abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_186365567
quote:
1s.gif Op maandag 22 april 2019 17:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

De beste zou ik niet weten, maar voor een amateur zoals ik zijn briketten wel wat geschikter vergeleken met houtskool.

Los daarvan, volgens mij was het hier dat houtskool bedoeld voor de horeca werd aangeraden. Wellicht kan je iets met die informatie.
[..]


[..]

Briketten heb ik ook altijd. Dat houtskool gaat veel sneller in mijn beleving.
pi_186366496
Pulled pork *O*

Begin van 3kg varkens procereur

In de mosterd



Rub er over

bbq prepareren

En gaan *O*




Bark is al mooi gevormd

En 92 graden *O*, nu nog even rusten en pullen maar :)


[ Bericht 7% gewijzigd door Ferdii op 22-04-2019 19:11:38 ]
hardcoholic
pi_186367997
Ziet er top uit!
pi_186375056
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 17:37 schreef aloa het volgende:
Ik ben ook niet zo'n expert, maar wat een verschil in smaak als je een wat duurdere barbecue hebt.

Even een vraag over de kooltjes...wat zijn de beste? Ik haal ze altijd bij de lidl :P
Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.

Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.

Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Joene op 23-04-2019 06:43:32 ]
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 23 april 2019 @ 09:11:22 #205
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186375848
quote:
8s.gif Op dinsdag 23 april 2019 05:59 schreef Joene het volgende:

[..]

Hangt ervanaf wat je lekker vind , voor steaks heb ik andere kolen dan voor saté bijvoorbeeld.

Restaurant houtskool is over het algemeen wel geschikt en stuk beter dan supermarkt meuk.
Brand langer ,stabieler met temperatuur, etc.
Dammers houtskool bijvoorbeeld 10kg ,20 euro.

Gebruik zelf Black Ranch voor mn steaks, en dammers voor algemeen.
Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Spoilers!
pi_186380192
Hier ookal 2x de BBQ aangehad.

Zou graag ook een wat luxere hebben maar mijn bovenburen zijn hmmmm nogal zeikerds en geen zin in aardig wat geld neer te leggen en dan geouwehoer te krijgen en niet optimaal gebruik vd BBQ te kunnen maken.
Heb er nu gewoon eentje van de Action :+ Helemaal prima zo.

Nu hebben we houtskool erin. Vind ik toch wel het lekkerste smaak aan het vlees geven :9

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-04-2019 15:01:02 ]
pi_186381632
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:11 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Maakt dat echt zo'n verschil? En als je dan een steak gaat grillen, haal je dan eerst al je oude kolen er uit?
Dat maakt echt verschil ja , en als ik steak grill eet ik meestal niks anders dan steak en anders de steak als 2e gerecht zodat die kolen boven op de andere kunnen.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  dinsdag 23 april 2019 @ 17:44:25 #208
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_186382656
Zo warm weer de afgelopen dagen en maar heel weinig plaatjes...

Ik post een paar plaatjes van de shortribs die ik vorig jaar al had gemaakt voor Sinterklaasavond.
Was toen zeer tevreden met het resultaat, dikke rookrand en super mals en sappig.











pi_186386322
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
pi_186392091
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Kokosbriketten. Oa bij Sligro, Welkoop en vuurenrook. 10 kg 15-16¤.
  woensdag 24 april 2019 @ 11:53:00 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186395089
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 20:51 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand nog goede tips voor lang brandende briketten (voor low&slow)?
Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_186396158
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2019 11:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad Kokos. Bij Karwei 20 kg. voor 16 euro.
Welke? Ik vind alleen 10kg voor 19,99.
pi_186436655
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?

Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409

Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414

Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764

Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Onder deze lijn niet schrijven
pi_186448906
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2019 13:31 schreef marzman het volgende:
Iemand ervaring met de Lidl bbq's?

Ze hebben deze https://www.lidl-shop.be/(...)cue-44-cm/p100238409

Deze is dan wat groter, maar kost het dubbele? Is dat het waard? https://www.lidl-shop.be/(...)cue-54-cm/p100238414

Deze is ook wel leuk https://www.lidl-shop.nl/TEPRO-Houtskoolbarbecue/p100251764

Iemand suggesties? Het is vooral voor grillen.
Ik heb er niet veel verstand van, maar wellicht dat de kogelbarbecue met grotere diameter beter is omdat je meer ruimte hebt om te spelen met je "directe" en "indirecte zone"?
pi_186500006
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen. :Y

Wie o wie heeft er een? c_/
pi_186501110
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen. :Y

Wie o wie heeft er een? c_/
Meld zich. Pas 1.5 week nu.

Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.

Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
pi_186502671
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 19:17 schreef nelisb het volgende:

[..]

Meld zich. Pas 1.5 week nu.

Bastard urban large 2019 is het geworden.
Ook alle accessoires erbij gehaald. Helemaal compleet nu.

Top ding. Zaterdag een sessie van 12 uur op 150 graden met 1 mandje houtskool.
Gisteren spare ribs gemaakt, 110 graden, heerlijk.
Klinkt goed!

Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool. 8)7 Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?

Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?

Hoe dan ook, mooi spul. :Y)
pi_186502857
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 20:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Klinkt goed!

Voordat ik van kamado's had gehoord zou ik het niet geloofd hebben, 12 uur met houtskool. 8)7 Hoe pak je dat aan, als ik vragen mag; beperk je de ventilatie in het begin zodanig dat de temperatuur niet boven de gewenste temperatuur komt, waarna je de ventilatie geleidelijk openzet om de temperatuur constant te houden?

Een kolenstarter wordt niet gebruikt? Een aanmaakblok of twee tussen de kolen is als ik YouTube mag geloven meer dan genoeg om de boel op gang te krijgen?

Hoe dan ook, mooi spul. :Y)
Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.

Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.

Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
pi_186524540
quote:
1s.gif Op maandag 29 april 2019 20:29 schreef nelisb het volgende:

[..]

Schuiven helemaal los bij starten.
Als je rond de gewenste temperatuur zit de schuiven dichtdoen. Afhankelijk naar hoe warm de kamado moet zijn.

Gisteren rond de 110, 6 uur lang voor spare ribs.
Schuif onder op nog geen vingerdikte open.
Margriefschijf bovenop ook bijna dicht.

Ik gebruik 2 stukjes Houtwol. Meer niet en geen starter.
Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!

Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard. w/
pi_186527499
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 20:28 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Een hele kip "low & slow" zal dan ook wel eenvoudig lukken!

Wat was de reden voor jou om voor een Bastard te gaan? Het Nederlandse aspect is wel mooi uiteraard. w/
Zijn een klant van mij. Hebben geruild. Ik spullen geleverd die zij van mij kopen en andersom. Beide een 0 factuur gestuurd.
  woensdag 1 mei 2019 @ 12:20:43 #221
16632 Xlarge
========
pi_186537858
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2019 18:17 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik dacht in een winkel even de houtskoolbarbecues van Weber te bewonderen, maar het waren toch echt de "kamado's" die de show stalen. :Y

Wie o wie heeft er een? c_/
Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu :)
pi_186541556
quote:
14s.gif Op woensdag 1 mei 2019 12:20 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Ik heb er ook eentje, maar ik behoor tot 1 van de weinigen die toch mijn Webers verkies, boven mijn kamado.
Dus mijn Performer en Weber smoker gebruik ik erg vaak, en de kamado staat er een beetje voor de show, volgens mij zitten er oude Barbiepoppen van mijn docher in nu :)
:D

Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken. :'(

Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee. :?
  woensdag 1 mei 2019 @ 15:29:43 #223
16632 Xlarge
========
pi_186541721
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2019 15:20 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

:D

Ongetwijfeld worden er wereldwijd dagelijks heerlijke maaltijden gemaakt met van allerlei soorten barbecues. Een kamado zal van een beginner niet opeens een vakman maken. :'(

Zijn er overduidelijke redenen waarom je het een boven het ander verkiest? Ik heb het idee dat als je niets anders dan houtskool wilt en het meeste uit houtskool wilt halen, je bij een kamado uitkomt, maar of dat de voornaamste reden is waarom men voor een kamado gaat, geen idee. :?
Het is een ronde kamado, en zonder plate setter, lukt het niet om een kouder gedeelte te maken.
Dus ik moet dan eerst met plate setter, low gaan, maar wanneer ik wil afsearen, moet ik de plate setter verwijderen.
Die ondertussen gloeiend heet is :)

Mijn maat heeft trouwnes een ovale Primo, waarbij je dit probleem niet hebt, maar om die er nu bij te kopen voor 1600 euro ? :o

Op mijn Weber gaat dat toch veel makkelijker, en ook mijn smoker van Weber, is voor lange sessies goed op temperatuur te houden.

Dat is eigenlijk de reden. :)
pi_186636544
Was weer een goed barbecue weekend!

Zaterdag: gegrilde spitskool met daaroverheen een mix van ansjovis, knoflook, olijfolie en gegrilde pijnboompitten.

Hasselback aardappelen met parmezaanse kaas, organo, olijfolie en zeezout.

Bavette ingesmeerd met en mix van olijfolie, balsamico olie, sojasaus, knoflook, rozemarijn en tijm.

Zondag. Gegrilde sushirijst met sojasaus en sesamolie.

Gegrilde courgette, paprika en aubergine. Ingesmeerd met olijfolie, knoflook en tijm.
Na het grillen op tafel met een dressing van citroensap, olijfolie en chili saus.

Chicken wings met een eigen rub, afgelakt met saus guru bbq saus en honing.

Heerlijk allemaal!





  zaterdag 11 mei 2019 @ 14:27:03 #225
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186764665
Er ligt een mooi stukje varkensschouder op de kamado voor vanavond en we hebben net broodjes mortadella van de gasbarbecue op :9
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')