Je hebt toch meerdere soorten zonder anti-aanbaklaag? RVS, aluminium, koper, gietijzer en koofstofstaal?
Bij koolstofstaal maak je je eigen anti-aanbaklaag. Dat is op zich de beste anti-aanbaklaag qua niet aanbakken, zeker als je meteen een hele gladde neerlegt. Je kanariepietje bezwijkt niet onder de giftige walm, en je kunt er nog met ijzer in ook. Nadeel is die niet tegen sop kan, en je niet te lang moet wachten met afwassen als je er zuren in hebt gebruikt, en de rest van de pan kan roesten. Dat vraagt best wat aandacht, kleurgecodeerde afwasborstels e.d. Ook vind ik ze nog vrij zwaar in verhouding tot hoeveel warmte ze vasthouden, zeker als je een beetje een rand wil, of dikte. Ik heb een relatief dunne hapjespan en een dikke koekenpan van 32 cm en die zijn allebei 3,5 kilo, dat is voor mij al zwaar. Mannequins in de categorie 'petite' zie ik daar niet sierlijk pannenkoeken mee omdraaien.
Om heet te bakken raad ik teflon sowieso af, het concept wok met anti-aanbaklaag zou gewoon verboden moeten worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.