Briketten heb ik ook altijd. Dat houtskool gaat veel sneller in mijn beleving.quote:Op maandag 22 april 2019 17:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.
Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.
[..]
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?quote:Op dinsdag 23 april 2019 05:59 schreef Joene het volgende:
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.
Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.
Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen.quote:Op dinsdag 23 april 2019 09:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99.quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"?quote:Op vrijdag 26 april 2019 13:31 schreef marzman het volgende:
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?
Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409
Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414
Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764
Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Meld zich. Pas 1.5 week nu.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.
Wie o wie heeft er een?
Klinkt goed!quote:Op maandag 29 april 2019 19:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Meld zich. Pas 1.5 week nu.
Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.
Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
Schuiven helemaal los bij starten.quote:Op maandag 29 april 2019 20:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool. Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?
Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?
Hoe dan ook, mooi spul.
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!quote:Op maandag 29 april 2019 20:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.
Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.
Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd.quote:Op dinsdag 30 april 2019 20:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!
Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard.
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.
Wie o wie heeft er een?
quote:Op woensdag 1 mei 2019 12:20 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken.quote:Op woensdag 1 mei 2019 15:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken.
Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee.
Zolang 't werkt.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!quote:Op zondag 12 mei 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.
Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goedquote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?quote:Op zondag 12 mei 2019 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.quote:Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?
Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
Bedankt voor de informatie!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.
Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Recept van de kappertjessaus, please?quote:Op dinsdag 14 mei 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.
Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 19:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.
MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 15 mei 2019 13:28 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Komt er niet!quote:Op zaterdag 18 mei 2019 10:14 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
Verticaal BBQ-enquote:
😂quote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:59 schreef vosss het volgende:
[..]
Verticaal BBQ-en
Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel?
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerst geen idee wat voor marinade dat is.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |