sorbo borstel, gewoon een afwasding dus...quote:Op maandag 4 juli 2011 12:21 schreef -tape- het volgende:
Misschien gebruik je een te hard borsten waardoor je de anti-aanbaklaag wegpoetst?
wacht ff, kan een koekenpan niet tegen lang op een hoog vuur, en belangrijker wat is lang?quote:
Dat behoort tot de categorie 'niet lang'quote:Op maandag 4 juli 2011 12:23 schreef Klonk het volgende:
[..]
wacht ff, kan een koekenpan niet tegen lang op een hoog vuur, en belangrijker wat is lang?
langer als een minuut of 10 staat ie nooit op een volle pit
Dat de pan zelf begint te roken zeg maar.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:23 schreef Klonk het volgende:
[..]
wacht ff, kan een koekenpan niet tegen lang op een hoog vuur, en belangrijker wat is lang?
langer als een minuut of 10 staat ie nooit op een volle pit
Dat doe ik ook wel en mijn koekenpannen zijn nog heel.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:23 schreef Klonk het volgende:
[..]
wacht ff, kan een koekenpan niet tegen lang op een hoog vuur, en belangrijker wat is lang?
langer als een minuut of 10 staat ie nooit op een volle pit
idd, ik doe jaren met zo'n Tefal pan.quote:
doe ik ook allemaal braaf....quote:Op maandag 4 juli 2011 12:25 schreef BertV het volgende:
[..]
idd, ik doe jaren met zo'n Tefal pan.
Vuur niet te hoog, plastic/houten spatel, pan laten afkoelen en niet onder koud water knallen.
dat heb ik nog nooit gehad, wel een steekvlam, maar rook nog nooitquote:Op maandag 4 juli 2011 12:24 schreef Prospos het volgende:
[..]
Dat de pan zelf begint te roken zeg maar.
een keer gedaan toen ik nog thuis woonde, een seconde erna had ik een tik op mijn vingers te pakken van mijn moeder, sindsdien nooit meer gedaanquote:Op maandag 4 juli 2011 12:27 schreef -tape- het volgende:
Blus jij je pannen af met koud water na gebruik?
ik doe dat wel soms, maar dan nog blijven ze prima hoorquote:Op maandag 4 juli 2011 12:27 schreef -tape- het volgende:
Blus jij je pannen af met koud water na gebruik?
Het kan ook wel, maar het is niet goed voor de pan. En misschien als hij dat altijd doet dat dat de oorzaak is. Want hoe hij het nu beschrijft zou er in principe niks mis mee moeten zijn.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:30 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik doe dat wel soms, maar dan nog blijven ze prima hoor
Tefal met een thermospotquote:Op maandag 4 juli 2011 12:29 schreef error_404 het volgende:
Van wat voor materiaal zijn je pannen? En de aanbaklaag, is dat daadwerkelijk Tefal of iets van een ander merk?
O en idd nooit koud afblussen...
Op mijn Ikea koekenpan staat dat de pan pas als ie op temperatuur is de juiste vorm heeft, hij zakt iets uit tijdens het warmer worden. Als je hem dan heet onder de koude kraan knalt, dan krimpt het metaal weer heel snel waardoor de anti-aanbaklaag los kan laten.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:32 schreef Mirjam het volgende:
waarom mag je zo'n pan eigenlijk niet afblussen met koud water?
ik wist niet dat dat niet mocht
Metaal zet uit en krimpt. Op het moment dan je er koud water over giet dan gaat dat minder gelijkmatig, nog even los van of de antiaanbaklaag wel of niet kan volgen.quote:Op maandag 4 juli 2011 12:32 schreef Mirjam het volgende:
waarom mag je zo'n pan eigenlijk niet afblussen met koud water?
ik wist niet dat dat niet mocht
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |