen. Gewoon van metro..merk van de Makro.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_205162520
quote:
14s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:36 schreef Marsenal het volgende:
Kook je op vuur of inductie?
Gietijzeren kookplaten (helaas ... sociale huurwoning)
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205162539
https://www.bk.nl/shop/al(...)0B10qWBoClMMQAvD_BwE

Geen zeep gebruiken, maar echt ideale pannen. Ontzettend snel heet ook, en je kunt er gewoon naar hartelust in schrapen.
pi_205162550
Ik gok dat je ze toch niet echt optimaal behandelt dan, want een goede plaatstaal pan zou een leven lang mee moeten gaan.

Dat gezegd hebbende: RVS vind ik zelf ideaal. Onverwoestbaar, en bakt met meeste eten niet aan, mits je hem *echt* goed heet laat worden, en je het eten niet meteen los probeert te maken maar het zichzelf los laat bakken. Met de disclaimer dat ik er zelf nooit vis of vlees in bak. Maar eieren bakken lukt bijv prima. Hoeft niet ingebrand te worden en mag evt zelfs in de vaatwasser (al doe ik dat zelf nooit).

Nadeel van rvs is dat het dus langer duurt om heet te worden dan plaatstaal, en dat het weer minder goed warmte vasthoudt dan gietijzer (al is dat misschien ook weer een voordeel).
pi_205162603
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:43 schreef Farenji het volgende:
Ik gok dat je ze toch niet echt optimaal behandelt dan, want een goede plaatstaal pan zou een leven lang mee moeten gaan.

Dat gezegd hebbende: RVS vind ik zelf ideaal. Onverwoestbaar, en bakt met meeste eten niet aan, mits je hem *echt* goed heet laat worden, en je het eten niet meteen los probeert te maken maar het zichzelf los laat bakken. Met de disclaimer dat ik er zelf nooit vis of vlees in bak. Maar eieren bakken lukt bijv prima. Hoeft niet ingebrand te worden en mag evt zelfs in de vaatwasser (al doe ik dat zelf nooit).

Nadeel van rvs is dat het dus langer duurt om heet te worden dan plaatstaal, en dat het weer minder goed warmte vasthoudt dan gietijzer (al is dat misschien ook weer een voordeel).
Mijn carbonstalen pannen waren ook nog best bruikbaar, maar de zwarte laag liet langzaam los (in mijn eten). En dat is dus heel bewerkelijk want dan moet je hem opnieuw gaan inbranden en dat kan eigenlijk niet goed zonder de oude laag eerst te verwijderen. Ik vond het te bewerkelijk.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  maandag 27 juni 2022 @ 15:49:41 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205162606
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:39 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Gietijzeren kookplaten (helaas ... sociale huurwoning)
Dus gas?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 27 juni 2022 @ 15:51:51 #9
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205162624
RVS van een goed merk (bk of zo) en/of gietijzeren pannen.
Gietijzeren pannen altijd extreem goed afdrogen, anders gaan ze roesten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  maandag 27 juni 2022 @ 15:53:12 #10
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205162640
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:49 schreef JohnDDD het volgende:
maar de zwarte laag liet langzaam los (in mijn eten). En dat is dus heel bewerkelijk want dan moet je hem opnieuw gaan inbranden
Ja heb toch de neiging om te claimen dat je hem niet goed hebt ingebrand. Misschien te veel olie gebruikt of zo?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205162642
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Dus gas?
Nee, google maar eens op gietijzeren kookplaat. Dan zie je wat ik bedoel. Dat werkt op elektriciteit.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205162655
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:53 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ja heb toch de neiging om te claimen dat je hem niet goed hebt ingebrand. Misschien te veel olie gebruikt of zo?
Dat was wel altijd een dingetje ja, dat inbranden. Het probleem was ook dat het dusdanig ging roken in de keuken dat de woning nog een dag naar rook stonk en ik haast niet meer kon ademen :P Ik deed het ook een paar keer achter elkaar voor de zekerheid. De zwarte laag leek best mooi.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205162721
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:51 schreef Harvest89 het volgende:
RVS van een goed merk (bk of zo) en/of gietijzeren pannen.
Gietijzeren pannen altijd extreem goed afdrogen, anders gaan ze roesten.
Gietijzer was hier echt een drama met aardappelen bakken...
Nu weer bij de anti aanbaklaag terug, maar die gaan ook snel stuk :{
Mss toch maar eens RVS proberen.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 maandag 27 juni 2022 @ 16:06:55 #14
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_205162782
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:41 schreef Bugno3 het volgende:
https://www.bk.nl/shop/al(...)0B10qWBoClMMQAvD_BwE

Geen zeep gebruiken, maar echt ideale pannen. Ontzettend snel heet ook, en je kunt er gewoon naar hartelust in schrapen.
Goede tip. ^O^
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  maandag 27 juni 2022 @ 16:08:48 #15
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205162798
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:53 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Nee, google maar eens op gietijzeren kookplaat. Dan zie je wat ik bedoel. Dat werkt op elektriciteit.
Die vind ik niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_205162856
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:59 schreef Piles het volgende:

[..]
Gietijzer was hier echt een drama met aardappelen bakken...
Nu weer bij de anti aanbaklaag terug, maar die gaan ook snel stuk :{
Mss toch maar eens RVS proberen.
Aardappelen bakken in rvs gaat prima, wel het zetmeel van de aardappelen wassen voor het bakken.
pi_205162860
-nee-
pi_205163089
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 16:14 schreef Farenji het volgende:

[..]
Aardappelen bakken in rvs gaat prima, wel het zetmeel van de aardappelen wassen voor het bakken.
Hm das lastig bij van die voorgegaarde&gekruide :P
Maar daar zit dan wel zoveel olie op, dat kan haast niet plakken.

En groente en vleesvervangers? Hoe gaat dat?
Vlees wordt hier in huis niet gebakken, dus daar hoef ik geen rekening mee te houden :)
  maandag 27 juni 2022 @ 16:42:25 #19
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_205163150
als je een rvs pan wil kijk dan eens naar demeyere vooral de 7 laags pannen zijn top pannen
voor pannen met een anti aanbaklaag zweer ik bij WOL pannen
niet in de vaatwasser schoonmaken en ze gaan jaren lang mee
Life never gets darker then midnight
  maandag 27 juni 2022 @ 16:59:49 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205163619
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 15:54 schreef JohnDDD het volgende:

Dat was wel altijd een dingetje ja, dat inbranden. Het probleem was ook dat het dusdanig ging roken in de keuken dat de woning nog een dag naar rook stonk en ik haast niet meer kon ademen Ik deed het ook een paar keer achter elkaar voor de zekerheid. De zwarte laag leek best mooi.
Die zwarte laag is niet nodig. Je moet een laag hebben, niet 100 lagen. Dat je zo veel rook hebt, is ook een probleem.

Heb je die pan nog? Zo ja, pak die pan.

Heet water en zeep, goed schrobben. Koop anders ff bij de supermarkt zo'n RVS schoonmaak bol ding. Kost een euro ofzo. Alles wat los kan raken er af halen, tot de pan schoon is. Hoeft geen blank staal te zijn, maar schoon.

Afspoelen, afdrogen, op het vuur om op te warmen.

Pak een olie soort. Ik zou geen lijnzaad gebruiken, dat meurt als de pest.

Doe een laag in de pan die de hele bodem bedekt. Dus niet een dun laagje, gewoon uit laten lopen over de boden. Zet de pan op een middel vuur. Als er een mini beetje rook af komt, doe dan de pan voorzichtig draaien om de olie rond te laten gaan voor een minuutje. Dus niet helemaal laten walmen, net aan een klein beetje damp moet zichtbaar zijn. Daarna dump je de olie in een oud pannetje ofzo, dat hittebestendig is. Dus geen glas.

Pak een papieren doekje en veeg de pan schoon.

Gooi olie en/of vet in de pan. Als je er nu een ei in doet glijd deze door de pan heen.

Herhaal wanneer nodig, ik doe dat eens in de twee weken ofzo. Het hele proces kost mij normaal misschien 3 minuten en mijn keuken hangt echt niet vol met olie dampen.

Een paar keer achter elkaar inbranden heeft ook helemaal geen nut. Zwarte pannen zijn mooi voor de sier, maar je moet de pan gebruiken. Mijn pannen zijn niet egaal zwart, maar als ik er iets in gooi dan glijd het er doorheen, precies wat de bedoeling is.

Als je zo'n instagram pan wilt, moet je deze een flink aantal keer inbranden in de oven, wat een godsvermogen kost aan electra en een hoop irritatie. Zo'n pan werkt echt niet beter dan een 1 keer ingebrande pan.

Dit is een goed ingebrande pan:

The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
  maandag 27 juni 2022 @ 18:34:29 #22
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_205164031
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:35 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]
Dit is een goed ingebrande pan:

[ afbeelding ]
Wat een goor geval is dit? Ik zou daar geen eten meer uit lusten.
Ik heb RVS pannen van Fissler, de onderkant van de pan wordt wel bruin maar de binnenkant glanst nog als nieuw en zit geen gore bruine drab in. En ook geen coating die los kan laten oid, ideaal.
pindazakje
  maandag 27 juni 2022 @ 18:38:14 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205164056
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 18:34 schreef Hyaenidae het volgende:


Wat een goor geval is dit? Ik zou daar geen eten meer uit lusten.
Ik heb RVS pannen van Fissler, de onderkant van de pan wordt wel bruin maar de binnenkant glanst nog als nieuw en zit geen gore bruine drab in. En ook geen coating die los kan laten oid, ideaal.
Dat heet patina en is dus een natuurlijke anti-aanbaklaag. Niks goors aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205164075
Ik zweer bij Duitse pannen, maar kan je geen merk noemen.
  maandag 27 juni 2022 @ 18:43:15 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205164113
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 18:40 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik zweer bij Duitse pannen, maar kan je geen merk noemen.
Ze moeten Duits spreken en het merk maakt niet uit? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205164490
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:35 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]
Die zwarte laag is niet nodig. Je moet een laag hebben, niet 100 lagen. Dat je zo veel rook hebt, is ook een probleem.

Heb je die pan nog? Zo ja, pak die pan.

Heet water en zeep, goed schrobben. Koop anders ff bij de supermarkt zo'n RVS schoonmaak bol ding. Kost een euro ofzo. Alles wat los kan raken er af halen, tot de pan schoon is. Hoeft geen blank staal te zijn, maar schoon.

Afspoelen, afdrogen, op het vuur om op te warmen.

Pak een olie soort. Ik zou geen lijnzaad gebruiken, dat meurt als de pest.

Doe een laag in de pan die de hele bodem bedekt. Dus niet een dun laagje, gewoon uit laten lopen over de boden. Zet de pan op een middel vuur. Als er een mini beetje rook af komt, doe dan de pan voorzichtig draaien om de olie rond te laten gaan voor een minuutje. Dus niet helemaal laten walmen, net aan een klein beetje damp moet zichtbaar zijn. Daarna dump je de olie in een oud pannetje ofzo, dat hittebestendig is. Dus geen glas.

Pak een papieren doekje en veeg de pan schoon.

Gooi olie en/of vet in de pan. Als je er nu een ei in doet glijd deze door de pan heen.

Herhaal wanneer nodig, ik doe dat eens in de twee weken ofzo. Het hele proces kost mij normaal misschien 3 minuten en mijn keuken hangt echt niet vol met olie dampen.

Een paar keer achter elkaar inbranden heeft ook helemaal geen nut. Zwarte pannen zijn mooi voor de sier, maar je moet de pan gebruiken. Mijn pannen zijn niet egaal zwart, maar als ik er iets in gooi dan glijd het er doorheen, precies wat de bedoeling is.

Als je zo'n instagram pan wilt, moet je deze een flink aantal keer inbranden in de oven, wat een godsvermogen kost aan electra en een hoop irritatie. Zo'n pan werkt echt niet beter dan een 1 keer ingebrande pan.

Dit is een goed ingebrande pan:

[ afbeelding ]
Dit werkt ook voor mij. Alleen gebruik ik geen zeep, maar een metalen schuursponje en laat ik ook dat steeds opnieuw inbranden achterwege. Als ik de pan met heet water heb schoongemaakt (dat doe ik lang niet altijd) dan daarna even goed olie erin smeren met een keukenpapiertje. Klaar voor volgend gebruik.
Je hebt wel een goede plek nodig waar je de (niet heel schone) pan goed kan wegzetten zonder dat huisdieren 'm komen uitlekken en/of er vet uit op vloer/aanrecht druipt.

Voordeel van deze aanpak is dat er ook alles in mag wat anders niet zou mogen. Tomaat met name.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_205166131
quote:
7s.gif Op maandag 27 juni 2022 19:15 schreef sigme het volgende:
arna even goed olie erin smeren met een keukenpapiertje. Klaar voor volgend gebruik.
Je hebt wel een goede plek nodig waar je de (niet heel schone) pan goed kan wegzetten zonder dat huisdieren 'm komen uitlekken en/of er vet uit op vloer/aanrecht druipt.

Voordeel van deze aanpak is dat er ook alles in mag wat anders niet zou mogen. Tomaat met name.
Ik bak eigenlijk niets met tomaat. Nooit echt last van dus. Als ik dingen met tomaat maak, is het meestal iets van soep of curry of iets dergelijks, dat maak ik in een emaille stoofpan.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_205166477
Zou dat mijn probleem kunnen zijn, dat ik vaak tomatensaus maak in mijn koekenpannen?
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205167136
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 22:01 schreef JohnDDD het volgende:
Zou dat mijn probleem kunnen zijn, dat ik vaak tomatensaus maak in mijn koekenpannen?
Dat kan zeker, tomaat is best zuur. Laat je het lang pruttelen?
pi_205167247
RVS pannen van Demeyere voor het vleeswerk en een anti aanbak van Le Creuset voor het delicate werk, maar die stook ik niet te heet anders gaat de anti-aanbak kapot.

Ook nog een gietijzeren wok, mooi glad ingebrand. Maar die maak ik gewoon schoon met sop hoor. Die laag blijft wel mooi.
.
pi_205167751
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 18:34 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]
Wat een goor geval is dit? Ik zou daar geen eten meer uit lusten.
Ik heb RVS pannen van Fissler, de onderkant van de pan wordt wel bruin maar de binnenkant glanst nog als nieuw en zit geen gore bruine drab in. En ook geen coating die los kan laten oid, ideaal.
Niks goors aan. Dat is een professionele pan. Dat is wat goede chef koks gebruiken. Het is geen aangebrand eten.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
pi_205167875
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 23:21 schreef Farenji het volgende:

[..]
Dat kan zeker, tomaat is best zuur. Laat je het lang pruttelen?
Soms toch wel een tijdje. Half uur ofzo.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  dinsdag 28 juni 2022 @ 09:59:18 #33
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_205168549
Geeloxeerd aluminium, met name Calphalon. Prijzig, maar je doet er de rest van je leven mee. En je kan er met een schuurspons op losgaan in de zeldzame gevallen dat er iets aangebakken is.

Hints :
• Voor het eerste gebruik een keer goed heetstoken met een scheut olie erin.
• Als je zure gerechten maakt (bijv. rabarber) dit niet tot de volgende dag laten staan, dat tast de laag aan.
• Als je de pan met water erin wegzet om te weken, geen metalen spatels of lepels erin laten staan.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  zondag 3 juli 2022 @ 22:48:16 #34
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_205229709
Zijn hier vooral dan van Greenpan. Blijven mooi. Duren iets langer voor ze op temperatuur zijn.
Wakadoodle!
pi_205237976
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 22:01 schreef JohnDDD het volgende:
Zou dat mijn probleem kunnen zijn, dat ik vaak tomatensaus maak in mijn koekenpannen?
Dat verschilt per pan. Geëmailleerde pannen, en pannen met anti-aanbaklaag geven niks om zuur. Plaatstaal zeker wel, en gietijzer denk ik ook wel.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_205238030
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 22:48 schreef IkEetSlakken het volgende:
Zijn hier vooral dan van Greenpan. Blijven mooi. Duren iets langer voor ze op temperatuur zijn.
Ik heb hier twee pannen van Greenpan. Bakken allebei keihard aan.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  maandag 4 juli 2022 @ 19:36:57 #37
486698 IkEetSlakken
FKA Redster1984
pi_205238113
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 19:33 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Ik heb hier twee pannen van Greenpan. Bakken allebei keihard aan.
Dan doe je toch echt iets verkeerd....
Wakadoodle!
pi_205240344
Ik heb ook een Greenpan, zeer tevreden mee.
pi_205240487
Gebruik al 4,5 jaar een koekenpan van de Ikea en een niet al te dure "red hot spot" wok van Tefal en beiden gaan nog wel 5 of 10 jaar mee.

Ik weet niet wat mensen met hun pannen doen... Wss te heet stoken en een staalborstel om te roerbakken of een vijl gebruiken om je vlees om te keren?
  dinsdag 5 juli 2022 @ 00:04:09 #40
150967 Papabear
Bona diagnosis, bona curatio
pi_205241320
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:35 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]
Die zwarte laag is niet nodig. Je moet een laag hebben, niet 100 lagen. Dat je zo veel rook hebt, is ook een probleem.

Heb je die pan nog? Zo ja, pak die pan.

Heet water en zeep, goed schrobben. Koop anders ff bij de supermarkt zo'n RVS schoonmaak bol ding. Kost een euro ofzo. Alles wat los kan raken er af halen, tot de pan schoon is. Hoeft geen blank staal te zijn, maar schoon.

Afspoelen, afdrogen, op het vuur om op te warmen.

Pak een olie soort. Ik zou geen lijnzaad gebruiken, dat meurt als de pest.

Doe een laag in de pan die de hele bodem bedekt. Dus niet een dun laagje, gewoon uit laten lopen over de boden. Zet de pan op een middel vuur. Als er een mini beetje rook af komt, doe dan de pan voorzichtig draaien om de olie rond te laten gaan voor een minuutje. Dus niet helemaal laten walmen, net aan een klein beetje damp moet zichtbaar zijn. Daarna dump je de olie in een oud pannetje ofzo, dat hittebestendig is. Dus geen glas.

Pak een papieren doekje en veeg de pan schoon.

Gooi olie en/of vet in de pan. Als je er nu een ei in doet glijd deze door de pan heen.

Herhaal wanneer nodig, ik doe dat eens in de twee weken ofzo. Het hele proces kost mij normaal misschien 3 minuten en mijn keuken hangt echt niet vol met olie dampen.

Een paar keer achter elkaar inbranden heeft ook helemaal geen nut. Zwarte pannen zijn mooi voor de sier, maar je moet de pan gebruiken. Mijn pannen zijn niet egaal zwart, maar als ik er iets in gooi dan glijd het er doorheen, precies wat de bedoeling is.

Als je zo'n instagram pan wilt, moet je deze een flink aantal keer inbranden in de oven, wat een godsvermogen kost aan electra en een hoop irritatie. Zo'n pan werkt echt niet beter dan een 1 keer ingebrande pan.

Dit is een goed ingebrande pan:

[ afbeelding ]
De Buyer hier, maar echt geen laag olie in de pan hoor! :{w
Integendeel zelfs! Droog heet stoken en af en toe een flinterdun laagje neutrale olie (druivenpit) insmeren met een dik stuk keukenpapier om je takken niet te verbranden.
En steeds zodra het niet meer rookt dit herhalen tot een keer of 5 (de pan is dan gitzwart) op zo hoog mogelijk vuur (wokbrander).
Bona valetudo melior est quam maximae divitiae
pi_205241449
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 juli 2022 00:04 schreef Papabear het volgende:

[..]
De Buyer hier, maar echt geen laag olie in de pan hoor! :{w
Integendeel zelfs! Droog heet stoken en af en toe een flinterdun laagje neutrale olie (druivenpit) insmeren met een dik stuk keukenpapier om je takken niet te verbranden.
En steeds zodra het niet meer rookt dit herhalen tot een keer of 5 (de pan is dan gitzwart) op zo hoog mogelijk vuur (wokbrander).
Ik ken die techniek, werkt voor geen meter.

Probeer mijn techniek eens en je zal verstelt staan. Het allerbeste wat je kunt doen is er in frituren, beste anti aanbak laag ooit in een stalen pan.
The media's the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent... They control the minds of the masses.
  donderdag 7 juli 2022 @ 11:04:14 #42
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205264505
Gietijzeren wok. Die heb je ook met een platte onderkant.

Gaat je hele leven lang mee en daarna nog steeds. Na gebruik in laten weken in water ZONDER afwasmiddel en dan uitschuren met een RVS schoonspons, afspoelen en uit laten lekken. Klaar.
  donderdag 7 juli 2022 @ 14:20:34 #43
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_205266576
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2022 19:33 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Ik heb hier twee pannen van Greenpan. Bakken allebei keihard aan.
Dan is hij te heet geweest. Dan veranderd de moleculaire structuur van de toplaag.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_205266807
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 14:20 schreef sanger het volgende:

[..]
Dan is hij te heet geweest. Dan veranderd de moleculaire structuur van de toplaag.
Wat is dat voor gare pan dan, die niet "te heet" mag worden? Daar hoort een goede pan tegen te kunnen, dat is namelijk wat pannen doen, heet worden.
  donderdag 7 juli 2022 @ 17:11:46 #45
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205268535
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juli 2022 14:42 schreef Farenji het volgende:

[..]
Wat is dat voor gare pan dan, die niet "te heet" mag worden? Daar hoort een goede pan tegen te kunnen, dat is namelijk wat pannen doen, heet worden.
Daarom gietijzer; die kun je loeiheet stoken. Hebben ze niks van :)
  donderdag 7 juli 2022 @ 17:35:23 #46
65846 Bocaj
47th President.
pi_205268683
quote:
3s.gif Op maandag 27 juni 2022 16:59 schreef golfer het volgende:
Kleine greep uit voorgaande topics waar je nog wat tips kunt vinden:
CUL / Emaille koekenpan of braadpan.
Ik ben nog steeds heel blij met mijn Emaille koekenpan!
Blijft goed en slijt niet.
Sommige zeggen dat de boel aanbakt (ei/pannenkoek=eiwitrijk) maar die ervaring heb ik niet...
Ik doe wel altijd roerei dat bakt nooit aan... (1/4 vuur gas)

[ Bericht 0% gewijzigd door Bocaj op 07-07-2022 17:41:00 ]
  donderdag 7 juli 2022 @ 17:40:35 #47
65846 Bocaj
47th President.
pi_205268719
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2022 22:48 schreef IkEetSlakken het volgende:
Zijn hier vooral dan van Greenpan. Blijven mooi. Duren iets langer voor ze op temperatuur zijn.
Ik heb ze (nog) niet maar ze zijn wel heel mooi! (Barcelona Evershine Collectie) (Sexy zelfs... :') )

  donderdag 7 juli 2022 @ 21:00:12 #48
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_205271028
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juli 2022 14:42 schreef Farenji het volgende:

[..]
Wat is dat voor gare pan dan, die niet "te heet" mag worden? Daar hoort een goede pan tegen te kunnen, dat is namelijk wat pannen doen, heet worden.
Mwah, een pan hoor je goed te gebruiken m.i. En dat kan per merk verschillen uiteraard.

Het heeft ermee te maken dat de pan verbrand omdat hij zijn energie dan niet meer kwijt kan. Ofzo... Vertelde de man in de speciaalzaak.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_205271197
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juli 2022 14:42 schreef Farenji het volgende:

[..]
Wat is dat voor gare pan dan, die niet "te heet" mag worden? Daar hoort een goede pan tegen te kunnen, dat is namelijk wat pannen doen, heet worden.
Ken geen anti-aanbakpan die goed heet kan worden. Die laag gaat dan stuk.

Daarom bak ik vlees meestal in een RVS of Stalen pan, dan kun je lekker heet stoken.
.
pi_205271246
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juli 2022 21:12 schreef Fer het volgende:

[..]
Ken geen anti-aanbakpan die goed heet kan worden. Die laag gaat dan stuk.

Daarom bak ik vlees meestal in een RVS of Stalen pan, dan kun je lekker heet stoken.
Anti-aanbaklaag is kut, heel veel dingen worden pas goed in een goed heet gestookte pan, als je RVS goed heet laat worden bakt ie ook echt niet aan. Maar een anti aanbaklaag gaat dan idd al giftige walmen afgeven en gaat kapot.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')