jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaatquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:00 schreef Bakkerd het volgende:
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
Dat model hadden wij thuis ook. Het regenachtigewoensdagmiddagpannekoekbakteam (6-10 jaar ofzo ) had destijds geen problemen met die "hoge"rand.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef RanTheMan het volgende:
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
Daarmee kun je misschien flensjes bakken, maar een goeie stevige dikke pannenkoek wordt daarin echt niet gelijkmatig gaar.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:29 schreef RobinOok het volgende:
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner wordenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:05 schreef MaximusTG het volgende:
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
allemaal gladde bodemsquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef Bakkerd het volgende:
Kijk eens aan hoeveel keuze:
http://www.beslist.nl/products/r/pannenkoekenpan/
In veel pannenkoekenhuizen hebben ze een gietijzeren pan, niet met van die putjes.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:46 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden
Wat is je budget?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:01 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpanquote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
Nope, daar heb ik het niet over. Wat ik bedoel zijn de pannen die ik (net als die restaurants waar jij het over hebt) bij de groothandel halen. Het zijn nu juist de keukenwinkeldesignpannetjes voor miep die zo prijzig zijn want design.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
Dan ga je toch voor plaatstaal?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:03 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dan ga je toch voor plaatstaal?
http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/
En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastardquote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Absoluut, zo'n gietijzeren pan gaat levenslang mee, en dan bedoel ik meerdere levens lang
Mijn biografie gelezen?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:12 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastard
Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn biografie gelezen?
[ afbeelding ]
Eentje bij de hanos, een jaar of 25 geleden, was destijds niet duur, want geld had ik toen niet veel. Recent twee bij handelshof (soort duitse makro), een kleinere en een grotere, voor ik meen 14,95 en 19,95quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:20 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben.
Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:06 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan.
Ik blijf toch zweren aan de gietijzeren pannenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 18:00 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder.
En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 18:24 schreef fotostarter het volgende:
Mijn meest oude pan, een gietijzeren, loeizwaar, foeilelijk. Dat is de allerbeste pannenkoekenpan
Daar bak ik de mooist gekleurde pannenkoeken in
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 19:54 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes.![]()
Lekker soppen met vers brood![]()
Jij mazzelaar, ik moet het doen met een frikandellenbroodje.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 19:58 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt.
Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakkenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 19:58 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt.
Piet, het is vrijdagavond, heb mezelf het zweet ingewerkt deze week, en lig languit met de tablet op de bank met een wel verdiend glas bier.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakken
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Sinds kort overgestapt op plaatstalen pannen. Samen met een paar dikke rvs saus/pastapannen de beste aanschaf ooit, ik snap werkelijk niet wat je in godsnaam nog zou moeten met die extreem dure tefal krengen! Nog nooit zulke fijne pannenkoeken en biefstukken gebakken.
pannen dreft en soppen in 1 zinquote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
Zo zag mijn pan er in het begin ook uit.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
http://www.kookwinkel.nl/(...)ntplaatstaal30cm.asp
Zoeits dus, al mag het best iets van een ander merk zijn. Als hij maar loeizwar is. En voor pannenkoeken is een lage rand wel fijn, alhoewel het niet echt nodig is.
Maar de biefstukreepjes met groentepakket bakken er wel heerlijk bruin in, toch?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
Lieve schat, die plaatjes had ik wel gezien, maar ik denk niet dat TS die bedoelde.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 06:09 schreef RobinOok het volgende:
Als je niet kunt googelen en niet kunt lezen ja.
Kun je een van tweeen, dan kun je gerust wel plaatjes of verkoopunten vinden: novogrihiiil.
En ik had vroeger ook zo'n pan, maar die heeft er nooit pikzwart uitgezien hoor. Gadverdamme man, smeerlap.
Als je je beslag even laat staan, mislukt je eerste ook niet. Komt hier maar zelden voor dat de eerste mislukt.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 06:38 schreef Pulver het volgende:
[..]
Lieve schat, die plaatjes had ik wel gezien, maar ik denk niet dat TS die bedoelde.
Die bedoelt gewoon een stalen pan met putjes, niet zo'n modern kreng.
En geloof me, een echte pan is zwartgeblakerd, heeft niets met smeerlapperij te maken.
Sterker, maak hem goed schoon met je zeepsopje en hij zal gelijk aanbakken.
Net zoals de eerste pannenkoek zal mislukken, maar de rest kan je prima de lucht ingooien
Met croma en paprikapoeder welquote:Op zaterdag 23 februari 2013 04:52 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Maar de biefstukreepjes met groentepakket bakken er wel heerlijk bruin in, toch?
Pesten is het woord niet. Ik wil gewoon graag alles begrijpen en ik denk dat je abuis bent.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 07:29 schreef Pulver het volgende:
En volgens mij zit je me gewon te pesten want ik heb nu al hondermiljoenmiljard google plaatjes gezien met koekenpannen, maar niet de juiste!!!
Teflon. Ja, absoluut.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 09:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin zweert nog steeds bij tefalpannetjes?
Ik kan gewoon echt geen foto vinden van die pan.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 09:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pesten is het woord niet. Ik wil gewoon graag alles begrijpen en ik denk dat je abuis bent.
Ik weet precies welke je bedoelt, ik heb hem van huis meegekregen toen ik op kamers ging en altijd bewaard omdat hij zo goed is voor de pannenkoeken, o.a., en voor jus heb ik ook geen betere. Ik heb ermee geleerd pannenoeken bakken, en ze omgooien. Ik weet ook nog dat ik bij vertrek uit 2 studentenhuizen hem niet zomaar meekreeg omdat anderen die pan ook van vroeger herkenden en dachten dat die van hen was. Dus ja, het was een bekend model.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 07:07 schreef Pulver het volgende:
Neeeee!!!!, de pan zelf is zwart!
Die pan had iedereen vroeger. Was een zwarte pan met putjes.
Iedere moeder had er ééntje, ze hadden een zwart handvat (werd nog heet ook, tegen de pan aan), maar ze waren perfect om pannenkoeken in te bakken.
En ging je bij een vriendje langs, had die moeder ook zo'n pan!
Ik ben geen grapjas, ik ben gewoon een ouwe lul
Briljant!quote:Op zaterdag 23 februari 2013 10:05 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik weet precies welke je bedoelt, ik heb hem van huis meegekregen toen ik op kamers ging en altijd bewaard omdat hij zo goed is voor de pannenkoeken, o.a., en voor jus heb ik ook geen betere. Ik heb ermee geleerd pannenoeken bakken, en ze omgooien. Ik weet ook nog dat ik bij vertrek uit 2 studentenhuizen hem niet zomaar meekreeg omdat anderen die pan ook van vroeger herkenden en dachten dat die van hen was. Dus ja, het was een bekend model.
Dat is dus helemaal niks.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
GRÄWE heeft het concept van de putjes verbeterd en heeft deze pan op de markt
[ afbeelding ]
TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euroquote:Op zaterdag 23 februari 2013 05:23 schreef Pulver het volgende:
TS heeft het over en echte pannenkoekenpan.
Qua bodem ziet ie er zo uit:
[ afbeelding ]
Alleen vind ik 69 schandalig duurquote:Op dinsdag 26 februari 2013 10:42 schreef Redcoon het volgende:
Ik zou anders gebruik maken van deze actie. Best een leuke deal voor degenen zonder groothandelpas.
Plaatstaal koekenpan, crepepan -en blinipan.
http://www.kookpunt.nl/de(...)ing/nl/product/7014/
Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens...quote:Op dinsdag 26 februari 2013 13:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alleen vind ik 69 schandalig duur
Deze heeft ook relief toch?quote:Op dinsdag 26 februari 2013 12:15 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euro
De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk
Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 13:11 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens...![]()
Ik vouw altijd van me afquote:Op dinsdag 26 februari 2013 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels.
Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
dat lijkt wel zo idd.. maar de beschrijving spreekt dat wel een beetje tegen:quote:Op dinsdag 26 februari 2013 13:36 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Deze heeft ook relief toch?
http://www.pannenwebshop.(...)ampaign=65427-Pannen*
En die is goedkoper dan die van BK..
Sorry, dacht dat het stuksprijs wasquote:Op dinsdag 26 februari 2013 13:11 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Voor alledrie? Vind ik meevallen. Toen ik ze bestelde waren ze nog 58 euro trouwens...![]()
Desalnietemin is het een stuk goedkoper dan de Tefals e.a. die je ook in de winkel kan vinden. Ik heb alleen nagenoeg geen kennissen met een groothandelpas. En de Makro die ik in de buurt heb en af en toe bezoek heeft een belabberde pannen afdeling.
Dubbelvouwen? Een omelet rol je door een soepele handbeweging aan de steelquote:Op dinsdag 26 februari 2013 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Lijkt me wel lastig bij het dubbelvouwen van je omelet, die drie klinknagels.
Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
Hahahaha ook echt 'wat er geweldig uitziet'. Tefal, wij willen geen pan die er geweldig uitziet, maar een pan die geweldige pannenkoeken bakt.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 15:22 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
dat lijkt wel zo idd.. maar de beschrijving spreekt dat wel een beetje tegen:
De nieuwe innovatieve magnetische deeltjes in de antiaanbaklaag genereren een actief holografisch 3D effect wat er geweldig uitziet. Door dit 3D effect is de diepte van de pan goed te zien en wordt er makkelijk gekookt. De pan heeft een mooie design handgreep met siliconen grip.
niet ouderwets in ieder geval
Zei ik toch, Pulver.quote:Op dinsdag 26 februari 2013 12:15 schreef RanTheMan het volgende:
De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk
Bedoel je thermolon?quote:Op dinsdag 26 februari 2013 14:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Weet iemand trouwens hoe die anti-aanbaklaag heet waar je wel met ijzer in mag?
Ho ff lieverd!quote:Op dinsdag 26 februari 2013 18:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zei ik toch, Pulver.![]()
![]()
![]()
![]()
(en Weltschmerz is gewoon net zo abuis als jij)
ik had gekeken bij de sligro voor een plaatstalen wok, allemaal met anti aanbak laag of keramiek, geen ouderwetse stalen wok te zien.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eentje bij de hanos, een jaar of 25 geleden, was destijds niet duur, want geld had ik toen niet veel. Recent twee bij handelshof (soort duitse makro), een kleinere en een grotere, voor ik meen 14,95 en 19,95
Ik kan de volgende keer dat ik bij de sligro en Hanos ben wel eens kijken wat ze daar kosten.
deze maar dan merkloos voor de kosten, neem ik aanquote:Op dinsdag 26 februari 2013 12:15 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
TS meld zich weer, een pan zoals in bovenstaande plaatje zoek ik dus.. (nog steeds) voor dat incidenteel pannenkoek gebak hoef ik geen pan van 80 euro of meer.. dus mogelijk toch de relief pan van BK voor 30 euro
De zwarte pan waar pulver het over heeft, heb ik geen idee van eigenlijk
Maar het is misschien wel grappig voor als je ooit gaat kamperen en pannenkoeken op een open vuur wilt bakken ofzo.quote:Op donderdag 28 februari 2013 12:18 schreef pokkerdepok het volgende:
ja dat is waar. dat ding moet dan wel eerst gloeiend heet zijn.
ja of in een oven, misschien?quote:Op donderdag 28 februari 2013 12:53 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Maar het is misschien wel grappig voor als je ooit gaat kamperen en pannenkoeken op een open vuur wilt bakken ofzo.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |