Briketten heb ik ook altijd. Dat houtskool gaat veel sneller in mijn beleving.quote:Op maandag 22 april 2019 17:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.
Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.
[..]
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.quote:Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.
Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?quote:Op dinsdag 23 april 2019 05:59 schreef Joene het volgende:
[..]
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.
Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.
Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen.quote:Op dinsdag 23 april 2019 09:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.quote:Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99.quote:Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"?quote:Op vrijdag 26 april 2019 13:31 schreef marzman het volgende:
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?
Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409
Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414
Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764
Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Meld zich. Pas 1.5 week nu.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.![]()
Wie o wie heeft er een?
Klinkt goed!quote:Op maandag 29 april 2019 19:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Meld zich. Pas 1.5 week nu.
Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.
Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
Schuiven helemaal los bij starten.quote:Op maandag 29 april 2019 20:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool.Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?
Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?
Hoe dan ook, mooi spul.
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!quote:Op maandag 29 april 2019 20:29 schreef nelisb het volgende:
[..]
Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.
Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.
Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd.quote:Op dinsdag 30 april 2019 20:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!
Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard.
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.quote:Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen.![]()
Wie o wie heeft er een?
quote:Op woensdag 1 mei 2019 12:20 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken.quote:Op woensdag 1 mei 2019 15:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]![]()
Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken.![]()
Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |