Je kan ook eerst het bier opdrinken, en dan vullen met water en eventueel een boulion blokje erbijquote:Op maandag 7 mei 2018 22:42 schreef borrepus het volgende:
Hele kip is altijd lekker, tegenwoordig ga ik voor de roadkill chicken. Hoef ik geen blikje bier op te offeren.
Ja blikje is puur om dat ding omhoog te houden. Wat je er in doet maakt niet uit.quote:Op dinsdag 8 mei 2018 12:25 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Je kan ook eerst het bier opdrinken, en dan vullen met water en eventueel een boulion blokje erbij
Precies dus bouillonblokje kan je ook net zo goed weg latenquote:Op dinsdag 8 mei 2018 13:21 schreef Patroon het volgende:
[..]
Ja blikje is puur om dat ding omhoog te houden. Wat je er in doet maakt niet uit.
Pareltjes he?quote:
Of de TS er zijn in heeft..... Waarom denk je dat we dit pareltje nog hebbenquote:Op dinsdag 8 mei 2018 18:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Pareltjes he?
Deze OP bijwerken staat op m'n to do lijst. Tenzij TS er zin in heeft natuurlijk
Ik regel het wel. Niet als standaard service maar omdat BBQ plaatjes altijd leuk zijnquote:Op dinsdag 8 mei 2018 19:56 schreef borrepus het volgende:
[..]
Of de TS er zijn in heeft..... Waarom denk je dat we dit pareltje nog hebben
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
«Salade» erbij (broccoli, bearnaisesaus, cheddar en bacon)
Helemaal prima!
[ Bericht 0% gewijzigd door Fogel op 09-05-2018 10:10:14 ]I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
Nee, de BBQ van België is afgebrand.quote:
Ja, ik reageer op jouw bericht dat je geen blikje bier hoeft op te offeren, Dit is ook tegenstrijdig danquote:Op dinsdag 8 mei 2018 18:48 schreef borrepus het volgende:
[..]
Precies dus bouillonblokje kan je ook net zo goed weg laten
couscoussalade altijd n hitquote:Op woensdag 9 mei 2018 07:53 schreef Helsinki het volgende:
Zaterdag een barbecue bij collega's van mijn vriend. Hij werkt er nog niet zo lang en ik heb ze nog niet eerder ontmoet. Nu hebben ze gevraagd of iedereen iets wil meenemen. Hebben jullie nog ideeën voor iets leuks maar simpels? Er zijn twee zwangeren aanwezig maar verder is er voor zover wij weten niets om rekening mee te houden.
Ik heb eigenlijk gewoon de OP van het vorige deel ongezien doorgezet. Gok zo maar dat de foto's het al even niet meer doenquote:Op woensdag 9 mei 2018 07:45 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ja, ik reageer op jouw bericht dat je geen blikje bier hoeft op te offeren, Dit is ook tegenstrijdig dan
Trouwens wel leuk dat je een linkje naar mijn ribben tutorial in de OP hebt gezet, jammer dat niet alle foto's ervan het niet meer doen
quote:Op dinsdag 8 mei 2018 22:42 schreef Fogel het volgende:
Beestachtige BBQ getest...
Leuk stuk vlees gevonden [ afbeelding ]hoe heb je die gekruid?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
«Salade» erbij (broccoli, bearbaisesaus, cheddar en bacon)
[ afbeelding ]
Helemaal prima!
quote:Op dinsdag 8 mei 2018 22:42 schreef Fogel het volgende:
Beestachtige BBQ getest...
Leuk stuk vlees gevonden [ afbeelding ]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
«Salade» erbij (broccoli, bearbaisesaus, cheddar en bacon)
[ afbeelding ]
Helemaal prima!
Jij houdt niet van halve maatregelen he?Spoilers!
Peper en zout, lekker simpel, het vlees spreekt voor zichquote:
Valt het op?quote:Op woensdag 9 mei 2018 09:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jij houdt niet van halve maatregelen he?
De OP is leuk geworden zo, met die foto's van de verschillende usersquote:Op woensdag 9 mei 2018 09:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
OP is aangepast. Ik plaats hier veel te weinig foto's zie ik alweer.
Thanksquote:Op woensdag 9 mei 2018 14:48 schreef Xlarge het volgende:
[..]
De OP is leuk geworden zo, met die foto's van de verschillende users
Dat zou jammer zijn, aangezien kokosbriketten van het juiste merk bijzonder geschikt zijn voor het bbqen.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:27 schreef br00djekaas54321 het volgende:
maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
Een Looftlighter schijnt ook prima te werken.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 15:27 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hallo lui,
Om het niveau van complete beginner te ontstijgen leek het me een goed idee om in ieder geval met de juiste materiaal aan de slag te gaan.
Vandaar dat ik mij afvroeg of jullie een specifieke houtskoolstarter konden aanraden.
Raden jullie überhaupt houtskoolstarters aan, is wellicht ook een interessante vraag.
Volgens mij kan je het ook een brikettenstarter noemen, maar op basis van uitspraken van anderen vermijd ik alles wat met briketten te maken heeft, inclusief woorden! (Of dat terecht is of niet, eerlijk gezegd geen idee.)
Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa:quote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Bedankt voor de reacties.
Ik heb geen idee waarom de personen in kwestie een 'afkeer' tegen briketten hebben, maar op basis van jullie reacties lijken kokosbriketten mij in ieder geval het proberen waard! Mag ik dan gelijk vragen welk merk aangeraden wordt?
Deze gebruik ik ook, gaat prima voor lange sessies in de smoker. Houtskool gebruik ik alleen voor High&fastquote:Op vrijdag 11 mei 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb prima ervaringen met de kokosbriketten van Ecobrasa:
[ afbeelding ]
Ik heb mijn brikettenstarter bij de Action gehaald, voor een paar euro, want ik vond dat Weber behoorlijk veel geld vroeg voor een simpel stukje metaal.quote:Op vrijdag 11 mei 2018 21:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
De Looftlighter ziet er interessant uit maar ik ben toch maar voor een brikettenstarter van Weber gegaan. In ieder geval bedankt voor de suggesties. Hopelijk kan ik binnenkort kokosbriketten een kans geven!
Volgens mij ontvangt niemand hier sponsorgeld van Weber dus ik vraag het maar even: levert Weber volgens jullie goed/acceptabel spul − waar voor je geld − of hebben ze voornamelijk goede marketing? Er zal vast wel een leuke winstmarge op zitten maar krijg je er een degelijk product voor terug?
Bedankt voor jullie tijd.
Ik heb een 5-euro-starter van de gamma, ding is al een paar jaar oud maar doet het prima en is nog niet doorgeroest. Gebruik ik uitsluitend voor briketten. Als ik op houtskool wil grillen gooi ik steek ik dat aan met een aantal aanmaakblokjes tussen het houtskool, rechtstreeks in de bbq.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 23:36 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Bedankt voor de reacties.
Een beetje research en gezond verstand kan uiteraard geen kwaad!
Vergeleken met het 'geklungel' met aanmaakblokjes is zo een brikettenstarter wel handig, heb ik mogen ervaren.
Mensen hier die te spreken zijn over 'indirect grilling'?
Is hier een recept van ziet er goed uitquote:
Geen idee wat voor recept hier gebruikt is, maar kan voor saté het volgende recept aanraden: http://www.bbqgenootschap(...)vleeskippenvlees%29/ (beter bekend als DanBras Sate). Ik gebruik het recept overigens als richtijn, kan best zijn dat dequote:Op maandag 14 mei 2018 00:52 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Is hier een recept van ziet er goed uit
Nog bedankt voor deze suggestie!quote:
Ik denk dat de BBQ's van Weber overpriced zijn. Als je kijkt naar bv een Rösle, die zijn net wat gunstiger geprijsd en volgens mij kwalitatief minstens net zo goed als de Webers.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 14:33 schreef fietsie het volgende:
Persoonlijk vind ik het bij Weber altijd wel opletten; de BBQ is een prima ding.
Ik ken Rosle niet, en aangezien ze even duur zijn uiteindelijk, kunnen die misschien ook wel tegen een stootje.quote:Op dinsdag 15 mei 2018 11:28 schreef Geralt het volgende:
Bij nader inzien zijn die eigenlijk net zo duur zie ik nu
iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade.quote:Op woensdag 16 mei 2018 19:37 schreef Ferdii het volgende:
ik ben op zoek naar een goede kern thermometer met 2 sensoren, 1 voor de bbq en 1 voor de kern. Daarbij wil ik ze op de smartphone kunnen uitlezen. wie heeft er ervaring met een goede?
thanks, 1 besteldquote:Op vrijdag 18 mei 2018 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
iBood heeft vandaag een thermometer die goed getest is door BBQ-Helden. Ik heb er net een besteld met 4 probes. Onze oude had helaas waterschade.
Dat wil wel?quote:Op maandag 21 mei 2018 18:17 schreef Ferdii het volgende:
[ afbeelding ]
Nu beenham op de bbq met eigen brouwsel rub, donderdag 2,5kg procureur
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer iets te lang maakt snel droogquote:
Dat vroeg ik me af...ik stop ze altijd in de oven en dan zijn ze alquote:Op maandag 21 mei 2018 18:25 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Gaat prima, alleen garing is best lastig zonder kerntermometer iets te lang maakt snel droog
Ja lekker! Mooi assortiment. Al heeft de reguliere ah hier ook graangevoerd vlees. Kiloprijs is enkel aan de forse kant, maarja.. aanbod is er in ieder gevalquote:Op zaterdag 19 mei 2018 18:33 schreef fietsie het volgende:
Toevallig ontdekte ik dat de AH XL in Strijp een diepvries heeft met echt vlees...
Wat een monsterburger heerlijkquote:Op maandag 21 mei 2018 19:35 schreef nelisb het volgende:
Mega baksteenburger gisteren.
[ afbeelding ]
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 19:46 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Horen we bij gebruik van een brikettenstarter i.c.m. met houtskool te wachten totdat de bovenste kolen volledig met as zijn bedekt? Of kan zoiets er na een minuut of twintig ook mee door:
[ afbeelding ]
Ik zal het vast wel verkeerd aanpakken, maar na 15-20 minuten hebben bij mij niet alle bovenste kolen een volledige laag as.
Bedankt voor de reactie. De kolen doen in principe wel hun werk, wat dat betreft inderdaad niets aan de hand!quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:09 schreef nelisb het volgende:
[..]
Foto 1 is prima. Gaat hard zat in de grill nu. De rest zal ook as worden, temperatuur gaat dus nog wel omhoog.
Wat een tof en uitgebreid verslagquote:
Ik vind het ergens op slaan maar de meningen verschillen er wel over geloof ik. Wij draaien hem na 3 minuten voor de eerste en laatste keer om omdat juist dan een mooie korst op he vlees ontstaat en daar hou ik van.quote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komtquote:Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Over hamburgers (waar ik geen ervaring mee heb) gesproken: slaat de uitspraak 'slechts één keer omdraaien' ergens op? Geen idee in hoeverre het resultaat zou verschillen als je de burger, laten we zeggen, om de 20 seconden zou omdraaien.
topding.. veel beter dan zon goedkoop ding voor een vakantiequote:Op zondag 10 juni 2018 12:37 schreef borrepus het volgende:
Ik ben sowieso niet van het vlees 100 keer aanraken, nergens voor nodig.
Nu weber go anywhere aangeschaft voor op de camping. Nog even oefenen, maar lijkt er op dat ik hier heel blij mee ga zijn. Heb tot nu toe kippenboutjes met maïs en keertje een broodje worst met gepofte ui gemaakt. Vanavond staat bavette op het menu
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.quote:Op zondag 10 juni 2018 11:54 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Als jij zelf je hamburgers maakt en elke 20 seconden gaat omdraaien tyft het uiteindelijk uit elkaar. Omdraaien als het sap aan de bovenkant erdoorheen komt
Ik maak ook geen hele dikke burgers.. net iets dikker dan bv die van de mcdonalds. vind ik zelf lekkerderquote:Op zondag 10 juni 2018 18:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.
Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.
Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 1 juli 2018 21:44 schreef Bluezz het volgende:
Wauw fiets, wat een werk, liefde en aandacht zaten er in die ribbenMaar je hebt wel een leuke coverband gehoordSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kranplätze müssen verdichtet sein
Ziet er goed uit...en ingewikkeld...als je die homp nou in de pan rondom aanbakt en dan in 10 uur in zilverfolie op de bbq...laat garen eerst op kolen en dan steeds houtskool bij vullen..zou dat lukken?quote:Op zondag 27 mei 2018 19:07 schreef Ferdii het volgende:
Vandaag voor het eerst Pulled pork gemaakt
Vlees uitpakken
[ afbeelding ]
Eerst in de Rub
[ afbeelding ]
Klaar om te beginnen
[ afbeelding ]
Flink wat uurtjes verder 70 graden kerntemp, tijd om in te pakken
[ afbeelding ]
88graden
[ afbeelding ]
Nog even rusten in de Alu folie
[ afbeelding ]
Nog als geheel
[ afbeelding ]
Pullen maar
[ afbeelding ]
Kruiden en bbq saus erdoor
[ afbeelding ]
Eindresultaat
[ afbeelding ]
Leerpunten voor de volgende keer: betere indirecte zone maken en eerst de bbq op lucht lekkage controleren hierdoor was temp in begin moeilijk onder controle te krijgen
Op hoog temp dichtschroeien is toch om het vocht enzo in het vlees te houden ?quote:Op zondag 10 juni 2018 18:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je ze heel losjes vormt dan klopt dit. Echter voor de garing oid is een paar keer draaien beter. Het vlees wordt dan gelijkmatig warm, dus als je de boel enigzins sappig wilt houden is een paar keer draaien prima.
Ze riepen zoiets ook ooit over biefstuk. Is wetenschappelijk aangetoond dat regelmatig draaien een beter resultaat geeft.
Mag dus naar het zelfde fabelenrijk als het dichtschroeien. Dichtschroeien kan niet, hoe harder je bakt, hoe meer vocht het vlees verliest. Vooraf even goed aan braden maakt niets uit. Geeft wel een veel betere smaak trouwens.
Nope.quote:Op zondag 1 juli 2018 21:58 schreef Geerd het volgende:
[..]
Op hoog temp dichtschroeien is toch om het vocht enzo in het vlees te houden ?
Prachtig, was vast erg lekker.quote:Op zondag 1 juli 2018 19:45 schreef fietsie het volgende:
Naar aanleiding van de CUL / BBQ meet bij L_S, de foto's besloot ik ribben mee te brengen naar de meet; dat werd dus ribben maken!
Om te beginnen de ribben: buikspareribs van Iberico varkens. Na een nachtje ontdooien waren ze klaar om bewerkt te worden:
[ afbeelding ]
Ontdaan van vliezen en het ergste loshangende vet heb ik ze ingesmeerd met mosterd.
Een grove mosterd die ik even door de blender had gehaald om de mosterdzaadjes te breken.
Zo hebben ze een werkdag in de koelkast gelegen zodat ik ze na het werk verder kon gaan bereiden:
[ afbeelding ]
Thuisgekomen van het werk was het tijd voor wat extra prep-werk:
- Rubben
- Een bbq saus maken.
Voor de rub heb ik gebruikt:
- Zeezout
- Selderijzout
- Venkelzaad
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
Het geheel is in de blender gemalen tot een poeder en toen, met rubberen handschoentjes aan, op de ribben gesmeerd. Zo ingesmeerd zijn de ribben van 17:00 - 19:00 terug de koeling in gegaan:
[ afbeelding ]
Daarna was het tijd voor de basis ingrediënten van de bbq-saus. (In de pan gingen flink meer tomaten):
[ afbeelding ]
De saus werd uiteindelijk gemaakt met:
- 1 zak spekjes van de AH
- Uien, fijngesneden
- Sjalotten, fijngesneden
- 2 bollen knoflook, fijngesneden
De spekjes verhit tot ze vet gingen loslaten, maar nog niet krokant waren.
Toen de rest van de bovenstaande ingrediënten erbij.
Dit verhit tot de uien glazig waren. Toen ging er bij
- Een flinke lading tomaten. Ontveld, in parten
- Een kom water
Dit verhit tot het geheel warm aan het worden was, en er toen de staafmixer in gezet net zo lang tot het geheel een dikke vloeistof geworden was, dit langzaam aan de kook gebracht
Vervolgens ging er in:
- 4 eetlepels versgemalen zwarte peper
- zes fijngesneden rode pepertjes
- een fles Jumbo huismerk biologische ketchup
- 350 gram rietsuiker
- 1 deciliter appel cider azijn
- 1 eetlepel selderij zout
Dit heeft de rest van de avond op een laag vuur met een warmhoudplaatje er tussen staan bubbelen. Vervolgens heb ik het door 2 zeven gewreven om alle nog aanwezige klontjes, stukjes spek e.d. eruit te halen.
[ afbeelding ]
Al vanaf smiddags 15:00 stond er een vuur in mijn houtoven; deze was rond 19:00 heet genoeg om het vuur eruit te kunnen halen en de ribben er voor in de plaats te kunnen zetten.
De ribben daarom zo in een ovenschaal gezet dat ze rondom goed verhit konden worden:
[ afbeelding ]
Zo gingen ze de (toen nog grofweg 400 graden hete) oven in, de eerste 10 minuten nog met een beetje kolen om een snelle terugval van temperatuur op te vangen:
[ afbeelding ]
Met de schoorsteenklep en de deur dicht, en al het vuur eruit bleven de ribben daar vervolgens een kleine 2 uur. Na een uurtje zijn ze voor het eerst ingesmeerd met een klein beetje van de saus, iets verdund met wat extra appelcider azijn:
[ afbeelding ]
Dit leverde de ribben op die, eenmaal afgekoeld, de koelkast in konden om de volgende dag gekoeld meegenomen te kunnen worden naar L_S:
[ afbeelding ]
Met een klein kolenvuurtje aan de zijkant van de weber werden de pan met saus en de ribben laaaangzaam opgewarmd tijdens het Bbq-feestje. Eenmaal warm werden de ribben per kant twee keer in de saus gezet, en vervolgens gesneden:
[ afbeelding ]
Waarom zou je ze eerst aanbakken? En waarom 10 uur?quote:Op zondag 1 juli 2018 21:55 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...en ingewikkeld...als je die homp nou in de pan rondom aanbakt en dan in 10 uur in zilverfolie op de bbq...laat garen eerst op kolen en dan steeds houtskool bij vullen..zou dat lukken?
Aaah!! Top.. ja in de oven doe ik ook vaak...maar een verse worst ofzo of tartaar langzaam bakken en dan zo een dikke beetje aangebrandekorst heerlijk!!!quote:Op zondag 1 juli 2018 22:03 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nope.
Het vlees verliest meer vocht naarmate je harder bakt. Ook bij dichtschroeien.
Wat wel gebeurt is dat je suikers uit het vlees karamelliseert boven de 140 graden en dat je de maillardreactie een kickstart geeft. Je maakt smaak (baksmaak) en die kan dan daarna het vlees in trekken.
Maar vocht binnen houden
..nee. dan kun je beter op minder hoog vuur bakken.
Dat is dan ook handig: eerst aanbraden en dan de oven in om gelijkmatig te garen. Dan maak je wel veel smaak en verlies je daarna niet te veel vocht.
Ik bedoelde die pork.quote:Op zondag 1 juli 2018 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Waarom zou je ze eerst aanbakken? En waarom 10 uur?
Ribben gaan in de meest basic versie op ongeveer 120 graden voor een uur of 5-6. Na 3 uur doe je ze 2 uur in folie met eventueel drank, honing, boter. Het laatste uur weer zonder folie en dan besmeren met saus.
Als je fatsoenlijke houtskool van horecakwaliteit hebt, hoef je niet bij te vullen.
Oh, verkeerd gelezenquote:
Ik vind het zonde om zo een stuk vlees te verneuken door onkunde...maar op een gewoon bbqtjequote:Op zondag 1 juli 2018 22:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh, verkeerd gelezen
Maar ook bij pulled pork hoef je echt niet aan te bakken. Zo'n mooie korst ontstaat vanzelf. De bereidingswijze is trouwens eigenlijk wel hetzelfde als ribben alleen dan duurt het langer.
Ik denk niet dat het lekker wordt als je het de volledige duur in folie laat garen. Het is wel belangrijk dat het vlees zijn vocht kwijt kan.
Ja, dat is wel begrijpelijk. Wij vonden het ook 'eng' in het begin. Duur vlees, veel tijd, straks is het niet lekker.quote:Op zondag 1 juli 2018 22:28 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik vind het zonde om zo een stuk vlees te verneuken door onkunde...maar op een gewoon bbqtje
[ afbeelding ]
4 euro van de action..kruiden rub? halen in de super.. paar kooltjes en houtskool.
En gaan met dat ding ?
Aaah ! Ja in de oven doe ik ook rollades..in gietijzeren pan even aanbakken en dan met pan in de oven 40 min op 110/120quote:Op zondag 1 juli 2018 22:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, dat is wel begrijpelijk. Wij vonden het ook 'eng' in het begin. Duur vlees, veel tijd, straks is het niet lekker.
Maar helaas, op dit apparaat ga je niet low en slow kunnen barbecueen. Je hebt een deksel nodig om de temperatuur laag en constant te kunnen houden. Wat jij hebt is alleen bedoeld voor hoge temperaturen. Je kunt wel ribben of pulled pork in de oven maken en het laatste kwartier nog even grillen.
Dat is een veel beter idee Geerdquote:Op zondag 1 juli 2018 22:35 schreef Geerd het volgende:
[..]
Aaah ! Ja in de oven doe ik ook rollades..in gietijzeren pan even aanbakken en dan met pan in de oven 40 min op 110/120
Bedankt voor de tips, dat wordt wat voor de winter..quote:
Nee joh. Kan elke dag van het jaarquote:Op zondag 1 juli 2018 22:41 schreef Geerd het volgende:
[..]
Bedankt voor de tips, dat wordt wat voor de winter..
pure huldequote:Op zondag 1 juli 2018 19:45 schreef fietsie het volgende:
Naar aanleiding van de CUL / BBQ meet bij L_S, de foto's besloot ik ribben mee te brengen naar de meet; dat werd dus ribben maken!
Om te beginnen de ribben: buikspareribs van Iberico varkens. Na een nachtje ontdooien waren ze klaar om bewerkt te worden:
[ afbeelding ]
Ontdaan van vliezen en het ergste loshangende vet heb ik ze ingesmeerd met mosterd.
Een grove mosterd die ik even door de blender had gehaald om de mosterdzaadjes te breken.
Zo hebben ze een werkdag in de koelkast gelegen zodat ik ze na het werk verder kon gaan bereiden:
[ afbeelding ]
Thuisgekomen van het werk was het tijd voor wat extra prep-werk:
- Rubben
- Een bbq saus maken.
Voor de rub heb ik gebruikt:
- Zeezout
- Selderijzout
- Venkelzaad
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
Het geheel is in de blender gemalen tot een poeder en toen, met rubberen handschoentjes aan, op de ribben gesmeerd. Zo ingesmeerd zijn de ribben van 17:00 - 19:00 terug de koeling in gegaan:
[ afbeelding ]
Daarna was het tijd voor de basis ingrediënten van de bbq-saus. (In de pan gingen flink meer tomaten):
[ afbeelding ]
De saus werd uiteindelijk gemaakt met:
- 1 zak spekjes van de AH
- Uien, fijngesneden
- Sjalotten, fijngesneden
- 2 bollen knoflook, fijngesneden
De spekjes verhit tot ze vet gingen loslaten, maar nog niet krokant waren.
Toen de rest van de bovenstaande ingrediënten erbij.
Dit verhit tot de uien glazig waren. Toen ging er bij
- Een flinke lading tomaten. Ontveld, in parten
- Een kom water
Dit verhit tot het geheel warm aan het worden was, en er toen de staafmixer in gezet net zo lang tot het geheel een dikke vloeistof geworden was, dit langzaam aan de kook gebracht
Vervolgens ging er in:
- 4 eetlepels versgemalen zwarte peper
- zes fijngesneden rode pepertjes
- een fles Jumbo huismerk biologische ketchup
- 350 gram rietsuiker
- 1 deciliter appel cider azijn
- 1 eetlepel selderij zout
Dit heeft de rest van de avond op een laag vuur met een warmhoudplaatje er tussen staan bubbelen. Vervolgens heb ik het door 2 zeven gewreven om alle nog aanwezige klontjes, stukjes spek e.d. eruit te halen.
[ afbeelding ]
Al vanaf smiddags 15:00 stond er een vuur in mijn houtoven; deze was rond 19:00 heet genoeg om het vuur eruit te kunnen halen en de ribben er voor in de plaats te kunnen zetten.
De ribben daarom zo in een ovenschaal gezet dat ze rondom goed verhit konden worden:
[ afbeelding ]
Zo gingen ze de (toen nog grofweg 400 graden hete) oven in, de eerste 10 minuten nog met een beetje kolen om een snelle terugval van temperatuur op te vangen:
[ afbeelding ]
Met de schoorsteenklep en de deur dicht, en al het vuur eruit bleven de ribben daar vervolgens een kleine 2 uur. Na een uurtje zijn ze voor het eerst ingesmeerd met een klein beetje van de saus, iets verdund met wat extra appelcider azijn:
[ afbeelding ]
Dit leverde de ribben op die, eenmaal afgekoeld, de koelkast in konden om de volgende dag gekoeld meegenomen te kunnen worden naar L_S:
[ afbeelding ]
Met een klein kolenvuurtje aan de zijkant van de weber werden de pan met saus en de ribben laaaangzaam opgewarmd tijdens het Bbq-feestje. Eenmaal warm werden de ribben per kant twee keer in de saus gezet, en vervolgens gesneden:
[ afbeelding ]
In de kamado niet of ook op de BBQ niet? En wat is van fatsoenlijke horecakwaliteit?quote:Op zondag 1 juli 2018 22:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als je fatsoenlijke houtskool van horecakwaliteit hebt, hoef je niet bij te vullen.
Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten.quote:Op maandag 2 juli 2018 01:56 schreef Vanyel het volgende:
[..]
In de kamado niet of ook op de BBQ niet? En wat is van fatsoenlijke horecakwaliteit?
Ik heb geen merken voor je. Wij kopen daar waar we in de buurt zijn. Als er 'horeca' op de zak staat, is het in principe wel goed. We kopen bij Makro, Sligro, Van Cranenbroek en zelfs een keer bij AH XL.quote:Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips
Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.quote:Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips
Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.quote:
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch?quote:Op maandag 2 juli 2018 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Op een kamado mag geen briket dus in ons geval is het altijd houtskool ja. Fiets weet dingen over briketten.
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppenquote:Op maandag 2 juli 2018 13:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Waarom mag dat niet? Briketten worden juist niet zo warm toch?
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinigquote:Op maandag 2 juli 2018 13:07 schreef fietsie het volgende:
[..]
Briketten zit zooi in (bindmiddel) wat het beluchtingssysteem van een kamado doet verstoppen
Ze worden gemaakt van het stof en de splintertjes overgebleven na de be- en verwerking van houtskool, dus ook met eventueel tijdens transport erin gekomen meuk.
(en eventueel beschadigd, mocht er een steentje oid in een briket beland zijn).
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.quote:Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:
[..]
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Oh, geen idee. Ik zou ook niet weten wat een goede reden is om briketten te gebruiken t.o.v. grote stukken houtskool.quote:Op maandag 2 juli 2018 13:29 schreef zlotka het volgende:
[..]
Bij goede kwaliteit kokosbriketten zit er nagenoeg geen zooi in hoor. Zeker de dingen als spijkers/steentjes die je bij de goedkope briketten nog wel eens vindt niet. Bindmiddel ook zeer weinig
Dan heb ik niks gezegd natuurlijk . Ik gebruik kokosbriketten in de smoker. Branden veel langer en constanterquote:Op maandag 2 juli 2018 13:30 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik had het inderdaad over briketten, niet over kokosbriketten.
(En die heb ik 1x gebruikt, werd er niet bijzonder enthousiast van. Gebruik in de praktijk eigenlijk alleen houtskool)
quote:Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uitquote:Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.
[ afbeelding ]
Flevoland? Dan heb ik wel tips voor je.quote:Op maandag 2 juli 2018 11:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik zocht merken, webshops, kooptips
Vooralsnog alleen kokosbriketten gebruikt, vind ik wel ok, maar breder uitproberen altijd fijn.
Lekker! Het komt vast goed.quote:Op zaterdag 7 juli 2018 13:03 schreef Fretwork het volgende:
Nu voor het eerst spareribs in de Kamado, ben benieuwd of het wat wordt.
Vast wel, maar het is een mini kamado en dus was passen en meten.quote:Op zaterdag 7 juli 2018 13:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Lekker! Het komt vast goed.
Bij ons geen low and slow dit weeke d.
Gisterenavond hadden we mijn ouders op bezoek en aten we worstjes en saté van de rundveehoudij in de buurt. Vanavond eten we bij vrienzen, ik ben bang voor spekfakkels enzo
Morgenavond komen vrienden bij ons en ze nemen Joegoslavische worst mee.
Daaaamn, lekker.quote:Op maandag 2 juli 2018 14:30 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gisteren ribs gemaakt.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
quote:Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!NiceSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij kregen gelukkig geen spekfakkels maar best aardige burgers, worstjes, shaslicks en speklappen.Spoilers!
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.quote:Op maandag 2 juli 2018 10:48 schreef fietsie het volgende:
[..]
Houtskool van harde houtsoorten, bij voorkeur ook hars-vrije houtsoorten.
In relatief grote stukken. Stevig, en zonder een lading stof-fijne prut onderin de zak.
Vaak verkocht in 15 - 20 -25 kilo balen.
Zegmaar de tegenpool van houtskool van de Hema, waar het fris geurend dennenbos je al tegemoet komt als je de zak open trekt...
Vuurenrook.nlquote:Op maandag 9 juli 2018 00:15 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb nu een zak bij de lidl vandaan getrokken en ik weet niet of ik geluk heb of dat dit standaard is, maar wat jij beschrijft zit er in. Stukken van een handpalm breed en dikke takken. Stoffijn zit er wel een beetje in overigens, maar overwegend grote brokken.
Raar maar waar.
Waar haal je trouwens goede kolen als je geen kvk inschrijving hebt?
Edit: Post 103 dus.
quote:Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uitSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.quote:Op maandag 9 juli 2018 09:39 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Die zien er mooi en sappig en niet verkoold uit
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.quote:Op maandag 9 juli 2018 11:12 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ik vind ze er op de foto dus veel verkoolde uitzien dan ze eigenlijk waren. De suiker in mijn rub karameliseerde wel vrij snel.
En ze waren echt mega sappig , volgende keer honing mosterd proberen denk ik.
quote:Op zaterdag 7 juli 2018 19:08 schreef Fretwork het volgende:
Ging best goed, ze waren echt enorm lekker!Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
Nice. Ga daar eens kijken.quote:Op maandag 9 juli 2018 07:16 schreef nelisb het volgende:
[..]
Vuurenrook.nl
Rookoven.com
Barbecueshop.nl
Haal je goede kolen.
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakkenquote:Op maandag 9 juli 2018 11:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Heb je ze tussendoor ook bespoten met iets? Appelcider ofso?
Thanksquote:Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ik vind ze er ook mooi uit zien.quote:Op maandag 9 juli 2018 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is niet verkoold joh maar gewoon het begin van een mooie bark Hoe donkerder, hoe lekkerder wat mij betreft.
Ook een optie.quote:Op maandag 9 juli 2018 13:14 schreef Fretwork het volgende:
[..]
3 uur smoken, dan uurtje in aluminiumfolie met appelsap en dan nog 1 uur aflakken
varkenshaasjes, 8 delen olijfolie en 1 deel witte azijn icm met suflaki kruiden.quote:Op woensdag 25 juli 2018 19:40 schreef Paxlie het volgende:
Aankomende vrijdag ga ik bbq-en en daarvoor ben ik op zoek naar lekkere recepten. Ik kom echter alleen recepten tegen waarbij de bbq dicht moet kunnen. De bbq die ik tot mijn beschikking heb is een betonnen bbq. Dus een laag hitte (houtskool of briketten?) en dan daarboven een rooster.
Ik wil echter eens iets anders doen dan een standaard worstje of speklap. Ga sowieso karbonades marineren in bier met rozemarijn en knofloof, maar dat is uiteraard niet voldoende
Heeft iemand nog lekkere recepten? De enige methode die ik heb om hitte lager te krijgen is het rooster hoger zetten helaas. Zal dus vooral uit marinades of rubs moeten komen.
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit!
Dat deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het einde de temperatuur te laag werd.quote:Op donderdag 2 augustus 2018 10:32 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Tip , zet een aluminium bakje, zoals op de foto als opvangbakje gebruikt, boven je hittebron, met water er in.
Dat houdt je ketel op ongeveer 110 graden
Ja het is wel altijd een gesteggel om die temperatuur constant te houden. Je moet er toch wel een beetje bij blijven met een Weber bbq, (Overigens waren die briketten gewoon echt slecht, warmte kwam van de houtblokken af die ik er de eerste uren op had gelegd).quote:Op donderdag 2 augustus 2018 11:06 schreef Gripper het volgende:
t deed ik met de weber inderdaad ook. Waar ik op doelde was vooral dat je altijd wel druk bezig bent om te zorgen dat er voldoende kooltjes gaan gloeien (en blijven) om de boel warm te houden, Strychnos mopperde erover dat aan het e
hier dezelfde struggle, zie eerdere fotos in dit topicquote:Op donderdag 2 augustus 2018 09:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik vond het met een metalen weber ook altijd wel moeilijk om PP te maken, je was voortdurend bezig met de temperatuur stabiel houden en zorgen dat er genoeg nieuwe briketjes aan gingen. Voortdurend 4-5 goed gloeiende briketten is toch wel nodig om de temperatuur rond de 110-120 te houden.
Maar het resultaat ziet er goed uit!
Herqs easy bbq proquote:Op zondag 5 augustus 2018 14:40 schreef greatgonzo het volgende:
Iemand een tip voor een goede wifi/bt thermometer?
Gevoelsmatig zou ik voor een Weber Igrill2 gaan, maar ik lees slechte ervaringen met de app, die continu aan moet staan. Zijn er nog goede alternatieven?
Hubba fucking hubba.quote:Op woensdag 1 augustus 2018 12:37 schreef Strychnos het volgende:
Vorig weekend pulled pork gemaakt. Tevreden met het resultaat maar de cocosbriketten die ik had van Fire-Up waren waardeloos, temp kwam na een tijd gewoon onder de 90 graden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit ja,quote:
Altijd gelijk pullen. Wij hebben het ook eens later gedaan en dat ging veel moeilijker.quote:Op zondag 30 december 2018 11:47 schreef Gripper het volgende:
Ik maak vandaag een pulled pork voor morgen bij een oudejaars feestje. Er is daar geen BBQ met deksel, vandaar dat ik m alvast vooraf maak vandaag. Wat zouden jullie doen: vanavond al pullen en de hele bak draadjesvlees daar opwarmen in de oven of op de gewone BBQ, of de bonk in zn geheel meenemen en opwarmen en dan pullen? Ben bang dat als ie vannacht en morgen overdag in de koelkast heeft gelegen het binnenste nooit meer op temperatuur komt...
39 graden binnen in as we speak, ben om half 9 begonnen
Hoge prijzen scheppen hoge verwachtingen, vandaar!quote:Op zondag 27 januari 2019 15:15 schreef Vanyel het volgende:
Je vraagt het alsof het logischer zou zijn om er ontevreden over te zijn?
Ik heb er een. Nog geen jaar. Tevreden.
.quote:
Moinkballsquote:Op woensdag 17 april 2019 21:13 schreef Myraela het volgende:
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
Shisk taoukquote:Op woensdag 17 april 2019 21:13 schreef Myraela het volgende:
Dit weekend gaat de barbeque een paar keer aan, maar ik ben wat inspiratieloos. Ik wil dingen die niet veel voorbereiding vragen en snel klaar zijn. Maar ik kom niet verder dan sate, hamburger, speklap en worst. Jullie nog iets?
Haha. Hier ook. Werd geleverd op kantoor. Staat er ineens een pallet voor je neus 😂.quote:Op donderdag 18 april 2019 22:37 schreef Ferdii het volgende:
Gisteren een kamado gekocht, wist ik veel dat er een doos van een kubieke meter omheen zat zie dat maar jn een Suzuki swift te krijgen al met al alles los in de auto getild (zwaar klereding)
Zaterdag voor het eerst gebruiken, ik twijfel nog over wat erop gaat, iemand ideeen? Kan helaas niet low and slow aangezien ik overdag andere plannen heb
Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqerquote:Op vrijdag 19 april 2019 09:00 schreef Asschen_sukar het volgende:
Wil eigenlijk ook al tijden onze weber upgraden naar een kamado, maar heb echt geen idee welke te kopen. Welke raden jullie aan om mee te beginnen?
Gisteren in elkaar gezet. Wat een ding! Ben er heel blij mee.quote:
Heb de mijne zojuist weer helemaal opgefrist. Kan er weer een seizoen tegenaanquote:
600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken.quote:Op vrijdag 19 april 2019 09:32 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Makro heeft nu een makkelijke instap kamado in de aanbieding van tarrington house. stuk goedkoper dan de meeste andere kamado's, maar voldoet prima voor de beginnende kamado bbqer
kost iets van 460 euro
Die van tarrington house is 399 exquote:Op zaterdag 20 april 2019 16:48 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
600 euro toch nog toen ik vandaag ging kijken.
Maar niet meegenomen, eens op zoek naar een andere budget optie rond de 450 euro.
Vandaag dus de weber maar aan
sowieso prima spul, vorig jaar april tot eind sept vrijwel dagelijks gekookt op de weber. 4/5x per week de weber aan was geen uitzondering en dat gaat echt prima.quote:Op zaterdag 20 april 2019 20:29 schreef golfer het volgende:
Weber voldoet hier prima voor de gemiddeld 4x per jaar dat we bbq-en.
Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog.quote:Op maandag 22 april 2019 16:11 schreef vosss het volgende:
Iemand hier ervaring met BBQ's van het merk Rösle? En dan specifiek de No.1 F60 Air.
Ik heb momenteel een Weber Go Anywhere en wil upgraden.
Meningen of ervaringen over dat ding?
Even vooropgesteld, ik ben geen bbq held. En ik maak er ook niet god weet wat op klaar. Gewoon standaard grillen zegmaar, spek, burgers, spiesje, lapjes, kipje etc standaard van de slager. En dat vreet ik gewoon op met saus van uit zo een flesje van de supermarkt.quote:Op maandag 22 april 2019 16:16 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Wat vind je van de Weber Go Anywhere? Want die heb ik op het oog.
Lijkt me een betere optie in vergelijking met die kleine Smokey Joe.
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
quote:Op maandag 9 juli 2018 10:14 schreef Ace1 het volgende:
Jumbo heeft gele zakken met horeca houtskool, grote stukken.
quote:Op maandag 2 juli 2018 11:24 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik kocht mijn laatste zak bij de Hornbach, was niet slecht, ook niet extreem goed.
De zak daarvoor in Naarden bij de BBQ-winkel van meneer Coronel. Maar dat was omdat ik daar mn BBQ ook kocht, en ophaalde.
Topmerken zijn hier online te koop:
https://www.beefexclusief.nl/tags/horeca-houtskool/
https://www.barbequeshop.nl/categorie/571/houtskool.html
Briketten heb ik ook altijd. Dat houtskool gaat veel sneller in mijn beleving.quote:Op maandag 22 april 2019 17:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.
Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.
[..]
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?quote:Op dinsdag 23 april 2019 05:59 schreef Joene het volgende:
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.
Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.
Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen.quote:Op dinsdag 23 april 2019 09:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99.quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"?quote:Op vrijdag 26 april 2019 13:31 schreef marzman het volgende:
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?
Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409
Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414
Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764
Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Meld zich. Pas 1.5 week nu.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.
Wie o wie heeft er een?
Klinkt goed!quote:Op maandag 29 april 2019 19:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Meld zich. Pas 1.5 week nu.
Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.
Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
Schuiven helemaal los bij starten.quote:Op maandag 29 april 2019 20:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool. Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?
Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?
Hoe dan ook, mooi spul.
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!quote:Op maandag 29 april 2019 20:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.
Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.
Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd.quote:Op dinsdag 30 april 2019 20:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!
Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard.
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.
Wie o wie heeft er een?
quote:Op woensdag 1 mei 2019 12:20 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken.quote:Op woensdag 1 mei 2019 15:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken.
Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee.
Zolang 't werkt.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!quote:Op zondag 12 mei 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.
Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goedquote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?quote:Op zondag 12 mei 2019 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.quote:Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?
Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
Bedankt voor de informatie!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.
Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Recept van de kappertjessaus, please?quote:Op dinsdag 14 mei 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.
Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 19:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.
MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 15 mei 2019 13:28 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Komt er niet!quote:Op zaterdag 18 mei 2019 10:14 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
Verticaal BBQ-enquote:
😂quote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:59 schreef vosss het volgende:
[..]
Verticaal BBQ-en
Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel?
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerst geen idee wat voor marinade dat is.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.quote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!quote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Geen rookhout gebruikt, maar wel een goed idee voor de volgende keer! Bedankt voor de informatie (en de tip ).quote:Op donderdag 23 mei 2019 18:24 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.
Duidelijk. (Bedankt!)quote:Op donderdag 23 mei 2019 18:27 schreef Geerd het volgende:
[..]
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!
Dat hoort erbijquote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
BBQ topicquote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken?
Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag.
Bedankt voor de informatie!quote:Op woensdag 29 mei 2019 08:40 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
BBQ topic
Ik zou geen pannenspons verspillen aan een BBQ rooster.
Wat ik zou doen is het rooster op de 'cue te leggen en hem aan te doen. En dan als het rooster heet is afnemen, niet met een pannenspons, maar gewoon met een 2x dubbelgeslagen microfiber doek die je kan missen. Wel vochtig maken en uitkijken voor je handen.
Als het rooster heet is, komt het vuil er veel sneller af. Daarom is mijn tip ook om een rooster schoon te maken (borstelen ben ik niet meer zo van) vlak na het BBQen, als het rooster nog warm is.
Als het om een kolenbarbecue gaat, kun je een vuil rooster het beste schoonmaken als je de barbecue al hebt opgestookt.
Dat is dan ook de way to go, rooster schoonbranden.quote:Op donderdag 30 mei 2019 20:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Bedankt voor de informatie!
Ik zou inderdaad gebruik moeten maken van hitte. Ik heb er zelf geen een, maar met de temperaturen die je met een kamado kunt bereiken zal het rooster dan wel snel schoon branden.
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.quote:Op donderdag 30 mei 2019 21:46 schreef Asschen_sukar het volgende:
Inmiddels een beetje rond aan het kijken voor een kamado, m'nwweber loopt op z'n eind en wil het low en slow wat vergemakkelijken
Wordt denk ik de grill guru, zijn toch iets leukere prijzen tov bge, Black Bastard of Primo.
Ben er nog niet uit of het de classic of elite versie wordt, neig naar elite.
Iemand hier ervaring met de grill guru?
Is het de investering waard om er direct een temperatuur controller bij te kopen? Zou me een hoop wekker zetten schelen
De hornbach bij ons om de hoek heeft de grill guru elite voor 850 euro staan op het moment.quote:Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.quote:Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
You are welcome! Toch een mooie korting!quote:Op vrijdag 31 mei 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.
Binnenkort ophalen
Dank voor de tip.
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".quote:Op zaterdag 1 juni 2019 13:17 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal!
Vorige week heb ik een longhaas gekocht en ben op zoek naar een goed recept daarvoor (we hebben al wel ervaring met indirect BBQ-en, dingen caveman style maken en zo dus we hebben wat ervaring ). We willen deze vandaag of morgen maken op de weber.
Heeft iemand een onovertroffen recept voor mij?
Dank je wel! Dan wordt het simpel met gegrilde groente .quote:Op zaterdag 1 juni 2019 14:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".
Ludiek:
https://bbqproof.nl/bbqrecepten/longhaas-caveman-style/
Iets "er bij":
https://www.macsbbqpit.com/gegrilde-longhaas-met-raita/
"op z'n Frans" (de Fransen gebruiken onglet vaker dan wij hier):
https://dagelijksekost.ee(...)en-pommes-allumettes
(En dan het pan-gedeelte vervangen door de BBQ)
Gewoon lendestuk toch?quote:Op maandag 3 juni 2019 18:40 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hoe vertalen we "sirloin" naar het Nederlands?
Lende = loin, meen ik, maar sirloin?
Als ik het goed begrepen heb gaan beiden inderdaad door voor lende, waarbij je kan spreken van de dunne lende (loin) en de dikke lende (sirloin).quote:
Nice! Veel plezier ermee!quote:Op dinsdag 4 juni 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:
[ afbeelding ]
Hij is er klaar voor. Helaas pas morgen tijd om echt wat te gaan hobby'en.
Had nog buikspek liggen voor op de weber, die heeft de eer het 1e test lapje te worden
Deze zijn best dun. 1.5 ppquote:Op donderdag 13 juni 2019 23:48 schreef Chivaz het volgende:
https://beefensteak.nl/bb(...)st-louis-style-ribs/
Heeft iemand ervaring met deze ribs? Zo ja, hoeveel kilo moet ik bestellen voor 2 grote eters?
Thx, ben ik dan beter af met die baby backs met die vleesketting?quote:
Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 10:08 schreef vincevega82 het volgende:
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 10:50 schreef fietsie het volgende:
[..]
Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen.
Ja als je van een grote hap houdt wel jaquote:Op vrijdag 14 juni 2019 09:13 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Thx, ben ik dan beter af met die baby backs met die vleesketting?
Reken maar op 1kilo bot en dan 30% vleesverlies bij low en slow. Ik heb deze ook gehad en had aan 1.5 genoeg.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 10:08 schreef vincevega82 het volgende:
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 11:55 schreef vincevega82 het volgende:
[..]
Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg.
De vraag was inderdaad hoeveel vlees hij denkt nodig te hebben voor 2 man, en ik geef aan dat ik uit ga van 400 gram rauw vlees per persoon.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 14:17 schreef JeSuisDroppie het volgende:
[..]
Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag.
Nee.alleen Bonfire private label. Die ze bij mij kopen 🔥😍quote:Op vrijdag 14 juni 2019 22:07 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Geen Ecobrasa / Dammers kokosbriketten bij de Sligro?
Goed bezig. Ik zag opmerkelijk veel van Bonfire in de schappen. Ik wil wel vragen naar de kwaliteit maar ik heb zo het vermoeden dat ik geen minpunten ga horen.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 23:04 schreef nelisb het volgende:
[..]
Nee.alleen Bonfire private label. Die ze bij mij kopen 🔥😍
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |