abonnement Unibet Coolblue
pi_186785359
Handschoenen met een goede prijs-kwaliteitverhouding die jullie kunnen aanraden?
pi_186785689
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht :@
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_186787535
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht :@
Zolang 't werkt. :P
  zondag 12 mei 2019 @ 17:21:49 #229
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186787889
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht :@
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima.

We hebben net een fancy Grill Guru gietijzeren pannetje gekocht. En een mooi kippetje voor straks.
Spoilers!
  zondag 12 mei 2019 @ 21:04:59 #230
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186794125
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.

Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
Spoilers!
pi_186798440
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.

Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!

Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
  zondag 12 mei 2019 @ 23:29:19 #232
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186798519
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!

Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed ;)
Spoilers!
pi_186798945
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed ;)
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?

Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
  zondag 12 mei 2019 @ 23:52:32 #234
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186799005
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?

Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.

Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Spoilers!
pi_186799651
quote:
1s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.

Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Bedankt voor de informatie!
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:01:12 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186826714
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.

Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Spoilers!
pi_186827824
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.

Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Recept van de kappertjessaus, please? :9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_186835668
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
  dinsdag 14 mei 2019 @ 19:10:48 #239
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186835975
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.

MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Spoilers!
pi_186853563
Tnx L_S. Ben dol op kappertjes en saus met kappertjes gaat volgens mij bij heelveel soorten vleesch :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_186855125
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!

Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
hardcoholic
pi_186863214
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 19:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.

MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd. :Y


quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 13:28 schreef Ferdii het volgende:

[..]

niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
Bedankt voor de tip!
pi_186924606
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
pi_186926395
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken?

Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag. :P
pi_186926551
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 10:14 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
Komt er niet!
pi_186926570
Diner gisteren.

pi_186926637
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 12:55 schreef nelisb het volgende:
Diner gisteren.

[ afbeelding ]
Verticaal BBQ-en _O_

Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel? :o
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186926847
quote:
11s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 12:59 schreef vosss het volgende:

[..]

Verticaal BBQ-en _O_

Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel? :o
😂

Tinypic en iPhone is geen goede combie..
pi_186926919
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerst :@ geen idee wat voor marinade dat is.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187049805
Iemand ervaring met drumsticks? :P Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.

Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
pi_187050311
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? :P Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.

Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.
pi_187050354
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? :P Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.

Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!
Ik zwaai naar dieren.
pi_187051077
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2019 18:24 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.
Geen rookhout gebruikt, maar wel een goed idee voor de volgende keer! Bedankt voor de informatie (en de tip :P).

quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2019 18:27 schreef Geerd het volgende:

[..]

Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!
Duidelijk. (Bedankt!)

Vooralsnog blijven vleugels de favoriet. oO<
pi_187052576
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? :P Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.

Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Dat hoort erbij
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187057564
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2019 20:28 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Dat hoort erbij
Hmm, de schrik zat er toch wel even in. :9
pi_187079727
Beste bbq’ers,

Wij zijn voornemens om een kamado aan te schaffen. We hebben onze ogen eerst laten vallen op een black bastard, maar vandaag liepen we in de lokale doe-het-zelf winkel tegen een grill guru aan. Deze kost circa de helft van een bastard, en komen (als ik de adressen die genoemd zijn op de websites mag geloven) van dezelfde fabrikant(?) Hebben jullie ervaring met de grill guru? En Zoja, is dit een waardig alternatief?
pi_187080260
Enige wat ik kan zeggen is dat het inderdaad een merk is van hetzelfde bedrijf als de bastard.
Of het uit dezelfde fabriek komt, dat weet niemand schat ik zo in.

De service is goed bij grill guru, wordt compleet geleverd en scheelt je in prijs.
Prima ding.
pi_187080320
Bastard heeft iets betere accessoires imo en is wat mooier afgewerkt.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187082754
Dank jullie! Ik neig er inderdaad sterk naar om voor de grill guru te gaan. Het prijsverschil is te groot imo.
pi_187139456
Ik twijfel er eigenlijk ook over. Bij de ah loopt nu de aanbieding voor een compact, maar is die niet heel klein voor 4 personen. Alternatief zou een Weber master touch zijn, maar is een kamado niet voor makkelijker in gebruik?
pi_187144109
Ik heb de compact gekocht bij AH voor erbij.
Voor 4 personen wel klein hoor.

Ik vind 4 al lastig met mijn urban large.
  woensdag 29 mei 2019 @ 08:40:46 #262
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_187147062
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2019 12:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken?

Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag. :P
:W BBQ topic *O*

Ik zou geen pannenspons verspillen aan een BBQ rooster.

Wat ik zou doen is het rooster op de 'cue te leggen en hem aan te doen. :) En dan als het rooster heet is afnemen, niet met een pannenspons, maar gewoon met een 2x dubbelgeslagen microfiber doek die je kan missen. Wel vochtig maken en uitkijken voor je handen. :P

Als het rooster heet is, komt het vuil er veel sneller af. Daarom is mijn tip ook om een rooster schoon te maken (borstelen ben ik niet meer zo van) vlak na het BBQen, als het rooster nog warm is.

Als het om een kolenbarbecue gaat, kun je een vuil rooster het beste schoonmaken als je de barbecue al hebt opgestookt. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door BorisDeLul op 29-05-2019 09:05:01 ]
pi_187173063
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2019 08:40 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

:W BBQ topic *O*

Ik zou geen pannenspons verspillen aan een BBQ rooster.

Wat ik zou doen is het rooster op de 'cue te leggen en hem aan te doen. :) En dan als het rooster heet is afnemen, niet met een pannenspons, maar gewoon met een 2x dubbelgeslagen microfiber doek die je kan missen. Wel vochtig maken en uitkijken voor je handen. :P

Als het rooster heet is, komt het vuil er veel sneller af. Daarom is mijn tip ook om een rooster schoon te maken (borstelen ben ik niet meer zo van) vlak na het BBQen, als het rooster nog warm is.

Als het om een kolenbarbecue gaat, kun je een vuil rooster het beste schoonmaken als je de barbecue al hebt opgestookt. :)
Bedankt voor de informatie!

Ik zou inderdaad gebruik moeten maken van hitte. Ik heb er zelf geen een, maar met de temperaturen die je met een kamado kunt bereiken zal het rooster dan wel snel schoon branden. :P
pi_187173171
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2019 20:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Bedankt voor de informatie!

Ik zou inderdaad gebruik moeten maken van hitte. Ik heb er zelf geen een, maar met de temperaturen die je met een kamado kunt bereiken zal het rooster dan wel snel schoon branden. :P
Dat is dan ook de way to go, rooster schoonbranden.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187174578
Inmiddels een beetje rond aan het kijken voor een kamado, m'nwweber loopt op z'n eind en wil het low en slow wat vergemakkelijken :P
Wordt denk ik de grill guru, zijn toch iets leukere prijzen tov bge, Black Bastard of Primo.
Ben er nog niet uit of het de classic of elite versie wordt, neig naar elite.
Iemand hier ervaring met de grill guru?

Is het de investering waard om er direct een temperatuur controller bij te kopen? Zou me een hoop wekker zetten schelen :D
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_187175118
Ik heb nooit zo begrepen waarom een kamado een temperatuur regelaar nodig zou hebben. Ik heb runs van 20 uur gedaan zonder controller en dat ging prima.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187176082
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2019 21:46 schreef Asschen_sukar het volgende:
Inmiddels een beetje rond aan het kijken voor een kamado, m'nwweber loopt op z'n eind en wil het low en slow wat vergemakkelijken :P
Wordt denk ik de grill guru, zijn toch iets leukere prijzen tov bge, Black Bastard of Primo.
Ben er nog niet uit of het de classic of elite versie wordt, neig naar elite.
Iemand hier ervaring met de grill guru?

Is het de investering waard om er direct een temperatuur controller bij te kopen? Zou me een hoop wekker zetten schelen :D
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
pi_187178592
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:

[..]

Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
De hornbach bij ons om de hoek heeft de grill guru elite voor 850 euro staan op het moment. :)

Ik zie dat er kortingsacties zijn in de winkel. Laat ik net op vakantie zijn en niet naar de welkoop kunnen :{
Enige reden dat ik twijfel is dat ik de Bastard mooier vind :')
https://www.uwtuinendier.(...)amado-barbecue/BcV9K
En daar niet eens heel duur

[ Bericht 10% gewijzigd door Asschen_sukar op 31-05-2019 09:01:45 ]
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_187182036
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:

[..]

Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.
Binnenkort ophalen *O*
Dank voor de tip.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_187182912
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.
Binnenkort ophalen *O*
Dank voor de tip.
You are welcome! Toch een mooie korting!
pi_187183002
Zo even kooltjes halen voor morgen. :9
pi_187183214
Hier ook 4 dagen op rij de bbq aan.
Houtskool genoeg in huis 🔥🔥
  vrijdag 31 mei 2019 @ 19:34:41 #273
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187188100
BBQ; de 1e keer in 2019.

Eerst de Weber heel heet schoongestookt (en dat had ik wellicht anders moeten plannen).
Om vervolgens het "One Hour Spareribs" recept van de BBQ Pit Guys te proberen.


Dus een rub gemaakt, Iberico ribben geregeld en gaan met die banaan.









Door de hoge rest-temperatuur van het schoonstoken (het RVS rooster sloeg wit uit) was de temperatuur in de alu pakketjes te hoog; vandaar de donkere kleuren aan de ribs.

Volgende keer gewoon maar weer low en slow, dat is meer mijn ding.

Over de smaak waren mijn tafelgenoten bijzonder tevreden.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 1 juni 2019 @ 13:17:00 #274
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_187198538
Hoi allemaal!

Vorige week heb ik een longhaas gekocht en ben op zoek naar een goed recept daarvoor (we hebben al wel ervaring met indirect BBQ-en, dingen caveman style maken en zo dus we hebben wat ervaring ). We willen deze vandaag of morgen maken op de weber.

Heeft iemand een onovertroffen recept voor mij?
  zaterdag 1 juni 2019 @ 14:11:37 #275
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187199382
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 13:17 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal!

Vorige week heb ik een longhaas gekocht en ben op zoek naar een goed recept daarvoor (we hebben al wel ervaring met indirect BBQ-en, dingen caveman style maken en zo dus we hebben wat ervaring ). We willen deze vandaag of morgen maken op de weber.

Heeft iemand een onovertroffen recept voor mij?
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".

Ludiek:
https://bbqproof.nl/bbqrecepten/longhaas-caveman-style/

Iets "er bij":
https://www.macsbbqpit.com/gegrilde-longhaas-met-raita/

"op z'n Frans" (de Fransen gebruiken onglet vaker dan wij hier):
https://dagelijksekost.ee(...)en-pommes-allumettes
(En dan het pan-gedeelte vervangen door de BBQ)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_187200576
Bij de Makro zijn nu alle BBQ’s 25% korting, dus ook grill Guru etc :Y

Voor vanavond een kilo kalfs picanha gehaald en 20 kilo houtskool. Heb ik vooorlopig weer voorraad :P
hardcoholic
  zaterdag 1 juni 2019 @ 17:51:52 #277
83190 Tinkerbel_ACC_
Live curious!
pi_187202876
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 14:11 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".

Ludiek:
https://bbqproof.nl/bbqrecepten/longhaas-caveman-style/

Iets "er bij":
https://www.macsbbqpit.com/gegrilde-longhaas-met-raita/

"op z'n Frans" (de Fransen gebruiken onglet vaker dan wij hier):
https://dagelijksekost.ee(...)en-pommes-allumettes
(En dan het pan-gedeelte vervangen door de BBQ)
Dank je wel! Dan wordt het simpel met gegrilde groente .
pi_187206307
Ik ben dit wereldje ingestapt met een zak Black Ranch Marabu; opvallend veel kleine stukken, leek het. Ondertussen toe aan de tweede zak :P , hopelijk valt het nu wel mee.

In principe niets te klagen (omdat ik er niet al te veel van af weet), maar ik ben wel benieuwd naar (het volgens mij redelijk populaire) Dammers houtskool. Zou iemand het mogelijke verschil tussen de twee kunnen beschrijven?
  zaterdag 1 juni 2019 @ 21:49:56 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187208454
Netwerk wat saté gemaakt en wat maïskolven, gas blijft ideaal. Aanzetten, 5minuten is het warm en na het grillen gewoon uitzetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187209252
Vandaag 800 gram kipsate gemaakt en 750 gram varkenshaas saté
Daarnaast nog wat gewoon vlees, salade, fruitsalade, stokjes mozzarella/pesto/tomaat/basilicum/pasta strikjes, 2 stokbroden en zelfgemaakte kruidenboter en gewoon alles is op gegaan :o

5 volwassenen en 7 kinderen onder de 8

Ohja en geloof vloeken in de kerk hier maar gewoon op de buitenkeuken. We hebben toen we hier kwamen wonen de Weber BBQ weg gedaan ivm trampoline en kunstgras dus willen we geen kolen
  zaterdag 1 juni 2019 @ 23:25:26 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187211296
Ik maak varkenssaté het liefst van procureur btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187242161
Hoe vertalen we "sirloin" naar het Nederlands?

Lende = loin, meen ik, maar sirloin?
  maandag 3 juni 2019 @ 18:52:10 #283
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_187242402
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 18:40 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hoe vertalen we "sirloin" naar het Nederlands?

Lende = loin, meen ik, maar sirloin?
Gewoon lendestuk toch?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_187242962
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2019 18:52 schreef Samzz het volgende:

[..]

Gewoon lendestuk toch?
Als ik het goed begrepen heb gaan beiden inderdaad door voor lende, waarbij je kan spreken van de dunne lende (loin) en de dikke lende (sirloin).

https://limousin-oost.nl/rundvlees-van-superieure-kwaliteit/
pi_187254577


*O* *O* *O* Hij is er klaar voor. Helaas pas morgen tijd om echt wat te gaan hobby'en.
Had nog buikspek liggen voor op de weber, die heeft de eer het 1e test lapje te worden :D
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_187256415
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:
[ afbeelding ]

*O* *O* *O* Hij is er klaar voor. Helaas pas morgen tijd om echt wat te gaan hobby'en.
Had nog buikspek liggen voor op de weber, die heeft de eer het 1e test lapje te worden :D
Nice! Veel plezier ermee!
pi_187308272
Stiekeme cross-post van een ander forum O-)


Helemaal vergeten m'n 1e probeersel te posten:

De 1e verassing kwam toen ik de doos met houtskool open deed:


duidelijk niet lang genoeg in het vuur gelegen :P Snel naar de lokale slager gegaan, die had gelukkig ook houtskool. (en de heren van de houtskool webshop hadden een dag later direct de goede doos geleverd).


Daar gaan we dan :)


Paar uurtjes later, inmiddels op 50 graden kern temp


77 graden


Hij smaakte me prima voor een 1e keer. Volgende keer alleen een andere rub proberen, deze tuinkruiden rub was niet zo m'n ding. Hou van iets meer pit.
Ik hou me aanbevolen voor een lekker buikspek rubje :)
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_187413452
https://beefensteak.nl/bb(...)st-louis-style-ribs/

Heeft iemand ervaring met deze ribs? Zo ja, hoeveel kilo moet ik bestellen voor 2 grote eters?
pi_187415649
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 23:48 schreef Chivaz het volgende:
https://beefensteak.nl/bb(...)st-louis-style-ribs/

Heeft iemand ervaring met deze ribs? Zo ja, hoeveel kilo moet ik bestellen voor 2 grote eters?
Deze zijn best dun. 1.5 pp
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187415820
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 08:52 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Deze zijn best dun. 1.5 pp
Thx, ben ik dan beter af met die baby backs met die vleesketting?
pi_187416453
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
  vrijdag 14 juni 2019 @ 10:50:38 #292
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187416879
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 10:08 schreef vincevega82 het volgende:
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_187417803
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 10:50 schreef fietsie het volgende:

[..]

Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen.
Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg.
pi_187419643
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 09:13 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Thx, ben ik dan beter af met die baby backs met die vleesketting?
Ja als je van een grote hap houdt wel ja
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187419652
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 10:08 schreef vincevega82 het volgende:
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
Reken maar op 1kilo bot en dan 30% vleesverlies bij low en slow. Ik heb deze ook gehad en had aan 1.5 genoeg.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187419657
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 11:55 schreef vincevega82 het volgende:

[..]

Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg.
Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_187419715
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:17 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag.
De vraag was inderdaad hoeveel vlees hij denkt nodig te hebben voor 2 man, en ik geef aan dat ik uit ga van 400 gram rauw vlees per persoon.

Misschien kan je een droppie minder eten, slecht voor je bloeddruk.
pi_187421324
Thx voor de info iedereen.
pi_187426272
Geen Ecobrasa / Dammers kokosbriketten bij de Sligro?
pi_187427385
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:07 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Geen Ecobrasa / Dammers kokosbriketten bij de Sligro?
Nee.alleen Bonfire private label. Die ze bij mij kopen 🔥😍
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')