Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.quote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!quote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Geen rookhout gebruikt, maar wel een goed idee voor de volgende keer! Bedankt voor de informatie (en de tip ).quote:Op donderdag 23 mei 2019 18:24 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.
Duidelijk. (Bedankt!)quote:Op donderdag 23 mei 2019 18:27 schreef Geerd het volgende:
[..]
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!
Dat hoort erbijquote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks? Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
BBQ topicquote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken?
Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag.
Bedankt voor de informatie!quote:Op woensdag 29 mei 2019 08:40 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]
BBQ topic
Ik zou geen pannenspons verspillen aan een BBQ rooster.
Wat ik zou doen is het rooster op de 'cue te leggen en hem aan te doen. En dan als het rooster heet is afnemen, niet met een pannenspons, maar gewoon met een 2x dubbelgeslagen microfiber doek die je kan missen. Wel vochtig maken en uitkijken voor je handen.
Als het rooster heet is, komt het vuil er veel sneller af. Daarom is mijn tip ook om een rooster schoon te maken (borstelen ben ik niet meer zo van) vlak na het BBQen, als het rooster nog warm is.
Als het om een kolenbarbecue gaat, kun je een vuil rooster het beste schoonmaken als je de barbecue al hebt opgestookt.
Dat is dan ook de way to go, rooster schoonbranden.quote:Op donderdag 30 mei 2019 20:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Bedankt voor de informatie!
Ik zou inderdaad gebruik moeten maken van hitte. Ik heb er zelf geen een, maar met de temperaturen die je met een kamado kunt bereiken zal het rooster dan wel snel schoon branden.
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.quote:Op donderdag 30 mei 2019 21:46 schreef Asschen_sukar het volgende:
Inmiddels een beetje rond aan het kijken voor een kamado, m'nwweber loopt op z'n eind en wil het low en slow wat vergemakkelijken
Wordt denk ik de grill guru, zijn toch iets leukere prijzen tov bge, Black Bastard of Primo.
Ben er nog niet uit of het de classic of elite versie wordt, neig naar elite.
Iemand hier ervaring met de grill guru?
Is het de investering waard om er direct een temperatuur controller bij te kopen? Zou me een hoop wekker zetten schelen
De hornbach bij ons om de hoek heeft de grill guru elite voor 850 euro staan op het moment.quote:Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.quote:Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
You are welcome! Toch een mooie korting!quote:Op vrijdag 31 mei 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.
Binnenkort ophalen
Dank voor de tip.
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".quote:Op zaterdag 1 juni 2019 13:17 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal!
Vorige week heb ik een longhaas gekocht en ben op zoek naar een goed recept daarvoor (we hebben al wel ervaring met indirect BBQ-en, dingen caveman style maken en zo dus we hebben wat ervaring ). We willen deze vandaag of morgen maken op de weber.
Heeft iemand een onovertroffen recept voor mij?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |