jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaatquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:00 schreef Bakkerd het volgende:
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
Dat model hadden wij thuis ook. Het regenachtigewoensdagmiddagpannekoekbakteam (6-10 jaar ofzo ) had destijds geen problemen met die "hoge"rand.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef RanTheMan het volgende:
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
Daarmee kun je misschien flensjes bakken, maar een goeie stevige dikke pannenkoek wordt daarin echt niet gelijkmatig gaar.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:29 schreef RobinOok het volgende:
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner wordenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:05 schreef MaximusTG het volgende:
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
allemaal gladde bodemsquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef Bakkerd het volgende:
Kijk eens aan hoeveel keuze:
http://www.beslist.nl/products/r/pannenkoekenpan/
In veel pannenkoekenhuizen hebben ze een gietijzeren pan, niet met van die putjes.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:46 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden
Eens! Niet al te lang geleden gekocht, goed ingebrand en werkt als een tierelier.quote:
Wat is je budget?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:01 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpanquote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
Nope, daar heb ik het niet over. Wat ik bedoel zijn de pannen die ik (net als die restaurants waar jij het over hebt) bij de groothandel halen. Het zijn nu juist de keukenwinkeldesignpannetjes voor miep die zo prijzig zijn want design.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
Dan ga je toch voor plaatstaal?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:03 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dan ga je toch voor plaatstaal?
http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/
En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |