abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zaterdag 9 juli 2022 @ 12:23:20 #51
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_205285032
quote:
11s.gif Op maandag 27 juni 2022 18:43 schreef golfer het volgende:

[..]
Ze moeten Duits spreken en het merk maakt niet uit? :')
Geef het een Duitse naam en Chinese meuk wordt 10x meer waard. Zie je met gereedschap ook.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_205285466
DeBuyer. Dan zal je wel eerst moeten accepteren dat een pan gebruikt wordt om goed eten te bereiden en niet is bedoeld als pièce de résistance in je keuken. Toen ik vroeger bij een vriendinnetje thuis kwam stond er altijd zo'n gore aangekoekte vetpan op het fornuis, haar vader was slager. Ongelofelijk goor vond ik dat toen. Maar sinds ik later ook zo'n stalen pan kocht heb ik nooit meer omgekeken.
  maandag 18 juli 2022 @ 09:36:17 #53
37887 Dauthi
Progressive
pi_205376105
DeBuyer met PapaBear methode.
Daarnaast RVS of Koper, maar moet bij ieder gebruik worden ingebrand zoals carbonstaal.

quote:
Wat is nou echt een goede pan die jaren meegaat en die niet heel veel onderhoud vergt?
Dit is een contradictio, je hebt of pannen die een levenlang meegaan en onderhoud vergen, of je hebt pannen die maar een paar jaar meegaan (in het geval van antiaanbak zouden ze eigenlijk ieder jaar moeten worden vervangen).

Goed kookgerei vergt nu eenmaal onderhoud. Messen moeten worden geslepen, hout moet worden geolied, pannen ingebrand, er zijn geen shortcuts.
En de shortcuts die er zijn, zijn vaak gemankeerd. Dankzij teflon pannen is heel de wereld vergiftigd met teflon, kankerverwekkende rotzooi. Die rotzooi zit zelfs in het Nederlandse leidingwater.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_205397534
Ik heb deze pannen sinds februari in gebruik, één van mijn beste keukenaankopen ooit!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_205397653
mensen overdrijven altijd zo met die pannen...
Ik heb al 6 jaar een goedkope hapjespan. nooit enig probleem mee, qua aanbakken.
pi_205398696
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 14:20 schreef sanger het volgende:

[..]
Dan is hij te heet geweest. Dan veranderd de moleculaire structuur van de toplaag.
Ik wist überhaupt niet dat een pan te heet kan worden. Ik stook ze juist altijd heel erg heet.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:06:32 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205398748
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:01 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Ik wist überhaupt niet dat een pan te heet kan worden. Ik stook ze juist altijd heel erg heet.
Wat bak je er dan in?
The love you take is equal to the love you make.
pi_205398873
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:06 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Wat bak je er dan in?
Groenten, tempeh, omelettes, pastasauzen ...
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:18:51 #59
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205398894
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:17 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Groenten, tempeh, omelettes, pastasauzen ...
Sommige zou ik zeker niet in een erg hete pan bakken.

Gebruik je je koekenpan als een wok?
The love you take is equal to the love you make.
pi_205398908
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:18 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Sommige zou ik zeker niet in een erg hete pan bakken.

Gebruik je je koekenpan als een wok?
Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is.

ik heb het idee dat tempeh en aubergine bijv. meer olie absorberen als de pan niet goed heet is. als hij heet is dan schroeit de boel sneller dicht.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:29:40 #61
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205398985
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:20 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is.

ik heb het idee dat tempeh en aubergine bijv. meer olie absorberen als de pan niet goed heet is. als hij heet is dan schroeit de boel sneller dicht.
Het zou voor de levensduur van je pannen al schelen imo als je verschillende pannen gebruikt. En dus voor die hete klussen een pan die dat wel kan hebben.

Voor een tomatensaus bijv. gebruik ik een hapjespan. En dan start ik met een uitje fruiten. Fruiten doe je niet te heet, dan brandt je ui aan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_205399020
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:29 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Het zou voor de levensduur van je pannen al schelen imo als je verschillende pannen gebruikt. En dus voor die hete klussen een pan die dat wel kan hebben.

Voor een tomatensaus bijv. gebruik ik een hapjespan. En dan start ik met een uitje fruiten. Fruiten doe je niet te heet, dan brandt je ui aan.
Mm ja misschien heb je daar wel een punt. Ik begrijp na dit topic wel dat een tomatensaus in een koekenpan sowieso geen heel goed idee is. Wellicht kan ik een tomatensaus ook gewoon in een normale pan zonder anti-aanbaklaag bereiden. Zo heb ik het Italianen ook altijd zien doen ...
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:42:42 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205399104
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:20 schreef JohnDDD het volgende:

Soort van misschien ... voor alles wat ik maak warm ik meestal eerst de pan op, dan doe ik er olijfolie in en dan gooi ik meteen datgene erin wat ik wil klaarmaken. Daar komt dan meestal wel een sissend geluid van af ... dus een teken dat het vrij heet is.

Als je maar geen extra vierge olijfolie gebruikt om in te braden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205399119
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Als je maar geen extra vierge olijfolie gebruikt om in te braden.
Ik eet geen vlees dus ik weet niet of ik veel braad of niet, maar ik gebruik altijd extra vierge om in te bakken of wat dan ook.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:46:06 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205399133
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:44 schreef JohnDDD het volgende:

Ik eet geen vlees dus ik weet niet of ik veel braad of niet, maar ik gebruik altijd extra vierge om in te bakken of wat dan ook.
RIP

quote:
Extra vierge olijfolie kunt u beter alleen gebruiken voor koude gerechten. Wanneer u ‘extra vierge’ olijfolie verhit, verbranden er stoffen die in de olie zitten. Dit is ongezond en op de lange termijn zelfs kankerverwekkend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205399173
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:46 schreef golfer het volgende:

[..]
RIP
[..]

Dat schijnt echt een mythe te zijn. Iemand heeft me dit recentelijk eens gezegd en toen heb ik daar online wat onderzoek naar gedaan. Het schijnt dat extra vierge tot iets van 207 graden totaal geen gevaren oplevert, daarboven kunnen er wel minimaal wat gifstoffen vrijkomen, maar dat schijnt al een erg hoge temperatuur te zijn die je meestal in de keuken met een koekenpan niet bereikt.

Opvallend genoeg vond ik erg veel Nederlandse bronnen waarin bakken in extra vierge wordt afgeraden terwijl op veel Engelstalige sites staat dat het geen enkel probleem is.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205399204
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:51:01 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205399206
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:48 schreef JohnDDD het volgende:

Dat schijnt echt een mythe te zijn. Iemand heeft me dit recentelijk eens gezegd en toen heb ik daar online wat onderzoek naar gedaan. Het schijnt dat extra vierge tot iets van 207 graden totaal geen gevaren oplevert, daarboven kunnen er wel minimaal wat gifstoffen vrijkomen, maar dat schijnt al een erg hoge temperatuur te zijn die je meestal in de keuken met een koekenpan niet bereikt.

Opvallend genoeg vond ik erg veel Nederlandse bronnen waarin bakken in extra vierge wordt afgeraden terwijl op veel Engelstalige sites staat dat het geen enkel probleem is.
Dan moet je het voedingscentrum dus maar eens gaan corrigeren:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspx%20rel=
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205399223
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:51 schreef golfer het volgende:

[..]
Dan moet je het voedingscentrum dus maar eens gaan corrigeren:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/olijfolie.aspx%20rel=
naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of braden
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 12:55:14 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205399253
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:53 schreef JohnDDD het volgende:

naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of braden
Er staat letterlijk:
quote:
Bakken en braden in extra vierge olijfolie is niet aanbevolen omdat deze oliesoort minder goed tegen verhitting kan. Ook gaat de smaak grotendeels verloren na verhitting.
Maar goed, jij hebt er blijkbaar geen problemen mee, dus blijf het vooral gebruiken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205399270
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:55 schreef golfer het volgende:

[..]
Er staat letterlijk:
[..]
Maar goed, jij hebt er blijkbaar geen problemen mee, dus blijf het vooral gebruiken.
Naja, er staat niet dat er daarbij PAK's ontstaan, alleen dat dat bij frituren gebeurt. Er staat alleen dat de "olie minder goed tegen verhitting kan" wat een hele vage opmerking is en niet heel precies (zou ook op het frituren kunnen slaan) en dat de smaak verloren gaat, wat niet gevaarlijk is
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205399337
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 12:53 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
naja in feite staat daar dat je er niet in moet frituren, wat volgens mij op veel hogere temperatuur gebeurt dan bakken of braden
Denk het niet, frituren doe je meestal niet veel heter dan 180 graden. In een pan kan de temperatuur veel hoger oplopen.
pi_205399463
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.

"gewoon niet te heet bakken".

"ja dan bak je te heet".

"dat overkomt mij nooit".

"mijn pan wordt niet zo heet".

"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".

"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".

Gewoon blijven gebruiken mensen.
pi_205399483
het is wel logisch dat als je extra vierge erg heet maakt, dat de kleine stukjes olijf die erin zitten, gaan verbranden. beter neem je een zuivere olie om te bakken.
bovendien gaat de smaak er heel snel af als je verhit.
extra vierge kan je op het eind toevoegen, voor de smaak. of rauw gebruiken.

als je italiaans kookt, heb je vrijwel altijd maar een half vuurtje nodig. uitjes/knoflook fruiten moet langzaam. en pruttelen van een saus ook.

aubergine zuigt inderdaad de olie op. terwijl je waarschijnlijk juist wil dat het de saus opzuigt, later. dus, bak het niet, of bak met met weinig olie.
geldt ook voor tofu/tempeh. maar die kan je eerst marineren, dan heeft het al iets opgezogen en kan je beter bakken.

en wokken is wel een techniek waarbij je de pan constant in beweging houdt, zodat het niet aan brand. en na een tijdje beetjes vocht toevoegt.
  woensdag 20 juli 2022 @ 13:11:37 #75
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205399490
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:09 schreef zonnegloed het volgende:
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.

"gewoon niet te heet bakken".

"ja dan bak je te heet".

"dat overkomt mij nooit".

"mijn pan wordt niet zo heet".

"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".

"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".

Gewoon blijven gebruiken mensen.
Butaan?
The love you take is equal to the love you make.
pi_205399499
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205399501
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:09 schreef zonnegloed het volgende:
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.

"gewoon niet te heet bakken".

"ja dan bak je te heet".

"dat overkomt mij nooit".

"mijn pan wordt niet zo heet".

"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".

"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".

Gewoon blijven gebruiken mensen.
deze snap ik niet
  woensdag 20 juli 2022 @ 13:16:57 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205399558
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:09 schreef zonnegloed het volgende:
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.

"gewoon niet te heet bakken".

"ja dan bak je te heet".

"dat overkomt mij nooit".

"mijn pan wordt niet zo heet".

"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".

"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".

Gewoon blijven gebruiken mensen.
Trollen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_205399570
https://www.quest.nl/mens(...)erverwekkend-bakken/
quote:
Anders ligt dat met olijfolie van eerste persing, extra vierge olie. Daarin kunnen paks al vanaf 160 graden ontstaan. Voor die temperatuur heb je geen hoogoven nodig, waardoor kankerverwekkende stoffen wel in je maal komen. Met hoge temperaturen gaat ook de smaak van die (duurdere) olijfolie verloren, dus daarmee bakken is sowieso niet zo aantrekkelijk.
  Official ESF Kreviewer woensdag 20 juli 2022 @ 13:18:26 #80
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_205399572
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:11 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Butaan?
Geen idee waar hij/zij het over heeft, maar zelfs al zou het over butaan gaan, dan zijn dat de verkeerde cijfers:

Vlampunt −60 °C
Zelfontbrandings- temperatuur 287 °C
pi_205399592
quote:
Dat schijnt dus echt een mythe te zijn. Ik heb zelfs een onderzoek gelezen waarin vesrchillende olies onderzocht werden en extra vierge olijfolie juist het veiligst bleek te zijn
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Official ESF Kreviewer woensdag 20 juli 2022 @ 13:21:28 #82
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_205399597
Ontopic:

Ik heb op aanradern van @Lucky_Strike een Greenpan koekenpan en een paar dagen later ook wok gekocht.
Werkt gewoon prima, was met 40 en 50% korting opgeteld 55 euro voor deze 2 pannen en dit gaat gewoon weer 3 tot 10 jaar mee. Prima ROI.

Deze lijn gekocht: https://www.greenpan.nl/s(...)size=24cm&quantity=1
pi_205399620
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:20 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Dat schijnt dus echt een mythe te zijn. Ik heb zelfs een onderzoek gelezen waarin vesrchillende olies onderzocht werden en extra vierge olijfolie juist het veiligst bleek te zijn
in dat linkje van jou hebben ze het niet over kankerverwekkend. alleen dat de vitaminen/anti-oxidanten niet verloren gaan bij verhitting.
ik waag het er niet op. en het hoeft ook niet, als je het gewoon later alsnog aan je gerecht kan toevoegen, ook voor de smaak, die wel verloren gaat bij verhitting.
pi_205399673
quote:
7s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:18 schreef Kreator het volgende:

[..]
Geen idee waar hij/zij het over heeft, maar zelfs al zou het over butaan gaan, dan zijn dat de verkeerde cijfers:

Vlampunt −60 °C
Zelfontbrandings- temperatuur 287 °C
Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional.

quote:
14s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:21 schreef Kreator het volgende:
Ontopic:

Ik heb op aanradern van @:Lucky_Strike een Greenpan koekenpan en een paar dagen later ook wok gekocht.
Werkt gewoon prima, was met 40 en 50% korting opgeteld 55 euro voor deze 2 pannen en dit gaat gewoon weer 3 tot 10 jaar mee. Prima ROI.

Deze lijn gekocht: https://www.greenpan.nl/s(...)size=24cm&quantity=1
Mooie korting, gelijk gekocht.
pi_205399695
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:23 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
in dat linkje van jou hebben ze het niet over kankerverwekkend. alleen dat de vitaminen/anti-oxidanten niet verloren gaan bij verhitting.
ik waag het er niet op. en het hoeft ook niet, als je het gewoon later alsnog aan je gerecht kan toevoegen, ook voor de smaak, die wel verloren gaat bij verhitting.
Er is echt geen bewijs voor volgens mij, sterker nog, er is bewijs dat extra vierge gezonder is dan andere olie:
https://www.researchgate.(...)tra_Virgin_Olive_Oil
https://olivewellnessinst(...)red-with-other-oils/
https://www.sciencedirect(...)ii/S0924224422000693
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 13:31:35 #86
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205399711
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:28 schreef zonnegloed het volgende:

[..]
Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional.
[..]
Mooie korting, gelijk gekocht.
Maar wat is de relevantie van butaan in de discussie?
The love you take is equal to the love you make.
pi_205399760
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:30 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
Er is echt geen bewijs voor volgens mij, sterker nog, er is bewijs dat extra vierge gezonder is dan andere olie:
https://www.researchgate.(...)tra_Virgin_Olive_Oil
https://olivewellnessinst(...)red-with-other-oils/
https://www.sciencedirect(...)ii/S0924224422000693
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is.
pi_205399770
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:35 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is.
nou ze hebben die olie gewoon getest en blijkbaar is die veilig, dus blijkbaar zijn ze geen gebrande stukjes olijf tegengekomen of zijn die gewoon veilig
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 20 juli 2022 @ 13:44:16 #89
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_205399841
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:35 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is.
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat.
The love you take is equal to the love you make.
pi_205399986
ik gebruik overigens gewoon extra vierge van de LIDL, ik koop niet van die hele dure olie ;)
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_205399989
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:36 schreef JohnDDD het volgende:

[..]
nou ze hebben die olie gewoon getest en blijkbaar is die veilig, dus blijkbaar zijn ze geen gebrande stukjes olijf tegengekomen of zijn die gewoon veilig
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat.
okee ik ben verder geen expert...
  Official ESF Kreviewer woensdag 20 juli 2022 @ 14:53:13 #92
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_205400550
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:28 schreef zonnegloed het volgende:

Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional.
Ik was nergens naar op zoek, hooguit naar de zin van het leven. Die is een stukje minder geworden na jouw posts.
pi_207523284
Zelf ben ik echt enorm fan van RVS pannen. Deze zijn te koop met en zonder anti aanbaklaag. De pannen zonder anti aanbaklaag slijten eigenlijk amper maar bakken wel snel aan. Hierbij zal dus veel boter en olie moeten worden gebruikt. Zelf kies ik dan ook altijd voor een RVS pan met anti aanbaklaag. Hierin gebruik ik alleen houten en kunststof spatels.

Naast de duurzaamheid heeft RVS ook een hele mooie geleidbaarheid. Bij gietijzeren pannen merk je dat ook heel erg goed, deze hebben alleen een hoop onderhoudt nodig.

[ Bericht 10% gewijzigd door Netsplitter op 13-01-2023 09:36:14 (Niet spammen.) ]
  zaterdag 14 januari 2023 @ 16:48:26 #94
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_207556170
Ik doe nu al enkele jaren met "The Bastard Phantom Frypan"

Bijna dagelijks gebruik.
  zaterdag 14 januari 2023 @ 21:49:04 #95
296595 foodlover
live and learn
pi_207562146
quote:
1s.gif Op woensdag 20 juli 2022 13:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat.
Hier in Murcia in december nog 100 kilo olijven weggebracht naar de pers Almazara. Rond de vijf kilo olijven volstaat voor 1 liter Aceite Virgen (dus geen Virgen extra). Je krijgt grote kannen van 5 liter mee, we hadden dus 20 liter. Hier in de omgeving zowel particulieren als lokale barretjes restaurantjes frituren allemaal in die olie. Men wordt nog best oud hier geloof ik dus het zal wel goed gaan allemaal.
pi_207564674
De Buyer plaatstalen pan. Het beste voor je gezondheid, geen deeltjes die loskomen of andere troep, en je kan ee alles fantastisch in bakken. Het is wel even wennen als je anti aanbaklaag gewend bent maar nu wil
ik niets anders meer. .
pi_207564683
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 13:18 schreef zonnegloed het volgende:
DeBuyer. Dan zal je wel eerst moeten accepteren dat een pan gebruikt wordt om goed eten te bereiden en niet is bedoeld als pièce de résistance in je keuken. Toen ik vroeger bij een vriendinnetje thuis kwam stond er altijd zo'n gore aangekoekte vetpan op het fornuis, haar vader was slager. Ongelofelijk goor vond ik dat toen. Maar sinds ik later ook zo'n stalen pan kocht heb ik nooit meer omgekeken.
Ja, dit dus ^O^
pi_209700257
Tefal koekenpannen. Ga ook nooit meer terug.
  woensdag 5 juli 2023 @ 23:30:37 #99
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_209779613
Van het weekend dus mijn eerste plaatstalen pan gekocht op een Trödelmarkt in Duitsland. Hij was hooguit drie keer gebruikt en ik scoorde hem voor 3 euro. Dat was de prijs en ik heb er verder maar niet op afgedingt, ik vond het al vrij goedkoop. Goedkoper dan de DeBuyer pannen die ik op marktplaats zag. En met deze pan ga ik dus mijn plaatstalen pan ervaringen opdoen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb hem van het weekend al schoongemaakt en ingebrand en er nog wat appels in gebakken omdat ik daar toevallig zin in had. Ging eigenlijk best prima en had geen last van aanbakken, ook niet in bijzondere mate toen er kaneel en suiker over ging.

Het gaat om een George Wilkinson pan die een siliconen handvat heeft wat ik eigenlijk wel praktisch vind ivm met de hitteoverbrengst die bij dit soort pannen wat aanzienlijker is. Vandaar dat de stelen vaak wat langer zijn wat ik weer minder fijn vind met opbergen.

Ik ga er morgen aardappeltjes met schil in bakken die ik vandaag gescoord heb en dat gaat vast prima lukken, want juist daarvoor zijn deze pannen heel geschikt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 06-07-2023 13:16:45 ]
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_209783837
Heb laatst een keramische pan van WMF gekocht. Die houd zich heel behoorlijk, mooie stevige modem die niet bol trekt en blijft onverminderd glad, terwijl hij heet genoeg wordt om het een en ander krokant te bakken.
.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')