abonnement Unibet Coolblue
pi_123201677
Hoi,

Pannenkoeken bakken, wie vindt het niet leuk?
Op dit moment gebruik ik een normale bakpan met gladde bodem, smaakt prima, maar na het draaien, wordt de 2e kan nooit mooi bruin, of krijgt geen mooi patroontje.

Vroeger, ja vroeger, bakte mijn moeder of oma altijd pannenkoeken in koekenpannen met deukjes er in.. Maar hoe heet zo'n pan? Ben al bij de blokker etc geweest, maar kon niet vinden wat ik zocht..

ook online blijkt het zoeken lastig.. pan met relief levert alleen BK pannen op.. Dus mijn eerste vraag:

hoe noem je zo'n pan?

2e vraag: of zouden jullie mij een ander type pan aanraden?
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_123201748
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
pi_123201790
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:00 schreef Bakkerd het volgende:
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_123201856
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:05:18 #6
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_123201915
Ik heb es jaren geleden zo'n zware pan gekocht van Herman, die blijft goed en is perfect om pannenkoeken in te bakken.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  † In Memoriam † vrijdag 22 februari 2013 @ 13:05:29 #7
91830 MaximusTG
pi_123201922
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:12:06 #8
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_123202108
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef RanTheMan het volgende:
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
Dat model hadden wij thuis ook. Het regenachtigewoensdagmiddagpannekoekbakteam (6-10 jaar ofzo ) had destijds geen problemen met die "hoge"rand. :P

Slingert nog een zwartgeblakerd exemplaar rond in de schuur. Maar dingen doen het niet op inductie.

[ Bericht 1% gewijzigd door Hyperdude op 22-02-2013 13:18:30 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:12:56 #9
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_123202132
Sowieso een koekenpan met een dikke bodem. Niet zo'n dun geval dat gelijk krom trekt op het vuur.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:29:19 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123202646
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:36:31 #11
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_123202920
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:29 schreef RobinOok het volgende:
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
Daarmee kun je misschien flensjes bakken, maar een goeie stevige dikke pannenkoek wordt daarin echt niet gelijkmatig gaar.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:37:21 #12
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_123202948
Ik heb deze. Werkt perfect!
pi_123203303
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:05 schreef MaximusTG het volgende:
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden :)
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
pi_123203315
quote:
allemaal gladde bodems :(
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:54:48 #15
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_123203665
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:46 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden :)
In veel pannenkoekenhuizen hebben ze een gietijzeren pan, niet met van die putjes.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 13:55:44 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123203702
Novogrill heten die putjes.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 14:38:21 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123205613
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 15:01:25 #18
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_123206382
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:37 schreef mime_negert het volgende:
Ik heb deze. Werkt perfect!
Eens! Niet al te lang geleden gekocht, goed ingebrand en werkt als een tierelier. :)
pi_123207142
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 13:01 schreef RanTheMan het volgende:

[..]

jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
Wat is je budget?
'krak'
pi_123207862
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
'krak'
  vrijdag 22 februari 2013 @ 15:40:38 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123207981
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123208749
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
'krak'
  vrijdag 22 februari 2013 @ 16:02:15 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123208933
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
Nope, daar heb ik het niet over. Wat ik bedoel zijn de pannen die ik (net als die restaurants waar jij het over hebt) bij de groothandel halen. Het zijn nu juist de keukenwinkeldesignpannetjes voor miep die zo prijzig zijn want design.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 16:03:18 #24
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_123208976
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:

[..]

Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Dan ga je toch voor plaatstaal?

http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/

En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
pi_123209147
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 16:03 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dan ga je toch voor plaatstaal?

http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/

En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan. :)
'krak'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')