Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?quote:Op dinsdag 23 april 2019 05:59 schreef Joene het volgende:
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.
Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.
Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen.quote:Op dinsdag 23 april 2019 09:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99.quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"?quote:Op vrijdag 26 april 2019 13:31 schreef marzman het volgende:
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?
Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409
Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414
Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764
Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Meld zich. Pas 1.5 week nu.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.![]()
Wie o wie heeft er een?
Klinkt goed!quote:Op maandag 29 april 2019 19:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Meld zich. Pas 1.5 week nu.
Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.
Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
Schuiven helemaal los bij starten.quote:Op maandag 29 april 2019 20:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool.Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?
Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?
Hoe dan ook, mooi spul.
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!quote:Op maandag 29 april 2019 20:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.
Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.
Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd.quote:Op dinsdag 30 april 2019 20:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!
Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard.
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.![]()
Wie o wie heeft er een?
quote:Op woensdag 1 mei 2019 12:20 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken.quote:Op woensdag 1 mei 2019 15:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]![]()
Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken.![]()
Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee.
Zolang 't werkt.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Wij ook. 8 Euro ofzo, werkt prima.quote:Op zondag 12 mei 2019 16:03 schreef Vanyel het volgende:
Ik heb voor weinig geld lashandschoenen gekocht
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!quote:Op zondag 12 mei 2019 21:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het was een prachtig barbecueweekend. Vandaag hadden we broodjes met koolsla, avocado, ei en een restje pulled pork van gisteren bij de lunch.
Net hebben we ons ultieme makkelijke comfortfood gemaakt: hele kip in een schaal met krieltjes, pompoen, erwten, mais en provencaalse kruiden.
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goedquote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?quote:Op zondag 12 mei 2019 23:29 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In het dikste gedeelte van de poot. Wel uitkijken dat je niet tegen het bot komt, dan meet je de temp van het bot en dan komt het niet goed
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.quote:Op zondag 12 mei 2019 23:48 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Duidelijk! Nu meen ik dat bij 80° je in het geval van kip goed zit, maar ik neem ook aan dat tegen de tijd dat het vlees op je bord zit de temperatuur ook stijgt? Maken die graden in jullie ervaring veel uit?
Ik moet nog het een en ander experimenteren, maar zeker in het geval van rood vlees lijkt men te suggereren dat rekening houden met de stijging van de interne temperatuur nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald, geen kwaad kan.
Bedankt voor de informatie!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kip is bij 72 graden gaar. Wij houden altijd rekening met een graad of twee stijging tijdens het rusten, bij grote stukken vlees wat meer.
Die graden kunnen heel veel uitmaken. Bij 75 graden is je kip echt droog. En twee graden verschil kan bij een steak hét verschil maken.
Bij bijvoorbeeld pulled pork maakt 88 of 94 weer minder verschil. Dat is een stuk vetter vlees en dan kan het meer hebben.
Recept van de kappertjessaus, please?quote:Op dinsdag 14 mei 2019 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisternavond was de schol met kappertjessaus een groot succes, die gaat in de herhaling. Ons gietijzeren pannetje kwam al van pas om de saus in te maken. Het is toch wel erg handig om dat direct op de barbecue te doen.
Voor de lunch eten we shakshuka van de kamado. Vanavond maken we pompoen met maple syrup en varkenshaas.
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!quote:Op zondag 12 mei 2019 23:26 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Hele kip is wel iets wat ik zeker nog wil uitproberen!
Ervan uitgaande dat je een thermometer/sensor gebruikt, waar ergens kan je hem 't beste plaatsen?
Een beetje variatie lijkt me zeker niet verkeerd.quote:Op dinsdag 14 mei 2019 19:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Poeh, dat hangt er helemaal van af hoe ik hem wil laten smaken. Afgelopen weekend hadden we een Provençaals gekruide kip. Ik doe er ook wel eens spareribskruiden op, of klassieke kipkruiden of een Griekse marinade.
MK, het recept voor de kappertjessaus schrijf ik morgen uit.
Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 15 mei 2019 13:28 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet vergeten om de filet weg te draaien van de kolen!
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Komt er niet!quote:Op zaterdag 18 mei 2019 10:14 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik wacht nog steeds op tips over welke dit zijn?;)
Verticaal BBQ-enquote:
😂quote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:59 schreef vosss het volgende:
[..]
Verticaal BBQ-en
Hoe heb je dat gedaan dat het vleesch er niet af viel?
Ik vind de gemarineerde kippenvleugels van AH stiekem het lekkerstquote:Op dinsdag 14 mei 2019 18:56 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat mag naar jullie mening niet ontbreken in een kruidenmengsel voor gevogelte?
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.quote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks?Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!quote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks?Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
Geen rookhout gebruikt, maar wel een goed idee voor de volgende keer! Bedankt voor de informatie (en de tipquote:Op donderdag 23 mei 2019 18:24 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Heb je ook rookhout gebruikt? Bijvoorbeeld kersenhout geeft een roze kleur aan de buitenkant bij gevolgelte.
Duidelijk. (Bedankt!)quote:Op donderdag 23 mei 2019 18:27 schreef Geerd het volgende:
[..]
Als je kip beetje langzaam gaard krijg je dat volgens mij niks mis mee eet smakelijk!!
Dat hoort erbijquote:Op donderdag 23 mei 2019 17:43 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand ervaring met drumsticks?Ik sluit niet uit dat ik de thermometer onjuist heb gebruikt, maar ondanks dat een kerntemperatuur van 80+ werd bereikt, leek er toch een "roze gloed" over het vlees te hangen. Opmerkelijk genoeg leek dit aan de buitenkant meer het geval dan aan de binnenkant.
Begonnen met indirecte hitte, geëindigd met directe hitte overigens.
quote:Op zaterdag 18 mei 2019 12:44 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Is een pannenspons geschikt om roestvrijstalen roosters mee schoon te maken?
Mochten jullie nog tips/adviezen hebben omtrent schoonmaak, hoor ik ze graag.![]()
Bedankt voor de informatie!quote:Op woensdag 29 mei 2019 08:40 schreef BorisDeLul het volgende:
[..]BBQ topic
![]()
Ik zou geen pannenspons verspillen aan een BBQ rooster.
Wat ik zou doen is het rooster op de 'cue te leggen en hem aan te doen.En dan als het rooster heet is afnemen, niet met een pannenspons, maar gewoon met een 2x dubbelgeslagen microfiber doek die je kan missen. Wel vochtig maken en uitkijken voor je handen.
![]()
Als het rooster heet is, komt het vuil er veel sneller af. Daarom is mijn tip ook om een rooster schoon te maken (borstelen ben ik niet meer zo van) vlak na het BBQen, als het rooster nog warm is.
Als het om een kolenbarbecue gaat, kun je een vuil rooster het beste schoonmaken als je de barbecue al hebt opgestookt.
Dat is dan ook de way to go, rooster schoonbranden.quote:Op donderdag 30 mei 2019 20:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Bedankt voor de informatie!
Ik zou inderdaad gebruik moeten maken van hitte. Ik heb er zelf geen een, maar met de temperaturen die je met een kamado kunt bereiken zal het rooster dan wel snel schoon branden.
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.quote:Op donderdag 30 mei 2019 21:46 schreef Asschen_sukar het volgende:
Inmiddels een beetje rond aan het kijken voor een kamado, m'nwweber loopt op z'n eind en wil het low en slow wat vergemakkelijken![]()
Wordt denk ik de grill guru, zijn toch iets leukere prijzen tov bge, Black Bastard of Primo.
Ben er nog niet uit of het de classic of elite versie wordt, neig naar elite.
Iemand hier ervaring met de grill guru?
Is het de investering waard om er direct een temperatuur controller bij te kopen? Zou me een hoop wekker zetten schelen
De hornbach bij ons om de hoek heeft de grill guru elite voor 850 euro staan op het moment.quote:Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.quote:Op donderdag 30 mei 2019 23:01 schreef nelisb het volgende:
[..]
Welkoop heeft nu 25% korting op de grizzly grill. Zelfde bedrijf als de grill guru en vergelijkbaar met de elite.
You are welcome! Toch een mooie korting!quote:Op vrijdag 31 mei 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Na een telefoontje hebben ze er 1 apart gezet voor de actieprijs.
Binnenkort ophalen![]()
Dank voor de tip.
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".quote:Op zaterdag 1 juni 2019 13:17 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hoi allemaal!
Vorige week heb ik een longhaas gekocht en ben op zoek naar een goed recept daarvoor (we hebben al wel ervaring met indirect BBQ-en, dingen caveman style maken en zo dus we hebben wat ervaring ). We willen deze vandaag of morgen maken op de weber.
Heeft iemand een onovertroffen recept voor mij?
Dank je wel! Dan wordt het simpel met gegrilde groente .quote:Op zaterdag 1 juni 2019 14:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik houd hem zelf meestal naturel (peper & zout) , en voeg smaak toe met iets "erbij".
Ludiek:
https://bbqproof.nl/bbqrecepten/longhaas-caveman-style/
Iets "er bij":
https://www.macsbbqpit.com/gegrilde-longhaas-met-raita/
"op z'n Frans" (de Fransen gebruiken onglet vaker dan wij hier):
https://dagelijksekost.ee(...)en-pommes-allumettes
(En dan het pan-gedeelte vervangen door de BBQ)
Gewoon lendestuk toch?quote:Op maandag 3 juni 2019 18:40 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hoe vertalen we "sirloin" naar het Nederlands?
Lende = loin, meen ik, maar sirloin?
Als ik het goed begrepen heb gaan beiden inderdaad door voor lende, waarbij je kan spreken van de dunne lende (loin) en de dikke lende (sirloin).quote:
Nice! Veel plezier ermee!quote:Op dinsdag 4 juni 2019 12:45 schreef Asschen_sukar het volgende:
[ afbeelding ]
![]()
![]()
Hij is er klaar voor. Helaas pas morgen tijd om echt wat te gaan hobby'en.
Had nog buikspek liggen voor op de weber, die heeft de eer het 1e test lapje te worden
Deze zijn best dun. 1.5 ppquote:Op donderdag 13 juni 2019 23:48 schreef Chivaz het volgende:
https://beefensteak.nl/bb(...)st-louis-style-ribs/
Heeft iemand ervaring met deze ribs? Zo ja, hoeveel kilo moet ik bestellen voor 2 grote eters?
Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 10:08 schreef vincevega82 het volgende:
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 10:50 schreef fietsie het volgende:
[..]
Minus het vocht (verdampt), een groot deel van het vet (eruit gelopen) is dat nog aardig wat minder, zeker als ze langdurige bereiding krijgen.
Ja als je van een grote hap houdt wel jaquote:Op vrijdag 14 juni 2019 09:13 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Thx, ben ik dan beter af met die baby backs met die vleesketting?
Reken maar op 1kilo bot en dan 30% vleesverlies bij low en slow. Ik heb deze ook gehad en had aan 1.5 genoeg.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 10:08 schreef vincevega82 het volgende:
Ik heb deze vaker gehad, en zijn zeker niet dun. Als je een slab sparerib hebt van 2,5 kg dan ben je best een grote eter als je dat met 2 man weg krijgt. Stel dat er dan een halve kilo aan bot in zit (wat me wat veel lijkt) heb je een kilo vlees per persoon.
Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 11:55 schreef vincevega82 het volgende:
[..]
Dan nog, mijns inziens hou je echt wel genoeg over voor 2 personen. Voor grote groepen hou ik 400 gram rauw vlees per persoon aan, plus wat bijgerechten natuurlijk. Dan is 2500 gram met 2 man toch echt wel genoeg.
De vraag was inderdaad hoeveel vlees hij denkt nodig te hebben voor 2 man, en ik geef aan dat ik uit ga van 400 gram rauw vlees per persoon.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 14:17 schreef JeSuisDroppie het volgende:
[..]
Ja leuk en aardig wat je doet met een gemiddelde groep, maar dat was niet de vraag.
Nee.alleen Bonfire private label. Die ze bij mij kopen 🔥😍quote:Op vrijdag 14 juni 2019 22:07 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Geen Ecobrasa / Dammers kokosbriketten bij de Sligro?
Goed bezig. Ik zag opmerkelijk veel van Bonfire in de schappen. Ik wil wel vragen naar de kwaliteit maar ik heb zo het vermoeden dat ik geen minpunten ga horen.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 23:04 schreef nelisb het volgende:
[..]
Nee.alleen Bonfire private label. Die ze bij mij kopen 🔥😍
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |