quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 19:43 schreef liedetector het volgende:
hier ergens nog BKs ingebruik, gok dat ze al 35 jaar oud zijn (handvat gevuld met zo te voelen zand), en een bodem met van die putjes erin (zien er niet meer uit), wegen lood, maar bakken nog steeds als een tierelier (wanner biefstuk oid pak ik altijd zo'n pan, aardappeltjes ook vaak) Wordt zoiets nog gemaakt? verder vooral wokken en oven hier, dus geen advies qua nieuwe pannen.
eens even gezocht en blijkbaar is er een moderne versie van (geen idee of net zo degelijk en goed)
[ afbeelding ]
Oven. .. met een plastic handvat? Denk dat je dan een volledig rvs pan moet hebben anders hou je er een zonder handvat aan over of zijn die handvaten overbestedig !?
sta bijna op het punt er 1 aan te schaffen...
http://www.bol.com/nl/p/b(...)cm/9200000002757875/
die kan tenminste ook zo de oven in een redelijk geprijst
En geen zuren erin doen. Als hapjespan zijn ze dus niet geschikt. Ik denk dat je gewoon niet een RVS-pannenset of een tefal of koostofstalen pannenset moet kopen, maar een set moet samenstellen van specialistische pannen. Voor elk gebruik zijn eigen materiaal.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Anti aanbakpannetjes zijn erg gemakkelijk voor een eitje en pannekoeken, wil je wat goeds neem een koolstofstalen pan of een gietijzeren. Deze moeten wel goed ingewerkt worden en vergen onderhoud, je kan ze niet in de afwasmachine of in het zeepsop gooien, gewoon uitspoelen met heet water, afdrogen en met wat olie inwrijven.
Dat valt wel mee denk ik, dat gaat over het algemeen vrij snel. Het probleem hier is waarschijnlijk de neiging om te gaan roeren, om iets te doen terwijl je moet laten. Ik heb zelf geen DeMeyere, maar ze staan goed bekend en als je ze beoordeelt op afschrijving per jaar zijn ze waarschijnlijk niet duur.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 16:26 schreef marielle33 het volgende:
vandaag eens bij de dure winkel geweest voor advies, hier zeggen ze RVS voor vlees en aardappels (en natuurlijk deze eerst zonder enig vet goed heet te laten worden en dan te bakken en wanneer het product zelf loslaat pas te draaien, wat natuurlijk weer een leuk ingewikkelder grapje wordt met dingen als aardappeltjes of gehakt of kipblokjes ipv vlees in 1 stuk) en voor dingen als pannenkoeken en eieren gewoon een simpele pan met anti aanbaklaag ....
Het is best veel geld, maar DeMeyere slooft zich ook behoorlijk uit met lagen verschillende metaal enzo, en als je er 60 jaar mee doet is het eigenlijk best goedkoop. Ik heb een braadpan van een dergelijk bedrag en ondanks dat het een impulsaankoop was heb ik daar nooit spijt van gehad. Ik heb nog zo'n pan met putjes, ook onverwoestbaar, maar je kunt beter een fijne pan hebben voor veel geld dan een meerdere matige pannen verslijten voor net zoveel geld.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 11:22 schreef marielle33 het volgende:
De vooral niet te vroeg roeren had ik begrepen. Heb dit gisteren dus qua gietijzer materiaal geprobeerd met vlees en aardappels en dat ging me verbazingwekkend goed af!
Mooie is dat mijn schoonmoeder dus nogrrvs heeft wat ze niet gebruikt. Dan kan ik ieder geval eens oefenen
Ik was oom niet van plan een set te kopen hoor!!!
Maar 1 losse koekenpan was al rond 180,- dan hebben we het wel over demeyere.
Ik ga binnenkort dus met die van mn schoonmoeder eens oefenen.
Er zit hier een wel goede kookwinkel waar ze onder een tafel op een stapel liggen. Maar dat zijn dan Mineral B's van DeBuyer. Ik snapte dat Mineral B niet, dus heb ik bij horecastyle maar gewone besteld. Dan heb je voor 30 euro al een flinke pan. Dat Mineral B is volgens mij een variant voor de consumentenmarkt, die consument wordt waarschijnlijk wantrouwig van een goedkope pan voor het leven, dus moest er een duurdere variant komen.quote:Plaatstaal enzo zie je in de winkel trouwens niet (niet waar ik gekeken heb tenminste. ...)
geld voor de onderste van bol (rvs handvat)quote:Op woensdag 28 oktober 2015 08:14 schreef marielle33 het volgende:
Oven. .. met een plastic handvat? Denk dat je dan een volledig rvs pan moet hebben anders hou je er een zonder handvat aan over of zijn die handvaten overbestedig !?
Heb zelfs een tijd lang met een pannenset van ikea gezeten waar elk jaar de laag helemaal vanaf was. Met de bon (Afschrift rekening) krijg ik wel 3x achter elkaar de zelfde set opnieuw mee. Maar daar heb ik nu geen zin meer in. Daarom staan hier wat kale pannen + dus de RVS aanwinst. (En een tefal koekenpan, je raad het vast al...)quote:Op woensdag 28 oktober 2015 21:17 schreef marielle33 het volgende:
Zelfscanner fijn te horen
K zag hem ook de ikea sensuell
Zelfs vrij goedkoop met zijn 35,- dus als rvs bevalt en ik wil een goede bakpan ipv de twee hapjespannen die mn schoonmoeder dan heeft kan ik dus naar ikea uitwijken
Wij wijken laatste tijd steeds vaker wel naar ikea uit met de badkamermeubels en onze boxspring en matras... hij komt steeds vaker goed uit de test en ze geven ook lange garantie met praktisch dezelfde voorwaarden ald duurdere merken.
Die heb ik ook, fantastische pannen. Had al een kleine van 25cm ofzo en vandeweek toevallig nog een grote van 32cm bijgekocht. Voor 50 euro, vind ik een goede deal.quote:Op woensdag 28 oktober 2015 20:47 schreef Zelfscanner het volgende:
1 RVS pan van ikea hier. Het is de enigste pan die er na een paar jaar nog steeds hetzelfde uit ziet
Blussen met koud? Trekken ze daar niet krom van???quote:Op donderdag 24 december 2015 00:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb pannen van ikea.
Na het bakken 'blus' ik ze met koud water. Geleerd op school.
Als ie goed heet is wel, zo heb ik mijn eerste mishandeld.quote:Op donderdag 24 december 2015 18:33 schreef marielle33 het volgende:
[..]
Blussen met koud? Trekken ze daar niet krom van???
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |