jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaatquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:00 schreef Bakkerd het volgende:
je noemt het: een pannenkoekenpan.
Et voila, bij blokker bijvoorbeeld: http://www.blokker.be/nl/content/pannenkoekenpan
Dat model hadden wij thuis ook. Het regenachtigewoensdagmiddagpannekoekbakteam (6-10 jaar ofzo ) had destijds geen problemen met die "hoge"rand.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef RanTheMan het volgende:
http://bk.nl/producten.ph(...)ts&sre_id=8&nim_id=2 die serie van BK heeft wat ik zoek, maar die rand is weer zo hoog wat onpraktisch is
Daarmee kun je misschien flensjes bakken, maar een goeie stevige dikke pannenkoek wordt daarin echt niet gelijkmatig gaar.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:29 schreef RobinOok het volgende:
En waarom heten die pannen met dunne bodem dan crepepannen, fathank? Als jij denkt dat die niet geschikt zijn om pannenkoeken in te bakken?
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner wordenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:05 schreef MaximusTG het volgende:
Dit is toch heel normaal dat de ene kant niet hetzelfde is? Je doet het beslag in de pan. De kant die dan dus onderaan zit zit dus heel egaal tegen de bodem. Als je em dan laat stollen en omdraait maakt de kant die dan onderaan zit niet goed contact met de bodem. En dus krijg je een ander bruiningspatroon?
Dus de oplossing zou dan zijn de pannenkoek eerder om te draaien, en vaker. Of met de spatel de pannenkoek tegen de pan aan duwen.
allemaal gladde bodemsquote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:03 schreef Bakkerd het volgende:
Kijk eens aan hoeveel keuze:
http://www.beslist.nl/products/r/pannenkoekenpan/
In veel pannenkoekenhuizen hebben ze een gietijzeren pan, niet met van die putjes.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:46 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
met die putjes hou je dus het vet in de pan, en zal hij na omkeren dus wel bruiner worden
Wat is je budget?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 13:01 schreef RanTheMan het volgende:
[..]
jaja, maar die heeft een gladde bodem, en ik wil die met deukjes voor een beter resultaat
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Een zware plaatstalen of gietijzeren pan heeft het voordeel dat deze de warmte goed vasthoudt, er zit veel warmte in opgeslagen. Een dun pannetje wordt koud van een beetje beslag.
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpanquote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, ik heb er verschillende, zijn goedkoper dan een echte tefalpan
Nope, daar heb ik het niet over. Wat ik bedoel zijn de pannen die ik (net als die restaurants waar jij het over hebt) bij de groothandel halen. Het zijn nu juist de keukenwinkeldesignpannetjes voor miep die zo prijzig zijn want design.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:57 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Ik heb het over echte gietijzeren pannen van rond de dertig cm met een dikke bodem. Die jij bedoelt is de huis variant die wat dunner en lichter zijn.
Dan ga je toch voor plaatstaal?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 15:38 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Daarom werken de meeste restaurants met gietijzeren pannen maar voor prive een beetje duur. Zo'n pan is al gauw 100 pleuries.
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:03 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dan ga je toch voor plaatstaal?
http://www.kookpunt.nl/de-buyer/nl/page/538/
En dan zijn de prijzen op de website nog best hoog als je vergelijkt met Ebay of een goedgesorteerde Makro o.i.d.
Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastardquote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Absoluut, zo'n gietijzeren pan gaat levenslang mee, en dan bedoel ik meerdere levens lang
Mijn biografie gelezen?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:12 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Jij bedoelt generaties lang mee? Anders ben je een lucky bastard
Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn biografie gelezen?
[ afbeelding ]
Eentje bij de hanos, een jaar of 25 geleden, was destijds niet duur, want geld had ik toen niet veel. Recent twee bij handelshof (soort duitse makro), een kleinere en een grotere, voor ik meen 14,95 en 19,95quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:20 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd waar jij je pannen gekocht hebt? En wat ze gekost hebben.
Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 16:06 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
TS vraagt om de ideale pan om pannenkoeken te bakken. Dat zijn dus de duurdere naar mijn mening met het voordeel dat die gietijzeren pannen een leven mee gaan.
Ik blijf toch zweren aan de gietijzeren pannenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 18:00 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Idem ditto wat betreft die plaatstalen pannen wat mij betreft. Die gaan ook nog eens een partij lang mee, kosten alleen wat minder.
En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 18:24 schreef fotostarter het volgende:
Mijn meest oude pan, een gietijzeren, loeizwaar, foeilelijk. Dat is de allerbeste pannenkoekenpan
Daar bak ik de mooist gekleurde pannenkoeken in
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 19:54 schreef afstandbediening het volgende:
[..]
En ook nog eens de beste in roomboter gebakken biefstukjes.![]()
Lekker soppen met vers brood![]()
Jij mazzelaar, ik moet het doen met een frikandellenbroodje.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 19:58 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt.
Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakkenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 19:58 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Nu krijg ik honger, en heb alleen nog een stuk ossenhaas in de vriezer. Gaat hem niet meer worden.
Bedankt.
Piet, het is vrijdagavond, heb mezelf het zweet ingewerkt deze week, en lig languit met de tablet op de bank met een wel verdiend glas bier.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom niet? Geforceerd ontdooien in een waterbad, dan lekker bakken
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Sinds kort overgestapt op plaatstalen pannen. Samen met een paar dikke rvs saus/pastapannen de beste aanschaf ooit, ik snap werkelijk niet wat je in godsnaam nog zou moeten met die extreem dure tefal krengen! Nog nooit zulke fijne pannenkoeken en biefstukken gebakken.
pannen dreft en soppen in 1 zinquote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
Zo zag mijn pan er in het begin ook uit.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
http://www.kookwinkel.nl/(...)ntplaatstaal30cm.asp
Zoeits dus, al mag het best iets van een ander merk zijn. Als hij maar loeizwar is. En voor pannenkoeken is een lage rand wel fijn, alhoewel het niet echt nodig is.
Maar de biefstukreepjes met groentepakket bakken er wel heerlijk bruin in, toch?quote:Op vrijdag 22 februari 2013 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, helemaal waar, maar libellehuisvrouwtjes zijn niet gelukkig als ze hem niet in de dreft kunnen soppen
Lieve schat, die plaatjes had ik wel gezien, maar ik denk niet dat TS die bedoelde.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 06:09 schreef RobinOok het volgende:
Als je niet kunt googelen en niet kunt lezen ja.
Kun je een van tweeen, dan kun je gerust wel plaatjes of verkoopunten vinden: novogrihiiil.
En ik had vroeger ook zo'n pan, maar die heeft er nooit pikzwart uitgezien hoor. Gadverdamme man, smeerlap.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |