deze snap ik nietquote:Op woensdag 20 juli 2022 13:09 schreef zonnegloed het volgende:
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.
"gewoon niet te heet bakken".
"ja dan bak je te heet".
"dat overkomt mij nooit".
"mijn pan wordt niet zo heet".
"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".
"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".
Gewoon blijven gebruiken mensen.
Trollen?quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:09 schreef zonnegloed het volgende:
De ontbrandingstemperatuur van butaan is 2000C.
"gewoon niet te heet bakken".
"ja dan bak je te heet".
"dat overkomt mij nooit".
"mijn pan wordt niet zo heet".
"met willekeurige antiaanbaklaag nooit last van".
"ik doe al jaren met een antiaanbaklaag pan".
Gewoon blijven gebruiken mensen.
quote:Anders ligt dat met olijfolie van eerste persing, extra vierge olie. Daarin kunnen paks al vanaf 160 graden ontstaan. Voor die temperatuur heb je geen hoogoven nodig, waardoor kankerverwekkende stoffen wel in je maal komen. Met hoge temperaturen gaat ook de smaak van die (duurdere) olijfolie verloren, dus daarmee bakken is sowieso niet zo aantrekkelijk.
Geen idee waar hij/zij het over heeft, maar zelfs al zou het over butaan gaan, dan zijn dat de verkeerde cijfers:quote:
Dat schijnt dus echt een mythe te zijn. Ik heb zelfs een onderzoek gelezen waarin vesrchillende olies onderzocht werden en extra vierge olijfolie juist het veiligst bleek te zijnquote:Op woensdag 20 juli 2022 13:18 schreef pokkerdepok het volgende:
https://www.quest.nl/mens(...)erverwekkend-bakken/
[..]
in dat linkje van jou hebben ze het niet over kankerverwekkend. alleen dat de vitaminen/anti-oxidanten niet verloren gaan bij verhitting.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:20 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Dat schijnt dus echt een mythe te zijn. Ik heb zelfs een onderzoek gelezen waarin vesrchillende olies onderzocht werden en extra vierge olijfolie juist het veiligst bleek te zijn
Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:18 schreef Kreator het volgende:
[..]
Geen idee waar hij/zij het over heeft, maar zelfs al zou het over butaan gaan, dan zijn dat de verkeerde cijfers:
Vlampunt −60 °C
Zelfontbrandings- temperatuur 287 °C
Mooie korting, gelijk gekocht.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:21 schreef Kreator het volgende:
Ontopic:
Ik heb op aanradern van @:Lucky_Strike een Greenpan koekenpan en een paar dagen later ook wok gekocht.
Werkt gewoon prima, was met 40 en 50% korting opgeteld 55 euro voor deze 2 pannen en dit gaat gewoon weer 3 tot 10 jaar mee. Prima ROI.
Deze lijn gekocht: https://www.greenpan.nl/s(...)size=24cm&quantity=1
Er is echt geen bewijs voor volgens mij, sterker nog, er is bewijs dat extra vierge gezonder is dan andere olie:quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:23 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
in dat linkje van jou hebben ze het niet over kankerverwekkend. alleen dat de vitaminen/anti-oxidanten niet verloren gaan bij verhitting.
ik waag het er niet op. en het hoeft ook niet, als je het gewoon later alsnog aan je gerecht kan toevoegen, ook voor de smaak, die wel verloren gaat bij verhitting.
Maar wat is de relevantie van butaan in de discussie?quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:28 schreef zonnegloed het volgende:
[..]
Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional.
[..]
Mooie korting, gelijk gekocht.
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:30 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Er is echt geen bewijs voor volgens mij, sterker nog, er is bewijs dat extra vierge gezonder is dan andere olie:
https://www.researchgate.(...)tra_Virgin_Olive_Oil
https://olivewellnessinst(...)red-with-other-oils/
https://www.sciencedirect(...)ii/S0924224422000693
nou ze hebben die olie gewoon getest en blijkbaar is die veilig, dus blijkbaar zijn ze geen gebrande stukjes olijf tegengekomen of zijn die gewoon veiligquote:Op woensdag 20 juli 2022 13:35 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is.
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:35 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ook die links gaan geen van allen over het verbranden van de stukjes olijf die in een eerste persing zitten. eerste persing betekend dat het niet gefilterd/ uitgekookt is.
quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:36 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
nou ze hebben die olie gewoon getest en blijkbaar is die veilig, dus blijkbaar zijn ze geen gebrande stukjes olijf tegengekomen of zijn die gewoon veilig
okee ik ben verder geen expert...quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat.
Ik was nergens naar op zoek, hooguit naar de zin van het leven. Die is een stukje minder geworden na jouw posts.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:28 schreef zonnegloed het volgende:
Je bent niet op zoek naar de zelfontbrandingstemperatuur, maar de ontbrandingstemperatuur bij zuurstof. Forumprofessional.
Hier in Murcia in december nog 100 kilo olijven weggebracht naar de pers Almazara. Rond de vijf kilo olijven volstaat voor 1 liter Aceite Virgen (dus geen Virgen extra). Je krijgt grote kannen van 5 liter mee, we hadden dus 20 liter. Hier in de omgeving zowel particulieren als lokale barretjes restaurantjes frituren allemaal in die olie. Men wordt nog best oud hier geloof ik dus het zal wel goed gaan allemaal.quote:Op woensdag 20 juli 2022 13:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Volgens mij wordt er helemaal niet meer geperst. Met de moderne methodes vraag ik me af of dat van die stukjes olijf die mogelijk zouden verbranden dan nog wel opgaat.
Ja, dit dusquote:Op zaterdag 9 juli 2022 13:18 schreef zonnegloed het volgende:
DeBuyer. Dan zal je wel eerst moeten accepteren dat een pan gebruikt wordt om goed eten te bereiden en niet is bedoeld als pièce de résistance in je keuken. Toen ik vroeger bij een vriendinnetje thuis kwam stond er altijd zo'n gore aangekoekte vetpan op het fornuis, haar vader was slager. Ongelofelijk goor vond ik dat toen. Maar sinds ik later ook zo'n stalen pan kocht heb ik nooit meer omgekeken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. Ik heb hem van het weekend al schoongemaakt en ingebrand en er nog wat appels in gebakken omdat ik daar toevallig zin in had. Ging eigenlijk best prima en had geen last van aanbakken, ook niet in bijzondere mate toen er kaneel en suiker over ging.
Het gaat om een George Wilkinson pan die een siliconen handvat heeft wat ik eigenlijk wel praktisch vind ivm met de hitteoverbrengst die bij dit soort pannen wat aanzienlijker is. Vandaar dat de stelen vaak wat langer zijn wat ik weer minder fijn vind met opbergen.
Ik ga er morgen aardappeltjes met schil in bakken die ik vandaag gescoord heb en dat gaat vast prima lukken, want juist daarvoor zijn deze pannen heel geschikt.
[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 06-07-2023 13:16:45 ]Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |