Gietijzeren kookplaten (helaas ... sociale huurwoning)quote:
Mijn carbonstalen pannen waren ook nog best bruikbaar, maar de zwarte laag liet langzaam los (in mijn eten). En dat is dus heel bewerkelijk want dan moet je hem opnieuw gaan inbranden en dat kan eigenlijk niet goed zonder de oude laag eerst te verwijderen. Ik vond het te bewerkelijk.quote:Op maandag 27 juni 2022 15:43 schreef Farenji het volgende:
Ik gok dat je ze toch niet echt optimaal behandelt dan, want een goede plaatstaal pan zou een leven lang mee moeten gaan.
Dat gezegd hebbende: RVS vind ik zelf ideaal. Onverwoestbaar, en bakt met meeste eten niet aan, mits je hem *echt* goed heet laat worden, en je het eten niet meteen los probeert te maken maar het zichzelf los laat bakken. Met de disclaimer dat ik er zelf nooit vis of vlees in bak. Maar eieren bakken lukt bijv prima. Hoeft niet ingebrand te worden en mag evt zelfs in de vaatwasser (al doe ik dat zelf nooit).
Nadeel van rvs is dat het dus langer duurt om heet te worden dan plaatstaal, en dat het weer minder goed warmte vasthoudt dan gietijzer (al is dat misschien ook weer een voordeel).
Dus gas?quote:Op maandag 27 juni 2022 15:39 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Gietijzeren kookplaten (helaas ... sociale huurwoning)
Ja heb toch de neiging om te claimen dat je hem niet goed hebt ingebrand. Misschien te veel olie gebruikt of zo?quote:Op maandag 27 juni 2022 15:49 schreef JohnDDD het volgende:
maar de zwarte laag liet langzaam los (in mijn eten). En dat is dus heel bewerkelijk want dan moet je hem opnieuw gaan inbranden
Nee, google maar eens op gietijzeren kookplaat. Dan zie je wat ik bedoel. Dat werkt op elektriciteit.quote:
Dat was wel altijd een dingetje ja, dat inbranden. Het probleem was ook dat het dusdanig ging roken in de keuken dat de woning nog een dag naar rook stonk en ik haast niet meer kon ademen Ik deed het ook een paar keer achter elkaar voor de zekerheid. De zwarte laag leek best mooi.quote:Op maandag 27 juni 2022 15:53 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Ja heb toch de neiging om te claimen dat je hem niet goed hebt ingebrand. Misschien te veel olie gebruikt of zo?
Gietijzer was hier echt een drama met aardappelen bakken...quote:Op maandag 27 juni 2022 15:51 schreef Harvest89 het volgende:
RVS van een goed merk (bk of zo) en/of gietijzeren pannen.
Gietijzeren pannen altijd extreem goed afdrogen, anders gaan ze roesten.
Goede tip.quote:Op maandag 27 juni 2022 15:41 schreef Bugno3 het volgende:
https://www.bk.nl/shop/al(...)0B10qWBoClMMQAvD_BwE
Geen zeep gebruiken, maar echt ideale pannen. Ontzettend snel heet ook, en je kunt er gewoon naar hartelust in schrapen.
Die vind ik niet.quote:Op maandag 27 juni 2022 15:53 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Nee, google maar eens op gietijzeren kookplaat. Dan zie je wat ik bedoel. Dat werkt op elektriciteit.
Aardappelen bakken in rvs gaat prima, wel het zetmeel van de aardappelen wassen voor het bakken.quote:Op maandag 27 juni 2022 15:59 schreef Piles het volgende:
[..]
Gietijzer was hier echt een drama met aardappelen bakken...
Nu weer bij de anti aanbaklaag terug, maar die gaan ook snel stuk
Mss toch maar eens RVS proberen.
Hm das lastig bij van die voorgegaarde&gekruidequote:Op maandag 27 juni 2022 16:14 schreef Farenji het volgende:
[..]
Aardappelen bakken in rvs gaat prima, wel het zetmeel van de aardappelen wassen voor het bakken.
Die zwarte laag is niet nodig. Je moet een laag hebben, niet 100 lagen. Dat je zo veel rook hebt, is ook een probleem.quote:Op maandag 27 juni 2022 15:54 schreef JohnDDD het volgende:
Dat was wel altijd een dingetje ja, dat inbranden. Het probleem was ook dat het dusdanig ging roken in de keuken dat de woning nog een dag naar rook stonk en ik haast niet meer kon ademen Ik deed het ook een paar keer achter elkaar voor de zekerheid. De zwarte laag leek best mooi.
Wat een goor geval is dit? Ik zou daar geen eten meer uit lusten.quote:Op maandag 27 juni 2022 17:35 schreef Posergoth6667 het volgende:
[..]
Dit is een goed ingebrande pan:
[ afbeelding ]
Dat heet patina en is dus een natuurlijke anti-aanbaklaag. Niks goors aan.quote:Op maandag 27 juni 2022 18:34 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat een goor geval is dit? Ik zou daar geen eten meer uit lusten.
Ik heb RVS pannen van Fissler, de onderkant van de pan wordt wel bruin maar de binnenkant glanst nog als nieuw en zit geen gore bruine drab in. En ook geen coating die los kan laten oid, ideaal.
Ze moeten Duits spreken en het merk maakt niet uit?quote:Op maandag 27 juni 2022 18:40 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ik zweer bij Duitse pannen, maar kan je geen merk noemen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |